Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mayet z Českomoravské vysočiny

 

srpen-2012-082.jpg

MAYET ČESKOMORAVSKÉ VYSOČINY  

/MÁJA, MÁJUŠKA/

*8.2.2011

DKK 0/0 , DLK 0/0

OVVR -plný počet bodů,nos 4

KPZ 3.c -Working Certificate

chovná fena 2013

V1,CAC, V2,res.CAC

2x V3, 2x V4,2xV

skus nůžkový, úplný

výška 55cm

 

imgp2638.jpg 

srpen_2011_019.jpg

MAJITEL : ANTONÍN HORKÝ maja_081.jpg

 

 MAYET pochází ze SKANDINÁVSKO-ANGLICKÉ LINIE

MNOHONÁSOBNÝCH ŠAMPIONŮ KRÁSY & PRÁCE
 

...krytí HAPI & ROCKYHO jsme plánovali dlouho, neboť jsme si chtěli v naší CHS ponechat fenku z tohoto vynikajícího spojení . A tak se i stalo...Krátce po narození štěňátek   " M " jsme si vybrali jednu fenečku, osud nám ovšem vybral jinou,jak vždy říkám, " nejošklivější " , ale pro Toníka nejmilejší.

Jméno MAYET - MAAT  jsme vybírali pečlivě, jelikož je naší vášní egyptologie a štěňátka dostávají jména po bozích, faraonech, vládcích...řek...apod., naše holčička dostala do vínku  spravedlnost, pravdu, řád.

Jelikož jsme si  po Hapi nechali tu " nejhezčí", nejtmavší a hlavně nejživější holčičku IBI, nyní jsme volili tu nejklidnější,čas ukáže zda naše či spíše Toníkova volba byla správná.Mayet je fenečka mého syna, který  ji vychovává ,cvičí, učí chodit na vodítku, vyčesává srst při línání a uklízí vše co malá nezbednice "prozkoumá"

duben-2011.jpg

Mája je povahou velmi podobná své mámě Hapi, veliká mazlivka, která  vždy přijde na zavolání, pro pohlazení či nějakou dobrůtku.Od 6.týdne věku plave a to s velikánskou chutí, aportuje vše co najde, uvažujeme o pracovních zkouškách  + jiných možnostech, ale nerada bych je zakřikla...Těší mne zájem syna o chovatelství,  snad se mé přání splní a jednou budu mít v Máje +Toníkovi pokračovatele v chovu .

2012 ....jsme absolvovali výstavy, některé jsme pro hárání museli vynechat, Mája se v kruhu velmi ráda předvádí, výstavní postoj se naučila s Toníkem velmi brzo, jakmile vidí odměnu, ledvinku či ruku v kapse, okamžitě stojí v postoji a vrtí , a k tomu se směje, má velmi milý , laskavý výraz, což ve výstavních posudcích mnozí rozhodčí ocenili.

2013....Další výstavy, bohužel ty jarní jsou ve znamení měnící se srsti, takže klubová výstava KCHLS 28.4 byla s " rezavou liškou," srst světlá  a začíná pomalu padat, i přesto Mája obsadila 4.místo, i k mému velkému překvapení,a Toníkově radosti..... jak řekla pí rozhodčí, "fenka má velmi milý výraz, mimořádnou kvalitu a objem srsti ,skvěle a s velkou chutí se prezentuje".

 imgp0239.jpg

S obrovskou radostí se nám společnými silami podařilo Máju připravit na OVVR,které absolvovala s plným počtem bodů.A tím splnila poslední podmínku k uchovnění.

 

RODIČE - PARENTS

 Hidden  Happiness Tankaram  HD A, ED 0/0

Info na její osobní stránce - KLIK

&

JCH Lab Treasure´s Erase and Rewind  HD A, ED 0/0 - IMPORT DÁNSKO /

Info na jeho stránce- KLIK