Pudinková buchta se zakysanou smetanou
20 dkg cukru moučka 4 vejce
1 dcl oleje 20 dkg hladké mouky
2 pudinky vanilkové 1l mléka
2-3 zakysané smetany 2 skořicové cukry
1 kypřící prášek trochu kakaa
Vejce ušlehat s cukrem a postupně při šlehání přilít olej. Pak vmíchat mouku a kypřící prášek. 2/3 těsta nalít na plech, 1/3 těsta obarvit kakaem a pocákat těsto. Zalít uvařeným pudinkem a dát péct na 5 minut na 200° stupňů. Pak snížit na 150°(těsto prostoupí pudinkem), peče se asi hodinu. Na horkou upečenou buchtu natřít zakysanou smetanu a posypat skořicovým cukrem. Pak dát vychladit.
Ananasová buchta
2 hrnky pol.mouky 1 hrnek krystal. cukru
4 vejce 1 hrnek oleje
1 hrnek vlažné vody 1 kypřící prášek
Dáme upéct na 180°C na 15 minut.
Uděláme krém-ušleháme 2 smetany na šlehání s vanilkovým cukrem a přidáme 2 zakysané smetany. Natřeme na buchtu.
Želatina-2 hrnky šťávy z ovoce a jeden vanilkový pudink.
Ořechové řezy
1 máslo
250 g ml.cukru
200 g vlašských mletých ořechů
270 g hrubé mouky (nebo špaldové 250 g)
6 bílků
1 prášek do pečiva
Máslo+cukru umícháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a ořechy (můžeme zjemnit trochou mléka)
Nakonec vmícháme sníh z bílků a pečeme cca 20 minut na 200 st.C
Poleva: 6 žloutků + 250 g ml.cukru+trochu citrónové šťávy a poléváme za tepla.
Piškot s ovocem
4 vejce
200 g pol.mouky
200 g ml.cukru
4 lžíce horké vody do žloutků
2 kávové lžičky prášku do pečiva
Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny. Přidáme polovinu cukru a ještě šleháme. Ušleháme do tuha sníh s druhou polovinou cukru. Smícháme mouku s pr.do pečiva.
Do žloutků na střídačku lehce vmícháme mouku s práškem a sníh.
Poklademe ovocem. Těsto je vhodné i na rolády.
Tvarohová buchta
40 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
1 hera
2 lžíce kakaa
2 lžíce mléka
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme ztuhnout do lednice. ¾ těsta postrouháme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech, nalijeme krém ze tří tvarohů, 1 vejce, vanilkového cukru, 10 dkg moučky a dle potřeby mléka. Na krém postrouháme zbytek těsta a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C. Krájíme až po vychladnutí.
Hrkačka (rychlý, chutný a jednoduchý recept)
těsto:
(množství na střední dortovou formu)
3 vejce
10 dkg cukru
5 dkg pol.mouky
1 lžíce oleje
vše smícháme, nalejeme do dortové formy a upečeme