KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    ObrazekO komunistech:
    "Komunisté disponují zhruba 15-20% volebními výsledky a preferencemi, takže občané si do jisté míry přejí, aby promlouvali hlasitým způsobem do věcí veřejných. Nelze také zapomínat na to, že jedna strana, která je nyní v Poslanecké sněmovně a vládne, tak je dostávala v roce 48 k moci, a druhá strana, která je v Poslanecké sněmovně, s nimi čtyřicet let vládla, takže netvařme se, že tady komunistické dědictví není, je tady, komunisté, bývalí komunisté jsou téměř ve všech stranách, které jsou nyní v Poslanecké sněmovně, jsou jak u lidovců, jsou také v Občanské demokratické straně, jsou také v ČSSD, a já si myslím, že veškeré takové ty proklamace "s komunisty ne", tak ty jsou prostě velmi falešné, tak si to měli pánové politici toto rozmyslet v roce 89 nebo v roce 90, ale nyní je nutno žít s realitou, že komunisté tady byli, že komunisté zde jsou a že například třeba i v Evropském parlamentu je úplně běžné, že tam působí komunistická frakce a není nikterak malá, takže já to považuji za pokrytecké."(říjen 2005, ČRo 1 - Radiožurnál)

    O Klausovi
    "Věřím, že lidé už mají dost onoho bratrstva stále stejných politiků, kterým jde jen o to, aby se po volbách zase sešli. Ten konec se přitom týká daleko více kluků než jen Jiřího Paroubka nebo Mirka Topolánka... týká se i Václava Klause. Toho bych tam také zařadila.Nikde není psáno, že jediným kandidátem na prezidenta musí být při příští volbě Václav Klaus. Na klíčových postech by měli být lidé, kteří jsou otevřeni realitě a pragmaticky z ní umějí vytěžit pro občany své země maximum. Nejen poučovat a kritizovat. Takže skutečně: Kluci, končíme!"(listopad 2005, Mf Dnes)

    O Topolánkovi
    "Stydím se za našeho premiéra. A nejen proto, že je hulvát, ale také protože je nevzdělaný hulvát."(únor 2008, Frekvence 1)

    O lidovcích
    Oblíbený obrat, který ještě coby moderátorka Sedmičky na adresu KDU-ČSL užívala, byl "typická lidovecká licoměrnost.""Jedním z pilířů mé práce byla kritická analýza rozporu slov a činů. Tento rozpor je v lidovecké politice z mého pohledu nejhlubší, zejména pokud jde o české národní zájmy. Tehdy šlo o to, že jsme ve vysílání jasně prokázali, že někteří představitelé KDU-ČSL navštěvují Sudetoněmecké dny a čeští katoličtí kněží tam slouží mši. Sudetoněmecký Landsmanšaft je organizace, která usiluje o změnu poválečného uspořádání, činí si ve svých stanovách právo na vlast na našem území a na svých internetových stránkách má na titulní straně okleštěnou mapu České republiky. "(podzim 2006, Frekvence 1)

    O ženách v politice
    "Vzhledem k tomu, že žen je -aspoň v Česku - výrazně méně než mužů, je žena v politice zajímavějším fenoménem. Už proto, že jich v ní je méně. A pokud jde o známou tvář z obrazovky, nebo když se někomu líbí, tak víc lidí upoutá. Ale nikdy nevíte, jestli lidi upoutáte v tom dobrém nebo v tom horším. Je pravda, že si vás víc lidí všimne, ale už nemusí být pravda, že by vám mohlo být více lidí nakloněno. Naopak, můžete vzbuzovat i vysoce kontroverzní pocity."(únor 2006, Playboy)

    O korupci
    "Korupci cítím jako vůbec nejzávažnější problém. Nelze upřít, že naše ekonomika jde nahoru, průměrné platy také, ale korupce je strašná. Další problém vidím v tom, že u moci je skupina lidí, kteří jsou z různých politických stran a navzájem politicky obchodují. Zvykli si být u toho, bez ohledu na to, v jakém jsou politickém dresu, a rozparcelovat si tuhle republiku bez ohledu na to, jaké hodnoty vyznávají, a hlavně jsou bez záo občana. Tady občan málokoho zajímá."(listopad 2005, Magazín Práva)

    O práci v Evropském parlamentu
    "Říkám to nerada, ale jediní, kdo v Evropském parlamentu dělá něco pro české národní zájmy, jsou komunisté.Takto jsem se vyjádřila na jedné besedě v Králíkách. Hovořili jsme o sudetoněmecké otázce. A právě komunisté jsou ti, kteří v této problematice aktivně vystupují proti některým výrokům. Ostatní poslanci... Ne všichni, ale řada z nich sedí se šéfem sudetoněmeckého landsmanšaftu Posseltem v jednom klubu a k těmto otázkám se stavějí velmi laxně. Poslední příklad, já jsem napsala deklaraci, ve které odsuzuji to, že landsmanšaft napadl na svém posledním sněmu postupimskou dohodu. Začala jsem shánět pro tuto deklaraci podporu a opět jsou to jediní komunisté, kdo se ke mně přidal. ODS to odmítla podepsat. A ČSSD také."(červen 2005, Lidové noviny)

    O drogách
    "Dala jsem si dva šluky marihuany v Amsterdamu. Prostě jsem to vtáhla do pusy, já nevím, jestli je to šlukování nebo není, neumím to pojmenovat."(květen 2005, Mf Dnes)

    O budoucnosti
    "Neumím na to odpovědět. Politika mě zajímá, ale já opravdu nevím, co mi život přinese a co bude za tři, pět, osm, deset let. A také mě ještě pořád zajímají média a Janeček (gen.ředitel České televize, pozn. red.) také někdy skončí, ne?"(květen 2006, Lidové noviny)

    O své rodině
    "Hlavou rodiny je samozřejmě manžel. A vařit, alespoň podle své rodiny a známých, kteří k nám přijdou na jídlo, umím. Věřte nevěřte, vařím velmi ráda a všechno. Polévky, moučníky, hlavní jídla, ráda peču pizzu, dělám ráda těstoviny. Možná že vám to ke mně nesedí, ale já třeba velice ráda dělám kremrole. To už umí málokdo. "(únor 2006, Playboy)

    zdroj: internet, aktualne.cz