Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní přebor mládeže 2023 Letovice

O víkendu se odehrály turnaje v Letovicích – dospělí v sobotu 9.12. a mládež o den později. Mezi dospělými naše barvy mezi prý 50 zúčastněnými hájili Petr Suchý, jenž celý turnaj vyhrál (!), ve finále porazil tuším L.Svododu z Rájce-Jestřebí, a Petr Koudelka prohrál ve čtvrtfinále s Krejčím (taktéž z R-J).

Mládež měla na pořadu okresní přebor, tudíž se hrálo jiným systémem než obvyklé turnaje, kdy hrají všechny věkové kategorie společně v divizích, nyní byly 4 kategorie se skupinami, po nichž následovala vyřazovací část. Zúčastnilo se (dle mého rozklíčování dvou oficiálně uváděných přehledů rozdělených na dopolední a odpolední části turnaje) celkem 48 dětí (startující po kategoriích U17+U19 – 15 (spadající do kat. 7), U15 – 23 (11), U13 – 31 (16), U11 – 15, přičemž nižší kategorie hrály i tu vyšší atd.). Naše barvy hájila tradiční čtveřice Křepelových a Jonášových. Jinak co do výčtu zúčastněných oddílů startovalo tradičně nejvíce mládežníků z Blanska – 26, následoval Kunštát 9, Zbr. 4, Bořitov, Olešnice a Vysočany po 2 a 3 oddíly po 1.
Z výsledků: kat. U17,U19 finále Krištof M.-Pilitowská L. (oba Blansko) 3:0;
U15 fin. Krištof M. - Barták L. (Kunštát) 3:0;
U13 fin. Barták L.-Bárta M. (Blansko) 3:0;
U11 fin. Voráč P.-Přikryl J. (oba Blansko) 3:0.

Naši účast shrnul Zdeněk následovně:
  
Kristýna v U11 v základní částí vyhrála jeden zápas a ve dvou dalších uhrála vždy alespoň jeden set. Jelikož bylo jen 15 účastníků, tak postoupila z 3 místa v tabulce a v prvním kole prohrála s Blanenským Jakubem Záviškou 3:0. V druhém turnaji odpoledne v U13 také uhrála v základní části jednu výhru, ale tady už bylo účastníků 31 a do další části postupovalo jen 16 nejlepších, takže na třetím místě v tabulce ukončila turnaj.
  Karolína hrála dopoledne turnaj U15, tedy o dost náročnější a v základní části prohrála všechny tři zápasy, jelikož bylo 23 a postupovalo pouze 16 tak nepostoupila a čekala na odpolední turnaj U13. V tom uhrála alespoň jeden set proti Amélii Krupkové z Blanska a tím ukončila svou účast na OP, ale výkon podala pěkný a je dobré vědět, že máme na čem stavět do budoucna. Rozhodně neudělala žádnou ostudu.
  
Kamilka v turnaji U11 vyhrála všechny tři utkání v základní části bez ztráty setu a v pavouku se probojovala přes první kolo, kde porazila Beátu Zouharovou z Blanska, aby poté ve čtvrtfinále padla s výše zmiňovaným Jakubem Záviškou, který stejně jako Kristýnku porazil i Kamču 3:0. V odpoledním turnaji U13, byla nasazena do tříčlenné skupiny, kde dokázala jednou vyhrát 3:0 a navíc ukrást vítězi skupiny Jindrovi Prchalovi jeden set, z druhého místa si zajistila postup do další části turnaje. V 1.kole vyřazovací části narazila na Matěje Kuběnu z Vysočan, který ji porazil 3:0 a následným tažením pavoukem se dostal až na 4. místo v turnaji.
  
David se dopoledne v turnaji U15 neprobojoval ze základní tříčlenné skupiny, když v prvním zápase turnaje prohrál s Oskarem Ježkem z Boskovic 3:1. Za zmínku stojí jeho vítězný první set a několik nevyužitých setbolů v setu druhém. Následný útlum už pak byl konečnou, jelikož dalším členem tabulky byl Davidovi dobře známý hráč a tréninkový partner Lukáš Barták a ten ho porazil, takže David do pavouka vyřazovací části nepostoupil. Do odpolední kategorie U13 nastoupil více natěšený a se ztrátou jednoho setu vyhrál svoji skupinu, načež v prvním kole pavouka porazil v pěti setech Jana Musila z Blanska, ale v následném dalším zápase i přes vedení 1:0 a 2:1 nedokázal zdolat Martina Bártu také z Blanska a prohrál 11:9 v pátém setu a tím ho nastartoval k následnému postupu až do finále, kde prohrál s Lukášem Bartákem. Takže chybělo opravdu málo a mohlo to letos zase cinknout, stejně jako loni v U11. No, nic se nedá dělat a nezbývá než věřit, že příští rok to ve stejné kategorii bude lepší.