Jdi na obsah Jdi na menu
 


14.11.2010-KSII: Zbraslavec_A-Moravská_Slavia_Brno_E

V nedělním dopoledni byla soupeřem Moravská Slavia Brno, představující opravdovou pingpongovou baštu, stavějící v nižších soutěžích na mladých hráčích, v tomto družstvu navíc už majícími nemalé zkušenosti, jak ukazuje jejich třetí místo v tabulce. Úvod vyzněl zcela jednoznačně pro hosty, kteří vyhráli obě čtyřhry, především Petrovi s Martinem se tentokrát vůbec nedařilo. Soupeř pokračoval v sebevědomých výkonech i v dvouhrách. V prvních třech byli naši bez šance, až pak uhrál první bod Martin, který přehrál v pěti setech Pavelku. Hosté tak vedli 5:1. V dalším duelu bojoval v pěti setech i Radim proti Novákovi, ale opět nehrál podle svých a nakonec i našich představ a rozhodující momenty pátého setu mu nevyšly. Další dva zápasy prohráli Petr a Martin. Druhý bod tak přidal až Luboš, který porazil stejného soupeře jako Martin. Upravil však stav zápasu pouze na hrozivých 2:8. Pak už se soupeř nejspíš viděl na cestě dom a dovolil i našim hráčům předvést něco z jejich umění. Připadlo mi že se zápas přesunul jakoby do jiné dimenze. Do hlavní role se dostala psychika. Soupeř se, víceméně hraně, nedokázal vyrovnat s tím, že když se přestane snažit už suverénně nevítězí, no a naši byli naopak frustrování tím, že nedokázali soupeře porazit ani za této situace. Než se s novým vývojem obě strany vyrovnaly proběhla celá řádka verbálních nereprodukovatelných projevů, což jen vysvětluje proč se obecně na internetu vyskytují videa z pincu nižších soutěží opravdu jen výjimečněJ, no ale kluci jsou přece jen inteligentní nebo možná zápasy netrvají tak dlouho(?), takže se situace brzy uklidnila a v pokračujícím průběhu potvrdili Luboš a Martin svoji dnešní formu, když oba podali, co jsem viděl, svoje letos nejlepší výkony a připsali si každý ještě po jedné výhře. Bohužel hůře si vedli Petr s Radimem, kteří nakonec i svoje třetí dvouhry prohráli. Celý zápas uzavřel Radim prohraným pátým setem s Pavelkou. Co říct závěrem? Soupeř byl šikovný a v porovnání s našimi borci až neuvěřitelně hbitý, no a v závěru taky zcela nad věcí, což oceňuji;-). Z naší strany jen několik málo povedených zápasů…

 

Výsledky-7.kolo: Zbraslavec A  - Moravská Slavia Brno E 4:10 (sety 22:37), body: Bezděk Luboš 2/3,5, Křepela Radim 0/3,5, Krása Petr st. 0/3,5, Cetkovský Martin 2/3,5 - Novák Lukáš 3,5/3,5, Bíza Martin 2,5/3,5, Tureček Petr 2,5/3,5, Pavelka Jakub 1,5/3,5.

 

 

 

O den dřív hráli naši v proti Blansku C, za které se představili mladí hráči, kteří výkonnostně ještě nedorostli do této soutěže, takže zápas vyzněl jednoznačně pro nás.

6.kolo: Zbraslavec A – ČKD Blansko C  10:0 (sety 30:6), body: Krása st. 2,5, Křepela R. 2,5, Bezděk 2,5, Cetkovský 2,5 - Kutil L., Ježek, Suková, Hrouzová.