Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva o činnosti výboru za rok 2008

Vážení singularisté, milí hosté,


výbor se za uplynulé období od minulé valné hromady sešel na 9 řádných schůzích v kanceláři v sokolovně, a dále byli členové výboru přítomni při schůzích RK. V minulém roce se přestěhovala kancelář do jiné části sokolovny,zůstává však na stejném podlaží pouze je až na konci chodby.


Loňský rok byl z našeho pohledu rokem klidným, a podle výše připravované výplaty podílů se zařadil mezi ty nejúspěšnější. Za uplynulých 13 let se jen 3krát vyplácely vyšší podíly. Změna formy výplaty, kdy se nevyplácí nájem v daném roce, ale vyplácí se podíly z hospodářského výsledku za uplynulý rok, byla také nejdůležitější věcí, kterou se výbor v součinnosti s paní Smilkovou zabýval. Součástí pozvánek na Valnou hromadu byl i výpočet podílů jednotlivých singularistů, podíl na nákladech, příjmech a nakonec vlastní podíl, který bude jednotlivým podílníkům vyplacen. Tato změna formy výplaty se projevila jako velmi prozíravá již v tomto roce, kdy v důsledku ekonomické krize došlo k podstatné změně ceny dříví na trhu jsme byli donuceni těžební práce zastavit, a nebyli bychom schopni v tuto chvíli navrhnout vyplácení ani minimálního nájmu. K této problematice se blíže vrátí ve své zprávě odborný lesní hospodář p. Macík.


V loňském roce se nám podařilo podstatným způsobem snížit dluh, který u nás měli pronajímatelé garáží v Luhu. Buď okamžitou úhradou, nebo vhodným splátkovým kalendářem jsou veškeré pohledávky odstraněny.
Problémem, který zazní na každé valné hromadě je štěpení podílů. Znovu chceme apelovat na všechny podílníky, aby při prodeji ,darování nebo jakékoliv jiné změně nedělili již tak malé podíly, a nenavyšovali administrativní zatížení. Většinou také o těchto změnách nejsme informováni, a poté takřka detektivním způsobem dohledáváme který podílník vypadl z databáze a kým byl nahrazen. Jen podotýkám, že toto vyhledávání není naší povinností. Tato povinnost leží na novém nabyvateli, a tento by nás měl jakýmkoliv způsobem kontaktovat. Ne vždy to funguje tak, že notář zašle jedno paré notářského zápisu na naší adresu.


Na závěr navrhujeme valné hromadě ke schválení výši odměny pro výbor a revizní komisi ve stejné výši jako v loňském roce tedy 30.000Kč. O této odměně budeme hlasovat později zároveň se všemi zprávami.


Děkuji za pozornost

                                                                                          Jan Meliš