Jdi na obsah Jdi na menu
 


Činnost SDH Nový Rychnov.

 

Jednotka SDH Nový Rychnov zasahovala v závěru roku 2009 v Sázavě kde technicky zajistila uvolněné střešní tabule na hospodářské budově. Celkový počet zásahů v roce 2009 byl 25. Na počátku roku 2010 zaměstnal naši jednotku a především vyprošťovací automobil Tatra T813 sníh. Zasahovali jsme u tří technických pomocí, kde jsme dvakrát vyprošťovali sypač správy a údržby silnic a jedenkrát kamion, dále jsme zasahovali u dvou nehod, kde jsme opět vyprošťovali kamiony. Jednotka také prováděla odstranění sněhu ze střech sportovní haly a školky. V březnu byla jednotka vyslána na požár sazí v komíně rodinného domu. Požár se obešel beze škody.

V březnu úspěšně absolvovali týdenní kurz velitelů družstev v Přibyslavi dva velitelé družstev Josef Kadlec a Josef Svoboda. Další školení absolvují členové jednotky na centrální stanici v Pelhřimově, které je určeno pro velitele a strojníky.

Nově jsme zakoupili dva konzervátory akumulátorů pro cisternu a dopravní automobil, které zajišťují plnou připravenost vozidel k zásahu, nedochází při jejich použití k přebíjení akumulátorů a tím se prodlužuje jejich životnost.

Členové SDH se v zimních měsících věnují hlavně údržbě techniky a drobným opravám ve vnitřních prostorách zbrojnice.

V lednu jsme uspořádali hasičský ples v Obecní restauraci.

Na 19. červen 2010 jsme naplánovali oslavy výročí SDH Nový Rychnov, který bude spojen se čtvrtým ročníkem Novorychnovských trhů. Na programu budou ukázky zásahové činnosti hasičů, výstava soudobé a historické techniky, připravujeme dále spoustu dalších ukázek a vystoupení ve spolupráci úřadem městyse, základní školou a školkou.

O dění ve sboru se můžete dozvědět více na webových stránkách www.sdhnovyrychnov.estranky.cz.

 

 

Jan Dušek                                                            Ing. Milan Vopálenský

          starosta SDH                                                      velitel výjezdové jednotky