Jachnija
28. 4. 2007
500 g skopového masa ( vepřového )
3 lžíce oleje
2 cibule
3 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
špetka pálivé papriky
3 šálky vývaru
5 stroužků česneku
6 rajčat
6 lístků šalvěje
št'áva z 1 citrónu
pepř
1 sklenice vína
200 g mladých cibulek
máslo
sůl
Postup :
Maso nakrájíme na malé kousky a opečeme na oleji spolu s hrubě nakrájenou cibulí . Přidáme rajský protlak , zaprašíme moukou , osolíme , okořeníme pálivou paprikou , podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou . Asi po 15 minutách přidáme k masu celé stroužky česneku , omytá na čtvrtky nakrájená rajčata , šalvěj , pepř , víno a dusíme do měkka . Nakonec přidáme citrónovou št'ávu a malé cibulky i se štávou ( cibulky předem opečeme na másle , podlijeme vodou a krátce podusíme ) a prohřejeme . Podáváme s bílým chlebem .
3 lžíce oleje
2 cibule
3 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
špetka pálivé papriky
3 šálky vývaru
5 stroužků česneku
6 rajčat
6 lístků šalvěje
št'áva z 1 citrónu
pepř
1 sklenice vína
200 g mladých cibulek
máslo
sůl
Postup :
Maso nakrájíme na malé kousky a opečeme na oleji spolu s hrubě nakrájenou cibulí . Přidáme rajský protlak , zaprašíme moukou , osolíme , okořeníme pálivou paprikou , podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou . Asi po 15 minutách přidáme k masu celé stroužky česneku , omytá na čtvrtky nakrájená rajčata , šalvěj , pepř , víno a dusíme do měkka . Nakonec přidáme citrónovou št'ávu a malé cibulky i se štávou ( cibulky předem opečeme na másle , podlijeme vodou a krátce podusíme ) a prohřejeme . Podáváme s bílým chlebem .