Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky - News

červenec 2023

26. 7. 2023 Lavík absolvoval vyšetření na dysplazii kyčlí a loktů u MVDr. Pepříka v Opavě:

                        HD B/B

                        ED 0/0          

 

23. 7. 2023 OVVR Bezděkov pod Třemšínem pod hlavičku Retrieverklubu CZ
LOVERBOY Black Brianta, nar. 21. 4. 2022 - Vítěz zkoušek, plný počet bodů, nos za 4, aport se zvěří.
Pořád jsem mu opakovala, nejedeš na OVVR, jedeš za svými rodiči a předat zapomenuté věci po prázdninovém pobytu vnuků synově rodině. Pokud bude Lavík blbnout, tak včas odstup.
Generálka v sobotu v Bezděkově. Lavík šel dobře, ale při vodění psa na volno poblíž tůňky v lese -   smiley přesně nastal juchuuu blikanec  laugh  - se Lavík běžel namočit do tůňky a ohluchnul na přivolání. Tak jsme to večer po telefonu probrali, manžel a Dan si dali slivovicu od Majky Zuzaníkové, kterou jsem jim přibalila s sebou pro případ selhání zdraví fyzického či psychického. heart
Celé dopoledne dnes visím na mobilu. Poslední zpráva: hahaha, čekáme na vyhodnocení, ale už teď ti mužeme říct, že:
Lavík prospěl s plným počtem bodů.
Nejvíce stažený zadek měl manžel při vodění psa na volno, což se dělalo po hrázi rybníka ....(Lavík a jeho láska k vodě laugh) ...zvládli to!

Lavík je už absolventem mateřské školy heart!

A teď nás čeká příprava k maturitě - jakákoli zkouška k lovecké upotřebitelnosti. Nejdříve však musí jeho mozeček dospět.

 

 

dsc_6027.jpg

img20230724101420.jpg

 

 

 

16. 7. 2023  Všechna štěňátka odešla v první polovině července do nových domovů.  V rodné chovatelské stanici zůstala fena GINGER. (All puppies went to new homes in the first half of July. Female GINGER remained in the native kennel.)

 

5. 7. 2023 Darkovičky - dnes proběhl trénink na podporu léčby fenky flat coated retrievera Lady. Všichni zúčastnění finančně podpořili léčbu Ladynky zakoupením tréninkové lekce.Milující majitelé a chovatelka nad ní nezlomili hůl a bojují za její uzdravení.

Andrea Šimoníková a Táňa Incédi dostaly úžasný nápad, který přinesl penízky pro Ladynku a ještě se pejsci posunuli ve výcviku. Vzala jsem Erničku (momentálně nemám s kým cvičit, Lavík už musí cvičit jen se svým vůdcem na OVVR, aby si na sebe zvykli), ta si ráda zpestřila "mateřskou".
Tričko Lady a knížka se tu také distribuovala. Tyto věci na podporu Ladynky nebo jiného pejska můžete koupit zde:

 

darkovicky-05072023---vycvikovy-den-pro-lady.jpg

 

 

 

 

 

 

červen 2023

Tak jsme se odhodlali risknout a přihlásit Djanga na klubové výstavy v Náměšťi na Hané. Vystavili jsme jej v čestné třídě, už nám o nic nejde, jen dát o sobě trochu vědět, že existujeme. Naštěstí zahraniční rozhodčí  jeho chybějící zuby neřešili. Pomohla jsem vystavit po oba dny další 2 fletíky . Bylo to skvělé setkání s přáteli, s našimi odchovy  Daysinkou a Edíkem a jeho majitelkami a také s budoucí majitelkou naší fenky z vrhu G!

17. 6. 2023 Club dog show of Retrieverklub CZ - judge Hans Rosenberg (SWE)
heart DJANGO Maminčino štěstí - Výborný 1,  Excellent 1 in Honour class
heart daughter of Django ARKA Black Star of Moravia - Velmi dobrý, Very good in Intermediate Class, handling Antonín Valentin.
The very strict judge Rosenberg liked Django very much and all his words in the ring and on the score sheet are very much appreciated.
 
18. 6. 2023 Regional club dog show of Retrieverklub CZ - judge Rikke Ladefoged Wind (DK)
heart DJANGO Maminčino štěstí - Výborný 2, Excellent 2 in Honour class
heart daughter of Django ARKA Black Star of Moravia - Výborný, Excellent in Intermediate Class, handling Antonín Valentin
 
Thanks for very nice judgments. Thanks God 3 Django's surgically extracted teeth after an accident were not a problem for foreign judges!
We managed to help in handling over 2 more flats from a friend both days, we managed to meet with the future owners of the puppy of the current litter, we managed to meet or at least say hello to a number of friends. We are tired, but happy!

 

květen 2023

- STOP SEČENÍ SRNČAT! Spolupráce zemědělců z Netis a.s. a MS Novina - dnešní ranní procházky vysokou trávou po loukách v oblastí Bocanovic a Jablunkova - Ćerné jsme se zúčastnili s Djangem a Lavíkem . Celkem se nás sešlo 11 lidí a 8 psů (pointer, německý krátkosrstý ohař, 2 fleti, 2 borderteriéři, jezevčík a norský losí pes)

- Django si odlomil hrot špičku. Bohužel už se zub nedal zachránit. Při kontrole na veterinární stomatologii Diamona Clinic se přišlo na to, že má zlomené ještě další 2 zuby. To je to jeho kousání železných mříží vrátek a plotu "fletária"... Absolvoval resekci všech 3 zubů pod narkózou. Trochu čára přes rozpočet ve vystavování.

 

heart13. května se u nás narodil vrh G - 4 holčičky a 2 klučíci.heart

vše blíže o vrhu bude uvedeno na webu vrh-g-mamincino-stesti.webnode.cz, na kterém ještě pracujeme části v Kronika vrhu G (Diary) a aktualizujeme jej,

 

- snažíme se ještě před narozením štěňat trochu užít výletů se psy, účastnili se Django, Lavík, Rusty: Pustevny a Stezka v oblacích, prodloužený víkend v Jeseníkách (hrad Sovinec, vodopády Bílé Opavy,...)

 

duben 2023

- Lavík oslavil své 1. narozeniny. Je to puberťák každým coulem a neustále nás překvapuje svými rošťárnami.

- Březost u Erny  je potvzena. HURÁÁÁ! Vrh pravděpodobně nebude moc velký.

- Bohužel , Django  si zlomil špičák v dolní čelisti. Při prvotní konzultaci a kontrole na specializovaném pracovišti bylo shledáno, že si zcela odlomil také další zuby. Operace proběhne v květnu, takže klubová výstava KCHLS v Humpolci a výstavy v Maďarsku, kde jsme chtěli získat titul k dokončení titulu Šampión Maďarska, jsou ztracené.

 

březen 2023

- Erna začala hárat a v polovině dubna jsem kryli a jednou překrývali naším Djangem.

 

drevene-choditko-do-kocarku-pro-panenky-ecotoys.jpg

 

- pokračujeme ve výcviku základní poslušnosti u Lavíka, trénujeme trochu na OVVR a hlavně socializujeme. Lavík už bez problémů nosí náhubek, tak jsme vyrazili na výlet vlakem

img20230305154928.jpg

 

17. - 20. 2. 2023  3x CACIB NITRADOG Carnival Cup

Na poslední chvíli jsme se rozhodli přihlásit Lavíka na trojdenku do Nitry - s nadějí, že hlavně vypadneme ze stereotypu práce-práce-práce a že si konečně s manželem uděláme 3 dny jen pro sebe a konečně oslavíme lednové x-té vyročí sňatku.
Dojmy: krásná výstava, velké kruhy, pořadatelé se snažili a kromě 1. dne, kdy se udělaly kolony před vjezdem na výstaviště i na samotném výstavišti (veterinární kontrola s kontrolou čipů) další dny už byly organizačně zvládnuté. Setkání s přáteli bylo velmi potěšující, děkujeme za sdílení stanoviště u kruhu a příjemné povídání s Brankicou Milić a Barborou Křížovou.
 
A jak jsme dopadli s našim "Panem Čárečkou"? Lavík od poslední výstavy velmi vyrostl, bohužel hlava a čelisti rostou a změnil se mu skus. Z krásného nůžkového skusu má teď velmi těsný nůžkový až klešťový. Uvidíme, až dospěje, jestli jeho výstavní kariéra tímto nekončí...
LOVERBOY Black Brianta (10 months, junior class, males)
17. 2. judge Jan Ryk, PL - excellent 2nd
18. 2. judge Wojciech Burski, PL - very good 3rd
19. 2. judge Tibor Havelka, SK - excellent 2nd
(Lavík has grown a lot since the last exhibition, unfortunately his head and jaws are also growing and his bite has changed. From a beautiful scissor bite Lavík now has a very tight scissor to pincer bite. We'll see when he grows up if his show career doesn't end there...)
 
Velkou radost nám udělala dcera našeho Djanga, kterou na výstavu vyvezli Valentinovi.
We were very happy with the daughter of our Django, who was taken to the exhibition by the Valentin family (18 month, junior class, females)
ARKA Black Star of Moravia (DJANGO Maminčino štěstí x KEEP SHINING Oasis of Peace)
17. 2. judge Jan Ryk, PL - very good 3rd
18. 2. judge Wojciech Burski, PL - excelent 1st, CAC, CACIB-J
19. 2. judge Tibor Havelka, SK - excelent 1st, CAC, CACIB-J, BOJ, BOS

 

Leden 2023

Na výstavy zatím nepřihlašujeme - Django zcela vylínal a Erna má vyholené bříško.S Lavíkem pilně trénujeme výstavní postoj.

Začátek roku byl plný obav. Erničce se začala zvětšovat bulka u struku, při operaci byl nalezen ještě 1 novotvar, velký jen pár milimetrů.Jsme optimisté a výsledky z histologického vyšetření nás zklidnily - oba novotvary byly benigní, každý jiného původu. Erna si užívala lenošení na gauči a ťuťuťu od celé rodiny.heart

322732502_5745287602259183_7174587786211377932_n.jpg

 

 

 

pf-2023--1-.png

A už je zase další rok za námi a nový rok před námi!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Celý čas až do Vánoc jsme léčili smečku. Z Jubilejní výstavy v Brně jsme si dovezli psincový ašel a postupně onemocněli všichni naši psi, někteří byli za 2 dny v pohodě, jiní se trápili hodně.Teplo, jitrocelový sirup s vitamínem C a mazlení s páníčky udělaly zázraky. smiley

 

3. - 4. 12. 2022 Jubilejní NVP v Brně, rozhodčí Kristina Vaníčková, Lavík začal s výstavami opravdu nadějně

LOVERBOY Black Brianta - velmi nadějný 1 ve třídě dorostu, Jubilejní vítěz 2022 dorost (very promising 1 in Puppy Class, titul Jubilee Winner 2022 of this class)


 

 

 27. října 2022 přibyl do naší smečky půlroční chlapeček FCR se skandinávskou krví, kterého jsme si přivezli z Větřkovic.. Vítej Lavíku!

Okouzlil mne svou veselou a bezprostřední kontaktní povahou a vášní pro aportování. Jeho rodokmen je nepříbuzný na naše flatíky.  Mezi námi také nazývaný Pan Čárečka, protože má roztomilý ridge na čenichu a na čele..

 

LOVERBOY Black Brianta (sir: Simon Says Rule Britannia x dam: A Star So Bright Black Brianta) * 21. 4. 2022

311088406_5808721542481607_3598294697039003604_n.jpg

311021825_5808721545814940_5076259514443727750_n.jpg

 

 

28. 11. 2022  Hon s MS Novina.
Tentokrát beze mne (poslední lekce kurzu se štěňaty převedená z minulé mrazivé soboty a navíc mne trápí zdravotní problémy), kluci - manžel a Django - si to parádně užili.
 
 9.jpg

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

20.2.2021 - před 5 lety se narodil v naší chovatelské stanici vrh D.  Django vypadá, že vyhlíží dárky.

darek-1.jpg

 

 

heart12. 2. 2021 začala Erna se zpožděním asi půldruhého měsíce hárat. Máme nakryto. Doba je těžká, necháme to na přírodě, aby rozhodla, zda štěňátka budou. Ale moc bych si přála, aby to vyšlo.heart

 

Naše plány:

mamincino_stesti_fcr_letacek-1.png

 

 

PF 2021

Moji drazí,
ačkoli mám kdesi vzadu duše trochu obavy, co přinese nový rok, tak se budu inspirovat přístupem bezstarostných tvorů - našich psů.
Buďme zdraví na těle i na duši a hlavně plní laskavosti a nadhledu!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

prani.jpg