Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saccharum oficinale (Sacch.)

Hnědý cukr je produkt ze sacharosového cukru s výraznou hnědou barvou díky přítomnosti melasy. Jedná se buď o nerafinovaný nebo částečně rafinovaný měkký cukr sestávající z krystalů cukru s určitým zbytkovým obsahem melasy, nebo se vyrábí přidáním melasy do rafinovaného bílého cukru.

article preview

Příčiny: Nedostatek fyzické blízkosti milované osoby, absence kojení (mateřkého mléka), narození sourozence, zanedbávání (pocit). Onemocnění z nedostatku lásky, péče a pozornosti.

 

Indikace: Používá se především jako konstituční na základě podobnosti. Gastrointestinální symptomy, bolesti břicha, afty. Behaviorální poruchy, autismus, bulimie, anorexie, tendence ke snížené hladině krevního cukru.

 

Charakterstiky: Zoufalá touha po náklonnosti, lásce, nikdy ji nemá dost. Dualita, extrémní chování a příznaky. Nedostatek energie, která zlepšuje jídlem, a to zejména poté co jedl sladkosti. Může mít někdy i vysokou hladinu energie.

 

Příznaky: Bledost; suchost všude (kůže, vlasy, nehty, stolice, pochva atd.). Nutkavé jedení, zejména má chuť na sladkosti. Mlsání; nebo zcela odmítá jídlo. Cucání prstů (vždy nebo nikdy), kousání nehtů (také nohy). Hovornost, chování, kterým chce upoutat pozornost; podrážděnost; proměnlivé chování: jsou buď velmi agresivní nebo velmi plachý a jemný. Těžko se probudí, není v pořádku, dokud se nenají. Vypije spoustu tekutin a nebo téměř nic. Bolest břicha kolem pupku; slinění. Strach ze tmy; citlivost na bolest. Bolestivá ovulace a menstruace; nahnědlý, krvavý výtok před menstruací (klíčový symptom). Smutek, podrážděnost, bolest v prsou před menstruací. Pacientova noha je horká, vystrkuje ji z pod deky. Je neklidný, když nemůže být v blízkosti své matky.

 

Zhoršení: Ráno při probuzení, nervozitou, teplým počasím, vlivem čokolády.

 

Zlepšení: Večer, po konzumaci sladkostí.