Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotky - LPT PROTĚŽ 2011

Rok uplynul jako když obrátíme list v knize a po roce se opět konal od 2. do 16. července letní přírodovědný tábor v Lipnici nad Sázavou.

V sobotu se všichni táborníci, rodiče a vedoucí sešli před Okresním soudem v Trutnově, kde společnými silami naložili do autobusu kufry, spacáky a batůžky. Vedoucí také vybrali od rodičů potřebné očkovací průkazy a ostatní nezbytná prohlášení. A teď hurá na Lipnici! Děti se rozloučily a naposledy zamávaly smutným rodičům, kteří se už ve skrytu duše nemohli dočkat až jejich milované ratolesti odjedou na tábor.

Po příjezdu do Lipnice jsme vystěhovali věci z autobusu a naobědvali se. Po obědě si vedoucí rozdělili děti do věkově rozlišených oddílů. Letošní rok to bylo takhle: Věrka, naše hlavní vedoucí, dohlížela na chod celého tábora. Zoja, zdravotnice, se pečlivě starala o zdraví všech táborníků. Kristýna, naše sporťačka, nám vymýšlela celotáborovou hru. Pája, naše kosmetička podlahových krytin, zajišťovala úklid. Nejmladší první oddíl vedla Terka společně s praktikantkou Míšou, druhý oddíl měla Léňa, třetí oddíl Jura. Čtvrtý oddíl měl na starosti Ivoš a nejstarší pátý oddíl vedl Jířa. Potom se děti ubytovaly a vybalily si své věci.

Po celý tábor se hrála celotáborová hra s názvem " Poznáváme neznámé aneb život pirátů ". Oddíly vyráběly své vlajky a vymýšlely pokřiky. A jak to dopadlo? Posuďte sami: první oddíl alias " DIVOCÍ ŽRALOCI ", druhý oddíl  alias " PIRÁTOMOŘŠTÍ KONÍCI Z KARIBIKU ", třetí oddíl alias " ČERNOVOUSOVÉ ", čtvrtý oddíl alias " 12 ZTRACENÝCH DUŠÍ, pátý oddíl alias " PIRÁTI Z HOLLYWOODU ". Všem se vlajky a pokřiky podařily na výbornou.

Prvních pár dní nás počasí nemile překvapilo, jelikož v něděli a v pondělí hodně pršelo, tak nám nezbylo nic jiného než hrát ve škole různé hry a dívat se na filmy a pohádky. Když se počasí umoudřilo, všechny oddíly s chutí vyrazily z tábora do krásné lipnické přírody. Naším úkolem do celotáborové hry bylo vytvoření pirátského úkrytu v životní velikosti v nedalekém lese. Počasí se stále střídalo, ale ve středu a ve čtvrtek se udělalo přímo nádherně. Děti si užily koupání na lomu č. 5 a druhý den na lomu č. 2. Na " dvojce " jsme potkali čínské domácí prasátko, které si děti mohly pohladit. Bylo nás téměr 70, ale krásně jsme se sem vešli a vystřídali v koupání. Děti byly nadšené z žulové skluzavky, vzniklé po dřívejší těžbě. Dosytosti se na ní vyřádily. Jelikož jsme bydleli pod hradem, nesmělo se stát, abychom si ho neprohlédli i zevnitř. První oddíl absolvoval prohlídku hradu v dopoledních hodinách. Ostatní oddíly šly nakupovat do místního krámku. Aby nepřišel zbytek táborníků zkrátka, ve večerních hodinách je také čekala prohlídka hradu s poutavým výkladem a ukázkou šermířského umění. Všem se večerní prohlídka zamlouvala a aby toho nebylo pro dnešní den málo, byla připravena pro třetí, čtvrtý a pátý oddíl stezka odvahy. V neděli jsme se celý tábor vyfotili na hradní baště a jednotlivé oodíly a vedoucí se fotili vedle školy s pěkným pozadím hradu. Ke každému táboru patří střelba ze vzduchovky, ani to nás letos neminulo. Děti si také užily spoustu legrace na diskotékách.

Začal nový týden a abychom se všichni zasmáli provedli jsme výměnu oddílových vedoucích. Že nevíte jak?

  • Jířa měl jedničku
  • Jura dvojku
  • Ivoš trojku
  • Léňa čtyřku
  • Terka pětku
     

Všichni si prohození náramně užili. Sluníčko si s námi hrálo na schovávanou, proto jsme jako odpolední program připravili bojovou hru nazvanou " Obránci a útočníci ". Při hře se počasí zlepšilo, a tak jsme se rozhodli, že si večer opečeme vuřty, že nebudeme spát pod šiřákem, jelikož počasí bylo nevyzpytatelné. Ivoš nám zahrál na kytaru. Druhý den ráno nás čekal celodenní výlet do města Pelhřimov, kde jsme všichni navštívili ojedinělé muzeum rekordů a kuriozit. Potom děti navštívily různé obchody na náměstí. Udělalo se velké teplo a dusno, proto jsme se vrátili do Lipnice o trochu dříve a ještě před večeří se někteří stačili vykoupat v nejbližším lomu, na dvojce. Počasí si z nás stále tropilo dobrý den a proto jsme výlet na havlíčkobrodské koupaliště museli změnit na návštěvu Záchranné stanice Pavlov u Světlé nad Sázavou. Dozvěděli jsme se něco málo o zachránněných zvířatech na stanici. Například zde byli poranění dravci apod. Náš pobyt se pomalu chýlil ke konci a proto jsme v pátek museli začít balit své věci. Odpoledne se naposledy hrála bojovka a večer se konala rozlučková diskotéka. V sobotu nastal velký úklid našeho tábořiště, vlastně místní základní školy. Dobalili jsme své poslední věci, zavřeli kufry a hurá domů!

Snad nikomu z nás se z Lipnice nechtělo, ale vzpomínky navždy zůstanou!

 

K letošnímu povedenému táboru: HURÁ, HURÁ, HURÁ!

 

Za kolektiv vedoucích:

Lenka Šrůtková - vedoucí 2. oddílu

Jiří Kaplan - vedoucí 5. oddílu

 


 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář