Jdi na obsah Jdi na menu

Like Box – jednoduchá propagace vašich Facebook stránek

V mnoha případech si na Facebooku nevystačíte s osobním profilem, protože chcete propagovat své podnikání, značku, výrobek nebo komunitu. V takovém případě si založíte Facebook stránku.

Facebook stránka pak slouží ke komunikaci s vašimi fanoušky, diváky, zákazníky či partnery. Třeba eStránky mají svou Facebook stránku na http://www.facebook.com/estranky. Výhodou takové obousměrné komunikace může být například aktivní zapojení zákazníků do návrhů nových výrobků či služeb. Facebook stránka také může posloužit jako velice jednoduše použitelný nástroj na získání zpětné vazby. Zajímá vás, co si myslí vaši zákazníci o vašem nejnovějším produktu na odstraňování chloupků? Nebo jak jim ve vaší restauraci chutnalo speciální víkendové menu? Není nic snažšího, než se zeptat svých fanoušků prostřednictvím Facebook stránky.

fb-pages.png

Vlastní Facebook stránku si můžete založit na http://www.facebook.com/pages/create.php, doporučujeme přečíst si podmínky, za jakých lze stránku na Facebooku provozovat. Facebook stránka by se měla týkat jedné ze 6 nabízených kategorií:

  • podnik, provozovna
  • společnost, organizace, instituce
  • značka nebo produkt
  • umělec, skupina, veřejně známá osoba
  • zábava
  • kauza, komunita

Přehled všech vytvořených Facebook stránek včetně stručného přehledu návštěvnosti stránek a počtu upozornění pak naleznete na http://www.facebook.com/?sk=pages. Pokud se bude vaše stránka líbít aspoň 25 lidem, je dobré nastavit si vlastní adresu stránky. Učinit tak můžete na http://www.facebook.com/username/.

Máme stránku na Facebooku, co dál? Bude dobré dát o ní vědět světu. Prvním krokem může být například zmínka na vlastních webových stránkách. Pro tuto příležitost vyrobil Facebook speciální, a k tomu sociální, plugin zvaný „Like Box“. Nastavení vašeho Like Boxu můžete provést přímo v Ovládacím centru eStránek, konkrétně v menu Nastavení > Základní > Facebook.

fb-like-box.png

Stačí zaškrtnout zobrazení Likeboxu a zadat adresu své Facebook stránky, případně můžete zvolit barevné schéma. Hned vidíte, jak výsledný Like Box vypadá. Vidět ho můžete také na tomto blogu v pravém sloupci.

Tolik tedy v krátkosti o „líbivé krabici“ od Facebooku :) Mimochodem, máte už nastaveno propojení vašich stránek na eStránkách s Facebookem v Ovládacím centru včetně tlačítka To se mi líbí? Protože jestli jo, tak můžete vyhrát iPad od Applu.

 

Komentáře

  1. Jiří Fišer - Zvedněte si Like a další...
    28. 9. 2011 20:08

    Zdravím, pokud si chcete zvednout počet Like, +1, followers nebo sledovanosti videa na youtube tak zde je malá pomoc: http://zvysujeme.cz

    Opraveno

  2. Jiří Fišer - Zvedněte si Like a další...
    28. 9. 2011 20:08

    Zdravím, pokud si chcete zvednout počet Like, +1, followers nebo sledovanosti videa na youtube tak zde je malá pomoc: http://zvsujeme.cz

  3. Jakub - Menší LikeBox
    9. 8. 2011 15:53

    Dobrý den,
    rád bych se zeptal, zda je možné využít i menší variantu LikeBoxu (bez fotografií). Stránku mi to zbytečně prodlužuje a stačila by mi pouze informace o počtu lidí se samotným buttonem.
    Facebook samotný toto nabízí.
    Děkuji za odpověď.

  4. Facebook Kupóny - Facebook Kupóny
    4. 8. 2011 15:11

    Pokud začínáte s propagací na Facebooku může pro vás být zajímavá možnost využití kupónu na platbu za reklamy. Kupón lze získat např. zde: http://www.facebook-kupony.cz . Ušetříte minimálně 500 Kč a zjistíte, zdali má pro váš produkt/službu facebook jako propagační kanál vůbec smysl.

  5. Mac - Prázdný Likebox
    15. 6. 2011 21:07

    Dobrý den,nechci se opakovat, už jsem to psal v diskusi ke tlačítku To se mi líbí :
    mám trochu problém s LikeBoxem v levém menu stránek.
    Pokud nejsem přihlášen (a stejně tak asi i všichni návštěvníci) na FB, je LikeBox prázdný a zobrazuje se "Veřejný profil na Facebooku...pokud chcete zobrazit obsah,přihlašte se". Dříve se zobrazoval v pohodě i bez přihlášení. Dá se s tím něco dělat,nebo je potřeba to nastavit na FB?
    Na FB mám nastaveno vše správně (žádná omezení atd.), přesto se to takto zobrazuje. Dříve to bylo v pohodě, toto trvá asi 3 týdny... Nevím co s tím.

    http://www.sokolvelis.estranky.cz/

  6. eStránky.cz - Ondřej Kubíček - Re: Prázdný Likebox
    16. 6. 2011 14:48

    Dobrý den,
    jak jsme to řešili už u minulého článku. My s tím nic nesvedem. Problém je u Facebooku.

  7. Mac - Re: Re: Prázdný Likebox
    16. 6. 2011 21:32

    OK, ale Vám to funguje... :)

  8. Richard - Like Box
    15. 6. 2011 17:38

    Dobrý den, chtěl jsem si spustit tuto aplikaci ale po zadání adresy mé stránky FB to hlásí "Plugin cannot be rendered with the specified parameters" kontroloval jsem si jestli je vše správně a nefunguje mi to. Prosím o pomoc děkuji.
    Richard
    www.foto-horak.cz

  9. eStránky.cz - Ondřej Kubíček - Re: Like Box
    16. 6. 2011 14:47

    Dobrý den,
    problém je ve špatně zadané url likeboxu. Vy jste si tam zadal svůj osobní profil (http://www.facebook.com/fotohorak.richard) kdežto likebox je pro Facebook Stránky viz tento článek.