Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle 14. 11. 2010

Neděle 14.listopadu 2010 - Okresní přebor - ročník 2010 / 2011 -1. kolo

ŠK GARDE LIPOVEC  ,,E“   -   ŠK GARDE LIPOVEC ,,D“

                       1,5                     :                6,5

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neděle 14.listopadu 2010 - KP1 - ročník 2010 / 2011 - 3. kolo

 ŠK KME DDM Kuřim ,,A“    -   ŠK GARDE LIPOVEC ,,A“

                       4                      :                      4

Nezvykle slunečná listopadová neděle byla svědkem souboje dvou nesmiřitelných rivalů domácí Kuřimi a našeho lipoveckého ,,A“.

Jak se zdálo předem souboj to bude velice těžký a vyrovnaný tak jako vždycky. A opravdu tomu tak bylo.

Jako první skončila partie našeho výborného a kvalitního hráče ing. Vlastimila Chládka hrajícího ve skvělé formě tentokráte to však skončilo remízou, ale o vyrovnanosti svědčí to, že partie to byla dramatická  a skončila smírem až po 2 hodinách hry.

Na ostatních šachovnicích se postupně u některých domácích a hostujících hráčů začali objevovat patrné výhody.

Pokud jde o naše hráče tak výhodu získal náš excelentní a mimořádný hráč IM Petr Pisk na 1. šachovnici s výborným Daliborem Mlénským, Petr svou rutinou uplatnil výhru v koncovce lehkých figur s pěšci navíc, dále na páté šachovnici vynikající koncovkář  Martin Handl, který s jeho oblíbenými věžkami zcela vymazal osamocenou dámu -  jeho kvalitní soupeř pan Bohuslav Křena však kladl dosti dlouhý odpor a v jeden okamžik dokonce i ,,věčným šachem“ mohl partii remízovat. Nakonec kosmetická výhoda věží se ukázala právem být silnější než dáma. To byly naše 2 vydřené výhry.

I Kuřim měla hráče, kteří stáli pozičně lépe např. pan Košata  svým tvrdým pozičním stylem nakonec bílými porazil našeho výborného hráče ing. Václava Chládka- partie byla zcela přesně pozičně vedená bohužel výhoda bílých zde hrála velkou roli. Dále na osmé šachovnici kuřimský Pavel Krupica stál v zamotané partii s naším Michalem Radou s figurou více na výhru, ale ve složitých vazbách a matech na poslední řadách to pro změnu hrozilo oběma se Michal statečně z toho vykroutil a dostal a partii nakonec zachránil. Partie skončila remízou. Určitě kuřimský Pavel Krupica měl lepší tahy pro lipovecké bylo štěstí, že je neobjevil.

Na dalších šachovnicích dosáhle cenné remízy RNDr. Oldřich Kopřiva s velmi silným hráčem s panem Ivanem Markovičem.

Pan Majer starší z Kuřimi nakonec po velmi dlouhé vyrovnané bitvě porazil našeho zkušeného a výborného hráče ing. Jiřího Sekaniny, kde tentokrát rozhodla o výhře pana Majera staršího jeho dáma proti věži a jezdci.

Poslední partie skončila remízou až v koncovce náš hráč ing. Arch. Martina Habiny se snažil partii vyhrát i přes to, že jeho soupeř  Pavel Rubeš nabízel Martinovi remízu, ale nakonec to přeci jen remízou skončilo. Oba hráči se snažili partii vyhrát, ale zkušenosti z koncovek měli oba dva velmi dobré takže po souhlasu našeho kapitána IM Petra Piska byla dána partie za remízu.

Remíza 4 : 4  je asi  pro naše ,,A“ cenná vzhledem k vývoji zápasu, na začátku by ji asi nikdo nebral, každý chtěl zvítězit a plně bodovat.

  

Sestava  lipoveckého ,,A“ dle šachovnic:

IM Petr Pisk, Oldřích Kopřiva, Václav Chládek, Jiří Sekanina, Martin Handl, Vlastimil Chládek, Martin Habina, Michal Rada.

Bodový zisk výhry: IM Petr PISK, Martin  HANDL

Remízy: Oldřích KOPŘIVA, Vlastimil CHLÁDEK,Martin HABINA, Michal RADA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář