Jdi na obsah Jdi na menu
 


V pátek 20.4.2007 jsme navštívili po předchozí domluvě starostu města Sokolova. (ve složení p.Řádková, p.Molcarová, p.Bohuslav, p.Korbel a za účasti také p.Berky - 1.místostarosta). Představili jsme oběma zástupcům samosprávy náš pohled na zamýšlenou výstavbu kočičího útulku (p. Hrbáček a jeho projekt byl takto  prezentován v tisku). Mezi odbory podle nás nefunguje vzájemná komunikace při zpracovávání projektů, dochází ke zbytečným zásahům při kácení zeleně. Pana Hrbáčka jsme zkoušeli konatktovat pro případnou vzájemnou pomoc, avšak bezúspěšně.

Dále jsme vznesli připomínky k informovanosti veřejnosti o projektech vypracovávaných městskými úředníky (viz.park v Husových sadech, zamýšlené kácení stromů u "brány borců" před areálem Baník). Komise životního prostředí nemá dostatek informací (ani je nevyžaduje po příslušných odborech). To se plně ukázalo při zamýšleném projektu výstavby cyklostezky podél Lobezského potoka, kdy bez mrknutí oka odsouhlasila komise kácení. Město žádalo vykácení celkem 40 stromů s poukazem na jejich špatný vitální stav, výstavbu veřejného osvětlení a nutnosti rozšířit současnou stezku. Při ústním jednání, kterého jsme se zúčastnili za přítomnosti p.starosty a 2.místostarosty p.Dvořáka, nebyl nakonec doložen ani stavební záměr, ani studie, ani projekt opravňující k žádosti o vykácení těchto stromů.

Jedná se o 27 javorů, 9 olší, 1 vrby jíva, 3 břízy.K částečnému kácení dojde (cca 5 - 10 stromů) , avšak až po doložení stavebního povolení.