Jdi na obsah Jdi na menu

Bůh nemůže být všude,

proto stvořil hasiče.

 

 

 

Vítejte na stránkách dobrovolných hasičů z Mirovic.

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice byl založen na valné hromadě 20. června 1877 tehdejším starostou města, panem Stanislavem Táborským. Zakládajících členů bylo okolo 30. Více se dozvíte v Historii založení sboru. V dnešní době má sbor 76 členů, z toho 31 mladých hasičů.

Někteří členové sboru jsou také členy Jednotky sboru dobrovolných hasičů Mirovice, je jich celkem 22. Jednotka je zařazena v kategorii JPO II/I, což znamená, že zabezpečuje výjezd družstva o zmenšeném početním stavu a zřizuje se zpravidla ve vybrané obci s počtem obyvatel nad 1000 a s územní působností zpravidla do 10 minut jízdy z místa dislokace.

 Samozřejmě je součástí IZS (Integrovaného Záchranného Systému) Jednotka v kategorii JPO II/I zajišťuje výjezd družstva do 5 minut od vyhlášení poplachu, kdy členové jednotky drží stálou službu 24. hodin denně. Naše jednotka je předurčená k zásahů u dopravních nehod.

 

Jednotka spadá pod Krajské operační středisko v Českých Budějovicích, ze kterého je jako složce IZS vyhlašován poplach pomocí SMS zpráv, systému AMDS (princip hlasové zprávy) a sirénou umístěnou na Městském úřadě Mirovice.  

  Každý první pátek v měsíci se koná v zasedací místnosti hasičské zbrojnice od 19:00 hod. členská schůze, na které projednáváme události minulého měsíce a případně plánujeme další. V případě zájmu o členství ve sboru je nutné přijít na tuto členskou schůzi.