Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kapitola - Remus a Sandra?

8. 4. 2008

A/N: Ahoj! Tak jsem měla dneska nějakou psavou náladu a dokonce jsem dopsala i kapitolu k vlkodlakovi. Jsem moc ráda, že se vám povídka líbí, i když samozřejmě je vám Remuse líto… co na to říct? Asi nic, život je svině…

Jinak vám strašně moc děkuju za komentáře, hrozně mě potěšily! Jsem tak hrozně ráda, že vás mám, moji věrní čtenáři! :) Doufám, že v komentování budete pokračovat (chci samozřejmě slyšet i kritikou – kterou mimochodem potřebuju, aby kvůli vám nenabyla pocitu, jak skvělá a úžasná jsem, což nejsem! – ale chvála také potěší :-P

Teď už vás nechám číst… tahle kapitola se spíš věnuje Jamesovi, Siriusovi a Sandře, i když jsem měla v plánu napsat vše jen z pohledu Remuse, nějak mi přišlo vhod, abych vás seznámila s tím, co pro něj Dvanácterák s Tichošlápkem připravili…

Tak se mějte krásně! Užívejte si kapitolu! A komentujte :)

Vaše Naiad :)

 

 

 

Dva kluci seděli vedle sebe na nachově rudé sedačce a bez mrknutí oka sledovali vchod do nebelvírské společenské místnosti. Čekali, až vejdou jejich spolužačky, potřebovali si totiž jednu z nich odchytit, i když jeden z nich by si rád odchytil ještě jednu. James, který spíše čekal na svou rudovlasou lásku, na otvor koukal zasněně. Ten druhý, Sirius, spíše přemýšlel, jak by tu druhou dívku, příjemnou plavovlásku, měli oslovit. Jenže ho nic nenapadalo, a tak spoléhal na svůj šarm.

Konečně se portrét, který sloužil jako vchod, odklopil a do společenské místnosti vstoupily tři dívky. První vešla hezká rudovláska – James by namítnul, že hezká je slabé slovo – za ní hned krátkovlasá brunetka, která na kluky hned zamávala – jako jediná je měla opravdu ráda, bylo to asi tím, že hrála v nebelvírském famfrpálovém týmu a s Jamesem si velmi rozuměla – a za ní šla konečně plavovláska, na kterou oba tak dlouho čekali – bylo to asi pět minut, ale pro ně to bylo opravdu dlouho, když nemohli dělat nic jiného. Sirius se rychle zvedl a zamířil k Sandře Carusové. Dívka šla ale stále dál, myslela si, že James jde zase otravovat její kamarádku Lily. A proto byla taky tak překvapená, když Sirius zastavil ji.

„Co potřebuješ?“ zeptala se nechápavě. Musela zvednout hlavu, aby mu viděla do obličeje, byla totiž oproti němu opravdu malá.

„Chtěli jsme s tebou mluvit,“ odpověděl Sirius a koutky úst se mu roztahovaly, až na Sandru vycenil své bílé zuby.

Plavovláska se na ně nedůvěřivě podívala. Nejprve na Siriuse, který se na ni stále usmíval, a potom na Jamese, který se místo na ni koukal na Lily. „O čem?“

„To je tajný,“ mrkl na ni Sirius. „Někde v soukromí. Je to totiž hrozně tajný, nikdo se to nesmí dozvědět.“

Sandra se musela usmát, jak byl Sirius tajemný. A i když se na ni Lily podívala tak, aby nikam s těma dvěma nechodila, rozešla se za svými spolužáky pryč ze společenské místnosti.

 

OoOoOoOoO

 

Když James, Peter, Remus a Sirius opouštěli Velkou síň, kde před chvíli ještě večeřeli, James se Siriusem na sebe házeli významné pohledy. Remus nebyl s to si uvědomit, proč to ti dva dělají, ale nedával tomu nijak moc velký význam, pravděpodobně vymýšleli další ze svých vtípků na paní Norissovou.

Remus své kamarády opustil dřív, než došli do společenské místnosti, chtěl si totiž ještě dojít do knihovny pro nějaký materiál na lektvary. I když v tom bylo i něco jiného, napadlo ho totiž, že by se tam mohla ukázat Lily. Chodila tam přeci stejně často jako on, ne? Ale když vešel snad do nejtišší místnosti v celých Bradavicích, rudovlásku se smaragdově zelenýma očima nikde neviděl. Trochu smutně si povzdychl a šel hledat knihu, kterou potřeboval pro svůj úkol.

 

OoOoOoOoO

 

Sandra, Sirius a James vyšli ze společenské místnosti – James trochu neochotně – a zamířili do pátého patra, kde byla jedna z prázdných učeben. Sandra stále požadovala odpovědi na své otázky ohledně jejich tajemství. Ale nejvíc ji zajímalo, proč ho chtějí říct právě jí. Mysleli si snad, že pomůže Jamesovi, aby získal Lily? Jenže odpovědí se jí nedostávalo, Sirius vždycky řekl, že tady ne a na další otázky přestal reagovat. Když se zeptala Jamese, ten jí nebyl s to odpovědět, stále totiž byl myslí někde ve společenské místnosti.

Konečně dorazili do prázdné učebny. Sirius s Jamesem si sedli na starou lavici, na které bylo vyryto plno nápisů, jeden z nich tu dokonce zanechal i James. Bylo tam velké L a J v srdci, které bylo mírně kostrbaté. Sandra si stoupla naproti nim, ale teď už se na nic neptala a čekala, až začnou sami.

„Takže, máme zásadní otázku,“ řekl důležitě Sirius.

„A jakou?“

„Potřebujeme vědět, co říkáš na Remuse.“

Sandra se na oba nechápavě podívala, ale když zjistila, že jejich otázka byla myšlena vážně, jednoduše odpověděla: „Je fajn.“

„Fajn?“ zeptal se James. „Jenom fajn?“

„No, určitě je lepší než vy dva,“ řekla a oba si prohlédla. „I když jak v čem.“

Sirius si pomyslel, že je to kompliment na jeho osobu, tedy hlavně na jeho vzhled, a i když to slyšel mnohokrát, tohle ho potěšilo.

„A proč se mě ptáte?“ zeptala se. Najednou vypadala, jakoby se jí v hlavě rozsvítila žárovka a ona si konečně uvědomila, proč tu s nimi vlastně je. Oči se jí rozšířily údivem a chytla se šokovaně za pusu. „On-já…“ začala koktat a nakonec ze sebe nevydala nic víc.

„Á, konečně ti to došlo!“ řekl Sirius a potichu zatleskal.

„Ale…“ jakoby naprosto ztratila řeč.

„Víš, zjistili jsme, že se Remusovi líbíš, a tak nás napadlo, že bychom vás dali dohromady,“ řekl James a snažil se ze Sandřiny tváře vyčíst, jestli bude souhlasit nebo ne.

 „Vy si ze mě děláte srandu, že jo?“

„Ale Carusová! Proč bychom to chudákovi Remusovi dělali?“ řekl Sirius, jako by byla Sandra úplně tupá.

„Víš co, Blacku? Já nemám na ty vaše vtípky náladu!“ řekla naštvaně a chystala se odejít. „Nechápu, co jsem vám udělala. A hlavně nechápu, co vám udělal Remus, že ho musíte tak ztrapňovat.“

„Počkej! Ale my to myslíme vážně!“ vykřikl James, když Sandra otevírala dveře.

Na chvíli se zastavila, ale neotočila se. Vypadalo to, že si nejprve chce rozmyslet, co řekne. „Vy si opravdu myslíte, že se mu líbím?“ zeptala se potichu.

„No jasně! Jinak bychom za tebou nešli. Znáš přece Remuse, nikdy by ti to neřekl. A tak jsme se ujali iniciativy!“

Sandra nic neříkala, ale v obličeji začala postupně rudnout. Snažila se být stále otočená, aby si toho ti dva šašci nevšimli.

„A jak tak koukám, tobě se taky líbí, co?“ řekl překvapivě jemně James a chytl ji za rameno.

„Nic takového jsem neřekla!“

„My víme, ale jde to na tobě vidět. To víš, já to poznám!“ řekl důležitě Sirius.

„Blacku-“ Sandra chtěla něco říct na svou obranu a také ho trochu urazit, ale on ji přerušil.

„Než mi vynadáš a pořádně se na mě naštveš, nejprve mě vyslechni. Chtěli bychom vám domluvit rande. Kolikátého je?“ zeptal se Jamese.

„5. ledna.“

„A kdy bude nějaká návštěva do Prasinek?“

„13. února.“

„Takže den před Valentýnem, co? Ale to je za moc dlouho.“

Sandra je překvapeně pozorovala, nemohla uvěřit tomu, že jí tihle dva domlouvají rande.

„Co příjemné posezení v kuchyni? Skřítci by se o ně perfektně postarali,“ navrhl James.

„V kuchyni?“ zeptala se překvapeně Sandra.

„To by možná šlo, ale jak ho tam dostat?“ Sirius vůbec plavovlásku nevnímal.

„Vy mu to neřeknete?“ zeptala se nechápavě.

„Překvapení, ne?“ řekl Sirius a James přikyvoval.

„Tak na to zapomeňte.“

„Jak jsem správně pochopil, sama chceš jít s Remusem na rande a abychom ti to mohli dopřát, nech nás to všechno naplánovat. Budeš mít rande, na které nikdy nezapomeneš!“ řekl James, aby Sandra neodešla.

„Ale co když se mýlíte a já se mu nelíbím?“ zeptala se na to, co ji napadlo skoro hned, když jí řekli o Remusovi.

„O tom pochybuju, kdybys ho viděla, pochopila bys,“ odpověděl Sirius a vzpomněl si, jak se Remus díval směrem k dívkám, mezi kterými seděla i plavovláska stojící teď před ním.

Sandra se usmála. Tohle jí zvedlo sebevědomí.

„Takže my to zařídíme a včas ti dáme vědět, jo?“ zeptal se James.

„Dobře,“ řekla vesele dívka.

 

OoOoOoOoO

 

Když se Remus vrátil do společenské místnosti, překvapilo ho, že nevidí své kamarády. Ale to mu bylo skoro hned jedno, protože zahlédl Lily. Seděla sama v jednom křesle u okna a v ruce držela knihu. Chvíli se snažil přinutit, aby odešel do své ložnice, ale nakonec mu to nedalo a stejně k dívce šel.

„Ahoj Lily,“ řekl a mile se na ni usmál.

„Jé, ahoj Reme!“ pozdravila ho vesele a úsměv mu oplatila. Remus v duchu zajásal.

„Můžu si přisednout?“ zeptal se a ukázal na křeslo naproti ní.

„Ale jistě,“ odpověděla, dala mezi stránky rudou záložku se svým jménem a zaklapla knihu.

Když se Remus posadil, zjistil, že má na Lily úžasný výhled. A tak, i když si za to v duchu nadával, začal obdivovat každý kousek jejího těla. Dnes měla své rudé vlasy svázané do koňského ohonu, ale pár vlasů u čela se jí tam nevešlo, takže je měla volně kolem obličeje. Zelené oči měla lemované tmavou linkou a své jinak hnědo rezavé řasy měla dnes černé. Rty měla červené a trochu napuchlé od toho, jak se trošku nervózně kousla. Chvíli naběhlé rty pozoroval a hned si začal představovat, jak je líbá. Než ale stačil upustit uzdu fantazie úplně, Lily začala mluvit. Na chvilku zavřel oči, aby myšlenku líbání vyhnal z hlavy.

„Už jsi dočetl tu knihu? Nebo ti v tom zabránili Black s Potterem.“ Příjmení Jamese neřekla vůbec nadšeně a Remus si uvědomil, že se mu to líbilo. Dávalo mu to totiž dojmu, že má možná o něco větší šanci než jeho kamarád. Nejradši by si za to ale nafackoval.

„Kousek jsem si přečetl,“ zalhal. Knihu ještě ani neotevřel, chtěl ji mít u sebe ještě alespoň pár dní.

„Až přečteš o něco víc, jsem si jistá, že tě ta kniha nadchne.“

„Když to říkáš ty, tak to bude určitě pravda, neznám snad většího milovníka knih.“

Mírně zčervenala a Remusovi se rozbušilo srdce o něco víc než normálně. Nemohl uvěřit tomu, že ji jeho kompliment potěšil. Koukali se na sebe a chvíli nic neříkali. Remusovi se červenající Lily strašně líbila, nemohl se na ni vynadívat. Byla nádherná, hlavně když se červenala kvůli němu.

Ale tuhle krásnou chvilku přerušil hlasitý jásot jeho kamaráda Jamese. Ten se k nim přiřítil, když zahlédl Lily. Ale ona nebyla tak nadšená jako on. Už nabyla své původní barvy, možná ještě o trochu víc zbledla. Remus věděl, že tohle všechnu tu nádhernou atmosféru zničilo. Povzdechl si a podíval se na Jamese. Ten měl ale pohled jen pro Lily. Rukou si projel vlasy, takže teď vypadaly o dost rozčepýřeněji než obvykle. Potom na dívku mrkl.

„Už budu muset jít,“ řekla Lily a vstala. „Až tu knihu dočteš, tak mi řekni. Chtěla bych slyšet tvé dojmy,“ usmála se a potom odešla, na Jamese se ani nepodívala.

„Co vás na těch knížkách baví?“ zeptal se nechápavě James a sedl si na místo, kde doteď rudovláska seděla.

„To nikdy nepochopíš,“ řekl potichu Remus tak, aby ho James neslyšel. Měl vlastní teorii na to, co ho na knížkách láká a nebylo to pouze to, že se miluje začíst do vymyšleného děje. Láska ke knížkám ho totiž spojovala s Lily.


 

 

 

1. kapitola                                                                                          3. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ÁÁÁÁ

(Totoro, 24. 6. 2008 16:05)

Tyjóóó,já myslela že tam bude hlavní zápletka s Jimmym :( Remuse moc netentononc...nemusim no...hlavně aby nerozeštval Lily a Jamese...I když myslim že z Lilyiný strany to už víc nejde =D no,nebudu tady bezúčelně kecat a jdu dále ^^

www.jennyss.blog.cz

(Jenny, 29. 5. 2008 14:55)

Nádhera...je to opravdu nádherný...vim, že asi stojíš o kritiku, ale já neumím kritizovat to, co se mi líbí. a tohle se mi líbí, hrozně moc. akorát kromě Rema začínám litovat Sandru:(

fakt super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Mary, 1. 5. 2008 21:50)

Opět úžasná kapitola:) No ale lituju Sandru, až se dozví, že ji Remus nemiluje...no ale kdo ví co vymyslíš!!! že?

:-)

(Lucííík999, www.luciiik999.blog.cz, 14. 4. 2008 15:12)

Krásná kapitolka...ostatně jako vždy...teď jsem fakt naštvaná, že jsem si to nepřečetla dřív, ale čas je prevít...:-)no doufám že co nejdříve bude další kapča....:-)jo a u mě na blogu jsem vyhlásila soutěž o nej jednorázovku, tak kdyby jsi měla zájem u mě na blogu je více inf...promiň za reklamu, ale byla bych ráda, kdyby jsi taky přispěla..:-)

jejda

(Tániiička (taniiicka-world.blog.cz), 12. 4. 2008 14:19)

sem si až teď všimla, že je tu nová kapitolka... nádherná, fakt, jen mi je líto tý Sandry... chudina, až se to dozví... chjo... no, už se těšim na další kapču...

Úžastne!

(Neviditeľná (neviditelnaa.blog.cz), 11. 4. 2008 23:22)

Je to krásne. Tie opisy a dialógy a prosste všetko... Žasnem ako môže niekto napísať niečo také dobré!
Chudák Rem... ten si ešte užije, hlavne pri Siriusovi a Jamesovi... no som zvedavá, ako to dopadne s tým rande.
Teším sa na ďalšiu kapitolku...

super nej nej blog na světě

(katulka96, 11. 4. 2008 18:20)

máš nej nej blog na světě všude jsem takový hledala ale žádný takový nebyl píšeš opravdu suprově, já čtení miluji a harry potter je moje nej knížka všude jsem hledala třeba i vymyšleného o HP dětech nebo rodíčí vážne nej nej blog na světě

No tak mi hrabe...=D

(Básnířka S., 10. 4. 2008 19:52)

Prostě nevím, co do těch nadpisů cpát... tak vymýšlím voloviny=D

Jinak je to tak, jsou to prostě výrostci=o)) a chuděra Sandra, ta z toho bude asi špatná=o/

Není vůbec za co;o)
Já to dělám tak, že to za sebe nechávám psát své druhé já... ať žije schizofrenie!=D

No páni!

(Magda, 10. 4. 2008 19:11)

Tak tahle kapitolka se Ti vážně moc povedla. Chudáček Remus. Je mi ho tak líto. No jo, ale co James. Ach jo. Ten má takovou smůlu. No, holt si bude muset vybrat. Buť kamarád - James nebo jeho dívka - Lily. Ten život mu to pěkně zavařil.
Moc se mi tahle kapitolka líbila. Vážně. Moooc.

Fňuk...

(Abigail (http://abigail-7.blog.cz), 10. 4. 2008 16:34)

Fňuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A delší vyjádření snad po mě ani nemůžete chtít! Líbí se mi můj Moony, a je mi líto Sandry, kluci jsou sice mile aktivní, ale možná by neškodilo se zamyslet. Zkrátka: Fňuk!

:-)

(Naiad, 10. 4. 2008 15:10)

to barbora: děkuju :-) jj je chudák...
to bibi: jo a proto kamarádi nemají domlouvat rande svým kamarádům, většinou to totiž dopadne tak, že se mýlili... moc děkuju :-)
to m.o.n.i.k.a: ano trochu krátké, ale zase jsem si chtěla nechat to rande na tu další... jsem ráda, že se ti to líbí :-)
to Casie: aby se Remus zamiloval do Sandry? No, jediné, co ti na to mohu říct, je, že určitě ne teď, to by ta povídka nedávala smysl... jinak moc děkuju :-)
to Maysie: všichni jsou chudáci! :-D ne, teď jsou sice chudáci, ale vše se změní (nebo si to alespoň myslím...) jsem moc ráda, že mi věříš, protože to dokazuje to, že se ti líbí, jak píšu, což mě hrozně moc těší :-) děkuju :-)
to haňula: nelitujte je tak! vždyť každý jednou zažije, že láska není procházka růžovým sadem (a jestli jste to ještě nezažili, tak vám jen gratuluju :-)) děkuju :-)
to Bášnířka S.: nadpis zajímavý, ale řešit ho opravdu nebudu, protože mi nějak nedochází jeho smysl :-D Jo, je to od nich hnusný, ale tak mě to nějak napadlo (sama jsem už zažila to, že kamarádky se potají ptaly kluků, jestli náhodou něco a je to opravdu hrozný, ale právě že takové lidi znám, tak mi to přijde reálné...) já osobně lituju nejvíc Sandru, někdo ji nakukal, že ten, koho ona má ráda, má rád i ji, i když to není pravda a zjištění, že to tak není, musí být naprosto strašné (ale bohužel znám i takové případy ze svého okolí, i když se to naštěstí nestalo mně...) moc děkuju :-) a jak to dělám? asi tak jak to děláš ty :-D

Konec světa a medový ráj srdce=D

(Básnířka S., 9. 4. 2008 22:15)

Ten nadpis neřeš;o)))

Chudák Remus - a ne kvůli tomu, že je zamilovaný do Lily (jsem si jistá, že se z toho vylíže;o)), ale kvůli tomu rande.=D Taková bouda, ty ty ty Tichošlápku, ty ty ty Dvanácteráku! Co jste si to vymysleli? Co jsi to ty, Naiad, vymyslela?=D No, stejně se na to těším, už před sebou vidím vyjeveného Remuse, jak ho ti dva strkají za natěšenou dívkou, která není tou vyvolenou=D chudák...=o)))

Jinak samozřejmě další povedená kapitolka. Jak to děláš?=D

...

(haňula, 9. 4. 2008 21:48)

další moc hezká kapitola fakt se ti moc pevdla no a taky s myslim že jsou téměř všichn zúčastnění (až na Siriuse) chudáce a je mi jich líto

=)))

(Maysie, 9. 4. 2008 20:31)

Ouuuuuuuuu.... no já nevím... xD Chudák Rem, až se setká se Sandrou, chudák Sandra až se potká s ním a nebude vědět, že se mu nelíbí pak to zjistí... Chudák James až zjistí, že Rem mu leze do zelí... Chudák Lily, až jí to dojde..
No já ani nevím, kdo ještě chudák? :D
Každopádně tohle je...skvělá povídky, pár podobných jsem už viděla... podle infa, ale nikde jsem si to netroufla číst, takže tobě věřím... no povzbuzující asi... =D Každopádně, vlastně nevím, jak chci aby to skončilo..xD

mnoo....

(Cassie, 9. 4. 2008 19:47)

hh :)) Je to veľmi veľmi peknéé... a konečne sme sa jej dočkali!!! Uvidíme, ako sa to vykľuje... som strašne zvedavá :)) Či sa Rem zamiluje do Sandry alebo nie....juuuj... už aby tu bola kapča :))
a hh ešte súhlasím s ostatnými... chudáčik Sandra... ale prajem Removi, aby sa do nej zamiloval :))

Naiad!

(M.o.n.i.k.a (m-o-n-n-i-k-a.blog.cz), 9. 4. 2008 16:40)

Tahle povídka se mi začíná čím dál víc líbit. Hrozně se těším na další kapitolu, ale jak již řekly holky přede mnou, bylo to nějaké krátké=) Doufám, že nová kapitola přibyde co nejdříve;-)

suhlasim s barborou

(bibi, 9. 4. 2008 16:08)

bola to dobra kapca len sa mi zdala trochu kratka...A tiez je mi veeeeeelmi luto Sandry a zaroven aj Jamesa a Siriusa pretoze ked sa Sandra dozvie ze sa Remusovi nepaci odtrhne im hlavu :)

.......

(barbora, 9. 4. 2008 13:08)

no, wow:D super kapca:D ale chuderka sandra, ked jej dojde, ze sa mu nepaci:(