Jdi na obsah Jdi na menu
 


   Malá kopaná není náhodou zařazena na první místo, děláme to dlouho  a dobřeJ. Nehrajem sice pravidelnou na okrese jinak hojně rozšířené soutěže, a to především z časových důvodů, ve stávající podobě má každý svoje sportovní potřeby naplněny myslím bezezbytku, tak proč se ještě tři čtvrtě roku každý víkend honit jakoby navíc? Ale co není nemusí časem přijít. Takže na našem hřišťátku hráváme pouze měsíc v roce, je to taková tradice abychom se seznámili s terénem či jako příprava, jak kdo chce,  na každoroční turnaj – POHÁR STK ZBRASLAVEC - který se koná plus mínus 5.července. Je to určitě nejvýznamnější námi organizovaná akce a že se nezaměřujeme pouze na úspěch organizační stránky svědčí nejedno naše vítězství. Jinak se v létě zúčastňujeme i několika dalších turnajů v okolních obcích, ale nepřeháníme to a zásadně kvantitu nahrazujeme kvalitou, čehož důkazem je ze šesti turnajových startů v letech 2004 až 2006 jsme čtyři (!) turnaje vyhráli (2004-u nás a v Drnovicích, 2006-opět u nás a v Sebranicích) jednou jsme byli druzí (2005 u nás) a jednou třetí (2005 v Drnovicích - po nadmíru diskutabilním závěrečném zápase, kdy nás z finále vyřadil jen naprosto odevzdaný výkon pořádajícího mužstva). S takovou bilancí by ani nedostatek skromnosti nebyl odsouzeníhodný, ale to my neumíme,-)

   Druhou a vlastně i poslední akcí která se každoročně na domácím hřišti koná je v polovině července pouťové utkání ŽENATÍ-SVOBODNÍ. Musím tady poznamenat něco k úrovni této zábavy – všichni fotbalově zdatní, až na jednu výjimku, jsou svobodní, což s ohledem na předchozí odstavec jasně stanovuje poměr sil obou táborů. Jak to poté vypadá na  hrací ploše si lze lehce představit, pokud je výsledek na vážkách, tak jen díky benevolentnímu přístupu jedné ze stran. Tím samozřejmě nechci pochybovat o smyslu této akce, protože liga mistrů to není.

   Na závěr poděkování – nebesům za vydatnou vláhu a sluneční paprsky, výzkumným ústavům za vývoj travních hnojiv, výrobcům zahradní techniky za levné a výkonné stroje,  ale především za  píli a odpovědnost rodině Jonášových při pečování o tento kus země alias kousek Země. STK ZBRASLAVEC NA TO NEZAPOMENE, pokud všechny nepostihne chorobné ztvrdnutí tkáně, to.. no ..  jako… jak se to jen řekne???

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

   Už je vám jasný s kým máte tu čest? :-p