Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homeopatie

16. 11. 2007

 Homeopatie

 

Heslo - které vystihuje podstatu léčení homeopatiky je:

Podobné podobným se léčí

Similia similibus curentur (to je latinský překlad)

Obrazek


"Když léčíte pouze symptomy, zaháníte nemoc do hlubších vrstev a urychlujete umírání a smrt. Problém je v tom, že nevíte, co děláte." Peter Chappell, jeden z nejvýznamějších současných anglických homeopatů.

 

 


 

Kazdopadne - chci Vám uvodem napsat: ja na homeopatii taky chodim, je to běh na dlouhou trat, ale rozhodně se vyplati, protoze nebo přestože...pracuje s uplne jinyma sferama nez klasicka medicina.
Nechci ale abyste si mysleli, ze je HOMEOPATIE všespasitelna, musi se urcite brat zase jako doplnek. Proto homeopatii ano, ale spolu s leky...a teprve časem se muze docilit toho, ze se telo vyleci a obstoji i bez leku, ale chce to vytrvalos!....ja ji mam a proto moc doufam....

Spis si ale myslím, že homeopatickým léčením pomáháme tělu nastolovat jakousi JINOU rovnováhu v těle a ta potom může znamenat více zdraví...



Upozorneni!

Neni to metoda pro zaryte materialisty, ale je spíše pro lidi, co rádi pozoruji a jejich duše by se ráda vyvijela...!

...teda to je takový můj osobní postřeh a postoj...


 


Obrazek

 

 

Velmi obecny clanek o homeopatii:

http://www.mineralfit.cz/clanek/1162--homeopatie.html


Obecne stranky o homeopatii jako metodě:

http://www.homeopatie.cz/

http://www.homeopatie.cz/cojehom.htm

http://www.vilcakul.estranky.cz/

http://homeopatie.ivories.cz/

..tady najdete spoustu informací,budete-li chtít,včetně kontaktů na homeopaty.Kdo hledá,najde.....

http://www.volny.cz/homeopatie/


 

Homeopatická komora:

zde jsou informace pro profesionalni homeopaty, kteří se v komoře sdružují...a taky se tady dají najít:

http://www.homeopathy.cz/

seznam homeopatů také zde:

http://www.homeopatie.cz/seznam.htm

 

 


 

Existuje dvoji pristup k léčení lidí i zvířat homeopatiky:

  • symptomaticky pristup - potlačení jednotlivých příznaků nemocí
  • konstituční přístup - hledání léku vyhovujícího organismu  pro současný psychický i fyzický stav -jakési homeopatikum "na míru" 

 

  • h.symptomaticka - ovlivnuje jen telo 
  • h.klasicka - ovlivnuje i mysl 
  • h.kvantova  - jde za mysl 
  • h.pritomnosti - kam jde tahle, jsem nenašla...


Přístupy homeopatů užívají:

Obrazek

1.pouziti jednoho leku postupne

Konstituční h.:

Pracuje s myšlenkou, že každý člověk získal okamžikem narození určitou zásobu životní, vitální síly, která je dána naší konstitucí - někdo má konstituci silnější, jiný slabší. Onemocníme tehdy, když je naše životní síla oslabena, kdy nemoc přišla na životní sílu zvenčí jako negativní vliv, např. viry, bakterie. Abychom člověka vyléčili, musíme posílit životní sílu člověka, konstituci, podáním konstitučního homeopatického léku. Konstituční lék je lék, který by měl pokrývat celý život pacienta, od narození až do současnosti. Je to lék, který je vybíraný podle totality symptomů, přičemž se u pacienta nerozlišují mentální a fyzické symptomy. Nepracuje se zde s bludy, pracuje se s konstitucí, cílem léčby je posílit vitální sílu člověka. 

Cílem tohoto způsobu léčby je, aby byl člověk úplně zdravý. To ale není v praxi možné, protože nemoc je součástí našeho vývoje dopředu.Problém je v tom, že takto mohla fungovat léčba před dvěma sty lety, za života J.Kenta, kdy lidé bydleli převážně ve vesnicích a malých městech. Kdy se na jednom místě narodili, prožili celý život a zde také zemřeli. Doba byla klidná, bez hektického životního stylu, bez stresů s tím spojených. Tehdy se také lidé většinou narodili v obraze jednoho homeopatického konstitučního léku, v něm prožili celý svůj život, a v obraze stejného léku zemřeli. Z tohoto důvodu tehdy k jejich vyléčení stačilo opakovaně podávat konstituční lék ve zvyšujících se potencích. Dnes tento způsob léčby můžeme použít v těch částech světa, kde lidé ještě mohou žít "přirozeným" způsobem života, tzn. v některých oblastech Afriky, Asie, v komunitách, kde se lidé věnují zdravému životnímu stylu apod. 

Touto metodou tedy také nemůže dojít k celkovému a konečnému vyléčení člověka, protože jeden jediný lék, byť podávaný ve stále se zvyšujících potencích, zdaleka nemůže vyřešit všechno to, co jsme si v sobě v průběhu našeho života, a často i před, nastřádali - naše emoční zranění, traumata, bludy. Léků je potřeba podat postupně víc, a pokrýt s nimi určité úseky našeho života, tam kde jsme se zablokovali - a v těchto místech pootočit naše chybné vnímání reality, homeopatickým lékem vytlačit nemoc ven z těla. Toto umožňuje 

Klasická h. - léčba po vrstvách

Nemoc není vnímána jako oslabení konstituce, ale jako nevyřešený problém. Přitom se snažíme život člověka rozdělit podle vrstev tak, jak se vyvíjel v čase a prostoru. Při této léčbě bude potřeba použít více léků pro vyřešení problémů člověka, a na pokrytí životních úseků, jimiž v životě procházel. Na rozdíl od konstituční homeopatie, která je hodně roztažená do šířky, zde jdeme při léčbě pacienta do mnohem větší hloubky. Tento způsob léčby klasickou homeopatií po vrstvách je nejhlubší možný způsob homeopatické práce s pacientem. Nevybírá se jen jeden lék pokrývající celý život pacienta, nevybírá se plošný lék na celého člověka, člověka si rozdělujeme v čase a prostoru. Účelem léčby není člověka energeticky dobít, ale učinit ho nezávislým. Klasická homeopatie, léčba po vrstvách také bere v potaz vývoj člověka, že se v průběhu života nějak vyvíjí, mění, a potřebuje tedy pokrýt určité části života různými léky. Základem filozofie léčby klasickou homeopatií je myšlenka, že nemoc je součást našeho vývoje, nemoc k životu, vývoji patří, cílem není nemoc eliminovat, ale nemocí projít, ne ji obejít, potlačit. Nemoc je daň za ten vývoj. Klasická homeopatie tak umožňuje člověku prožít si to, před čím utekl, a to zpravidla nebývá příjemné.

Vyberete-li si léčbu klasickou homeopatií, měli byste dopředu vědět, do čeho jdete, a sami se svobodně rozhodnout, jestli tím nepříjemným chcete projít, a tak si korektně vyřešit to, co jste ve svém životě dosud obcházeli. Tímto způsobem lze léčit i chronické nemoci, u nichž alopatická medicína přiznává, že jsou pro ni neléčitelné. 

Prostřednictvím této léčby můžete také pracovat na svém osudu, na svém vývoji, dokonce si můžete skrze různá zhoršení po podání homeopatického léku odmazat leccos ze své minulosti, co jste v životě dosud dělali špatně. Proto za klasickým homeopatem můžete přijít, i pokud zrovna netrpíte žádnou nemocí, jen si chcete něco, co vás v životě trápí, vyřešit. Problémy se sebevědomím, partnerské vztahy, problémy s dětmi, problémy v práci apod. Případně pokud se chcete posunout dál ve svém osobním spirituálním růstu.... 



 

 

Obrazek

 


2.pouziti mnoha leku zaroven

V pozadí tohoto homeopatického směru stojí farmaceutická firma, většinou francouzská, která školí lékaře, s cílem prodat co nejvíce homeopatických léků. Několik homeopatických léků se zde používá na určitou nemoc, diagnózu, proti něčemu. Jediný rozdíl proti alopatické léčbě je v tom, že klasické chemické léky jsou nahrazeny homeopatickými. 

Tento homeopatický směr může, ale nemusí, také při léčbě používat polykompozitní, vícesložkové léky, např. 5 homeopatických léků spojených dohromady, i když se jejich účinky mohou navzájem rušit. "Proti" bolesti v krku, chraptění - Homeovox, "proti" kinetózám - Cocculine apod., a schéma, jak se mají brát - např. každý den ráno, v poledne a večer. 

Při této léčbě se neléčí člověk jako celek, neléčí se příčina toho, proč člověk onemocněl, proč ho např. bolí v krku, jen jednotlivé příznaky nemoci. Jde o potlačení, zatlačení příčiny nemoci hlouběji do těla. 


Protože vysvětlení mi připadalo rozumné a srozumitelné,použila jsem citace z následujících stránek:

citace z www.klasickahomeopatie.cz

 

 

 


 

Školy homeopaticke - myslí se tím názorové přístupy k léčení pomocí homeopatik

a.anglicka

www.klasickahomeopatie.cz

 

b. francouzska

http://www.boiron.cz/homeopatie.php

 

c.rakouska

http://www.peithner.cz/cz/homeopatie


 

Zlastni druhy homeopatie - vznikle v cechach

autopatie - leceni pomoci slin , representantem je Mgr.Jiří Čehovský

www.autopatie.cz

http://www.autopatie.cz/clanky/cakry_slina_a_nekolik_novych_informaci.htm

kvantova homeopatie - representant je MUDr.Jozef Hrušovský

http://janoch.borec.cz/hrusovsky.html

 

 


 

Obrazek

Přečtěte si zamyšlení o sebedestruktivním působení (do nějže autoimunita jednoznačně patří) z pohledu Homeopata! 

SEBEDESTRUKCE A KLASICKÁ HOMEOPATIE

Lidé, kteří sami sebe nějakým způsobem ničí, destruují, řadíme v klasické homeopatii pod sebedestruktivní, luetické miasma.

 

Destrukce může probíhat dvěma možnými způsoby:

1. navenek, kdy člověk někoho, nebo něco ničí, nebo se sám nechává ničit

2. dovnitř, kdy ničí sebe – potom mluvíme o sebedestrukci

V praxi se ale setkáváme s tím, že se oba tyto způsoby u pacientů prolínají.

 

Stejným způsobem se dá rozlišit destrukce, která probíhá

1. v psychice, mysli – potom mluvíme o závislostech – na alkoholu, kouření, drogách, na práci, ale patří sem také rychlá jízda v autě, všechny psychické nemoci depresemi počínaje a těžkými psychiatrickými onemocněními konče2. na fyzickém těle – bolesti a následný rozpad kostí, kloubů, mozkové příhody, cukrovka, problémy se srdcem, samovolné potraty, vrozené vývojové vady, deformace těla, velké bolesti hlavy, křečové žíly, úrazy, vředy, sklon k hubnutí, mentální anorexie, vypadávání vlasů, deformace zubů, borelióza, encefalitida apod.

 

Co mají všichni lidé, kteří se ničí, společné? Někdo v jejich rodině v minulosti prodělal onemocnění syfilis, které přežil. I když bylo léčeno, mentálně se dispozice k této nemoci předávají dál, z generace na generaci. Jde o rozklad, rozpad, ať již na úrovni osobnosti nebo fyzického těla. Homeopatickým lékem, který v těchto případech postup nemoci, případně dispozici k tomu onemocnění zastaví, je nosoda, vyrobená ze syfilis, s homeopatickým názvem Luesinum (Syphilinum).

Z minulosti je dobře znám obraz syfilika – člověka, jehož prodělaná nemoc natrvalo vyřadila ze života, se všemi nenávratnými změnami z toho vyplývajícími – at´ již šlo o rozpad obličeje, zvláště pak nosu, končetin, či specifickou vyrážku na kůži, zduření genitálií, abscesy a hnisání. Postižení většinou hned neumírali, ale degenerovaní žili dál, bledí, anemičtí. Léčba bývala velmi drastická, horší než sama nemoc, používala se k ní rtuť, později se přecházelo k arsénu. V současnosti se používají antibiotika, ale i nadále představuje syfilis ve světě problém.

 

Šetrnějším, ale také efektivnějším způsobem, jak nejen tuto nemoc vyléčit, ale také odstranit, aby se dispozice k ní nepředávala v generacích stále dál (např.z matky na plod) je odléčení klasickou homeopatií, homeopatickým lékem Luesinum.

 

Máte-li vy osobně, nebo někdo ve vaší rodině v generaci před vámi některý z výše uvedených symptomů, případně jenom sklony k extrémním mentálním stavům jako jsou násilí, pocity pronásledování, neadekvátní strachy z nemocí, posedlosti, deprese, monománie, zmatenost mysli, demence, nespavost, sebevraždy, vraždy, můžete uvažovat o vhodnosti užití homeopatického léku Luesinum pro vás.

Konečné a kvalifikované rozhodnutí, zda Luesinum opravdu koresponduje s vašimi problémy, by však mělo vždy náležet do rukou zkušenému klasickému homeopatovi, který také dokáže posoudit výši potence a četnost užití tohoto léku.

Citováno ze stránek

 

www.homeoterapie.cz


 

Clanek o homeopatie a religiozite-zajimave: Obrazek

http://www.homeopatie.cz/clanky/ruzne/10.htm


Důležité!!!

je možno kombinovat alopatické léky s homeopatickými  

 


 

Kontakty na homeopaticke skoly:

/kde lze homeopatii i studovat/

BRNO:

http://www.homeopaticka-fakulta.cz/fakulta/index.htm

PRAHA:

http://www.ceskahomeopatie.cz/

http://www.alternativa.cz/skoleni.htm


ObrazekHOMEOPATICKA poradna na www.dama.cz

najdete ji TU:

http://poradna.dama.cz/homeopatie.php

nebo jiná ZDE:

http://poradny.abecedazdravi.cz/homeopatie

ještě jedna poradna ( a dobrá) na stránkách ZDE:

www.homeoinstitut.com/online.php

 


 Video,kde Mudr.Kabelková velmi hezky vysvětluje homeopatickou léčbu, najdete uprostřed vysíláni pořadu Sama doma, ZDE: 

 

 http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1148499747-sama-doma/208562220600010-17.01.2008-12:30.html?from=0

 

 

Náhledy fotografií ze složky Srdce

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Všechno

(Jirka, 25. 7. 2016 22:22)

Reaguje ještě někdo Na tomhle webu ?

Re: Všechno

(agata, 27. 7. 2016 10:01)

reaguje, proč by ne???

homeopatika

(marcela.hajk, 14. 2. 2008 11:24)

Tedy všechny čest, jak brzy jsi to dokázala udělat. Mně zatím moje lékařka doporučila homeopatika ferrum fos.,a teď čekám, co to udělá,ale rozhodně si projdu ty články. Tonoucí se stébla chytá........