Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den bezpečnosti


Obrazek



Den Bezpečnosti 3.9. 2010

V Moravských Budějovicích byla uspořádána užitečná akce, která měla seznámit veřejnost se všemi složkami podílejícími se na bezpečnosti a záchraně osob.

 

Organizátoři požádali naši brigádu, aby se jí zúčastnila a předvedla možnosti využití záchranných psů.

 

Akce se konala na koupališti v Moravských Budějovicích a byla opravdu hojně navštívená, zejména dětmi a mládeží. Mimo jiné zde byla Vodní záchranná služba s ukázkou pomoci tonoucím, Hasičský záchranný sbor předváděl vyproštění osob z havarovaného auta, policie ukazovala  rychlostní radarový vůz a policejní motocykly, k dispozici byly různé simulátory nárazu a havárií a řidičské trenažéry.

 

Naše skupinka psovodů měla za úkol ve třech časových blocích předvést ukázku základního výcviku i speciálních pachových prací. K tomu nám sloužily osvědčené papírové krabice. O figuranty nouze nebyla, jak ukazuje fotografie – naopak zájemců bylo tolik, že jsme je ukládali do „úkrytů“ po několika.



Obrazek



Kromě toho jsme využili křoviny v areálu koupališti k ukázce vyhledání a označení bezvládné ležící osoby.

 Naše vystoupení mělo dle organizátorů výborné přijetí a ohlas a i mimo dobu našich „představení“ za námi přicházeli návštěvníci s dotazy na výcvik a možnosti uplatnění psů – záchranářů.




Obrazek