Jdi na obsah Jdi na menu
 


Záhadné zvuky

V posledních mědících se v různých částech světa ozývají záhadné zvuky, jejichž nahrávky se od konce roku 2011 začaly hojně objevovat na internetu (zejména youtube pod termínem strange sound). Byly zaznamenány na všech kontinentech a ve většině zemí, včetně České republiky a jejich původ je stále neobjasněn. Lidé vypovídají, že zvuky zní jakoby přímo shora z oblohy, nebo z nitra země.

 
 
 
Záhadné zvuky zaznamenané v České republice
 
 
Ani vědecká obec se neshodla na tom, co hrozivě znějící zvuky způsobuje. Zazněla i spekulace o tom, že zvuky souvisí se zemětřeseními a mohly by být způsobeny vzájemným třením litosférických desek. Ovšem povaha zvuku tomu příliš neodpovídá, protože ty zní spíše industriálně a mnohdy rytmicky, jako skřípění a lomoz nějakého oscilátoru či motoru. 

 

Podle dosavadních informací se záhadné zvuky rozkládají nejen ve slyšitelném spektru, ale značně ho přesahují jak do infrazvuku tak do ultrazvuku

 

 
 
 
V tomto porovnání nahrávek  z různých míst to vypadá, že zvuky velmi podobný základ a mění se především jejich frekvence.
 
 

Několik populárních teorií týkajících se záhadných zvuků

 
  • Proroctví 21.12. 2012 - Zastánci apokalyptické teorie o roce 2012 jsou toho názoru, že tyto strašidelné zvuky mají souvislost přicházejícím koncem světa.
  • Příchod UFO. Údajně se v oblastech kde se zvuky vyskytují také zvýšil počet pozorování UFO, mnozí nadšenci si dokonce myslí, že zvuky jsou produkovány maskovanými plavidly nesmírných rozměrů.
  • Biblický konec světa. Doslovná citace zní: "Zvuk trumpet se ozývá z nebes a poslední anděl padá – blíží se konec světa."
  • Nářek a varování Země. Země drancovaná člověkem je snad živoucí bytostí, ozývá se a varuje před dalším zneužíváním jejich darů. Tato teorie se opírá o globální ekologické problémy a o fakt, že záhadné zvuky mnohdy zní jako nářek a sténání.
  • Účinky utajovaného projektu HAARP. (High Frequency Active Aurorial Research Program) - projekt pracující aktivně s ionosférou a magnetosfŕou, je spravován vojenskými silami USA jako zbraň využívající přídorní sily Země.
  • Pohyby zemských desek. Je prokázáno, že posuny a kolize zemských litosférických desek bývají provázeny zvukovými projevy především před přicházejícím zemětřesením. Někteří jsou ovšem přesvěčeni, že zemětřesení jsou vyvolaná právě těmito zvuky.
  • Přepólování planety. Zastánci posunu pólů Země vidí v záhadných zvucích signály, dokazující, že proces nenávratného posunu polarity Země začal. Příčin očekávaného přepólování je uváděna celá řada - od tání ledovců, přes těsné setkání s planetou Nibiru po gravitační působení skrytého dvojčete Slunce.
  • Manipulace za účelem vzniku vojenského konfliktu. Teorie se opírá o fakt, že světová ekodomika upadá a krize vyžaduje konečné řešení. Útok z kosmu by bezesporu podnítil celosvětovou vojenskou mobilizaci a jak z historie víme, ekonomická krize by byla zažehnána.

 

Další nápady a připomínky, které nám zanecháte v komentářích mohou být ještě více inspirující.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Šance

(elča, 28. 3. 2013 12:12)

Dobrý den. Právě koluje mezi lidma nová forma přivýdělku, vhodná pro lidi, co jsou doma... Sama si takto vydělávám už od ledna a je to perfektní :-) Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak toho využívám na maximum. Kdyžtak mrkněte na www.Cervena-Cerna.cz

Zahadné zvuky

(omo, 26. 3. 2013 19:55)

Dnes 26.3.2013, Letohrad. Kolem 10:00 hod. se ozývali záhadné zvuky, něco jak údery do plechu nebo něčeho kovového v určitých intervalech. Zvuk různě zesiloval. Trvalo to cca 1-2 min. Tento zvuk odpovídal všem různě zveřejněným zvukovým záznamům. Jak u nás, tak ve světě. Opravdu zajímavé. Kdo neslyšel neuvěří.

.SCARY.

(RioCz5, 2. 2. 2012 11:39)

Je to doopravdy hodně strašidelné, a na internetu píšou že to má něco společného s peklem, prej provrtali nevětší díru do země, ale přestali vrtat protože tam slyšeli zvuky milard lidí který tam řvou bolestí, u toho zvukového záznamu jsem se málem posral a doopravdy mám strach co se bude nadále dít.

Re: .SCARY.

(Venca, 9. 12. 2012 12:34)

Větší blbost sem neslyšel,prokopat se do pekla :D pokud budu předpokládat že nějaké peklo je,rozhodně nebude pod zemí,ale v nejakem dalším rozměru o kterém nemáme ani páru..ale pochybuju že nějaké je

souvislosti

(spothunter, 27. 10. 2012 11:20)

dobrý den,
něco o nesmrtelnosti.. a o věcech o kterých tu čtu
http://gspot.bloger.cz/
díky,
o. starý

nesmrtelnost
"co kdyby jsme měli ÚPLNÝ přehled o tom, co se děje na planetě? umlátili bychom se smíchy. jak se ale začít smát, když vše vypadá tak napínavě (ekonomika a životní úroveň, války), děsive (životní prostředí) a beznadějně (zrychlování životního tempa, technologie, konzum a nekonečné politické hrátky)? vždyť na světě existuje mnoho myšlenkových modelů (náboženství), jež říkají v řeči symboliky stále jedno a totéž..

PREPOLOVANIE

(OTJA, 12. 2. 2012 21:55)

PREPOLOVANIE PLANETY ZACALO UZ DAVNEJSIE A Z ROKA NAROK SA TO STUPNUJE!V POSLEDNYCH ROKOCH SU NAOZAJ VÄCSIE KATASTROFY CO NAZNACUJE ZE PREPOLOVANIE ZACALO! TAKTIEZ BUDU EXTREMNE POCASIA ZIMY STUDENSIE A LETA TEPLEJSIE.