Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo má nejvíce webů na eStránkách? Pravděpodobně Josef Seehák

Dnes vám přinášíme rozhovor s člověkem, který vyniká počtem webových stránek, které vytvořil na www.estranky.cz. Na svém kontě má více než stovku webů, pan Josef také velice rád a často komunikuje s naší zákaznickou podporou. Patří mu díky hlavně za podnětné připomínky, které nás vedly k mnoha vylepšením eStránek.

1. Jste jedním z největších zákazníků eStránek měřeno počtem webů. Představte nám Vaše zákazníky.

Mám pětiletého syna, takže zpočátku to byly hlavně mateřské školy v okolí. Nejdříve to byla jedna, web se zalíbil, pak druhá, třetí. K dnešnímu dni má web u eStránek 75 mateřských škol od Kadaně přes Žatec až po Plzeň, nejvíce je však zastoupen Karlovarský kraj. Nyní tvořím weby převážně pro menší firmy, jelikož jsem školky, které svůj web neměly, v dosažitelné oblasti vyčerpal a dále už není v mých silách dojíždět. Trochu mne to mrzí, jelikož stránky pro mateřské školky mají promyšlenou koncepci (odkazy na dětské weby atp.). Ta se osvědčila a líbí se jak dětem, tak personálu školek a v neposlední řadě i rodičům.

2. Kdy jste začal tvořit weby na www.estranky.cz a proč právě eStránky?

Stránky jsem začal na šablonách eStránek tvořit v září 2007, kdy jsem si založil svůj rodinný web www.propotechu.cz, který je také trochu o osobnostním růstu. Vždy jsem chtěl mít své stránky, ale neměl jsem tehdy moc chuť učit se HTML. Dnes bych se bez alespoň částečné znalosti kódu a CSS neobešel. eStránky jsem objevil náhodou, když jsem něco hledal na webu, tak jsem to zkusil, krok po kroku a zjistil, že když se člověk nechá vést pokyny v administraci, tak je schopen základní web stvořit. Časem se pak může každý naučit webové stránky vylepšovat a vytvořit si svůj originální design jako to bylo v mém případě. Většina webů však vznikla až po září 2009. Zpočátku jsem vytvářel weby na eStránkách proto, že jsem si na ně zvyknul a jinde nehledal. Dnes proto, že již vím, že v oboru, ve kterém eStránky působí, jsou prostě v současnosti nejlepší. Věřím, že to tak zůstane i do budoucna.

3. Je tvorba webových stránek výdělečnou činností pro Vás?

Nyní ano. Působil jsem v oboru vzdělávání firem, ale na tento obor tvrdě dopadla krize. Řešil jsem, co dál, a tvorba webů na šablonách eStránek mě bavila. A když člověka něco baví, je jen krůček k tomu se do toho pustit naplno.

4. Prozradíte nám nějaké tipy, které vylepšily Vaše stránky?

Mou výhodou při tvorbě stránek je to, že umím pracovat s vektorovou grafikou, kterou mohu úpravy webu obohatit. Je k tomu také potřeba se zorientovat v HTML a CSS, bez toho se originálního vzhledu docílit nedá. Mám kamaráda s drobným postižením, který mi vždy rád poradí, když se dostanou do úzkých a nevím si rady. Jmenuje se Tomáš Zoubek a je spoluautorem některých webů.

5. Využíváte Facebook nebo jiné sociální sítě k propagaci Vašich stránek? S jakým úspěchem?

Ano, mám na svém profilu fotoalbum vytvořených webů i s jejich odkazy a tato „výkladní skříň“ mi dává nejrychlejší odezvu. Dostanu tak okamžitou zpětnou vazbu na navržený design. Je to médium, s kterým pracuje v současné době hodně lidí, tak proč jej k propagaci čehokoliv nevyužít.

6. Jaké jsou další plány týkající se Vašich webů?

Neustále se zlepšovat v tom, co dělám. Zároveň poskytovat stále lepší služby klientům, kterým se má tvorba líbí. A možná, v případě vašeho zájmu, díky svému poloprofesionálnímu pohledu přispět trochou do mlýna, aby byly eStránky ještě více intuitivnější a přívětivější pro ty méně počítačově zdatné. Tím bych rád přispěl k dalšímu vývoji eStránek.

7. Váš vzkaz eStránkám (pochvala, nápad na zlepšení služeb či cokoliv jiného)?

V první řadě bych chtěl eStránkám poděkovat za to, že vznikly. Bez nich by spousta lidí včetně mě svůj web neměla a nevznikla by spousta hezkých stránek, které obohacují české internetové vody. Dále oceňuji novou administraci, která je opravdu povedená, chybí mi už jedině e-shop. Možná by se dala přidat volba „grafické menu“, která by umožnila vložit menu z tlačítek namísto textových odkazů. Tím by se jednotlivé weby vyrobené na stejné šabloně mohly vzájemně graficky odlišit, pro časté uživatele by takové stránky byly originálnější.

Obrazek

8. Které stránky se Vám nejvíce podařily?

Weby se dají hodnotit podle různých měřítek. Z webů, které jsem vytvořil bez zásahu do kódu stránek, by to byly stránky školky www.msjakubov.estranky.cz a „kovářský“ web www.kovarstvi-rudolf.cz. Oba jsou důkazem toho, že i bez úprav v kódu stránek se při citlivé volbě správné šablony dá vytvořit hezký web. Osobně si však nejvíce cením webů, u kterých se mi povede takový design, který webu „vdechne duši“, která pak dýchne na návštěvníky stránek a vyvolá v nich nějakou emoci. Myslím, že toto se mi nejvíce podařilo u těchto webů: www.napoje-piwelka.cz, www.masaze-kraslice.cz, www.obrazy-brezinova.cz, www.bazar-nabytek-olovi.cz, www.smycce-winkler.cz, www.strechy-duda.cz.

Tolik odpovědi pana Josefa, budeme věřit, že v brzké době pokoří další stovku nových webových stránek na www.estranky.cz.

 

Komentáře

  1. kolečková - nechtěná stránka
    1. 12. 2010 22:40

    chtěla jsem se informaci od firmy jshejtman a z jeho stránek to přeskočilo sem co to má znamenat je to lákání lidí aby si u vás zřídily veb nebo co

  2. Josef Seehák - dík
    28. 10. 2010 9:54

    Děkuji za uznání mé práce. S eStrankymi je radost tvořit :-)

  3. Jirka - dobry den
    27. 10. 2010 14:08

    clovek, co psal clanek, by mel dat ty odkazy do noveho vyskakovaciho okna - todle mi prijde hodne neprofesionalni.

  4. Tomas Zoubek - Reklam
    27. 10. 2010 10:47

    Diky za zverejneni tak jeste stranky tady nemam kdyz uz je tam moje jmeno : www.tomaszoubek.estranky.cz