Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medela

6. 9. 2007

Projekt Medela (latinsky POMOC) je jednou z aktivit nadačního fondu Asante Kenya, který založila v roce 2006 Lejla Abbasová spolu s Helenou Houdovou.

Svým záběrem se zařadil mezi největší neziskové projekty: zahrnuje Kalendář Medela, knihu o činnosti projektu a knihu rozhovorů s osobnostmi podporující činnost Medely, přes organizaci benefičních koncertů až po dokumentární filmy o charitativní činosti.

Naším cílem je zlepšit život dětem v těžkých životních situacích.

Rozhodly se spolupracovat s konkrétními projekty neziskových organizací, které jsou úmyslně lokalizovány každý na jiném kontinentě. Zároveň chteji podpořit obecné chápání charity – zlepšit povědomí o problematice …… novou tradicí v podporování neziskových projektů

Myšlenka Projektu Medela

Projekt Medela 2007 (latinsky pomoc) je unikátní celoroční charitativní projekt s roční periodicitou.

Jeho cílem je dlouhodobá podpora dětí z nejrůznějších koutů světa, které žijí ve špatných životních podmínkách.

V souvislosti s naplňováním cílů tohoto projektu je třeba zároveň komunikovat hlavní ideu  Medely, a sice zavést celospolečenskou diskuzi na téma financování neziskového sektoru v České republice. To zde, bohužel, stále nemá adekvátní tradici a důvěru.

Aktivity Medely jsou úmyslně zacíleny  tak, aby oslovily co nejširší spektrum společenských vrstev a umožnily tam každému možnost výběru projektu, který je mu blízký a díky němuž se lépe ztotožní s myšlenkou charity.

Naším přáním a cílem je vytvořit značku Medela, která bude zárukou transparentní a kvalitní práce v neziskovém sektoru a jež bude veřejnosti představovat stejně smýšlející neziskové organizace a projekty.

Proto jsme se rozhodly, že veškeré administrativní a produkční výlohy spojené s činností  Projektu Medela, budou plně hrazené ze sponzorských a partnerských darů. Veškeré výtěžky a výdělky z  Projektu Medela půjdou přímo na podporu vybraných neziskových projektů.

Věříme, že i Vám se myšlenka Projektu Medela líbí a spolu s námi budete budovat novou tradici charitativních aktivit v České republice.

Zakladatelky projektu:

Lejla Abbasová
Narozena 1980 v Praze. Vystudovala víceleté gymnázium, do povědomí veřejnosti se dostala jako moderátorka reality show Big Brother. Moderuje od svých osmnácti let, pracovala v TV Galaxie a TV3. Dnes je více jak tři roky moderátorkou v Tv Óčko. Už jako dítě pomáhala v domě sester Františkánek s péčí o postižené děti. Od roku 2001 byla podporovatelkou Humanistického hnutí, se kterým spolupracovala jako koordinátorka projektu Adopce na dálku. Půl roku působila v Keňi jako delegátka Humanistického hnutí. Aktivně se věnuje charitě. Založila vlastní nadační fond ASANTE KENYA, který pomáhá keňským dětem se vzděláváním a zdravotní péčí, další aktivitou fondu je prevence ženské obřízky. Příležitostně se věnuje i modelingu.


Helena Houdová
Narozena 1979 v Plzni. Po Sportovním gymnáziu studuje Sociální a kulturní antropologii na Fakultě humanitních studií Západočeské univerzity v Plzni. Od šestnácti let se věnuje sociálním tématům, například práci s dětmi z dětských domovů či s dětmi neslyšícími. Do povědomí veřejnosti vstoupila nejen jako Miss ČR 1999 a později jako světová modelka, ale i jako člověk aktivní v sociálních i ekologických oblastech. V roce 2000 zakládá v Čechách nadační fond Slunečnice, který pořádá pravidelný letní tábor pro děti z dětských domovů či uprchlických táborů a pro děti handicapované. V roce 2004 se Helena stěhuje do USA a zakládá Sunflower Children se sídlem v New Yorku. Organizace se věnuje především podpoře vzdělávání a zajišťování zdravotní péče pro děti, výstavbě komunitních center a škol. Působí v 15 zemích světa, najdeme ji v Africe, Asii, Jižní Americe i v Evropě.

Chcete také finančně pomoci?
číslo účtu: 1211007979/5500
Audit Projektu Medela zpracovává  firma Deloitte Czech Republic
(Member of Deloitte Touche Tohmatsu www.deloitte.cz)