Jdi na obsah Jdi na menu
 


47. týden

19. 11. 2007

Týdenní e-horoskopy pro 47. týden od 19. 11. do 25. 11. 2007

Vypracovala Naďa Šmídová
telefon  603 422 219
e-mail :  NADAMAGIC.@seznam.cz
http://horoskopynadasmidova.mysteria.cz/
http://www.webpark.cz/nadasmidova/


Slunce 22.11. opustí znamení Štíra ve čtvrtek 17:49 hod a vstoupí do znamení
STŘELCE kde setrvá do soboty 22.12. neb tento den v 7:06 hod vstoupí do znamení KOZOROHA a nastane Zimní Slunovrat
Merkur je ve znamení Štíra až do 1.12.2007.
Venuše je ve znamení Vah do 5.12.2007.
Mars je retrográdní ve znamení Raka, direktní pohyb bude mít opět 31.1.2008. Do znamení Blíženců díky zpětnému pohybu se dostane na Silvestra 31.12. 15:52 hod.
Jupiter je  ve znamení Střelce. V úterý 18.12.2007 ve 20:14 hod vstoupí do znamení Kozoroha.
Saturn v neděli 2.9. 2007 odpoledne vstoupil do znamení Panny a setrvá zde až do 29.10.2009.
Uran je ve znamení Ryb. Retrográdní pohyb bude mít až do soboty odpoledne 24.11.2007 kdy
v 14:07:11hod se zastaví a nabere přímý směr.
Neptun je ve Vodnáři.
Pluto je ve znamení Střelce. V sobotu 26.1.2008 v 4:23 hod vstoupí do znamení Kozoroha.

UDÁLOST TÝDNE
Luna projde celým horoskopem v průměru za 29dní, tedy nejrychleji ze všech planet.
V plné síle vždy zazáří během Úplňku
což je okamžik,
kdy Luna doputuje přesně do poloviny své cesty po dráze okolo Slunce,
a stojí tedy přímo právě proti Slunci.
Tento týden takový okamžik nastane 24.11. v 15:30hod
kdy tato dvě světla budou stát naproti sobě na ose znamení
Střelec - Blíženci.
V astrologii se tento aspekt nazývá opozice.

Luna během Úplňku bude v konjunkci s bílým hvězdným veleobrem - hvězdou
Algenib
v některých pramenech ji najdete pod názvem
Mirphak (Alpha Persei Mirphak)  - Mirfak (α Per)
Algenib je hvězda "sedící" na křídle Pegase.
Její jméno pochází od Aj Janah (Křídlo)
a jeho další název je výše zmíněný Mirfak (Loket).
Algenib je nejjasnější hvězdou souhvězdí
Perseus (L.g.Persei)
má svítivost čtyř tisíc našich Sluncí a je od nás vzdálena 560 světelných let.
Hvězda Mirfak (Algenib) má jasnost 1,9 mag, a v okolí této hvězdy je rozptýleno více jak 50 dalších hvězd.
Souhvězdí Perseus je pojmenované po synovi řeckého boha Dia a Danae.
Perseus totiž dle příběhu zaznamenaného Sofoklem přemohl Medusu a zachránil tak Andromedu.
Souhvězdí Persea je překrásné souhvězdí, a právě v zímních měsících ho můžeme na jasné obloze dobře nalézt.
Leží mezi souhvězdím Vozky a Andromedy pod souhvězdím Kassiopei.

Protože Slunce a Luna budou během Úplňku v kvadratuře na Měsíční uzly
a do Úpňku bude zapojena i výše zmiňovaná hvězda Algenib
budou si mnozí muset dát pozor na svoje chování,
neb to může být v rozporu s obecnými pravidly....
Pokud totiž něco "přepískneme"...
poznáme vliv Algenib v plné síle
neb si můžeme vykoledovat i veřejný skandál
a jak prací klasici
""....i upadnouti do nemilosti..."""
 
Vliv tohoto Úplňku pocítíme všichni
ale v daleko větší intenzitě Střelci narozeni okolo 24.11.
dále Blíženci narozeni 24.5.
také Raci narozeni okolo 23.6
a Kozorozi narozeni okolo 23.12.

A

Beran (21.3. - 21.4.)

První znamení zvěrokruhu, základní ohnivé.
Vládcem  znamení je Mars - polarita Yang.

Počátek týdne může být naplněn partnerskými hádkami. Váš vládce Mars bude v kvadratuře vůči Venuši a to z vás naprosto zbytečně může udělat rozlícené Berany reagující na každou prkotinu agresivně. Hádky se mohou objevit i mezi partnery v podnikání a jestli neudržíte na uzdě svůj hněv, může dojít k přerušení i dlouhodobých vztahů. To podpoří i fakt, že Luna v úterý popoledni vstoupí do vašeho znamení a setrvá zde do čtvrtka odpoledne. Luna ve vašem znamení z  vás dělá vždy ""malé generály Napoleony" ale tentokrát se dá předjímat že sem-tam způsoníte i pěkný zmatek, protože ve hře bude i planeta Neptun. Nejsou to v žádném případě ani dny vhodné pro větší nákupy, neb utrácet budete bez rozmyslu. Trpíte-li běžně bolestmi hlavy při dnech s Lunou ve vašem znamení tyto problémy mohou být ještě daleko intenzivnější. Omezte proto kávu a dodržujte pitný režim !
Víkendové dny budete pod vlivem sobotního Úplňku. V tyto dny nedělejte žádná závažná rozhodnutí, neb budete až příliš odvážní, průbojní. Spíše plánujte, třeba co komu koupíte k Vánocům....


B

Býk (22.4. - 21.5.)

Druhé znamení zvěrokruhu, fixní zemské.
Vládce Venuše - polarita Yin

I pro vás platí nutnost zklidňovat emoce a nehartusit na svůj intimní protějšek pro každou maličkost. Mars bude nepříjemně postaven vůči vládkyni vašeho znamení Venuši, a to může do vašich intimních vztahů vnést hádky, neporozumění. Vinou bude vaše nekompromisní jednání. Ve středu se nevměšujte do rozhovorů v zaměstnání, zejména když hlavním řečníkem bude kolegyně. Vaše byť rozumné námitky smete slovně ze stolu a zahraje vám tak, že můžete lapat po dechu ještě ve středu večer. Ve čtvrtek odpoledne vstoupí Luna do vašeho znamení a setrvá zde až do soboty, kdy krátce popoledni přejde do následného znamení. To jsou pro vás dny kdy budete daleko víc vyhledávat něhu a doteky opačného pohlaví, lákat vás bude dobré jídlo, pití, prostě vše co vytváří pohodu. V tyto dny nezapomínejte na šálku a pokrývku hlavy, neb daleko snáze nastydnete.
I vy budete během víkendových dnů ovlivněni Úplňkem. Hlavou se vám bude honit spousta nápadů, ale narážet budete na virtuelní nepochopení lidí okolo vás. Ničemu se nedivte, když nad vašimi rozmary a nestřídmým utrácením občas nevěřícně zakroutí hlavou.


C

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Třetí znamení zvěrokruhu, proměnlivé vzdušné.
Vládu drží Merkur - polarita Yang

Nakročili jste si do skvělého týdne ! Jediné, co vám může kazit náladu bude vaše podezřívavost, nedůvěřivost a to zejména vůči kolegům v práci, ale týká se to i vašich nadřízených. Bude-li vám cokoliv nejasného, netrapte se a nezpytujte sami sebe ! Komunikujte s lidmi v zaměstnání otevřeně se ptejte na všechno co vám bude nejasné a zjistíte, že vaše obavy či podezřívání je neopodstatněné. Dobře uděláte když jakékoliv nedorozumění okamžitě vysvětlíte a vše si prostě vyřikáte. Máte celý týden schopnost výstižně vyjádřit své myšlenky, tak se snažte zejména v zaměstnání toho využít! Ve čtvrtek a v pátek se asi nevyhnete určité nerozhodnosti a díky tomu začnete měnit názory jako na běžícím pásu.
Úderem pátku mějte napaměti že se blíží Úplněk a pobíhání od jedné aktivity ke druhé vás může notně vysilovat. Příčinou bude neklid a touha stihnout co nejvíce věcí. Dokonce ve zmatku a díky impulzivnímu chování můžete udělat něco, co vás v dalších dnech bude mrzet. Anebo to může být i tak, že díky přehršle započatých aktivit zapomenete na nějaký důležitý úkol, schůzku, etc...


D

Rak (22.6. - 21.7.)

Čtvrté znamení zvěrokruhu, základní vodní.
Vládce Luna - polarita Yin

Po celý týden mějte napaměti že musíte dotahovat do konce vše co započnete a nic nenechávat náhodě. Budete mít spoustu skvělých nápadů, ale s jejich realizací to bude již horší. Půjdete-li na nákupy, nebudete šetřit a zejména v úterý a ještě ve středu dopoledne penězi budete doslova hýřit. Uprostřed týdne se ale můžete zamotat do vztahových problémů a příčinou bude vaše nevstřícnost. Až do konce týdne budete mít ale jednu velkou schopnost - usměrňovat lidi okolo sebe. A věřte že nervozními lidmi kteří nebudou znát míru se to zejména ke konci týdne okolo vás bude jenom hemžit, budete pro tyto lidi doslova magnetem.
Z pátka na sobotu se dá předjímat že mnozí z vás budou velmi špatně usínat a spánek budete mít velice lehký, kdejaký šramot vás probudí. Tím se vám bude ohlašovat blížící se sobotní Úplněk. Během víkendu vás to potáhne k přátelům, mnozí si zajdou posedět s kolegy ze zaměstnání. Pro vás jako při každém Úplňku platí nepřehánět to s alkoholem.


E

Lev (22.7. - 22.8.)


Páté znamení zvěrokruhu, fixní ohnivé.
Vládne Slunce - polarita Yang

Následné dny byste měli prožít v klidu, bez nějakých větších výkyvů. Je jasné že jako znamení kterému vládne Slunce se vám nedostatkem jeho energie asi sem tam zhoršuje nálada, mnohé občas popadne bez příčiny pesimismus, ale je to jenom chvilkové a s pevnou vůli i toto můžete anulovat. Až do čtvrtka s velkou obezřetností nakupujte, neb se pro něco nadchnete a doma zjistíte, že to není to pravé ořechové...Chuť něco vyrábět, tvořit, zaznamenáte již ve čtvrtek podvečer a v tom samém duchu se ponesou i víkendové dny. Dokonce můžete mít sny, které se vám vyplní, či jiné vize. Negativem těchto dnů je vaše touha oslňovat druhé za každou cenu, být ve všem lepší než lidé okolo vás. Je jasné že to u některých více citlivých a zejména nevyrovnaných jedinců může vyvolávat i závist a vy se marně budete dohadovat, proč někteří lidé na vás vrčí, nevraží. Chovejte se skroměji, a s negativními rekacemi na Vaši osobu se "nepotkáte"..!

F

Panna (23.8. - 22.9.)

Šesté znamení zvěrokruhu, proměnlivé zemské.
Vládcem je Merkur - Yin

V pondělí a v úterý můžete mít pocit nějakého omezení, velmi těžko budete nalézat společnou řeč se svými nejbližšími, s partnerem. Díky tomu mnohé Panny občas předvedou malou emoční scénku.
Jakmile se přehoupne středa, moc se nespoléhejte na svoji paměť. Může se stát i to, že  občas ve snaze zakamuflovat že jste něco zapoměli se uchýlíte i ke lži. Navíc jakékoliv plánování bude zbytečné neb se impulzivně budete vrhat do věcí a aktivit které vás momentálně napadnou. Od pátku se snažte vyjadřovat věcně, stručně, ale hlavně to vyžadujte i od lidí se kterými budete hovořit, jednat, neb vás s přehledem i malé dítě "opije rohlíkem" prostě uvěříte všemu !
Mnozí z vás zejména v sobotu díky Úplňku mohou mít pocit osamělosti, a tak se budete snažit mít celou rodinu pohromadě, za což patrně sklidíte nevděk neb jim narušíte jejích plány jak trávit víkend. Snažte se využít Úplněk ve svůj prospěch - k ozdravění těla. Omezte tučná jidla, dopřejte si dostatek pohybu a nezapomeňte na pitný režim ! 


G

Váhy (23.9. - 23.10.)

Sedmé znamení zvěrokruhu, základní vzdušné.
Toto znamení  ovládá Venuše Večernice  - polarita Yang

První dny týdne budete muset sami sebe hlídat. Venuše bude pod kvadraturou bojovného Marsu a to by do vašich vztahů mohlo přinést hádky, boje, nepříjemnou atmosféru. Zejména při jednání s profesními kolegy budete muset občas zatnout zuby jinak si vykoledujete přerušení dlouhodobých kontaktů. Až do čtvrtka bude také lepší nepodnikat větší nákupy. Od čtvrtka vám začne přát vládkyně vašeho znamení a spolu s Neptunem začnou zvyšovat vaše tvůrčí schopnosti, podporované skvělou fantazií. Dokonce se zvýší váš půvab, takže k sobě začnete přitahovat pohledy opačného pohlaví. Což bude riskantní pro nezadané, neb klidně pomyslí na nevěru a ke skutkům nebudete mít daleko...Příjemně si s vámi pohraje sobotní Úplněk. Budete zářit, oslňovat svojí image a sexapealem. Tento Úplněk vám dává i šanci zbavit se všeho co vás nějak svazuje či stresuje. Něco se může dít mezi vámi a sousedy, sourozenci či velmi blízkým příbuzným.


H

Štír (24.10. - 22.11.)

Osmé znamení zvěrokruhu, fixní vodní.
Vládcem  znamení je Pluto, spoluvládce Mars - polarita Yin

Spoluvládce vašeho znamení Mars bude počátkem tohoto týdne agresivně postaven vůči milence Venuši. Snažte se s intimném protějškem nedohadovat pro každou maličkost, nevnucujte nikomu svoje názory a postoje ! Můžete se stát i účastníky nějaké nehody a hlavní roli v ní bude hrát žena...Snažte se využít trigonu spoluvládce vašeho znamení Marse a Merkura ! Toto spojení vám poskytuje skoro po celý týden bystrý úsudek a skvělou výřečnost, takže hbitým jazykem a přesně mířenou argumentací zvládnete vše vyřídit rychle a k vlastní spokojenosti. Od pátku podvečera můžete začít cítit napětí a daleko intenzivněji pocítíte tlak v sobotu. Navině bude blížící se Úplněk. Můžete být natolik nevraživí, že požádat vás o cokoliv bude naprostá ztráta času, druzí vás prostě nebudou zajímat. Navíc vás může popadnout touha po odplatě toho, co druzí dávno zapomněli. 

I

Střelec (23.11. - 21.12.)

Deváté znamení zvěrokruhu, proměnlivé ohnivé.
Vládcem je Jupiter - polarita Yang

Nemyslete si, že když nepřiložíte ruku k dílu ostatní za vás budou dohánět resty a ještě o vás budou pečovat ! Využívat druhé se budete pokoušet v pondělí a v úterý dopoledne, s jakým výsledkem záleží na individuelním horoskopu každého z vás...Ve čtvrtek vstoupí Slunce do vašeho znamení, a určitě jeho energii pocítíte, navíc nedáte oddechu lidem okolo sebe. Asi je občas dostanete i do rozpaků, neb názory budete měnit s takovou rychlostí, že nebudou vědět co od nich vlastně chcete ! Na to si dejte pozor zejména v případě, že jste ve vedoucí pozici, protože podřízení z vás mohou být občas mírně "ťumpachový"...! A ještě na něco si od čtvtka budete muset dávat pozor - a to na nevěru...Pocit že vám to projde se ukáže jako vratký ba dokonce velmi ošidný, navíc vás hodně dlouho bude trápit špatné svědomí. Již během víkendu můžete mít potíže se spánkem a k tomu přispěje i sobotní Úplněk.

J

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Desáté znamení zvěrokruhu, základní zemské.
Vládcem je Saturn - polarita Yin

Příjemný trigon Saturna na Slunce těch z vás, kteří se narodili 29.12. až 3.1. vám dává  možnost dát do pořádku mnohé záležitosti, které jste buď v předešlých obdobích pokazili nebo se vyhýbali jejich řešení. V intimním partnertsví se tento vliv promítne touhu po kvalitním vztahu nebo jeho zlegalizování. Ve všem co tento týden započnete budete mít štastnou ruku a Saturn bezpečně všechny zahájené aktivity „zakonzervuje“. Skvělými dny jsou pro všechny Kozorohy čtvrtek a pátek. Jakékoliv nedodělky či nevyřízené záležitosti doženete, uděláte si čas i na nákupy a dokonce se plácnete přes kapsu a sami sobě si uděláte radost věcí, kterou si ozdobíte interier bytu. Víkendové dny i díky sobotnímu Úplňku sice vaše myšlenky soustředí na kariréru, ale také začnete plánovat. Dáte si si do pořádku domácí rozpočet, a to mnohé Kozorohy upozorní že je čas začít šetřit na dárky a Vánoce...

K


Vodnář (21.1. - 18.2.)

Jedenácté znamení zvěrokruhu, fixní vzdušné.
Vládu drží Uran, spoluvládce je Saturn - polarita Yang

Po celý týden se budete držet hesla  "Kdo jde pomalu - jde s rozumem". Konstelace vám budou nahrávat situace, které vám umožní si splnit i nějaký ten sen, ale nutností bude nepospíchat, vše si pořádně rozmyslet. Uprostřed týdne se snažte jasně a věcně vyjadřovat, ale to neznamená, že svými otázkami budete druhým lézt do soukromí a mámit z nich to, co byste ani vy sami o sobě prozradili. V rozhovorech totiž můžete druhé tlačit "do kouta" s cílem vyzvědět co nejvíce informací. Od čtvrtka zpozorněte, a to platí zejména pro nezadané. Je zde možné seznámení se, ale pozor.. Všechno bude zahaleno iluzemi a klamem a za několik dní si možná řeknete, kdeže jste to nechali "rozum"... Dny okolo Úplňku vám dají prostor na urovnání jakýchkoliv sporů z předešlých dnů. Skvělé a hlavně originální nápady a umění jednat s lidmi budete mít díky otočce vašeho vládce Uranu, který v sobotu odpoledne ve 14:07 hod se zastaví a opět nabere přímý směr.


L


Ryby (19.2. - 20.3.)

Dvanácté znamení zvěrokruhu, proměnlivé vodní.
Vládu drží Neptun, spoluvládce je Jupiter - polarita Yin

V pondělí se probudíte s Lunou ve vašem znamení. Jako vždy - Luna vás trošku odpoutá od reality, takže na začátku odhodíte některé povinnosti stranou a budete "rozjímat a snít". Ale bude to Uran, který vás nasměruje k rafinovaným únikům, podpoří vás vaše intuice a náhody, a vy jako vždy vžde doženete, ikdyž na poslední chvíli. Pokud se ve čtvrtek či v pátek zamilujete, nic neslibujte a počkejte až na "probuzení"..Nebude to trvat dlouho a vy zjistíte, že zkrátka realita je úplně jiná. Legraci si s vámi užijí všichni, se kterými se pustíte do diskuse od čtvrtka. Budete vést velmi ohnivé rozhovory, ale problém bude v tom, že měnit svoje názory budete tak překvapivě, že sami začnete vyvracet to, co jste ještě před chvílí velice razantně obhajovali. Víkendové dny i díky Úplňku vám umožní dořešení nějakých nejasností a možná i křivdy, která se vám v nedávné době stala.