Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bližší informace

15. 3. 2012

Vážení rodiče,

Tento tábor patří svojí tradicí k jedněm z nejlepších a nejstarších táborů v České republice, který ČSOP pořádá. Nazývá se letní přírodovědný tábor PROTĚŽ (LPT).

Uskutečňuje se v podhradí, v objektu bývalého zámku, který dnes slouží jako Základní škola v Lipnici nad Sázavou, každoročně prvních 14 dní dětských prázdnin.

Lipnice nad Sázavou je městečko v pahorkatině, které spojuje Českomoravskou vrchovinu s romantickým Posázavím, krajinou obdařenou bohatstvím přírodních krás. S tímto místem je spojeno i jméno velkého českého novináře, satirika a spisovatele Jaroslava Haška, který do Lipnice přišel v roce 1921 a v jeho domku je dnes zřízen památník.

Tábor je zaměřen především na pobyt v přírodě, sportovní a kulturní činnosti. Malí i velcí táborníci zde mohou uplatnit své znalosti a dovednosti osvojené ve škole i mimo ni, získat nové zkušenosti, naučit se mnoha novým věcem, přivézt si domů plno nových zážitků a poznat tu hodně nových kamarádů.
Je zde pro ně připraven bohatý program. Děti jsou pod dohledem zkušených vedoucích, ve smíšených a věkově rozlišených oddílech. Veškerá činnost pro děti je přizpůsobována počasí.

Doprava je zajištěna autobusy přímo do Lipnice a zpět. Hlavní stanoviště pro nástup je v Trutnově na parkovišti u okresního soudu vedle autobusového nádraží. Případné zastávky pro nástup dětí na trase je nutno domluvit s hlavní vedoucí. Pro zájemce z jiných regionů,s možností vlastní dopravy činí cena za pobyt 5300,- Kč


ODJEZD na tábor je zvláštními autobusy v 8:00 z Trutnova, dále z Hradce Králové v 9:00,  z Kolína v 10:00.

PŘÍJEZD autobusů do Kolína je kolem ve 13:30, do Hradce Králové ve 14:45, kolem 16:00 do Trutnova.

Ubytování vedoucí i děti jsou ubytování v místní škole, v přízemí školy jsou sprchy s teplou vodou, toalety s umývárnami jsou v každém patře školy, jak pro dívky, tak i pro chlapce.

Stravování je zajištěno 5x denně ve školní jídelně, která je součástí školy.

Stravování 5x denně = snídaně, 2x svačina, teplý oběd a večeře. Dopolední i odpolední svačiny se většinou konají ve volné přírodě. Vedoucí bere svačiny s sebou, aby byl čas dětí na táboře, co nejlépe využit, a my se nemuseli vracet do školy.

            !!! Upozornění !!!          
Chtěli bychom vás upozornit na to, že děti mají v místě ubytování dostatek jídla. Proto není nutné dětem chystat na cestu autobusem velké svačiny, jako např. smažené řízky, karbanátky, apod.

Máme zkušenosti s tím, že se jídlo v teplém počasí buď zkazí nebo ho děti nedojí a následně je vedoucími vyhozeno. Případné sladkosti mohou mít z domu nebo si je mohou zakoupit v místním obchodě.
Pokud vaše dítě trpí nevolností při jízdě autobusem, doporučujeme mu alespoň hodinu před odjezdem dát prášek proti nevolnosti. Dítě trpící nevolností nahlaste vedoucímu u autobusu.
Není nutno dětem dávat vysoké kapesné, je to jen na vašem uvážení. Děti si mohou finanční prostředky uložit u svého oddílového vedoucího. Dále bychom vás chtěli upozornit na to, že digitální fotoaparáty, mobilní telefony, tablety a jiné cennosti tábor při jejich ztrátě neuhradí.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář