Jdi na obsah Jdi na menu


Vážení singularisté, milí hosté, výbor se za uplynulé období od minulé valné hromady sešel na 9 řádných a 1 mimořádné schůzi v kanceláři v sokolovně, a dále byli členové výboru přítomni při schůzích RK. Další obsah zprávy bych si dovolil rozdělit do tří nejdůležitějších částí :

1)
Jak si jistě vzpomenete na loňskou VH, byl zvolen nový člen výboru pan Pantálek a čtyřčlenný výbor si volil nového předsedu. Hned na první schůzi výboru volba také proběhla. Po krátké diskuzi byl zbylými členy osloven pan Jan Meliš, který nabídku přijal, a bude tedy funkci předsedy singularistů vykonávat do další volební VH, která bude v příštím roce.

2)
Dalším důležitým bodem, který výbor na svých schůzích řešil byla otázka stavby plynovodu přes naše pozemky v lokalitě Semetín - Skalka. Tyto jednání probíhala již od roku 2001 a teprve v letošním roce byla skončena , pro nás jistě s nadmíru uspokojivým výsledkem. Vloni jsem se ve své zprávě zmínil o tom, že výbor vždy hájí zájmy všech singularistů co možná nejlépe, a vědomi si této skutečnosti, nenechali jsme se zastrašit ani až, nebojím se říci, vyhrožováním vyvlastněním našich pozemků, a nakonec se nám podařilo smluvně dojednat následující podmínky. Původně navrženou cenu Severomoravskoplynárenskou ve výši 50Kč/bm plynovodu jsme svou neústupností zvýšili 50x až na konečnou cenu 2.500Kč/bm, a dále nám SMP uhradí i náklady na vytěžení dřevní hmoty z trasy plynovodu ve výši 750Kč/m3. Smlouva o smlouvě budoucí byla podepsána v lednu letošního roku a v současné době již máme peníze na účtě. Za tento výsledek děkuji hlavně panu Macíkovi, který vedl hlavní vyjednávání.Úspěšné jednání, je jedním z důvodů proč letos budeme navrhovat výplatu nájmů ve výši 30 hal/m2.

3)
Dalším důvodem zvýšení nájmu je změna výplaty podílů jednotlivým podílníkům, ke které se výbor s podporou RK rozhodl přistoupit. Jak jistě víte nájemní smlouvy končí letošním rokem, za který bude, v případě schválení VH, vyplacen nájem. Od příštího roku 2008 se začnou vyplácet podíly formou podílu ze zisku. Na způsobu hospodaření se nic nezmění, jen na konci kalendářního roku se sečtou příjmy a výdaje, účetní uzávěrka bude schválena valnou hromadou a poté se zisk rozdělí podle velikosi podílu mezi jednotlivé singularisty. Tato výplata vždy proběhne až v následujícím kalendářním roce, takže zisk za rok 2008 se vyplatí až v roce 2009. K tomuto kroku nás vede skutečnost, že mezi podílníky máme i právnické osoby, kterým se jejich podíl musí vyplácet formou podílu ze zisku a tudíž dojde ke sjednocení výplaty podílů pro všechny podílníky.

Na závěr navrhujeme valné hromadě ke schválení výši odměny pro výbor a revizní komisi ve stejné výši jako v loňském roce tedy 30.000Kč. O této odměně budeme hlasovat později zároveň se všemi zprávami. Děkuji Vám za pozornost.

Jan Meliš - předseda Singularistů města Vsetín