Skopová polévka s hrachem a dřištálem
22. 4. 2007
250 g skopového masa
100 g hrachu
50 g plodu dřištálu
4 brambory
1 cibule
1 lžíce sádla
pepř
sůl
šafrán
petrželka (nebo listy koriaandru )
Postup :
Alespon 3 hodiny předem namočený hrách a skopové maso nakrájené na kousky uvaříme v 1,2 l vody do měkka a teprve potom osolíme . Oloupeme , nahrubo pokrájené brambory a cibuli osmahneme na sádle do zlatova , přidáme do polévky a dále vaříme , až brambory změknou . Potom polévku okořeníme , přidáme do ní očištěné dřišt'álky a ještě asi 5 minut vaříme . Před podáváním přidáme do polévky jemně sekanou petrželku , nebo listy koriandru
100 g hrachu
50 g plodu dřištálu
4 brambory
1 cibule
1 lžíce sádla
pepř
sůl
šafrán
petrželka (nebo listy koriaandru )
Postup :
Alespon 3 hodiny předem namočený hrách a skopové maso nakrájené na kousky uvaříme v 1,2 l vody do měkka a teprve potom osolíme . Oloupeme , nahrubo pokrájené brambory a cibuli osmahneme na sádle do zlatova , přidáme do polévky a dále vaříme , až brambory změknou . Potom polévku okořeníme , přidáme do ní očištěné dřišt'álky a ještě asi 5 minut vaříme . Před podáváním přidáme do polévky jemně sekanou petrželku , nebo listy koriandru