Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pudinková buchta se zakysanou smetanou

 

20 dkg cukru moučka                  4 vejce

1 dcl oleje                                20 dkg hladké mouky

2 pudinky vanilkové                    1l mléka

2-3 zakysané smetany                      2 skořicové cukry

1 kypřící prášek                          trochu kakaa

 

Vejce ušlehat s cukrem a postupně při šlehání přilít olej. Pak vmíchat mouku a kypřící prášek. 2/3 těsta nalít na plech, 1/3 těsta obarvit kakaem a pocákat těsto. Zalít uvařeným pudinkem a dát péct na 5 minut na 200° stupňů. Pak snížit na 150°(těsto prostoupí pudinkem), peče se asi hodinu. Na horkou upečenou buchtu natřít zakysanou smetanu a posypat skořicovým cukrem. Pak dát vychladit.

 

 

 

 

 

Ananasová buchta

 

 

2 hrnky pol.mouky                           1 hrnek krystal. cukru

 

4 vejce                                         1 hrnek oleje

 

1 hrnek vlažné vody                                1 kypřící prášek

 

Dáme upéct na 180°C na 15 minut.

Uděláme krém-ušleháme 2 smetany na šlehání s vanilkovým cukrem a přidáme 2 zakysané smetany. Natřeme na buchtu.

 

Želatina-2 hrnky šťávy z ovoce a jeden vanilkový pudink.

 

  

Ořechové řezy

 

 

1 máslo

250 g ml.cukru

200 g vlašských mletých ořechů

270 g hrubé mouky (nebo špaldové 250 g)

6 bílků

1 prášek do pečiva

 

 

Máslo+cukru umícháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a ořechy (můžeme zjemnit trochou mléka)

 

Nakonec vmícháme sníh z bílků a pečeme cca 20 minut na 200 st.C

 

Poleva: 6 žloutků + 250 g ml.cukru+trochu citrónové šťávy a poléváme za tepla.

 

 

 

Piškot s ovocem

 

 

4 vejce

200 g pol.mouky

200 g ml.cukru

4 lžíce horké vody do žloutků

2 kávové lžičky prášku do pečiva

 

 

Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny. Přidáme polovinu cukru a ještě šleháme. Ušleháme do tuha sníh s druhou polovinou cukru. Smícháme mouku s pr.do pečiva.

 

Do žloutků na střídačku lehce vmícháme mouku s práškem a sníh.

 

Poklademe ovocem. Těsto je vhodné i na rolády.

 

 

Tvarohová buchta

 

 

40 dkg hladké mouky

10 dkg moučkového cukru

1 hera

2 lžíce kakaa

2 lžíce mléka

 

 

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme ztuhnout do lednice.  ¾ těsta postrouháme  na vymazaný a strouhankou vysypaný plech, nalijeme krém ze tří tvarohů, 1 vejce, vanilkového cukru, 10 dkg moučky a dle potřeby mléka. Na krém postrouháme zbytek těsta a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C. Krájíme až po vychladnutí.

 

 

 

 

 

 

 

Hrkačka (rychlý, chutný a jednoduchý recept)

 

 

 

 

 

těsto:

(množství na střední dortovou formu)

3 vejce

10 dkg cukru

5 dkg pol.mouky

1 lžíce oleje

vše smícháme, nalejeme do dortové formy a upečeme

 

 

 

 

 

krém:

1 šlehačka (nešlehat, nechat tekutou)

1 pudink bez vaření od Dr.Otkera OLÉ-vanilkový

1 malá plechovka mandarinek i se šťávou

 

 

vše dáme do větší mísy, uzavřeme a párkrát s ní zahrkáme. Pokud nemáme uzavíratelnou mísu, můžeme použít mixér, jde to taky. Vše krásně samo ztuhne a potom natřeme na upečený piškot. Dáme vychladit a hotovo. Dobrou chuť.