Jdi na obsah Jdi na menu
 


14.) 1. - 7.3.14 Paraguay, Bolívie

Cestou z Amazonie se na naší zpáteční cestě do Buenos zastavujeme ve dvou zemích, které původně vůbec nebyly v našem plánu.

Paraguay

Podívali jsme se pouze do Asunciónu. je to velmi podivné město, šedé, zasmušilé, nudné..

Celodenní exkurze nám vlastně neměla co nabídnout, objížděli jsme různé části města, podívali se na venkov či k jezeru, výletnímu místu místních, ovšem to je tak kontaminováno, že stejně do vody nesmí. Nic jsme nezažili, jen jsme si odškrtli další zemi na našem seznamu.

Bolívie

Tohle už byla jiná káva. Bolívie nás velmi mile překvapila. Čistotou, úrovní žití (ač nejchudší země  kontinentu), přírodou a prima lidmi.

Dvě noci jsme strávili v Santa Cruz, což je nejmodernější město země. Ale první večer jsme raději nevylezli z hotelu, končilo tu 4denní karnevalové řádění a ulice nebyly příliš bezpečné. Druhý den jsme vyrazili na objednanou exkurzi po městě, podívali jsme se do malé, ale příjemné ZOO a pár hodin strávili v rekreačním areálu se spoustou atrakcí (bazény, hotel, restaurace, koňské povozy, kajaking, zvířata,atd.). Měli jsme krásné teplé počasí a trochu se báli zima v další zastávce.

Tou bylo město La Paz. Přistáli jsme ve výšce 4.200m a pak se trochu snížili do výšky 3.600m. město se nám moc líbilo, leží v nádherně zvlněné kotlině mezi šestitisícovkami. Hotel byl na velmi dobré úrovni, což jsme nečekali, všichni kolem velmi milí. První den jsme projeli městem, podívali se na místní tržiště, zajeli do "měsíčního údolí" s nádhernými pískovcovými skalami a vůbec si ten den pěkně užili.

ani jsme neměli moc problémů s výškou, dobře jsme se totiž připravili. už pár dní pojídáme pilulky na výškovou nemoc, hojně popíjíme čaj z cocy a taky žvýkáme lístky cocy! Ale přesto jsou ty metry znát, bydlíme v 9 patře a tudíž Jiří chodí nahoru pěšky. A dá mu to pěkně zabrat! První večer jsme ani neměli vínko, ale také jsme nevečeřeli. Obojí tady škodí. Ale druhý den už jsme si vše vynahradili!

Absolvovali jsme výlet do hor a autem vyjeli do výšky 5.300m! Ovšem ta cesta byla příšerná, úzká, hrbolatá, viděli jsme jen srázy vedle auta, nic moc příjemného!

zase jsme měli štěstí na počasí, nádherně svítilo sluníčko, žádná zima, tak kolem 16st. A tak jsme se pomaličku vydali na vrchol hory, po kamenech a sněhu a dosáhli výšky 5.450m!

Po výletu jsme si museli trochu odpočinout, nabrat dech a síly a večer jsme pak odlétli zpět do BA!

------

Paraguay - there is nothing to be seen, booring country, Asucion is not a nice city, a litle bit dangerous.

Bolívia - nice surprice, we visited Santa Cruz (moder comercial city) and La Paz in the mountains. We survive the altitude because of some pills, drinking coca tea and chewing coca leafs! The altitude of La Paz is between 3.600 - 4.200m, but we also reach the point 5.450m!

So, the trip was nice and now lets go back to BA!

 

Náhledy fotografií ze složky 14.) Paraguay, Bolívie 1. - 7.3.14

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář