Jdi na obsah Jdi na menu
 


49. Jihoafrická republika

prosinec 2014

Tohle byl naprosto úchvatný výlet! Hlavním důvodem návštěvy JAR bylo ukončení mého čtyřletého studia na Capě Wine Academy a tudíž jsme si jela pro diplom a zažít si úplně odlišný styl promoce!

Většinu času se nám věnovala moje mentorka, báječná ženská a přítelkyně, Elsie Pells, která nás vozila z jednoho vinařství do druhého, všude měla dveře i náruč otevřenou!

Moc jsme si to užili, otestovali řadu krásných vín, ale také výtečných jídel. Zjistilijsme, že jediné nebezpečí, které nám v JAR hrozí, je obezita!

Navštívili jsme vinařství Eagles Nest, po té se zastavili na neskutečně úžasném obídku v nejlepší restauraci černého kontinentu, La Colombé! Po ochutnávce vín ve vinařství Vergelagen jsme se přemístili do místního lesíka, kde nám v proutěných košících přinášeli na stoly prostřené mezi stromy chutné pokrmy. Zážitek!

Ve vinařství Morgenster jsme ochutnali nejen vínka, ale také olivové oleje! při cestě do vinařství Iona, jsme měli pocit, že už nikdy nemůžeme padnout na civilizaci. Prašné cesty lesem, kde ni, tu nic! A najednou se před námi otevřely úrodné vinice a s nimi báječná ochutnávka!

Obídek s majitelem stejnojmenného vinařství Paulem Cluverem a jeho ženou byl výjimečný a počet nabídnutých vín nespočitatelný! Z vinařství Delheim je při dobré viditelnosti nádherný výhled na Kapské město a vínka velmi chutná.

V posledním navštíveném vinařství Avondale jsme zavítali v doprovodu naší nové kamarádky, Ivany Decker, u které jsme bydleli v Paarlu, a která tam část roku žije.

A promoce! Probíhala v restauraci vinařství Ken Forrester - po příjemném uvítání pod palmami se sklenkou příjemných bublinek jsme se přesunuli k večeři a vzájemnému přestavení, popili si vínka, která jsme každý donesl a uprostřed jídla jsme byli vytaženi před restauraci, kde nám v záři zapadajícího slunce byly předány diplomy!

Nádherný zážitek a pohodička!

 

Náhledy fotografií ze složky 49. Jihoafrická republika

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář