Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po vyhlášení poplachu KOPIS Pardubice jsme vyjeli s CAS16 a CAS 32 k ohlášenému požáru kůlny u rodinného domu v Českých Heřmanicích.Po  příjezdu již na místě zasahovala jednotka HZS stanice Vysoké Mýto a současně s námi na místo dojeli jednotky ze Sloupnice a místních Heřmanic.Na výzvu velitele zásahu byla vytvořena dvojice v dýchací technice, která při průzkumu zakouřené obytné části našla ohnisko požáru v jedné z místností.Požár byl následně likvidován vysokotlakem od CAS 16 a souběžně s tím bylo provedeno odvětrání celého prostoru pomocí přetlakového ventilátoru.Jednotka se poté po domluvě s velitelem zásahu vrátila zpět na základnu.

ObrazekObrazek

A zde je oficiální zpráva tiskového mluvčího HZS Pardubického kraje:

Dne 28.března 2008 byl po půlnoci na operační a informační středisko HZS Pardubického kraje nahlášen požár budovy v obci České Heřmanice na Ústeckoorlicku.
Na místo události ihned vyjeli profesionální hasiči ze stanice Vysoké Mýto, dále pak jednotky dobrovolných hasičů z Chocně a Horní Sloupnice.
Jednalo se o požár starého stavení, které bylo v nedávné době ještě obýváno, v současné době nebylo obydleno, jeho majitel počítal s rozsáhlou rekonstrukcí.
V části domu, která bývala obytná, byla podpálená postel a v místech půdního prostoru hořela sláma a seno.
Hasiči požár uhasili a odvětrávali zakouřené prostory.
V době zásahu byl na místo události přivolán také starosta obce a sháněl se majitel objektu, který následně uvedl, že mu danou událostí nevznikla žádná škoda.
Ze strany HZS Pardubického kraje proto byla událost odložena a nebyla zjišťována příčina požáru.