Jdi na obsah Jdi na menu
 


                            REGIONÁLNÍ SETKÁNÍ
                    zdravotně postižených v Letovicích

Stalo se již tradicí, že Nové sdružení zdravotně postižených v Letovicích pořádá vždy v červnu zábavné odpoledne na „Hasičárně“. Nebylo tomu jinak ani letos. Toto setkání se koná za podpory Nadace města Letovice pro rozvoj kultury a životního prostředí a v rámci projektu „Zdravé město Letovice“.

Letos termín připadl na 1. června. I přes tuto skutečnost se akce zúčastnili v hojném počtu jak členové našeho sdružení, tak i ostatní naši příznivci letovického regionu, včetně přátel zdravotně postižených z Černé Hory. Vřele jsme přivítali mezi námi pana starostu Mgr. Radka Procházku, který si našel čas a přišel nás nejen pozdravit, ale i povzbudit v naší činnosti. Na odpoledne byl připraven bohatý kulturní program, kterým nás provázel Ing. Václav Jaroš.

Jako první zahájili program příslušníci Zásahové jednotky Policie ČR v Blansku malou ukázkou své činnosti, především však se vzorně vycvičenými psy. Byly vystaveny k prohlédnutí též současné střelné zbraně, které má ve výzbroji Policie ČR. Tuto ukázku nám předvedl mjr. Kovařík – mluvčí Policie ČR v Blansku. Poté zatančili v krojích mazurku naši přátelé z Černé Hory. Taneční soubor tří dívek „SMRŠŤ“ z Brna velmi zdařile zatančil řecké tance. Bouřlivý potlesk svědčil o tom, že se nám jejich ukázka líbila. Zlatým hřebem odpoledního programu bylo vystoupení souborů ZUŠ v Letovicích. Jednotlivě vše řídil a uváděl ředitel ZUŠ pan Petr Křivinka. Odměnou byly spontánní potlesky účinkujícím.

K poslechu , zpěvu a tanci nám hrála skupina „FRAPET“ ze Svitávky, pod vedením Fr. Okáče a hudebním doprovodem Petra Chloupka. Počasí nám též přálo a ve 21 hodin jsme s pocitem příjemně společně stráveného odpoledne naše setkání zakončili.

Dík patří letovickým hasičům a místním podnikatelům za podporu našeho setkání.

Jarošová Zdeňka, Letovice  - Klevetov

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář