Zapékané hrušky
22. 4. 2007
500 g hrušek
1 kg brambor
3 lžice mouky
1/2 l mléka
2 vejce
4 lžíce oleje
2 cibule
sůl
moučkový cukr
mletá skořice
Postup :
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky , zbavíme jádřinců a opečeme na oleji v pekáčku či v zapékací misce . Brambory jemně nastrouháme , zbavíme přebytečné št'ávy a promícháme s moukou , vejci , mlékem a nadrobně nakrájenou cibuli . Bramborové těsto rozetřeme na opečené hrušky a v troubě asi hodinu pomalu pečeme . Pokrm musí být křupavý . Na povrchu jej posypeme cukrem , skořicí a podáváme teplý .
1 kg brambor
3 lžice mouky
1/2 l mléka
2 vejce
4 lžíce oleje
2 cibule
sůl
moučkový cukr
mletá skořice
Postup :
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky , zbavíme jádřinců a opečeme na oleji v pekáčku či v zapékací misce . Brambory jemně nastrouháme , zbavíme přebytečné št'ávy a promícháme s moukou , vejci , mlékem a nadrobně nakrájenou cibuli . Bramborové těsto rozetřeme na opečené hrušky a v troubě asi hodinu pomalu pečeme . Pokrm musí být křupavý . Na povrchu jej posypeme cukrem , skořicí a podáváme teplý .