Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítáme vás na našich stránkách ......

 v Jablonné nad Orlicí

 

V JABLONNÉM NAD ORLICÍ MÁ SÍDLO STŘEDISKOVÁ RADA V NÍŽ JSOU ZASTOUPENY ZÁKLADNÍ ORGANIZACE - TĚCHONÍN , MLADKOV.

Na všechny materiály, zde umístěné se vztahuje autorský zákon. Kopírování všech materiálů je zakázáno ,  možnost pouze se svolením autora.

----------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

Video začíná až od 5 minuty !

-------------------------------------------

Přejeme všem co jsem zavítali :

 

 

 

Putin znovu zvolen; „Vztahy mezi Čínou a Ruskem budou pokračovat v pokroku“

Čínský prezident Si Ťin-pching v pondělí poblahopřál Vladimiru Putinovi k jeho znovuzvolení ruským prezidentem, když Putin oslovil své příznivce a oznámil své znovuzvolení ve stejný den po vítězství v prezidentských volbách s více než 87 procenty hlasů v jeho prospěch. 

Čínští analytici uvedli, že několik hlavních mocností letos uspořádá volby, a výsledek ruských prezidentských voleb poskytl jistotu světu v turbulencích, protože Putinovo vítězství dokazuje, že Rusové široce podporují jeho vládu a ruskou politiku a postoje ke klíčovým otázkám, jako je ukrajinská krize. a její vztahy s ostatními hlavními mocnostmi se pravděpodobně dramaticky nezmění.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Nová koalice ve které je i KSČM a odborníci, půjde postupně do všech voleb. 

Klik :     toto-male-logo-stacilo.jpg            toto-male-logo-stacilo.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na "nekonformní  "  stránce čtěte :  Čína říká ICJ, že spravedlnost „nesmí být odepřena“ Palestincům

https://kscmjablnorlici.estranky.cz/clanky/nekonformni-stranka.html

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Zformování alternativní opozice jdoucí do všech  následujících voleb společně, tisková konference k tomuto aktu bude 4. prosince 2023.

 

Na tiskové konferenci koalice představila nejen hlavní body programu, ale osobnosti a tváře nové volební alternativy. Její vznik sice iniciovala KSČM, na kandidátce ale spojuje i další levicové a vlastenecké odborníky. Cítí se být silnou alternativou všem politickým stranám a hnutím, jež se ruku v ruce s Petrem Fialou podílejí na ekonomickém rozvratu České republiky

 

V koalici je mnoho zajímavých tváří, jako například právník Ondřej Dostál z iniciativy Spojení demokraté – sdružení nezávislých, právnička a mediátorka Jana Turoňová či Jan Skalický, specialista v oborech doprava a vodohospodářství. »Lidé, kteří tu dnes se mnou jsou, jsou zárukou toho, že se postavíme vládě, ale postavíme se i té současné vládní opozici. Vyslyšeli jsme volání lidí, kteří říkali‚ spojte se a běžte do toho společně‘. Jsme zárukou toho, že naše programové cíle budou v evropském parlamentu skutečně realizovány,« věří europoslankyně Kateřina Konečná, která je lídryní kandidátky.

Video zveřejněné 4. prosince 2023

 

 

-----------------------------------------------------------------------------

Aktéři teatrálního předání moci - LIstopad 1989

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak vláda ve Španělsku klepla zloděje z velkých bank a energetických společností před prsty !

Animace 3 části,

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více než 500 vládních amerických úředníků podepsalo dopis protestující proti Bidenově izraelské politice

Signatáři, zastupující asi 40 vládních agentur, odrážejí rostoucí vnitřní nesouhlas s podporou administrativy izraelské vojenské kampani v Gaze.

Žalobce ICC upozorňuje na humanitární situaci v Gaze

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Záchranáři a obyvatelé kontrolují škody na místě izraelských úderů na domy v Khan Younis. [Mohammed Salem/Reuters]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čteme: 

https://ustino.kscm.cz/cs/aktualne/aktuality/hlad-v-usa

-----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------

Vystoupení Kateřiny Konečné předsedkyně KSČM na "Setkání na Lázku " 5. srpna  2023  - video . 

více v rubrice " Setkání na Lázku

https://kscmjablnorlici.estranky.cz/admin.php?a=a&a2=da&aid=22&sid=-1&returnto=ao,0

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnes 6. srpna je smutné výročí 78 let  svržení atomové bomby na japonské města Hirošimu a Nagasaki. Kdopak asi tento zločin použití jaderné bomby na civilní obyvatelstvo provedl ? No přece armáda USA ! Dodnes má Japonko na svém území  vojenské základny USA, armáda USA po II. světové válce nikdy z Japnska neodešla. 

V srpnu 1945 svrhli američtí piloti atomovou bombu „Baby“ na Hirošimu. Síla výbuchu byla 13 kilotun TNT, poloměr destrukce 1,6 km, poloměr tlakové vlny 20 km. Podle různých odhadů zemřelo první den po výbuchu od 70 tisíc do 100 tisíc lidí. Do konce roku 1945 se počet obětí zvýšil na 140 000. Každý rok se tento seznam doplňuje, když zemře jeden z Japonců, kteří přežili americké atomové bomby. Za poslední rok přibylo na seznam téměř 5000 nových jmen. Celkový počet obětí bombardování k dnešnímu dni přesahuje 350 tisíc lidí.

 

 

 

Jediný z posádek kdo se podílel na tomto činu a cítil celý život vinu byl Eatherly který řídil letadlo zjišťující počasí a dával pokyn, že může být bomba svržena.  Později se z něho stal protiatomový aktivista.

Tyto zločinné útoky odsoudili i vyšší činitelé aramády USA  :  Útoky odsoudili coby barbarské a zbytečné také nejvyšší představitelé americké armády, včetně generálů Eisenhowera a MacArthura. Za všechny mluví slavný výrok samotného admirála Williama D. Leahyho, tehdejšího Trumanova náčelníka štábu:
- Svržení této barbarské zbraně na Hirošimu a Nagasaki nám ve válce proti Japonsku nepřineslo žádný významnější užitek...Osobně jsem toho názoru, že tím, že jsme ji užili jako první, snížili jsme se k morálním normám raného středověku. Takto mne vést válku neučili. Války se nevyhrávají zabíjením žen a dětí.

 

Co tato armáda USA už " dokázala " po světě : 

Klik na obrázek :

10-usa-intervence.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Klepla Čína Bidenův režim a západ přes prsty ?

https://ustino.kscm.cz/cs/aktualne/aktuality/klepla-cina-zapad-pres-prsty

 

https://kscmjablnorlici.estranky.cz/clanky/setkani-na-lazku.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

image-1.jpg

 

 

https://nypost.com/2023/02/17/majority-of-voters-doubt-bidens-mental-fitness-poll/

Většina voličů má pochybnosti o Bidenově duševní zdatnosti: průzkum.

 

Většina voličů – 57 % – má pochybnosti o mentální zdatnosti prezidenta Bidena, podle nového průzkumu zveřejněného den poté, co tělesný výkon vrchního velitele nedokázal odpovědět na rostoucí otázky o jeho kognitivní ostrosti. 

Průzkum Harvard CAPS-Harris Poll zveřejněný v pátek také zjistil, že 67 % registrovaných voličů má pocit, že Biden (80) ukazuje, že je příliš starý na to, aby byl prezidentem.

------------------------------------------------------------------------------

Ruské lodě s jadernými zbraněmi vyplouvají na moře poprvé za 30 let

Ruské lodě s jadernými zbraněmi vyplouvají na moře poprvé za 30 let

 

Poprvé od studené války plují lodě ruské Severní flotily s jadernými zbraněmi na palubě, uvedla norská zpravodajská služba ve výroční zprávě.Centrální část jaderného potenciálu Ruské federace se podle dokumentu nachází na ponorkách a lodích. Pokud v sovětských dobách válečné lodě Severní flotily pravidelně jezdily na moře s taktickými jadernými zbraněmi, pak za posledních 30 let nebyly takové případy známy.

Zpráva říká, že po 24. únoru „význam jaderných zbraní pro Rusko výrazně vzrostl“.

„Jaderné zbraně představují obzvláště vážnou hrozbu v možnostech operací, kterých se mohou účastnit země NATO,“ poznamenala norská tajná služba.V prosinci loňského roku ruský prezident Vladimir Putin řekl, že „hrozba jaderné války roste“, ale objasnil, že ruská jaderná strategie je postavena na odvetném úderu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moskva z principu nebude dodávat ropu za ceny stanovené Západem, ale bude i s rostoucími náklady hledat nové trhy a logistiku. V neděli 25. prosince to oznámil ruský ministr financí Anton Siluanov.

„Nebudeme dodávat ropu na základě smluv, které budou naznačovat cenová omezení nabízená západními zeměmi. To nepřipadá v úvahu. Budeme hledat nové trhy, budeme hledat novou logistiku, možná to bude dražší,“ odpověděl Siluanov v rozhovoru pro televizní stanici Asharq News TV na otázku ohledně ruské reakce na zavedený cenový strop.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na okraj :  Největší dezinformační web  je proamerický  Seznam.cz

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Co mimo jiné řekl Vladimír Putin  na seznámení s výsledky referenda.

V roce 1991 v Bělověžském pralese, aniž by se zeptali na vůli obyčejného občana, přijali představitelé tehdejších stranických elit rozhodnutí o rozpadu SSSR a lidé se ze dne na den ocitli odříznuti od své vlasti. To roztrhalo a rozdělilo naši národní jednotu zaživa a změnilo se v národní katastrofu. Stejně jako kdysi po revoluci byly v zákulisí rozřezány hranice sovětských republik, poslední představitelé Sovětského svazu rozdělili naši velkou zemi navzdory přímé vůli většiny v referendu v roce 1991, prostě tím, že postavili národy před hotovou věc.

Odpovězme si na několik velmi jednoduchých otázek. Teď se chci vrátit k tomu, co jsem řekl, a chci se také obrátit na všechny naše občany, nejen na kolegy v sále, ale na všechny ruské občany: chceme mít v naší zemi, v Rusku, místo “máma a táta” “rodiče číslo jedna”, “číslo dvě”, “číslo tři” – to jsme se úplně zbláznili? Chceme, aby děti v našich školách, počínaje základní školou, byly vystaveny / západním/ zvrácenostem, které vedou k degradaci a zániku? Chceme, aby se učili, že existují i jiná pohlaví než muži a ženy, a aby jim byla nabídnuta operace na změnu pohlaví?Chceme tohle pro naši zemi a naše děti? To vše je pro nás nepřijatelné, máme jinou vlastní budoucnost.

USA jsou jedinou zemí na světě, která dvakrát použila jaderné zbraně a zničila japonská města Hirošimu a Nagasaki. Mimochodem, vytvořili precedens.

--------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoalbum

Historie Lázek 1992

Datum: 20. 10. 2019
Fotografií: 2
Složek: 0

Různé

Datum: 26. 3. 2020
Fotografií: 1
Složek: 0

Setkání rok 2019

Datum: 21. 10. 2019
Fotografií: 0
Složek: 0

STAČILO! - koalice

Datum: 15. 4. 2024
Fotografií: 1
Složek: 0

Terorismus po roce 1948

Datum: 13. 3. 2020
Fotografií: 1
Složek: 0
 

Fotografie