Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maestro photo soutěž 2008

25. 2. 2008

Vyhrajete Evropský profesionální fotoaparát roku 2008-2009! Získáte publicitu v 16 fotografických časopisech po celé Evropě. A zúčastníte se výstavy na veletrhu Photokina 2008 v Kolíně nad Rýnem.

 

Podmínky soutěže MAESTRO PHOTO 2008

Fotografický příběh – série sestávající ze 6 až 10 fotografií – musí být předán nejpozději do 1. dubna 2008 na adresu: EISAMAESTRO@a­temi.cz.
Formát: snímky v úvodním kole musí být předány v digitálním formátu JPEG (800 pixelů delší strana). Fotografie, které budou vybrány do finálního, evropského kola jsou požadovány k předání ve vyšším rozlišení (3000 pixelů na delší straně).
Pouze jedna přihláška za osobu.
Fotografie musí obsahovat nebo být doprovázeny plným jménem autora, jeho adresou, mailovou adresou a telefonním kontaktem.
V úvodním – národním kole rozhoduje porota složená z redaktorů časopisu FotoVideo. zúčastnit se mohou pouze občané České a Slovenské republiky.
Ve druhém – celoevropském kole je porota složena ze 16 šéfredaktorů fotografických časopisů – členů EISA PHOTO panelu.
Budou odměněni vždy tři nejlepší (první, druhé a třetí místo) v národním i celoevropském kole.
Soutěžící předloží pouze své vlastní fotografické práce. Organizátor soutěže ani vydavatelé časopisů-členů EISA neodpovídají za jakákoli porušení autorských a dalších práv soutěžícím.
Organizátor soutěže si vyhrazuje právo publikovat vítězné práce zdarma bez nároku autora na honorář v každé členské zemi EISA pro potřeby prezentace a publicity této soutěže a ve všech materiálech s touto soutěží souvisejících.
Jakákoli korespondence týkající se výsledků této soutěže je zakázána.
Výsledky prvního – národního kola budou zveřejněny v červnu 2008 v časopise FotoVideo, a výsledky finálního – celoevropského kola budou publikovány ve všech EISA časopisech v září 2008.

TÉMA: GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ

Soutěží: Fotografický příběh vytvořený z deseti jednotlivých snímků.
Všechny soutěžní snímky musí být v digitální podobě (z digitálního fotoaparátu, nebo neskenované klasické fotografie),

Jak soutěž probíhá?

První kolo: národní

První, druhá a třetí cena bude stanovena redakční porotou časopisu FotoVideo.
Výsledky tohoto kola budou zveřejněny v červnovém vydání FotoVideo.
1.cena: 250 EURO
2.cena: 150 EURO
3.cena: 100 EURO

Finální kolo: celoevropské

Všechny vítězné práce z národních kol budou zařazeny do finálního kola a budou posouzeny mezinárodní porotou na Generálním setkání EISA koncem června 2008.
16 vítězných prací z národních kol, která proběhla v 16 evropských fotografických časopisech zde budou hodnocena 16 šéfredaktory těchto časopisů.

1. cena: Pohár „EISA MAESTRO 2008“ a k tomu Evropský profesionální fotoaparát roku 2008–2009. Navíc zveřejnění vítězné série v rozsahu 2 stran v zářijových vydáních všech 16 EISA fotografických časopisů.

2. cena: Evropský fotoaparát roku 2008–2009. Navíc zveřejnění této druhé nejlepší série ve všech zmíněných časopisech v rozsahu jedné strany.

3. cena: Evropský spotřební fotoaparát roku 2008–2009. Navíc zveřejnění této třetí série ve zmíněných časopisech v rozsahu jedné strany.

Poznámka: Typy evropských fotoaparátů, které se stanou cenami pro tři nejlepší účastníky, budou zvoleny právě na červnovém setkání EISA!

Výstava a slavnostní předání cen

Všech 16 vítězných prací z národních kol bude vystaveno na zvláštní výstavě na veletrhu Photokina v září 2008 v německém Kolíně nad Rýnem.
První tři nejlepší z finálního kola budou pozváni na slavnostní předání dne 24. září 2008 na veletrhu Photokina. Celkový vítěz získá letenky, jednu noc v hotelu a vstupné na výstavu, to vše zdarma a pro dvě osoby. Druhý a třetí v pořadí obdrží totéž, zdarma, ale jen pro jednu osobu.