Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bylo sobotní odpoledne 12. července, když se několik z našich členů právě vracelo z oslav uspořádaných u příležitosti 100 let od vzniku SDH Rábí u Pardubic.

 Když se nacházeli mezi obcemi Holice a Ostřetín na silnici č.35, stala se těsně před nimi vážná dopravní nehoda dvou osobních automobilů.

Po dojetí k místu nehody bylo zjištěno, že se jedná o čelní srážku dvou osobních automobilů ve kterých se v tu chvíli nacházelo 6 různě zraněných osob z čehož dvě osoby byli ve vozech zaklíněny.

Pomocí radiostanice byla na místo přes KOPIS Pardubice povolána technika hasičů z Holic a Vysokého Mýta s vyprošťovacím zařízením a dále Záchranná služba a Policie ČR. Mezitím zbytek naší posádky zajistil místo nehody, poskytl předlékařskou pomoc zraněným osobám a po příjezdu složek IZS jim byl nápomocen s další činností na místě nehody až do ošetřnení a naložení všech zraněních do sanitek ZZS.

Zde je tisková zpráva mluvčí HZS Pardubického kraje :

HZS Pardubického kraje, stanice Holice a stanice Vysoké Mýto
Dne 12. července 2008 v 16.08 hodin zasahovali profesionální hasiči z Holic a Vysokého Mýta a dále dobrovolní hasiči z Chocně u dopravní nehody, která se stala v Ostřetíně. Jednalo se pravděpodobně o čelní střet dvou osobních automobilů. Hasiči ihned po příjezdu k nehodě začali s vyprošťováním zaklíněných osob ve vozidlech. K vyproštění museli hasiči použít speciálního hydraulického vyprošťovacího zařízení. Zachráněné osoby byly ihned předány do péče zdravotnické záchranné službě. Při nehodě bylo zraněno celkem šest osob z toho dvě osoby těžce. Hasiči po záchraně osob zajistili vozidla proti požáru, zamezili úniku provozních náplní a pomohli s naložením zdemolovaných automobilů na vozidlo odtahové služby. Odstraňování následků nehody trvalo více než dvě hodiny.

Obrazek

Obrazek