Jdi na obsah Jdi na menu
 


Honza Vítů - baskytara

Honzovi je teprve osmnáct, ale hraje už teď skvěle, má cit pro muziku a vůbec... stíhá několik kapel a navíc ještě jamování, je to zkrátka nadšenec :-). Kromě baskytary a kontrabasu zahraje na téměř kterýkoliv hudební nástroj, který mu dáte do ruky a kromě toho je to taky fajn človíček.
Bohužel po svém asi půlročním působení u nás se rozhodl, že už s námi hrát nebude z důvodu své velké vytíženosti v jiných kapelách.
U nás vždycky nejvíc fluktuovali basáci, že by za tím něco bylo???

Jirka Mašek - baskytara, zvuk

Jirka hrál už kdysi s Luckou v kapele Zlom, od té doby se prokousává desítkami dalších kapel, až se z něj stal skoro profík. K bezpražcové baskytaře si sednul i k mixážnímu pultu, takže je z něj i zvukař. A nutno podotknout, že tomu rozumí. Na baskytaru hraje profesionálně a s úžasnou lehkostí a i když je v Mangabeji jen v pozici hosta, nesmírně nám obohatil a zlepšil zvuk kapely. Zahrál si s námi na několika koncertech a taktéž nám nahrál baskytaru do všech písniček na našem demáčku a my od té doby nemůžeme sehnat baskytaristu, protože nám nasadil příliš vysokou laťku. Doufáme, že si s námi ještě na nějakém koncertě zahostuje, naštěstí mu k tomu většinou vždycky stačí jen jedna zkouška a na koncertě to pak vypadá jako že s námi hraje léta. A pokud náhodou něco neví, tak se z toho jeho slovy "vylže" tak, že to v publiku nikdo nepozná. Lidsky si s ním taky rozumíme, je na něj spolehnutí a je z něj zkrátka to muzikantství cítit, takže jediné, co nás trochu mrzí je to, že je s námi může být jen jako host. Ale díky i za to.Obrazek








Honza "Bruník" Bruna - bicí, bonga

Bruník je sice služebně nejmladší člen Mangabeje, ale fakt mu to šlape. Není mnoho bubeníků, kteří mají kromě rukou a nohou též mozek a dovedou přemýšlet. Asi to bude tím, že dřív hrával na piáno. Ale hlavně se Bruník vyznačuje tím, že nás pravidelně odrovnává svými hláškami. Působí skromně a nenápadně, ale má talent a umí hrát i potichu!, což spousta bubeníků neumí nebo nechce umět.

Bohužel domněnka, že je v české republice nedostatek zubařů se potvrdila a dotkla se i nás, minulý rok dostal Bruník v Rakousku nabídku na práci, která se "nedá odmítnout". Nicméně doufáme, že si s námi ještě někdy aspoň zahostuje.

Obrazek

 









Honza Tříska - baskytara

Honza je v kapele benjamínek, ale hraje s námi už od dob AKCE Z.  Má rád starou dobrou rockovou muziku, třeba led se zelím, párply a tak. Ale to je dobře, aspoň nám to pak dobře tvrdí. Honzu jen tak nic nerozhází z jeho pohody, taky se na všech fotkách usmívá. Jestliže na Lucku civí chlapi, tak dámy se pokochají asi nejspíš právě Honzou, zejména když hraje v krátkým triku.

Pravidelně jezdí na půlroční výlety do Ruska, takže od té doby, kdy tam byl poprvé nikdy nevíme, jestli s ním máme jako se členem naší kapely počítat a tak s ním raději už moc nepočítáme.

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Stránky jsou dobrý

Pavlína,1. 2. 2009 20:18

Stránky jsou dobrý, jen termíny koncertů chybí. Možná si Lucka myslí, že by jí díky mimču moc odstávala kytara ?!?

Re: Jenkins

Jirka-Mangabej,27. 3. 2008 15:58

Text o bubenících samozřejmě nebyl zamýšlen vážně,
i když to tak vypadá. Máme s nimi dobré i špatné zkušenosti, tak proto.
Mimochodem, znáš muzikantský vtip o tom, že bubeníci jsou nejlepší kamarádi muzikantů....
Jirka

REKLAMA ZA REKLAMU

DJ JIŘÍ,25. 2. 2008 19:54

AHOJ MAM INTERNETOVÉ RÁDIO A CHTĚL BYCH TAM HRÁT I VAŠE PÍSNĚ V POŘADU ROCK NEBO I V JINÉM POŘADU.JESTLI MÁTE ZÁJEM TAK SE OZVĚTE NA EMAIL:REJDIOMARKUS@SEZNAM.AHOJ DJ JIŘÍ

. . .

Jenkins,27. 1. 2008 20:51

Chtělo by to trošku víc úcty k hráčům na bicí nástroje, kapelo.