Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 12. 2008 - tak jsme si dnes zajeli do Frýdku, abychom se hodili do gala....fotky ze stříhání naleznete ve fotogalerii Žijeme se psy - U chlupodravce

29.12.2008 - přidáno pár fotek z venčení do fotogalerie Žijeme se psy - Vánoční vycházka 2008

25.12. 2008- Štědrý večer byl u nás v Jablunkově hodně romantický. Venku napadl sníh a konečně to byla ta správná vánoční atmosféra. Celá smečka byla s námi doma , ovšem až po večeři a nadělování dárků, protože by to s nimi opravdu nešlo. Pod stříbrným smrčkem jsme nechali pouze tzv. psí hromádku (myšleno hromádku dárků pro pejsky) s představou, že je s nimi vyfotíme u stromečku. Znáte Brownův pohyb molekul? Tohle focení také nešlo, protože je nešlo udržet v klidu, aniž by nepadal stromeček nebo si už sami nerozbalovali dárky. Bibi řádila jako černá ruka, snědla pár slaměných ozdob, pak kus kaktusu a nakonec roztrahala papírový obal od CD položený na skříňce, Tony při škádlení Dina svým mohutným zadkem porazil květináč s palmou....a Heda jim mezitím ukradla žvýkací kosti. Po 1,5 hodině konečně zvolnili a ulehli. Takže výsledkem je pouze jediná fotka našeho živého dárku. Bětko, děkujeme za Bibi ! Zbožňujeme ji.

Obrazek

 

22. 12.2008 - Vánoce jsou za dveřmi , ačkoli to tak nevypadá. Přidána nová fotogalerie Žijeme se psy - Prosinec 2008.

Bibi všude musí strkat nos a už má čenich opět odřený. Manžel prohlásil, že ji bude vystavovat v Olomouci za každých okolností, přestože Bibi teď vypadá komicky a možná jeto vidět i na fotkách.

19.11.2008 - dnes jsme obdrželi od MVDr. Deckera oficiální posouzení rtg vyšetření Tonyho kloubů. Autor snímků pan doktor Raška z ostravské veterinární kliniky vůbec nepřeháněl, když nám hned po vyvolání snímků prozradil, že klouby vypadají excelentní.

Antonio Maminčino štěstí : Dysplazie kyčelních kloubů negativní HD A/A

Dysplazie loketních kloubů negativní ED 0/0

 

Tento týden jsme konečně dokončili "fletárium" - výběh kolem kotců, kde může být smečka navolno aniž by pokračovala v destrukci naší kdysi okrasné zahrady. Určitě nám to usnadní péči o ně, když nemáme dostatek času na vyvenčení. Stihli jsme to za 5 minut dvanáct, protože Dan je nepohyblivý po ortopedické operaci a také snižující se teplota už nám nedovoluje dlouho pracovat venku.

Do fotogalerie přidána reportáž s fotkama z výcvikového soustředění v závěru října v Nedachlebicích. (Fotoalbum - Žijeme se psy - Výcvikový víkend...)

14.11.2008 Náš psí invalidní důchodce Dino se stále den ode dne zlepšuje. Sice kulhavě a s kňučením ujde pár metrů a dnes se již také sám ze sedu postavil na všechny čtyři nohy . Lehnout si ještě nedokáže, musíme mu pomoci .

9. 11. 2008 Dneska je vyjímečný den: Amálka Maminčino štěstí (dcera Hedy a sestra Tonyho) se vrací po výcviku zajištěném organizací Psi pro život do Jablonce nad Nisou ke své paní - slečně Blance Moricové. Obdrželi jsme potěšující dopis od Moriců . Po přečtení jsem se jenom ujistila, že mi před rokem a půl srdce napovídalo správně a darovala jsem hodně radosti nejenom Blance , ale i sobě.

Dobrý den,
tady Mali a spol. Zdravím do svého prvního domova, konečně už ze svého trvalého domova.
Mali to doma poznala, když ji cvičitelka Míla v sobotu v 11 hodin přivezla, vypadalo to, jako kdyby včera odjela. Prošla si zahrádku, proběhla dům, zkontrolovala misky a byl doma.
Bylo velice dobře, že se Mali mohla vrátit domů, kde už to znala a ne jít zase k někomu úplně jinému. Za to jsme sdružení moc vděčni. Předávání v neděli proběhlo v pohodě, Mali krásně podává na klín, zavírá a otvírá dveře, sbírá pětikoruny ze země a strašně rychle pochopila, že je tu pro Blanku. Ještě jednou velké díky za krásného, hodněho, šikovného, no prostě dokonalého, psa. Posíláme pár fotek a když budete mít cestu naším směrem, tak Vás určitě rádi uvidíme.

Obrazek

Obrazek

Obrazek


6. 11. 2008 Včera našeho hluchého starouška Dina, který se rozhodl, že se sám vydá na procházku, porazilo auto. Děkujeme hodným lidem ze sousedství, že jej odklidili ze silnice, zůstali s ním , konejšili jej a hned nám dali vědět. Dino má poraněnou páteř, ale po dnešním vyšetření nás veterinář potěšil, že se s největší pravděpodobností ze všeho vyseká a opět se postaví i na zadní nohy. Do schodů mu to však už moc nepůjde. Zatím si užívá teplíčka, dobrůtek a rozmazlování na podušce v obýváku. Při pohledu na množství kamionů na zmíněné silnici musím říci, že u něj byl zrovna psí andělíček strážníček, přestože přecházel způsobně po přechodu pro chodce.

4. 11. 2008 jsme trávili celý večer v Ostravě na klinice u MVDr. Rašky na rentgenování kyčlí a loktů našeho Tonyho. Čekáme na oficiální hodnocení klubového posuzovatele, ale podle prvních reakcí zkušeného veterináře snímky vypadají dobře.

 

2. 11. 2008 - slunečné nedělní dopoledne strávené s naší flatí smečkou na cvičáku a dobré zprávy - kříženec retrievra Kasper z odchytiště u cvičáku, kterého jsem před časem nabízela k adopci, má již svého nového pána . Koukněte, jak si naši černoši užívali vody v řece :

Obrazek

Krásný profil Bibinky a Hedy

Obrazek

A cáká....

Obrazek

Plaváček Bibi

1. 11. 2008 Již 4 měsíce se občasně setkávám s krásným dobrmanem Aresem a jeho rodinou, hlavně s jeho paní. Ta mne před časem oslovila s prosbou o pomoc při výcviku a zvládání jeho temperamentu. Aresek je teď v psí pubertě, ale je to učenlivý pejsek, takže v základní poslušnosti dělá pokroky a hlavně radost paničce.

Obrazek

Ares - 4 měsíce

Ani se mi nechce věřit, že se ze štěňátka stal takový bafák!

Obrazek

Ares - 8 měsíců

31. 10. 2008 dostali jsme výbornou zprávu: Mali (Amálka Maminčino štěstí) má zrentgenované kyčle a výsledek HD 1/0.

Také už končí svůj svůj výcvik asistenčního psa a po půl roce se příští týden vrátí do své rodiny a k paničce Blance od výcvikářky ze sdružená Psi pro život. Na předávání jsme byli pozvání Moricovými také a moc rádi bychom se účastnili. Slzeli jsme dojetím a radostí už jenom při čtení mailu. Z důvodu hospitalizace člena naší rodiny to však do Jablonce nezvládneme, snad budeme aspoň moci zhlédnout fotky.

27.10.2008 Tony začal svou canisterpeutickou dráhu návštěvou ve Středisku denních služeb Lýdie v Českém Těšíně. Děkuji za fotky Davidu Drozdovi, který za námi přijel na "náslech" sbírat praktické zkušenosti z canisterapie jako potenciální canisterapeut.

Obrazek

Obrazek

Po delší odmlce způsobené nefunkčním připojením k internetu opět pár zvěstí:

25.-26.10.2008 Výcvikový víkend retrievrů u Evy Hromádkové v Nedachlebicích u Zlína zaměřený na podzimní a lesní zkoušky byl nabitý výcvikem a informacemi, náročný pro psy i jejich vůdce. Počasí přálo zejména v neděli, kdy jsme mohli obdivovat okolní stráně s remízky v podzimním šatu. Tony se hodně zlepšil a má radost z práce. Bibinka , která byla s námi jako maskot, dostala příležitost aportovat holoubka, což ve svých 4 měsících dobře zvládla. Dokonce jsme jí natáhli kratičkou 20 m vlečku, kterou zvládla také a hroznějí to bavilo.

Na zpáteční cestě jsme zajeli Bibinku ukázat chovatelce Bětce Vrublové. Myslím, že ji nezklamala, jak roste do flatí krásy.

Obrazek

Tony s dummy v kožešinovém župánku

Obrazek

Bibi s atrapou králíka

Obrazek

Black & White

3. 10. 2008 Bibinka dosáhla již 15. týdne věku, má již všechna potřebná očkování za sebou . Absolvovala s námi výlet do Zlína, kam jsme jeli se všemi našimi flatíky za zkušenou výcvikářkou Evou Hromádkovou ( viz odkaz na její www.). Zamýšlím příští rok složit zkoušky z výkonu myslivosti s Tonym a v současné době potřebuji vést hlavně já. Navštívíli jsme zlínskou střelnici a jsem ráda, že s našimi mlaďochy není žádný problém při kanonádě. Také jsme zkusilii pracovat se zvěří, Bibince jsme nechali uchopit tlamičkou holuba . ...co se v mládí naučíš...., Heda a Tony zase ukazovali svoje schopnosti, možnosti a blbosti. Moc jsme litovali, že jsme zapomněli foťák, ale příroda to vyřešila za nás- spustil se trvalý déšťa fotky by určitě nestály za nic.

 

20.-21.9.2008 po odmlce dáváme opět o sobě vědět. Žijeme rychle a čas dělíme mezi studium, zaměstnání, péči o seniora a všechny zbylé volné chvilky věnujeme smečce. S novým školním rokem jsme pořád naštěstí 3 lidičky, kteří se snaží podělit o všechnu tu práci okolo pejsků. Péče o Bibinku je nejnáročnější, protože jsme si pořídíli s mužem doslova černé hyperaktivní chlupaté děcko a neplatí na ni, že štěňátka hodně času prospí - Bibi snad nespí nikdy.

Tento víkend jsme trávili ve Větřkovicích v Agility kempu. Probíhal zde canisterapeutický seminář a také povahové testování pejsků, kteří by mohli pracovat se svými pány v canisterapii. Jakoby se vše proti zkušební komisi spiklo: nejdříve kolegyně měly obrovský problém najít vhodný objekt k uskutečnění (musí tam vzít na 2 dny s ubytováním množství páníčků se psy a zároveň tam musí bý nějaká společenská místnost k přednáškám. Útočistě jsme našli ve Větřkovicích, kde však zároveň probíhal Moravský pohár v agility - takže narváno. Největší zrada byla v počasí. Předpovědi v rádiu - oblačno až zataženo, místy ojediněle déšť. My však dodáváme : ale jinak liják, málem déšť se sněhem a větrno a příšerná zima. Hodil by se neoprén. Nádnerné okolí kempů s lesy plných hub a nedaleké vodní nádrže se skvělou koupačkou pro psy teda nikdo nemohl ocenit.

Vyrazili jsme do Větřkovic s Toníkem a s Bibinkou. Musím ocenit, že předchozí měsíce věnované Tonymu se zúročily a odnesli jsme si osvědčení o vykonaných canisterapeutickýc zkouškách a Toník může již po 6. říjnu ( dosáhne 1,5 roku věku) pracovat v canisterapii a střídat se s Hedou..

Obrazek

Zatopte a zastavte déšť!

 

Obrazek

Věříme si navzájem.

Obrazek

Kontrolu vzrušivosti , tj. odvoláni ze hry, jsme zvládli za 3 sekundy z limitu 20 sekund.

Obrazek

Dlouhodobé odložení.

Obrazek

Cesta domů - budoucí manželé si moc rozumějí už nyní..

1. 9 .2008 přidáno povídání o společně prožitých 14-ti dnech s Bibinkou a fotografie do fotoalba Naši psi - Darling Oasis of Peace - BIBI.

22. 8. 2008 Adélka Maminčino štěstí (dcera Hedy a sestra Toníka) , jinak Maggie, zdárně zvládla OVVR, nos za 4, dle výcvikářů výborné vlohy pro mysliveckou práci. Gratulujeme! Moc se těšíme na spolupráci s majitelkou Bc. Monikou Veselou a jsme ochotni pomoci při další práci s fenkou z našeho odchovu.

Dlouho slibované překvapení je tady! A už máme zase o jednoho fletíka navíc! Od neděle 17. 8. 2008 večer u nás žije fenečka BIBI ( Bibinka, Bibien.....), vlastním jménem Darling Oasis of Peace . A je to opravdu 8-týdenní miláček! Můj muž je nadšený , že konečně bude mít svého pejska, kterého bude vystavovat a cvičit..

Obrazek

Obrazek

17. 8. 2008 Mezinárodní výstava psů DUODANUBE Bratislava. Druhého dne hodnotila FCR polská rozhodčí Malgorzata Wierzchowska-Wieremiejczyk .

Antonio Maminčino štěstí (Toník) - Výborný 1, CAC

Bylo mi potěšením a ctí se sejít v kruhu , kde se vybírá z držitelů CAC- psi pro titul CACIB, s Bětkou Vrublovou a jejím Dogím(O´Flanagan Vice Versa). Nakonec titul CACIB obdržel nádherný pes Absolutely Perfect Oasis of Peace, Bětčin odchov.

Zanechalo to ve mně velký dojem vidět společně soutěžit v jednom kruhu syna a otce.

Více fotek s popisky je umístěno ve fotogaleriii Žijeme se psy - DUODANUBE Bratislava...

Obrazek

16. 8. 2008 Mezinárodní výstava psů DUODANUBE Bratislava. Rakouská rozhodčí Sigrid Jarmer nešetřila hodnocením velmi dobrý. Jedno z nich dostal i náš Tony. Vynikajícího úspěchu tento den dosáhnul Toníkův otec Dogí (O´Flanagan Vice Versa) - výborný, CAC, CACIB, BOB. V odpoledních soutěžích se dostal do užšího výběru pro titul BEST IN SHOW.

9. 8. 2008 Krajská výstava psů v Ostravě.Tony dostal ocenění výborný v mezitřídě a titul Krajský vítěz. Od rozhodčího ing. Antonoviče dostal tento posudek:

16 měsíční pes, oko tmavé, skus nůžkový, zcela vyspělý pes silné kostry, větší rámec těla, pěkně modelovaná samčí hlava, svalnatý krk, pevný hřbet, správně osvalená bedra, prut správně nesený, hrudník široký a hluboký, typický pohyb, standartní osrstění, klidná povaha, výška 58,5 cm

Obrazek

Obrazek

Jsem moc ráda,, že se potvrdila slova Bětky Vrublové, která Tonyho viděla po 2,5 měsících a ocenila práci celé rodiny na jeho kondici..Od začátku prázdnin jsme několkrát týdně s ním plavali, běhali řečištěm ve vodě a Toník také občas běhal vedle kola kratší úseky po měkkém povrchu.

5. 8. 2008 V týdnu od 28. 7. do 3. 8. jsme letos měli konečně pár dnů společné strávených jako rodinná dovolená. Již počtvrté ve složení již jenom rodiče a mladší syn ( plus zvířena naší domácnosti). Těší nás, že Dan s námi chce pořád jezdit.

Zeptá-li se nás někdo, jaká byla dovolená, uslyší: Prima ! Nejdřív kurz malování a pak Kréta. Zasvěcení vědí, že nelžeme a opravdu jsme vymalovali část přízemí našeho domku a pak jsme relaxovali na chaloupce našich kamarádů na jihu Moravy, kde kdysi byla hospůdka Na Krétě. Jak jsme si to s pejsky užívali můžete vidět ve fotoalbu Žijeme se psy - Dovolená 2008.

24. 7. 2008 Obdrželi jsme výsledky testování očí na PRCD: (Progressive Rod Cone Degeneration = progresivní degenerace čípků a tyčinek, je to genetický defekt)

Antonio Maminčino štěstí PRCD - clear

Akita od Lomnických vod PRCD - clear

Vzorek krve psa byl zpracován zdarma pro vystavovatele na klubové výstavě KCHLS na Hluboké Ing. Jaromírem Dostálem, DrSc. v laboratoři genomiky Ústavu živočišné fyziologie a genetiky Akademie věd ČR v Liběchově. Děkujeme!

17. 7. 2008 konečně jsem udělala zase kousek práce v části Fotoalbum - Canisterapie - Práce v zařízení Slezské diakonie.( nedávno vložené fotky jsou konečně očíslované a okomentované)

13.7. 2008 - přidáno pár fotek Lilly (Amandy Maminčino štěstí) z naší návštěvy u Soldanových do Fotoalba - Vrh A - Amanda.

12. 7. 2008 jsme prožili milé sobotní dopoledne u Bětky Vrublové ve FM s jejími flatíky (www.oasisofpeace.cz) a především jsme se seznámili s přírůstkem Luckym ze Švédska a početným vrhem D Asty ze Šídláku. Mimoušci jsou úžasní!

7. 7. 2008 Toníček už téměř před 2 týdny dospěl v psího chlapa - začal při čůrání zvedat nožku. Snad mi dovolí , abych jej oslovovala nadále Toníčku, nikoli jen Tony. Musím na něj prásknout, že miluje krmení čerstvě natrhanými malinami z ruky přímo do tlamy. O třešně se musí dělit s ostatními psy, sbírají si je sami pod stromem.

28.6.2008 jsme navštívili rodinu Soldanovcov ve Vrbovém u Piešťan. Máme radost z toho, že i při péči o 3 malé děti stíhají výchovu a výcvik Lilinky (Amanda Maminčino štěstí). Při jejím temeramentu by to bez dostatku pohybu ani nešlo. Aktivní pes potřebuje aktivní rodinu. Je velmi hravá, k neutahání ( to mi připomíná Hedu), ale přitom jemná a trpělivá k dětem.

Snad vše vyjde a páníček stihne se vrátit včas z letního dětského tábora a Vrbovčania poprvé představí Lilly na mezinárodní výstavě Duodanube Bratislava v neděli 17. srpna 2008. Jsme připraveni jim pomoci a těšíme se na setkání.

20. 6. 2008 Léto budiž pochváleno! Louky jsou již pokosené a my máme možnost se psy na nich skotačit - zahrada je už vyloženě nebaví - teplota vody v řece je příjemná a pro flatíky je voda magnetem. S Hedou jsme ukončili práci pro tento školní rok ve Speciální škole Slezské diakonie ČCE v Českém Těšíně ukázkama canisterapie na dětských radovánkách - rodiče se velmi zajímali. Začala jsem pomáhat s výchovou a výcvikem malého dobrmánka Arese a majitelé i štěně výborně spolupracují. Prostě se vůbec nenudíme...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

11. 6. 2008 - náš canisterapeutický tým (Heda + moje maličkost) dělal rozhovor pro časopis PSÍ KUSY a v čísle 7/2008 , kde je velký článek o canisterapii , jsme se mihli na stránkách společně s dalšími týmy.( viz fotogalerie Žijeme se psy , rubrika Napsali o nás)

8. 6. 2008 - před několika dny jsme obdrželi moc milý dopis ze Slovenska, kde v rodině Lilinky ( Amanda Maminčino štěstí) nemají o nečekané životní zvraty nouzi...

Snad to vyjde a za necelý měsíc uvidím Soldanovce a Lilly na vlastní oči, už se moc těším.

Přidali jsme fotozáznam tzv."Lilly v trysku života" do fotogalerie Vrh A, rubrika AMANDA, celkem přes 40 fotografií., včetně úryvků z dopisů

31. 5 . 2008 přidány do fotogalerie Žijeme se psy - Konopiště 2008 snímky z poslední výstavy.

17.5. 2008 - rozhodně to pro nás nebyl nejšťastnější den. Po nemoci a s velkým vyčerpáním jsem jela na Speciální výstavu retrievrů na Konopišti, pořádanou Retriever-klubem CZ. Flaty posuzovala rozhodčí z Velké Británie Janet Morris. Hodnotila velmi přísně a ukázala , jak na FCR pohlížejí v této ostrovní zemi. Známky velmi dobrý a dobrý jenom lítaly a najednou ocenění velmi dobrý mělo pro nás jiný význam a pro mnohé znamenalo splněný sen.

Antonio Maminčino štěstí - dobrý ve třídě mladých (příliš těsný nůžkový skus na psa jeho věku a pohyb zadních nohou by mohl být lepší). Chtěla jsem si nechat zapsat kohoutkovou výšku, bohužel žádný rozhodčí neměl míru k dispozici.

Adélka Maminčino štěstí ( Maggie) - velmi dobrý ve třídě mladých. Absolvovala svou první výstavu.

Jenom lituji, že nám chyběli do počtu Dogiho potomci, soutěžili bychom s Bětkou Vrublovou o chovatelskou skupinu. Domů jsem po problémech s organizací výstavy a pak se stěrači u auta dorazila ve 2 v noci, tedy přesně po 24 hodinách po časném vstávání. Takové víkendy by se neměly přihodit!

11. 5. 2008 2. klubová výstava KCHLS-sekce retrieverů Hluboká nad Vltavou -lovecký zámek Ohrada

Posuzoval rozhodčí pan Theo Lednem u Belgie, posuzoval přísně a výsledky byly pro některé účastníky překvapivé až tak, že třeba nositel titulu BOB z předešlého dne obdržel od něj známku VD.

Antonio Maminčino štěstí - výborný 2 ve třídě mladých

Akita od Lomnických vod - velmi dobrý 4 ve třídě otevřené

Na závěr jsme konečně našim chlupáčům dopřáli pořádnou koupel a skotačení v rybníku Bezdrev . Po oba dva dny to bylo pro ně náročné koukat na vyskakující kapry nad hladinu a štěbetající kachničky a přitom nesmět se s nimi prohánět a jen čekat, kdy na ně příjde řada s posuzováním.

Obrazek

10. 5. 2008 1. klubová výstava KCHLS -sekce retrieverů Hluboká nad Vltavou - lovecký zámek Ohrada

Posuzovala rozhodčí paní Suzi Hoeger z Rakouska :

Antonio Maminčino štěstí - výborný ve třídě mladých

Akita od Lomnických vod - velmi dobrý 4 v otevřené třídě, bohužel ustavičným nošením kamenů z řeky si obrousila řezáky a její parádní nůžkový skus se nyní tváří jako skus klešťový

Obrazek

Užili jsme si nádherný slunečný den zakončený krásnou prohlídkou extreriéru zámku Hluboká a přilehlého zámeckého parku. Děkujeme novým přátelům, Janě Geberové a jejímu muži, za průvodcovské služby.

Fotky jsou v galerii Žijeme se psy.-Hluboká 2008

30. 4. - 4. 5. 2008 Hodonín u Kunštátu, rekreační středisko Žalov - zúčastnila jsem se s Tonym výcvikového soustředění v překrásném prostředí lesů nedaleko Pernštejna. Děkujeme o.s. Tlapka z Brna a náhodě, že jsem se setkala se známou, Eliškou Hrabálkovou, která mne na toto soustředění pozvala. Kromě cvičení byly připraveny přednášky a besedy, např. s veterinářem, s panem Dvořákem ze Střediska pro výcvik psů pro nevidomé, s paní M. Dočekalovou - poradkyni chovu Retriever klubu CZ. V neděli nás čekalo finále: OVVR.

Antonio Maminčino štěstí udělal OVVR v I. ceně, nos za 4 body.

Obrazek

Díky za podporu všem, kteří nám věřili: výcvikářům Radce a Jirkovi Ulmannovým a Elišce Hrabálkové, oběma mým synům a manželovi, který neváhal jezdit kvůli nám stovky kilometrů. (fotky nakleznete v galerii Žijeme se psy - ŽALOV)

26.-27. 4. 2008 Relaxační víkend pro canisterapeuty, milovníky psů a příznivce obč. s. Podané ruce - cílem setkání ve Větřkovících na Opavsku bylo především vyměnit si zkušenosti, popvídat si a zažít prima chvíle s kamarády. Zkušební komise pro testování psů nezahálela a už se jí v hlavě rodí další náměty na oživení zkoušek, na prezentaci canisterapie a také na důraznější motivování aktivně pracujících canisterapeutických týmů pod tímto sdružením.( Takže pro mne opět trochu pracovní víkend.) Musím s povděkem konstatovat, že to byl také užitečně strávený čas s mými blízkými a oběma flatíky. Tony udělal obrovský pokrok s aportem z vody a dohledávkou - učí se napodobováním své matky Hedy. Foto v galerii Žijeme se psy -VĚTŘKOVICE 2008.

20. 4. 2008 jsme byli pracovně na Hradisku u Rožnova p.Radhoštěm.V příjemném prostředí areálu pro psy a koně u Ščučkových se již podruhé konal dvoudenní seminář a zkoušky pro canisterapeutické psy organizované obč.sdružením Podané ruce. Tony jel jen na výlet a na kukandu, panička hodnotit jako člen zkušební komise a v září si to snad Tony vyzkouší naostro.

 

Obrazek

Obrazek

19. 4. 2008 jsme oslavili 6. narozeniny Hedy společně s 1. narozeninami Antonia. Přijeli naši dětští klienti Míša a Lucka s maminkou, Heda dostala od nich nový modrý míček a všichni naši hafani pamlsky. Počasí nám nepřálo a ze zahradního posezení nás vyhnal liják do domu. Oslavenci dostali dortíky s příslušným počtem svíček a fůru drbání za ušima.

 

 

Obrazek

11. 4. 2008 Národní výstava psů v Ostravě - roční Amadeus Maminčino štěstí dostal od rozhodčí MVDr. Bendové ve třídě mladých ocenění velmi dobrý. Je to pejsek, který má vše ještě před sebou.

8. 4. 2008 Výstavní sezóna v plném proudu a my se také chystáme - zatím jen jako diváci na Národní výstavu do Ostravy, kde máme přihlášeného ve třídě mladých Měďánka z Hukvald (AMADEUS Maminčino štěstí), takže mu půjdeme fandit.Chystáme se s 2 generacemi našich černých chlupáčů na Klubové výstavy retrievrů KCHLS na Hlubokou. Ptám se sama sebe, co tam Heda bude pohledávat, protože začala línat a já chci vystavovat flatíka a ne peruánského naháče. Snad to nevěští hárání! Ještě bude situaci zachraňovat Tony. A hlavně si jedeme užít krásného prostředí jižních Čech a odpočinout od každodenních povinností.

Obrazek

Obrazek

6. 4. 2008 Přesně před rokem se narodily Hedě psí miminka, a tedy Tony slaví zrovna svoje 1. narozeniny. Je ho pořádný kus psa, v kohoutku je značně vyšší než Heda, ale váhově je kupodivu lehčí ...inu, nemohu srovnávat svaly s hromadou chlupů a špíčkem . Kéž by mu zůstala jeho veselá a dobrosrdečná povaha až do dospělosti, a proto právě dnes jemu a všem štěňátkům z vrhu A přeju vše nejlepší do dalších psích let!

17.3.2008 Přidali jsme další historické fotky do fotogalerie Žijeme se psy - začátky, vytvořili novou rubriku Psali o nás ve fotogalerii Žijeme se psy a dodali popisky a pár fotek do fotoalba Canisterapie- práce v Domově důchodců v Třinci .

3. 3. 2008 Otevřete-li www.psiprozivot.cz, naleznete v rubrice Výcvik terapeutických psů povídání o fence Mali a Blance . Jistě již tušíte, že Mali není nikdo jiný než naše štěňátko Amálka, zvaná Malenka a Blance se dobře vyslovuje Mali.

Také zde naleznete informace o canisterapeutickém táboře, který sdružení pořádá letos v létě již ve 2 turnusech: pro začátečníky a pro pokročilé canisterapeuty.

1. 3. 2008 Doplnili jsme zase o kousíček povídání o canisterapii. Chybí ještě fotografie, ale už se vybírají a postupně je budeme přidávat. Také jsme fotoalbum rozšířili o nám milé snímky v galerii Pro potěchu a k pousmání.

26.2. 2008 Na tento týden jarních prázdnin jsme chystali výlet do středních Čech a do Prahy za kulturou, odpočinkem a také na tzv. "Puppy Tour" - navštívit "naše tři štěňata", která zde našla nové páníčky.

Těsně před odjezdem nás velmi těžce zasáhla zpráva o tragické smrti ALFA (viz fotoalbum. Vrh A - Alf). Najednou se nám nikam nechtělo jet.

Smutek trochu potlačilo setkání s Maggie (Adélkou) a jejími prima páníčky. Jejich plány nás potěšily: v srpnu chtějí po psím táboře složit OVVR a do té doby ještě stihnout výstavu. Už v březnu jedou zatím jenom na čumendu na MVP Praha Letňany. Maggie má úžasně klidnou povahu a velmi se exteriérem podobá své mámě Hedě - fotky v galerii Vrh A - Adélka.

Další setkání jsme bohužel neuskutečnili, protože mne během cesty postihla viroza.

15.2. 2008 Přidány fotky Angela a Adélky (Maggie) do fotogalerie Vrh A

9.2. 2008 MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ V BRNĚ. Ačkoli jsem litovala, že jsem oba flaty přihlásila (zdálo se mi, že Tony měsíc po olomoucké výstavě moc ve vývoji nepokročil a Heda po hárání obvykle nevypadá nejlíp), nakonec to dopadlo skvěle. Jupííí ! Heda už nebyla 3 roky na žádné výstavě a nyní má na kontě další ocenění výborný a k tomu třetí CAC - vše v otevřené třídě.

Tony dostal ocenění výborný ve třídě mladých. Oba posuzoval slovenský rozhodčí Marián Novák. Jsem ráda, že s námi jela Bětka Vrublová a přistřihla Tonyho a také mi poradila jak Tonyho lépe vystavovat.

Fotky jsou v rubrice Žijeme se psy.

12.1. 2008 III. HANÁCKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA V OLOMOUCI

CHS Maminčino štěstí se chlubí : naši kluci Antonio (Toník) a Amadeus (Meďan) se sešli v jednom výstavním kruhu ve třídě mladých u rozhodčího Františka Kordy.

Amadeus - výborný 1, CAJC

Antonio - velmi dobrý 2

Moc děkujeme Bětce Vrublové za pomoc při úpravě srsti a povzbudivé sms a všem našim milým nejbližším, že jsme vůbec mohli vyjet do Olomouce a zvládli jsme doma ten chaos. Snímky jsou v galerii Žijeme se psy.

11.1.2008 V canisterapeutickém týmu s Hedou jsme dnes začaly pracovat s novými dětskými klienty Lucinkou a Míšou formou návštěv přímo v rodině.

1.1. 2008 Přidány další příspěvky do části Žijeme se psy a fotky Augusta (Pepsi) v galerii Vrh A.

Obrazek

30.12. 2007 Název Maminčino štěstí je osudový. Štěňátka přinášejí štěstí do rodin. Jedno lidské miminko přišlo na svět před Vánocemi a další přírůstky se zanedlouho v dalších dvou rodinách očekávají. GRATULUJEME !

28.10. 2007 Jeli jsme navštívit jedno z našich štěňat Amadea na Hukvaldy. Bráškové Meďan a Tony řádili na louce jako kdysi. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Hukvaldy.

15.10. 2007 Ukázková hodina canisterapie v rámci projektu Buďme kamarádi podporujícího integraci handikepovaných dětí do společnosti. Heda se stala miláčkem všech zúčastněných dětí.

8.10. 2007 Heda se po"mateřské dovolené" opět vrací ke canisterapii u handikepovaných dětí v Českém Těšíně.

29.9. 2007 KLUBOVÁ VÝSTAVA RETRIEVER KLUB CZ - BRNO. Svoji premiéru si odbyl Tony i jeho psovod Daniel - náš syn. Příjemné setkání jsme zažili s Bětkou Vrublovou a její smečkou a děkujeme jí za úpravu srsti Tonymu před vystavováním téměř "za 5 minut dvanáct". Dokonce se setkali a nevlastní sourozenci v jednom kruhu ve třídě Baby - štěňata 3-6 měsíců (společný táta Dogi - O´Flanagan Vice Versa). Slovinská rozhodčí Mrs. Barbara Krumpak udělila Tonymu ocenění Velmi nadějný 2. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Klubová výstava ........

15. - 16.9. 2007 VĚTŘKOVICE - canisterapeutický seminář organizovaný občanským sdružením Podané ruce Frýdek-Místek. Heda si vykonanými zkouškami prodloužila platnost osvědčení pro výkon canisterapie o další 2 roky. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Větřkovice 2007 ....

4. - 10.8. 2007 Strávili jsme s našimi 3 psy zaslouženou dovolenou na chatě našich kamarádů, Tony poznává svět - koně, každý den plavání v rybníku dle libosti, les za humny. Móóóóc příjemných zážitků pro nás pro všechny !

1.8. 2007 Předáno poslední štěně Amadeus novým majitelům - a dům je najednou prázdný.

19.7. 2007 Dnes si pro Amálku přijely členky občanského sdružení Psi pro život.

3.7. 2007 Vytvořena návštěvní kniha s možností psaní rychlých vzkazů Možnost psaní komentářů k jednotlivým příspěvkům či fotogaleriím.

 

1.7. 2007 vložena anketa "Dáváte při výběru svého budoucího psího kamaráda přednost feně před psem ?"

V průběhu května a června jsme se učili na stránkách jiných chovatelů jaké informace jsou zajímavé a postupně jsme naši stránku vylepšovali.

10.4. 2007 první nesmělý pokus o vytvoření web stránek









30. 12. 2008 - tak jsme si dnes zajeli do Frýdku, abychom se hodili do gala....fotky ze stříhání naleznete ve fotogalerii Žijeme se psy - U chlupodravce

29.12.2008 - přidáno pár fotek z venčení do fotogalerie Žijeme se psy - Vánoční vycházka 2008

25.12. 2008- Štědrý večer byl u nás v Jablunkově hodně romantický. Venku napadl sníh a konečně to byla ta správná vánoční atmosféra. Celá smečka byla s námi doma , ovšem až po večeři a nadělování dárků, protože by to s nimi opravdu nešlo. Pod stříbrným smrčkem jsme nechali pouze tzv. psí hromádku (myšleno hromádku dárků pro pejsky) s představou, že je s nimi vyfotíme u stromečku. Znáte Brownův pohyb molekul? Tohle focení také nešlo, protože je nešlo udržet v klidu, aniž by nepadal stromeček nebo si už sami nerozbalovali dárky. Bibi řádila jako černá ruka, snědla pár slaměných ozdob, pak kus kaktusu a nakonec roztrahala papírový obal od CD položený na skříňce, Tony při škádlení Dina svým mohutným zadkem porazil květináč s palmou....a Heda jim mezitím ukradla žvýkací kosti. Po 1,5 hodině konečně zvolnili a ulehli. Takže výsledkem je pouze jediná fotka našeho živého dárku. Bětko, děkujeme za Bibi ! Zbožňujeme ji.

Obrazek

 

22. 12.2008 - Vánoce jsou za dveřmi , ačkoli to tak nevypadá. Přidána nová fotogalerie Žijeme se psy - Prosinec 2008.

Bibi všude musí strkat nos a už má čenich opět odřený. Manžel prohlásil, že ji bude vystavovat v Olomouci za každých okolností, přestože Bibi teď vypadá komicky a možná jeto vidět i na fotkách.

19.11.2008 - dnes jsme obdrželi od MVDr. Deckera oficiální posouzení rtg vyšetření Tonyho kloubů. Autor snímků pan doktor Raška z ostravské veterinární kliniky vůbec nepřeháněl, když nám hned po vyvolání snímků prozradil, že klouby vypadají excelentní.

Antonio Maminčino štěstí : Dysplazie kyčelních kloubů negativní HD A/A

Dysplazie loketních kloubů negativní ED 0/0

 

Tento týden jsme konečně dokončili "fletárium" - výběh kolem kotců, kde může být smečka navolno aniž by pokračovala v destrukci naší kdysi okrasné zahrady. Určitě nám to usnadní péči o ně, když nemáme dostatek času na vyvenčení. Stihli jsme to za 5 minut dvanáct, protože Dan je nepohyblivý po ortopedické operaci a také snižující se teplota už nám nedovoluje dlouho pracovat venku.

Do fotogalerie přidána reportáž s fotkama z výcvikového soustředění v závěru října v Nedachlebicích. (Fotoalbum - Žijeme se psy - Výcvikový víkend...)

14.11.2008 Náš psí invalidní důchodce Dino se stále den ode dne zlepšuje. Sice kulhavě a s kňučením ujde pár metrů a dnes se již také sám ze sedu postavil na všechny čtyři nohy . Lehnout si ještě nedokáže, musíme mu pomoci .

9. 11. 2008 Dneska je vyjímečný den: Amálka Maminčino štěstí (dcera Hedy a sestra Tonyho) se vrací po výcviku zajištěném organizací Psi pro život do Jablonce nad Nisou ke své paní - slečně Blance Moricové. Obdrželi jsme potěšující dopis od Moriců . Po přečtení jsem se jenom ujistila, že mi před rokem a půl srdce napovídalo správně a darovala jsem hodně radosti nejenom Blance , ale i sobě.

Dobrý den,
tady Mali a spol. Zdravím do svého prvního domova, konečně už ze svého trvalého domova.
Mali to doma poznala, když ji cvičitelka Míla v sobotu v 11 hodin přivezla, vypadalo to, jako kdyby včera odjela. Prošla si zahrádku, proběhla dům, zkontrolovala misky a byl doma.
Bylo velice dobře, že se Mali mohla vrátit domů, kde už to znala a ne jít zase k někomu úplně jinému. Za to jsme sdružení moc vděčni. Předávání v neděli proběhlo v pohodě, Mali krásně podává na klín, zavírá a otvírá dveře, sbírá pětikoruny ze země a strašně rychle pochopila, že je tu pro Blanku. Ještě jednou velké díky za krásného, hodněho, šikovného, no prostě dokonalého, psa. Posíláme pár fotek a když budete mít cestu naším směrem, tak Vás určitě rádi uvidíme.

Obrazek

Obrazek

Obrazek


6. 11. 2008 Včera našeho hluchého starouška Dina, který se rozhodl, že se sám vydá na procházku, porazilo auto. Děkujeme hodným lidem ze sousedství, že jej odklidili ze silnice, zůstali s ním , konejšili jej a hned nám dali vědět. Dino má poraněnou páteř, ale po dnešním vyšetření nás veterinář potěšil, že se s největší pravděpodobností ze všeho vyseká a opět se postaví i na zadní nohy. Do schodů mu to však už moc nepůjde. Zatím si užívá teplíčka, dobrůtek a rozmazlování na podušce v obýváku. Při pohledu na množství kamionů na zmíněné silnici musím říci, že u něj byl zrovna psí andělíček strážníček, přestože přecházel způsobně po přechodu pro chodce.

4. 11. 2008 jsme trávili celý večer v Ostravě na klinice u MVDr. Rašky na rentgenování kyčlí a loktů našeho Tonyho. Čekáme na oficiální hodnocení klubového posuzovatele, ale podle prvních reakcí zkušeného veterináře snímky vypadají dobře.

 

2. 11. 2008 - slunečné nedělní dopoledne strávené s naší flatí smečkou na cvičáku a dobré zprávy - kříženec retrievra Kasper z odchytiště u cvičáku, kterého jsem před časem nabízela k adopci, má již svého nového pána . Koukněte, jak si naši černoši užívali vody v řece :

Obrazek

Krásný profil Bibinky a Hedy

Obrazek

A cáká....

Obrazek

Plaváček Bibi

1. 11. 2008 Již 4 měsíce se občasně setkávám s krásným dobrmanem Aresem a jeho rodinou, hlavně s jeho paní. Ta mne před časem oslovila s prosbou o pomoc při výcviku a zvládání jeho temperamentu. Aresek je teď v psí pubertě, ale je to učenlivý pejsek, takže v základní poslušnosti dělá pokroky a hlavně radost paničce.

Obrazek

Ares - 4 měsíce

Ani se mi nechce věřit, že se ze štěňátka stal takový bafák!

Obrazek

Ares - 8 měsíců

31. 10. 2008 dostali jsme výbornou zprávu: Mali (Amálka Maminčino štěstí) má zrentgenované kyčle a výsledek HD 1/0.

Také už končí svůj svůj výcvik asistenčního psa a po půl roce se příští týden vrátí do své rodiny a k paničce Blance od výcvikářky ze sdružená Psi pro život. Na předávání jsme byli pozvání Moricovými také a moc rádi bychom se účastnili. Slzeli jsme dojetím a radostí už jenom při čtení mailu. Z důvodu hospitalizace člena naší rodiny to však do Jablonce nezvládneme, snad budeme aspoň moci zhlédnout fotky.

27.10.2008 Tony začal svou canisterpeutickou dráhu návštěvou ve Středisku denních služeb Lýdie v Českém Těšíně. Děkuji za fotky Davidu Drozdovi, který za námi přijel na "náslech" sbírat praktické zkušenosti z canisterapie jako potenciální canisterapeut.

Obrazek

Obrazek

Po delší odmlce způsobené nefunkčním připojením k internetu opět pár zvěstí:

25.-26.10.2008 Výcvikový víkend retrievrů u Evy Hromádkové v Nedachlebicích u Zlína zaměřený na podzimní a lesní zkoušky byl nabitý výcvikem a informacemi, náročný pro psy i jejich vůdce. Počasí přálo zejména v neděli, kdy jsme mohli obdivovat okolní stráně s remízky v podzimním šatu. Tony se hodně zlepšil a má radost z práce. Bibinka , která byla s námi jako maskot, dostala příležitost aportovat holoubka, což ve svých 4 měsících dobře zvládla. Dokonce jsme jí natáhli kratičkou 20 m vlečku, kterou zvládla také a hroznějí to bavilo.

Na zpáteční cestě jsme zajeli Bibinku ukázat chovatelce Bětce Vrublové. Myslím, že ji nezklamala, jak roste do flatí krásy.

Obrazek

Tony s dummy v kožešinovém župánku

Obrazek

Bibi s atrapou králíka

Obrazek

Black & White

3. 10. 2008 Bibinka dosáhla již 15. týdne věku, má již všechna potřebná očkování za sebou . Absolvovala s námi výlet do Zlína, kam jsme jeli se všemi našimi flatíky za zkušenou výcvikářkou Evou Hromádkovou ( viz odkaz na její www.). Zamýšlím příští rok složit zkoušky z výkonu myslivosti s Tonym a v současné době potřebuji vést hlavně já. Navštívíli jsme zlínskou střelnici a jsem ráda, že s našimi mlaďochy není žádný problém při kanonádě. Také jsme zkusilii pracovat se zvěří, Bibince jsme nechali uchopit tlamičkou holuba . ...co se v mládí naučíš...., Heda a Tony zase ukazovali svoje schopnosti, možnosti a blbosti. Moc jsme litovali, že jsme zapomněli foťák, ale příroda to vyřešila za nás- spustil se trvalý déšťa fotky by určitě nestály za nic.

 

20.-21.9.2008 po odmlce dáváme opět o sobě vědět. Žijeme rychle a čas dělíme mezi studium, zaměstnání, péči o seniora a všechny zbylé volné chvilky věnujeme smečce. S novým školním rokem jsme pořád naštěstí 3 lidičky, kteří se snaží podělit o všechnu tu práci okolo pejsků. Péče o Bibinku je nejnáročnější, protože jsme si pořídíli s mužem doslova černé hyperaktivní chlupaté děcko a neplatí na ni, že štěňátka hodně času prospí - Bibi snad nespí nikdy.

Tento víkend jsme trávili ve Větřkovicích v Agility kempu. Probíhal zde canisterapeutický seminář a také povahové testování pejsků, kteří by mohli pracovat se svými pány v canisterapii. Jakoby se vše proti zkušební komisi spiklo: nejdříve kolegyně měly obrovský problém najít vhodný objekt k uskutečnění (musí tam vzít na 2 dny s ubytováním množství páníčků se psy a zároveň tam musí bý nějaká společenská místnost k přednáškám. Útočistě jsme našli ve Větřkovicích, kde však zároveň probíhal Moravský pohár v agility - takže narváno. Největší zrada byla v počasí. Předpovědi v rádiu - oblačno až zataženo, místy ojediněle déšť. My však dodáváme : ale jinak liják, málem déšť se sněhem a větrno a příšerná zima. Hodil by se neoprén. Nádnerné okolí kempů s lesy plných hub a nedaleké vodní nádrže se skvělou koupačkou pro psy teda nikdo nemohl ocenit.

Vyrazili jsme do Větřkovic s Toníkem a s Bibinkou. Musím ocenit, že předchozí měsíce věnované Tonymu se zúročily a odnesli jsme si osvědčení o vykonaných canisterapeutickýc zkouškách a Toník může již po 6. říjnu ( dosáhne 1,5 roku věku) pracovat v canisterapii a střídat se s Hedou..

Obrazek

Zatopte a zastavte déšť!

 

Obrazek

Věříme si navzájem.

Obrazek

Kontrolu vzrušivosti , tj. odvoláni ze hry, jsme zvládli za 3 sekundy z limitu 20 sekund.

Obrazek

Dlouhodobé odložení.

Obrazek

Cesta domů - budoucí manželé si moc rozumějí už nyní..

1. 9 .2008 přidáno povídání o společně prožitých 14-ti dnech s Bibinkou a fotografie do fotoalba Naši psi - Darling Oasis of Peace - BIBI.

22. 8. 2008 Adélka Maminčino štěstí (dcera Hedy a sestra Toníka) , jinak Maggie, zdárně zvládla OVVR, nos za 4, dle výcvikářů výborné vlohy pro mysliveckou práci. Gratulujeme! Moc se těšíme na spolupráci s majitelkou Bc. Monikou Veselou a jsme ochotni pomoci při další práci s fenkou z našeho odchovu.

Dlouho slibované překvapení je tady! A už máme zase o jednoho fletíka navíc! Od neděle 17. 8. 2008 večer u nás žije fenečka BIBI ( Bibinka, Bibien.....), vlastním jménem Darling Oasis of Peace . A je to opravdu 8-týdenní miláček! Můj muž je nadšený , že konečně bude mít svého pejska, kterého bude vystavovat a cvičit..

Obrazek

Obrazek

17. 8. 2008 Mezinárodní výstava psů DUODANUBE Bratislava. Druhého dne hodnotila FCR polská rozhodčí Malgorzata Wierzchowska-Wieremiejczyk .

Antonio Maminčino štěstí (Toník) - Výborný 1, CAC

Bylo mi potěšením a ctí se sejít v kruhu , kde se vybírá z držitelů CAC- psi pro titul CACIB, s Bětkou Vrublovou a jejím Dogím(O´Flanagan Vice Versa). Nakonec titul CACIB obdržel nádherný pes Absolutely Perfect Oasis of Peace, Bětčin odchov.

Zanechalo to ve mně velký dojem vidět společně soutěžit v jednom kruhu syna a otce.

Více fotek s popisky je umístěno ve fotogaleriii Žijeme se psy - DUODANUBE Bratislava...

Obrazek

16. 8. 2008 Mezinárodní výstava psů DUODANUBE Bratislava. Rakouská rozhodčí Sigrid Jarmer nešetřila hodnocením velmi dobrý. Jedno z nich dostal i náš Tony. Vynikajícího úspěchu tento den dosáhnul Toníkův otec Dogí (O´Flanagan Vice Versa) - výborný, CAC, CACIB, BOB. V odpoledních soutěžích se dostal do užšího výběru pro titul BEST IN SHOW.

9. 8. 2008 Krajská výstava psů v Ostravě.Tony dostal ocenění výborný v mezitřídě a titul Krajský vítěz. Od rozhodčího ing. Antonoviče dostal tento posudek:

16 měsíční pes, oko tmavé, skus nůžkový, zcela vyspělý pes silné kostry, větší rámec těla, pěkně modelovaná samčí hlava, svalnatý krk, pevný hřbet, správně osvalená bedra, prut správně nesený, hrudník široký a hluboký, typický pohyb, standartní osrstění, klidná povaha, výška 58,5 cm

Obrazek

Obrazek

Jsem moc ráda,, že se potvrdila slova Bětky Vrublové, která Tonyho viděla po 2,5 měsících a ocenila práci celé rodiny na jeho kondici..Od začátku prázdnin jsme několkrát týdně s ním plavali, běhali řečištěm ve vodě a Toník také občas běhal vedle kola kratší úseky po měkkém povrchu.

5. 8. 2008 V týdnu od 28. 7. do 3. 8. jsme letos měli konečně pár dnů společné strávených jako rodinná dovolená. Již počtvrté ve složení již jenom rodiče a mladší syn ( plus zvířena naší domácnosti). Těší nás, že Dan s námi chce pořád jezdit.

Zeptá-li se nás někdo, jaká byla dovolená, uslyší: Prima ! Nejdřív kurz malování a pak Kréta. Zasvěcení vědí, že nelžeme a opravdu jsme vymalovali část přízemí našeho domku a pak jsme relaxovali na chaloupce našich kamarádů na jihu Moravy, kde kdysi byla hospůdka Na Krétě. Jak jsme si to s pejsky užívali můžete vidět ve fotoalbu Žijeme se psy - Dovolená 2008.

24. 7. 2008 Obdrželi jsme výsledky testování očí na PRCD: (Progressive Rod Cone Degeneration = progresivní degenerace čípků a tyčinek, je to genetický defekt)

Antonio Maminčino štěstí PRCD - clear

Akita od Lomnických vod PRCD - clear

Vzorek krve psa byl zpracován zdarma pro vystavovatele na klubové výstavě KCHLS na Hluboké Ing. Jaromírem Dostálem, DrSc. v laboratoři genomiky Ústavu živočišné fyziologie a genetiky Akademie věd ČR v Liběchově. Děkujeme!

17. 7. 2008 konečně jsem udělala zase kousek práce v části Fotoalbum - Canisterapie - Práce v zařízení Slezské diakonie.( nedávno vložené fotky jsou konečně očíslované a okomentované)

13.7. 2008 - přidáno pár fotek Lilly (Amandy Maminčino štěstí) z naší návštěvy u Soldanových do Fotoalba - Vrh A - Amanda.

12. 7. 2008 jsme prožili milé sobotní dopoledne u Bětky Vrublové ve FM s jejími flatíky (www.oasisofpeace.cz) a především jsme se seznámili s přírůstkem Luckym ze Švédska a početným vrhem D Asty ze Šídláku. Mimoušci jsou úžasní!

7. 7. 2008 Toníček už téměř před 2 týdny dospěl v psího chlapa - začal při čůrání zvedat nožku. Snad mi dovolí , abych jej oslovovala nadále Toníčku, nikoli jen Tony. Musím na něj prásknout, že miluje krmení čerstvě natrhanými malinami z ruky přímo do tlamy. O třešně se musí dělit s ostatními psy, sbírají si je sami pod stromem.

28.6.2008 jsme navštívili rodinu Soldanovcov ve Vrbovém u Piešťan. Máme radost z toho, že i při péči o 3 malé děti stíhají výchovu a výcvik Lilinky (Amanda Maminčino štěstí). Při jejím temeramentu by to bez dostatku pohybu ani nešlo. Aktivní pes potřebuje aktivní rodinu. Je velmi hravá, k neutahání ( to mi připomíná Hedu), ale přitom jemná a trpělivá k dětem.

Snad vše vyjde a páníček stihne se vrátit včas z letního dětského tábora a Vrbovčania poprvé představí Lilly na mezinárodní výstavě Duodanube Bratislava v neděli 17. srpna 2008. Jsme připraveni jim pomoci a těšíme se na setkání.

20. 6. 2008 Léto budiž pochváleno! Louky jsou již pokosené a my máme možnost se psy na nich skotačit - zahrada je už vyloženě nebaví - teplota vody v řece je příjemná a pro flatíky je voda magnetem. S Hedou jsme ukončili práci pro tento školní rok ve Speciální škole Slezské diakonie ČCE v Českém Těšíně ukázkama canisterapie na dětských radovánkách - rodiče se velmi zajímali. Začala jsem pomáhat s výchovou a výcvikem malého dobrmánka Arese a majitelé i štěně výborně spolupracují. Prostě se vůbec nenudíme...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

11. 6. 2008 - náš canisterapeutický tým (Heda + moje maličkost) dělal rozhovor pro časopis PSÍ KUSY a v čísle 7/2008 , kde je velký článek o canisterapii , jsme se mihli na stránkách společně s dalšími týmy.( viz fotogalerie Žijeme se psy , rubrika Napsali o nás)

8. 6. 2008 - před několika dny jsme obdrželi moc milý dopis ze Slovenska, kde v rodině Lilinky ( Amanda Maminčino štěstí) nemají o nečekané životní zvraty nouzi...

Snad to vyjde a za necelý měsíc uvidím Soldanovce a Lilly na vlastní oči, už se moc těším.

Přidali jsme fotozáznam tzv."Lilly v trysku života" do fotogalerie Vrh A, rubrika AMANDA, celkem přes 40 fotografií., včetně úryvků z dopisů

31. 5 . 2008 přidány do fotogalerie Žijeme se psy - Konopiště 2008 snímky z poslední výstavy.

17.5. 2008 - rozhodně to pro nás nebyl nejšťastnější den. Po nemoci a s velkým vyčerpáním jsem jela na Speciální výstavu retrievrů na Konopišti, pořádanou Retriever-klubem CZ. Flaty posuzovala rozhodčí z Velké Británie Janet Morris. Hodnotila velmi přísně a ukázala , jak na FCR pohlížejí v této ostrovní zemi. Známky velmi dobrý a dobrý jenom lítaly a najednou ocenění velmi dobrý mělo pro nás jiný význam a pro mnohé znamenalo splněný sen.

Antonio Maminčino štěstí - dobrý ve třídě mladých (příliš těsný nůžkový skus na psa jeho věku a pohyb zadních nohou by mohl být lepší). Chtěla jsem si nechat zapsat kohoutkovou výšku, bohužel žádný rozhodčí neměl míru k dispozici.

Adélka Maminčino štěstí ( Maggie) - velmi dobrý ve třídě mladých. Absolvovala svou první výstavu.

Jenom lituji, že nám chyběli do počtu Dogiho potomci, soutěžili bychom s Bětkou Vrublovou o chovatelskou skupinu. Domů jsem po problémech s organizací výstavy a pak se stěrači u auta dorazila ve 2 v noci, tedy přesně po 24 hodinách po časném vstávání. Takové víkendy by se neměly přihodit!

11. 5. 2008 2. klubová výstava KCHLS-sekce retrieverů Hluboká nad Vltavou -lovecký zámek Ohrada

Posuzoval rozhodčí pan Theo Lednem u Belgie, posuzoval přísně a výsledky byly pro některé účastníky překvapivé až tak, že třeba nositel titulu BOB z předešlého dne obdržel od něj známku VD.

Antonio Maminčino štěstí - výborný 2 ve třídě mladých

Akita od Lomnických vod - velmi dobrý 4 ve třídě otevřené

Na závěr jsme konečně našim chlupáčům dopřáli pořádnou koupel a skotačení v rybníku Bezdrev . Po oba dva dny to bylo pro ně náročné koukat na vyskakující kapry nad hladinu a štěbetající kachničky a přitom nesmět se s nimi prohánět a jen čekat, kdy na ně příjde řada s posuzováním.

Obrazek

10. 5. 2008 1. klubová výstava KCHLS -sekce retrieverů Hluboká nad Vltavou - lovecký zámek Ohrada

Posuzovala rozhodčí paní Suzi Hoeger z Rakouska :

Antonio Maminčino štěstí - výborný ve třídě mladých

Akita od Lomnických vod - velmi dobrý 4 v otevřené třídě, bohužel ustavičným nošením kamenů z řeky si obrousila řezáky a její parádní nůžkový skus se nyní tváří jako skus klešťový

Obrazek

Užili jsme si nádherný slunečný den zakončený krásnou prohlídkou extreriéru zámku Hluboká a přilehlého zámeckého parku. Děkujeme novým přátelům, Janě Geberové a jejímu muži, za průvodcovské služby.

Fotky jsou v galerii Žijeme se psy.-Hluboká 2008

30. 4. - 4. 5. 2008 Hodonín u Kunštátu, rekreační středisko Žalov - zúčastnila jsem se s Tonym výcvikového soustředění v překrásném prostředí lesů nedaleko Pernštejna. Děkujeme o.s. Tlapka z Brna a náhodě, že jsem se setkala se známou, Eliškou Hrabálkovou, která mne na toto soustředění pozvala. Kromě cvičení byly připraveny přednášky a besedy, např. s veterinářem, s panem Dvořákem ze Střediska pro výcvik psů pro nevidomé, s paní M. Dočekalovou - poradkyni chovu Retriever klubu CZ. V neděli nás čekalo finále: OVVR.

Antonio Maminčino štěstí udělal OVVR v I. ceně, nos za 4 body.

Obrazek

Díky za podporu všem, kteří nám věřili: výcvikářům Radce a Jirkovi Ulmannovým a Elišce Hrabálkové, oběma mým synům a manželovi, který neváhal jezdit kvůli nám stovky kilometrů. (fotky nakleznete v galerii Žijeme se psy - ŽALOV)

26.-27. 4. 2008 Relaxační víkend pro canisterapeuty, milovníky psů a příznivce obč. s. Podané ruce - cílem setkání ve Větřkovících na Opavsku bylo především vyměnit si zkušenosti, popvídat si a zažít prima chvíle s kamarády. Zkušební komise pro testování psů nezahálela a už se jí v hlavě rodí další náměty na oživení zkoušek, na prezentaci canisterapie a také na důraznější motivování aktivně pracujících canisterapeutických týmů pod tímto sdružením.( Takže pro mne opět trochu pracovní víkend.) Musím s povděkem konstatovat, že to byl také užitečně strávený čas s mými blízkými a oběma flatíky. Tony udělal obrovský pokrok s aportem z vody a dohledávkou - učí se napodobováním své matky Hedy. Foto v galerii Žijeme se psy -VĚTŘKOVICE 2008.

20. 4. 2008 jsme byli pracovně na Hradisku u Rožnova p.Radhoštěm.V příjemném prostředí areálu pro psy a koně u Ščučkových se již podruhé konal dvoudenní seminář a zkoušky pro canisterapeutické psy organizované obč.sdružením Podané ruce. Tony jel jen na výlet a na kukandu, panička hodnotit jako člen zkušební komise a v září si to snad Tony vyzkouší naostro.

 

Obrazek

Obrazek

19. 4. 2008 jsme oslavili 6. narozeniny Hedy společně s 1. narozeninami Antonia. Přijeli naši dětští klienti Míša a Lucka s maminkou, Heda dostala od nich nový modrý míček a všichni naši hafani pamlsky. Počasí nám nepřálo a ze zahradního posezení nás vyhnal liják do domu. Oslavenci dostali dortíky s příslušným počtem svíček a fůru drbání za ušima.

 

 

Obrazek

11. 4. 2008 Národní výstava psů v Ostravě - roční Amadeus Maminčino štěstí dostal od rozhodčí MVDr. Bendové ve třídě mladých ocenění velmi dobrý. Je to pejsek, který má vše ještě před sebou.

8. 4. 2008 Výstavní sezóna v plném proudu a my se také chystáme - zatím jen jako diváci na Národní výstavu do Ostravy, kde máme přihlášeného ve třídě mladých Měďánka z Hukvald (AMADEUS Maminčino štěstí), takže mu půjdeme fandit.Chystáme se s 2 generacemi našich černých chlupáčů na Klubové výstavy retrievrů KCHLS na Hlubokou. Ptám se sama sebe, co tam Heda bude pohledávat, protože začala línat a já chci vystavovat flatíka a ne peruánského naháče. Snad to nevěští hárání! Ještě bude situaci zachraňovat Tony. A hlavně si jedeme užít krásného prostředí jižních Čech a odpočinout od každodenních povinností.

Obrazek

Obrazek

6. 4. 2008 Přesně před rokem se narodily Hedě psí miminka, a tedy Tony slaví zrovna svoje 1. narozeniny. Je ho pořádný kus psa, v kohoutku je značně vyšší než Heda, ale váhově je kupodivu lehčí ...inu, nemohu srovnávat svaly s hromadou chlupů a špíčkem . Kéž by mu zůstala jeho veselá a dobrosrdečná povaha až do dospělosti, a proto právě dnes jemu a všem štěňátkům z vrhu A přeju vše nejlepší do dalších psích let!

17.3.2008 Přidali jsme další historické fotky do fotogalerie Žijeme se psy - začátky, vytvořili novou rubriku Psali o nás ve fotogalerii Žijeme se psy a dodali popisky a pár fotek do fotoalba Canisterapie- práce v Domově důchodců v Třinci .

3. 3. 2008 Otevřete-li www.psiprozivot.cz, naleznete v rubrice Výcvik terapeutických psů povídání o fence Mali a Blance . Jistě již tušíte, že Mali není nikdo jiný než naše štěňátko Amálka, zvaná Malenka a Blance se dobře vyslovuje Mali.

Také zde naleznete informace o canisterapeutickém táboře, který sdružení pořádá letos v létě již ve 2 turnusech: pro začátečníky a pro pokročilé canisterapeuty.

1. 3. 2008 Doplnili jsme zase o kousíček povídání o canisterapii. Chybí ještě fotografie, ale už se vybírají a postupně je budeme přidávat. Také jsme fotoalbum rozšířili o nám milé snímky v galerii Pro potěchu a k pousmání.

26.2. 2008 Na tento týden jarních prázdnin jsme chystali výlet do středních Čech a do Prahy za kulturou, odpočinkem a také na tzv. "Puppy Tour" - navštívit "naše tři štěňata", která zde našla nové páníčky.

Těsně před odjezdem nás velmi těžce zasáhla zpráva o tragické smrti ALFA (viz fotoalbum. Vrh A - Alf). Najednou se nám nikam nechtělo jet.

Smutek trochu potlačilo setkání s Maggie (Adélkou) a jejími prima páníčky. Jejich plány nás potěšily: v srpnu chtějí po psím táboře složit OVVR a do té doby ještě stihnout výstavu. Už v březnu jedou zatím jenom na čumendu na MVP Praha Letňany. Maggie má úžasně klidnou povahu a velmi se exteriérem podobá své mámě Hedě - fotky v galerii Vrh A - Adélka.

Další setkání jsme bohužel neuskutečnili, protože mne během cesty postihla viroza.

15.2. 2008 Přidány fotky Angela a Adélky (Maggie) do fotogalerie Vrh A

9.2. 2008 MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ V BRNĚ. Ačkoli jsem litovala, že jsem oba flaty přihlásila (zdálo se mi, že Tony měsíc po olomoucké výstavě moc ve vývoji nepokročil a Heda po hárání obvykle nevypadá nejlíp), nakonec to dopadlo skvěle. Jupííí ! Heda už nebyla 3 roky na žádné výstavě a nyní má na kontě další ocenění výborný a k tomu třetí CAC - vše v otevřené třídě.

Tony dostal ocenění výborný ve třídě mladých. Oba posuzoval slovenský rozhodčí Marián Novák. Jsem ráda, že s námi jela Bětka Vrublová a přistřihla Tonyho a také mi poradila jak Tonyho lépe vystavovat.

Fotky jsou v rubrice Žijeme se psy.

12.1. 2008 III. HANÁCKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA V OLOMOUCI

CHS Maminčino štěstí se chlubí : naši kluci Antonio (Toník) a Amadeus (Meďan) se sešli v jednom výstavním kruhu ve třídě mladých u rozhodčího Františka Kordy.

Amadeus - výborný 1, CAJC

Antonio - velmi dobrý 2

Moc děkujeme Bětce Vrublové za pomoc při úpravě srsti a povzbudivé sms a všem našim milým nejbližším, že jsme vůbec mohli vyjet do Olomouce a zvládli jsme doma ten chaos. Snímky jsou v galerii Žijeme se psy.

11.1.2008 V canisterapeutickém týmu s Hedou jsme dnes začaly pracovat s novými dětskými klienty Lucinkou a Míšou formou návštěv přímo v rodině.

1.1. 2008 Přidány další příspěvky do části Žijeme se psy a fotky Augusta (Pepsi) v galerii Vrh A.

Obrazek

30.12. 2007 Název Maminčino štěstí je osudový. Štěňátka přinášejí štěstí do rodin. Jedno lidské miminko přišlo na svět před Vánocemi a další přírůstky se zanedlouho v dalších dvou rodinách očekávají. GRATULUJEME !

28.10. 2007 Jeli jsme navštívit jedno z našich štěňat Amadea na Hukvaldy. Bráškové Meďan a Tony řádili na louce jako kdysi. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Hukvaldy.

15.10. 2007 Ukázková hodina canisterapie v rámci projektu Buďme kamarádi podporujícího integraci handikepovaných dětí do společnosti. Heda se stala miláčkem všech zúčastněných dětí.

8.10. 2007 Heda se po"mateřské dovolené" opět vrací ke canisterapii u handikepovaných dětí v Českém Těšíně.

29.9. 2007 KLUBOVÁ VÝSTAVA RETRIEVER KLUB CZ - BRNO. Svoji premiéru si odbyl Tony i jeho psovod Daniel - náš syn. Příjemné setkání jsme zažili s Bětkou Vrublovou a její smečkou a děkujeme jí za úpravu srsti Tonymu před vystavováním téměř "za 5 minut dvanáct". Dokonce se setkali a nevlastní sourozenci v jednom kruhu ve třídě Baby - štěňata 3-6 měsíců (společný táta Dogi - O´Flanagan Vice Versa). Slovinská rozhodčí Mrs. Barbara Krumpak udělila Tonymu ocenění Velmi nadějný 2. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Klubová výstava ........

15. - 16.9. 2007 VĚTŘKOVICE - canisterapeutický seminář organizovaný občanským sdružením Podané ruce Frýdek-Místek. Heda si vykonanými zkouškami prodloužila platnost osvědčení pro výkon canisterapie o další 2 roky. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Větřkovice 2007 ....

4. - 10.8. 2007 Strávili jsme s našimi 3 psy zaslouženou dovolenou na chatě našich kamarádů, Tony poznává svět - koně, každý den plavání v rybníku dle libosti, les za humny. Móóóóc příjemných zážitků pro nás pro všechny !

1.8. 2007 Předáno poslední štěně Amadeus novým majitelům - a dům je najednou prázdný.

19.7. 2007 Dnes si pro Amálku přijely členky občanského sdružení Psi pro život.

3.7. 2007 Vytvořena návštěvní kniha s možností psaní rychlých vzkazů Možnost psaní komentářů k jednotlivým příspěvkům či fotogaleriím.

 

1.7. 2007 vložena anketa "Dáváte při výběru svého budoucího psího kamaráda přednost feně před psem ?"

V průběhu května a června jsme se učili na stránkách jiných chovatelů jaké informace jsou zajímavé a postupně jsme naši stránku vylepšovali.

10.4. 2007 první nesmělý pokus o vytvoření web stránek









30. 12. 2008 - tak jsme si dnes zajeli do Frýdku, abychom se hodili do gala....fotky ze stříhání naleznete ve fotogalerii Žijeme se psy - U chlupodravce

29.12.2008 - přidáno pár fotek z venčení do fotogalerie Žijeme se psy - Vánoční vycházka 2008

25.12. 2008- Štědrý večer byl u nás v Jablunkově hodně romantický. Venku napadl sníh a konečně to byla ta správná vánoční atmosféra. Celá smečka byla s námi doma , ovšem až po večeři a nadělování dárků, protože by to s nimi opravdu nešlo. Pod stříbrným smrčkem jsme nechali pouze tzv. psí hromádku (myšleno hromádku dárků pro pejsky) s představou, že je s nimi vyfotíme u stromečku. Znáte Brownův pohyb molekul? Tohle focení také nešlo, protože je nešlo udržet v klidu, aniž by nepadal stromeček nebo si už sami nerozbalovali dárky. Bibi řádila jako černá ruka, snědla pár slaměných ozdob, pak kus kaktusu a nakonec roztrahala papírový obal od CD položený na skříňce, Tony při škádlení Dina svým mohutným zadkem porazil květináč s palmou....a Heda jim mezitím ukradla žvýkací kosti. Po 1,5 hodině konečně zvolnili a ulehli. Takže výsledkem je pouze jediná fotka našeho živého dárku. Bětko, děkujeme za Bibi ! Zbožňujeme ji.

Obrazek

 

22. 12.2008 - Vánoce jsou za dveřmi , ačkoli to tak nevypadá. Přidána nová fotogalerie Žijeme se psy - Prosinec 2008.

Bibi všude musí strkat nos a už má čenich opět odřený. Manžel prohlásil, že ji bude vystavovat v Olomouci za každých okolností, přestože Bibi teď vypadá komicky a možná jeto vidět i na fotkách.

19.11.2008 - dnes jsme obdrželi od MVDr. Deckera oficiální posouzení rtg vyšetření Tonyho kloubů. Autor snímků pan doktor Raška z ostravské veterinární kliniky vůbec nepřeháněl, když nám hned po vyvolání snímků prozradil, že klouby vypadají excelentní.

Antonio Maminčino štěstí : Dysplazie kyčelních kloubů negativní HD A/A

Dysplazie loketních kloubů negativní ED 0/0

 

Tento týden jsme konečně dokončili "fletárium" - výběh kolem kotců, kde může být smečka navolno aniž by pokračovala v destrukci naší kdysi okrasné zahrady. Určitě nám to usnadní péči o ně, když nemáme dostatek času na vyvenčení. Stihli jsme to za 5 minut dvanáct, protože Dan je nepohyblivý po ortopedické operaci a také snižující se teplota už nám nedovoluje dlouho pracovat venku.

Do fotogalerie přidána reportáž s fotkama z výcvikového soustředění v závěru října v Nedachlebicích. (Fotoalbum - Žijeme se psy - Výcvikový víkend...)

14.11.2008 Náš psí invalidní důchodce Dino se stále den ode dne zlepšuje. Sice kulhavě a s kňučením ujde pár metrů a dnes se již také sám ze sedu postavil na všechny čtyři nohy . Lehnout si ještě nedokáže, musíme mu pomoci .

9. 11. 2008 Dneska je vyjímečný den: Amálka Maminčino štěstí (dcera Hedy a sestra Tonyho) se vrací po výcviku zajištěném organizací Psi pro život do Jablonce nad Nisou ke své paní - slečně Blance Moricové. Obdrželi jsme potěšující dopis od Moriců . Po přečtení jsem se jenom ujistila, že mi před rokem a půl srdce napovídalo správně a darovala jsem hodně radosti nejenom Blance , ale i sobě.

Dobrý den,
tady Mali a spol. Zdravím do svého prvního domova, konečně už ze svého trvalého domova.
Mali to doma poznala, když ji cvičitelka Míla v sobotu v 11 hodin přivezla, vypadalo to, jako kdyby včera odjela. Prošla si zahrádku, proběhla dům, zkontrolovala misky a byl doma.
Bylo velice dobře, že se Mali mohla vrátit domů, kde už to znala a ne jít zase k někomu úplně jinému. Za to jsme sdružení moc vděčni. Předávání v neděli proběhlo v pohodě, Mali krásně podává na klín, zavírá a otvírá dveře, sbírá pětikoruny ze země a strašně rychle pochopila, že je tu pro Blanku. Ještě jednou velké díky za krásného, hodněho, šikovného, no prostě dokonalého, psa. Posíláme pár fotek a když budete mít cestu naším směrem, tak Vás určitě rádi uvidíme.

Obrazek

Obrazek

Obrazek


6. 11. 2008 Včera našeho hluchého starouška Dina, který se rozhodl, že se sám vydá na procházku, porazilo auto. Děkujeme hodným lidem ze sousedství, že jej odklidili ze silnice, zůstali s ním , konejšili jej a hned nám dali vědět. Dino má poraněnou páteř, ale po dnešním vyšetření nás veterinář potěšil, že se s největší pravděpodobností ze všeho vyseká a opět se postaví i na zadní nohy. Do schodů mu to však už moc nepůjde. Zatím si užívá teplíčka, dobrůtek a rozmazlování na podušce v obýváku. Při pohledu na množství kamionů na zmíněné silnici musím říci, že u něj byl zrovna psí andělíček strážníček, přestože přecházel způsobně po přechodu pro chodce.

4. 11. 2008 jsme trávili celý večer v Ostravě na klinice u MVDr. Rašky na rentgenování kyčlí a loktů našeho Tonyho. Čekáme na oficiální hodnocení klubového posuzovatele, ale podle prvních reakcí zkušeného veterináře snímky vypadají dobře.

 

2. 11. 2008 - slunečné nedělní dopoledne strávené s naší flatí smečkou na cvičáku a dobré zprávy - kříženec retrievra Kasper z odchytiště u cvičáku, kterého jsem před časem nabízela k adopci, má již svého nového pána . Koukněte, jak si naši černoši užívali vody v řece :

Obrazek

Krásný profil Bibinky a Hedy

Obrazek

A cáká....

Obrazek

Plaváček Bibi

1. 11. 2008 Již 4 měsíce se občasně setkávám s krásným dobrmanem Aresem a jeho rodinou, hlavně s jeho paní. Ta mne před časem oslovila s prosbou o pomoc při výcviku a zvládání jeho temperamentu. Aresek je teď v psí pubertě, ale je to učenlivý pejsek, takže v základní poslušnosti dělá pokroky a hlavně radost paničce.

Obrazek

Ares - 4 měsíce

Ani se mi nechce věřit, že se ze štěňátka stal takový bafák!

Obrazek

Ares - 8 měsíců

31. 10. 2008 dostali jsme výbornou zprávu: Mali (Amálka Maminčino štěstí) má zrentgenované kyčle a výsledek HD 1/0.

Také už končí svůj svůj výcvik asistenčního psa a po půl roce se příští týden vrátí do své rodiny a k paničce Blance od výcvikářky ze sdružená Psi pro život. Na předávání jsme byli pozvání Moricovými také a moc rádi bychom se účastnili. Slzeli jsme dojetím a radostí už jenom při čtení mailu. Z důvodu hospitalizace člena naší rodiny to však do Jablonce nezvládneme, snad budeme aspoň moci zhlédnout fotky.

27.10.2008 Tony začal svou canisterpeutickou dráhu návštěvou ve Středisku denních služeb Lýdie v Českém Těšíně. Děkuji za fotky Davidu Drozdovi, který za námi přijel na "náslech" sbírat praktické zkušenosti z canisterapie jako potenciální canisterapeut.

Obrazek

Obrazek

Po delší odmlce způsobené nefunkčním připojením k internetu opět pár zvěstí:

25.-26.10.2008 Výcvikový víkend retrievrů u Evy Hromádkové v Nedachlebicích u Zlína zaměřený na podzimní a lesní zkoušky byl nabitý výcvikem a informacemi, náročný pro psy i jejich vůdce. Počasí přálo zejména v neděli, kdy jsme mohli obdivovat okolní stráně s remízky v podzimním šatu. Tony se hodně zlepšil a má radost z práce. Bibinka , která byla s námi jako maskot, dostala příležitost aportovat holoubka, což ve svých 4 měsících dobře zvládla. Dokonce jsme jí natáhli kratičkou 20 m vlečku, kterou zvládla také a hroznějí to bavilo.

Na zpáteční cestě jsme zajeli Bibinku ukázat chovatelce Bětce Vrublové. Myslím, že ji nezklamala, jak roste do flatí krásy.

Obrazek

Tony s dummy v kožešinovém župánku

Obrazek

Bibi s atrapou králíka

Obrazek

Black & White

3. 10. 2008 Bibinka dosáhla již 15. týdne věku, má již všechna potřebná očkování za sebou . Absolvovala s námi výlet do Zlína, kam jsme jeli se všemi našimi flatíky za zkušenou výcvikářkou Evou Hromádkovou ( viz odkaz na její www.). Zamýšlím příští rok složit zkoušky z výkonu myslivosti s Tonym a v současné době potřebuji vést hlavně já. Navštívíli jsme zlínskou střelnici a jsem ráda, že s našimi mlaďochy není žádný problém při kanonádě. Také jsme zkusilii pracovat se zvěří, Bibince jsme nechali uchopit tlamičkou holuba . ...co se v mládí naučíš...., Heda a Tony zase ukazovali svoje schopnosti, možnosti a blbosti. Moc jsme litovali, že jsme zapomněli foťák, ale příroda to vyřešila za nás- spustil se trvalý déšťa fotky by určitě nestály za nic.

 

20.-21.9.2008 po odmlce dáváme opět o sobě vědět. Žijeme rychle a čas dělíme mezi studium, zaměstnání, péči o seniora a všechny zbylé volné chvilky věnujeme smečce. S novým školním rokem jsme pořád naštěstí 3 lidičky, kteří se snaží podělit o všechnu tu práci okolo pejsků. Péče o Bibinku je nejnáročnější, protože jsme si pořídíli s mužem doslova černé hyperaktivní chlupaté děcko a neplatí na ni, že štěňátka hodně času prospí - Bibi snad nespí nikdy.

Tento víkend jsme trávili ve Větřkovicích v Agility kempu. Probíhal zde canisterapeutický seminář a také povahové testování pejsků, kteří by mohli pracovat se svými pány v canisterapii. Jakoby se vše proti zkušební komisi spiklo: nejdříve kolegyně měly obrovský problém najít vhodný objekt k uskutečnění (musí tam vzít na 2 dny s ubytováním množství páníčků se psy a zároveň tam musí bý nějaká společenská místnost k přednáškám. Útočistě jsme našli ve Větřkovicích, kde však zároveň probíhal Moravský pohár v agility - takže narváno. Největší zrada byla v počasí. Předpovědi v rádiu - oblačno až zataženo, místy ojediněle déšť. My však dodáváme : ale jinak liják, málem déšť se sněhem a větrno a příšerná zima. Hodil by se neoprén. Nádnerné okolí kempů s lesy plných hub a nedaleké vodní nádrže se skvělou koupačkou pro psy teda nikdo nemohl ocenit.

Vyrazili jsme do Větřkovic s Toníkem a s Bibinkou. Musím ocenit, že předchozí měsíce věnované Tonymu se zúročily a odnesli jsme si osvědčení o vykonaných canisterapeutickýc zkouškách a Toník může již po 6. říjnu ( dosáhne 1,5 roku věku) pracovat v canisterapii a střídat se s Hedou..

Obrazek

Zatopte a zastavte déšť!

 

Obrazek

Věříme si navzájem.

Obrazek

Kontrolu vzrušivosti , tj. odvoláni ze hry, jsme zvládli za 3 sekundy z limitu 20 sekund.

Obrazek

Dlouhodobé odložení.

Obrazek

Cesta domů - budoucí manželé si moc rozumějí už nyní..

1. 9 .2008 přidáno povídání o společně prožitých 14-ti dnech s Bibinkou a fotografie do fotoalba Naši psi - Darling Oasis of Peace - BIBI.

22. 8. 2008 Adélka Maminčino štěstí (dcera Hedy a sestra Toníka) , jinak Maggie, zdárně zvládla OVVR, nos za 4, dle výcvikářů výborné vlohy pro mysliveckou práci. Gratulujeme! Moc se těšíme na spolupráci s majitelkou Bc. Monikou Veselou a jsme ochotni pomoci při další práci s fenkou z našeho odchovu.

Dlouho slibované překvapení je tady! A už máme zase o jednoho fletíka navíc! Od neděle 17. 8. 2008 večer u nás žije fenečka BIBI ( Bibinka, Bibien.....), vlastním jménem Darling Oasis of Peace . A je to opravdu 8-týdenní miláček! Můj muž je nadšený , že konečně bude mít svého pejska, kterého bude vystavovat a cvičit..

Obrazek

Obrazek

17. 8. 2008 Mezinárodní výstava psů DUODANUBE Bratislava. Druhého dne hodnotila FCR polská rozhodčí Malgorzata Wierzchowska-Wieremiejczyk .

Antonio Maminčino štěstí (Toník) - Výborný 1, CAC

Bylo mi potěšením a ctí se sejít v kruhu , kde se vybírá z držitelů CAC- psi pro titul CACIB, s Bětkou Vrublovou a jejím Dogím(O´Flanagan Vice Versa). Nakonec titul CACIB obdržel nádherný pes Absolutely Perfect Oasis of Peace, Bětčin odchov.

Zanechalo to ve mně velký dojem vidět společně soutěžit v jednom kruhu syna a otce.

Více fotek s popisky je umístěno ve fotogaleriii Žijeme se psy - DUODANUBE Bratislava...

Obrazek

16. 8. 2008 Mezinárodní výstava psů DUODANUBE Bratislava. Rakouská rozhodčí Sigrid Jarmer nešetřila hodnocením velmi dobrý. Jedno z nich dostal i náš Tony. Vynikajícího úspěchu tento den dosáhnul Toníkův otec Dogí (O´Flanagan Vice Versa) - výborný, CAC, CACIB, BOB. V odpoledních soutěžích se dostal do užšího výběru pro titul BEST IN SHOW.

9. 8. 2008 Krajská výstava psů v Ostravě.Tony dostal ocenění výborný v mezitřídě a titul Krajský vítěz. Od rozhodčího ing. Antonoviče dostal tento posudek:

16 měsíční pes, oko tmavé, skus nůžkový, zcela vyspělý pes silné kostry, větší rámec těla, pěkně modelovaná samčí hlava, svalnatý krk, pevný hřbet, správně osvalená bedra, prut správně nesený, hrudník široký a hluboký, typický pohyb, standartní osrstění, klidná povaha, výška 58,5 cm

Obrazek

Obrazek

Jsem moc ráda,, že se potvrdila slova Bětky Vrublové, která Tonyho viděla po 2,5 měsících a ocenila práci celé rodiny na jeho kondici..Od začátku prázdnin jsme několkrát týdně s ním plavali, běhali řečištěm ve vodě a Toník také občas běhal vedle kola kratší úseky po měkkém povrchu.

5. 8. 2008 V týdnu od 28. 7. do 3. 8. jsme letos měli konečně pár dnů společné strávených jako rodinná dovolená. Již počtvrté ve složení již jenom rodiče a mladší syn ( plus zvířena naší domácnosti). Těší nás, že Dan s námi chce pořád jezdit.

Zeptá-li se nás někdo, jaká byla dovolená, uslyší: Prima ! Nejdřív kurz malování a pak Kréta. Zasvěcení vědí, že nelžeme a opravdu jsme vymalovali část přízemí našeho domku a pak jsme relaxovali na chaloupce našich kamarádů na jihu Moravy, kde kdysi byla hospůdka Na Krétě. Jak jsme si to s pejsky užívali můžete vidět ve fotoalbu Žijeme se psy - Dovolená 2008.

24. 7. 2008 Obdrželi jsme výsledky testování očí na PRCD: (Progressive Rod Cone Degeneration = progresivní degenerace čípků a tyčinek, je to genetický defekt)

Antonio Maminčino štěstí PRCD - clear

Akita od Lomnických vod PRCD - clear

Vzorek krve psa byl zpracován zdarma pro vystavovatele na klubové výstavě KCHLS na Hluboké Ing. Jaromírem Dostálem, DrSc. v laboratoři genomiky Ústavu živočišné fyziologie a genetiky Akademie věd ČR v Liběchově. Děkujeme!

17. 7. 2008 konečně jsem udělala zase kousek práce v části Fotoalbum - Canisterapie - Práce v zařízení Slezské diakonie.( nedávno vložené fotky jsou konečně očíslované a okomentované)

13.7. 2008 - přidáno pár fotek Lilly (Amandy Maminčino štěstí) z naší návštěvy u Soldanových do Fotoalba - Vrh A - Amanda.

12. 7. 2008 jsme prožili milé sobotní dopoledne u Bětky Vrublové ve FM s jejími flatíky (www.oasisofpeace.cz) a především jsme se seznámili s přírůstkem Luckym ze Švédska a početným vrhem D Asty ze Šídláku. Mimoušci jsou úžasní!

7. 7. 2008 Toníček už téměř před 2 týdny dospěl v psího chlapa - začal při čůrání zvedat nožku. Snad mi dovolí , abych jej oslovovala nadále Toníčku, nikoli jen Tony. Musím na něj prásknout, že miluje krmení čerstvě natrhanými malinami z ruky přímo do tlamy. O třešně se musí dělit s ostatními psy, sbírají si je sami pod stromem.

28.6.2008 jsme navštívili rodinu Soldanovcov ve Vrbovém u Piešťan. Máme radost z toho, že i při péči o 3 malé děti stíhají výchovu a výcvik Lilinky (Amanda Maminčino štěstí). Při jejím temeramentu by to bez dostatku pohybu ani nešlo. Aktivní pes potřebuje aktivní rodinu. Je velmi hravá, k neutahání ( to mi připomíná Hedu), ale přitom jemná a trpělivá k dětem.

Snad vše vyjde a páníček stihne se vrátit včas z letního dětského tábora a Vrbovčania poprvé představí Lilly na mezinárodní výstavě Duodanube Bratislava v neděli 17. srpna 2008. Jsme připraveni jim pomoci a těšíme se na setkání.

20. 6. 2008 Léto budiž pochváleno! Louky jsou již pokosené a my máme možnost se psy na nich skotačit - zahrada je už vyloženě nebaví - teplota vody v řece je příjemná a pro flatíky je voda magnetem. S Hedou jsme ukončili práci pro tento školní rok ve Speciální škole Slezské diakonie ČCE v Českém Těšíně ukázkama canisterapie na dětských radovánkách - rodiče se velmi zajímali. Začala jsem pomáhat s výchovou a výcvikem malého dobrmánka Arese a majitelé i štěně výborně spolupracují. Prostě se vůbec nenudíme...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

11. 6. 2008 - náš canisterapeutický tým (Heda + moje maličkost) dělal rozhovor pro časopis PSÍ KUSY a v čísle 7/2008 , kde je velký článek o canisterapii , jsme se mihli na stránkách společně s dalšími týmy.( viz fotogalerie Žijeme se psy , rubrika Napsali o nás)

8. 6. 2008 - před několika dny jsme obdrželi moc milý dopis ze Slovenska, kde v rodině Lilinky ( Amanda Maminčino štěstí) nemají o nečekané životní zvraty nouzi...

Snad to vyjde a za necelý měsíc uvidím Soldanovce a Lilly na vlastní oči, už se moc těším.

Přidali jsme fotozáznam tzv."Lilly v trysku života" do fotogalerie Vrh A, rubrika AMANDA, celkem přes 40 fotografií., včetně úryvků z dopisů

31. 5 . 2008 přidány do fotogalerie Žijeme se psy - Konopiště 2008 snímky z poslední výstavy.

17.5. 2008 - rozhodně to pro nás nebyl nejšťastnější den. Po nemoci a s velkým vyčerpáním jsem jela na Speciální výstavu retrievrů na Konopišti, pořádanou Retriever-klubem CZ. Flaty posuzovala rozhodčí z Velké Británie Janet Morris. Hodnotila velmi přísně a ukázala , jak na FCR pohlížejí v této ostrovní zemi. Známky velmi dobrý a dobrý jenom lítaly a najednou ocenění velmi dobrý mělo pro nás jiný význam a pro mnohé znamenalo splněný sen.

Antonio Maminčino štěstí - dobrý ve třídě mladých (příliš těsný nůžkový skus na psa jeho věku a pohyb zadních nohou by mohl být lepší). Chtěla jsem si nechat zapsat kohoutkovou výšku, bohužel žádný rozhodčí neměl míru k dispozici.

Adélka Maminčino štěstí ( Maggie) - velmi dobrý ve třídě mladých. Absolvovala svou první výstavu.

Jenom lituji, že nám chyběli do počtu Dogiho potomci, soutěžili bychom s Bětkou Vrublovou o chovatelskou skupinu. Domů jsem po problémech s organizací výstavy a pak se stěrači u auta dorazila ve 2 v noci, tedy přesně po 24 hodinách po časném vstávání. Takové víkendy by se neměly přihodit!

11. 5. 2008 2. klubová výstava KCHLS-sekce retrieverů Hluboká nad Vltavou -lovecký zámek Ohrada

Posuzoval rozhodčí pan Theo Lednem u Belgie, posuzoval přísně a výsledky byly pro některé účastníky překvapivé až tak, že třeba nositel titulu BOB z předešlého dne obdržel od něj známku VD.

Antonio Maminčino štěstí - výborný 2 ve třídě mladých

Akita od Lomnických vod - velmi dobrý 4 ve třídě otevřené

Na závěr jsme konečně našim chlupáčům dopřáli pořádnou koupel a skotačení v rybníku Bezdrev . Po oba dva dny to bylo pro ně náročné koukat na vyskakující kapry nad hladinu a štěbetající kachničky a přitom nesmět se s nimi prohánět a jen čekat, kdy na ně příjde řada s posuzováním.

Obrazek

10. 5. 2008 1. klubová výstava KCHLS -sekce retrieverů Hluboká nad Vltavou - lovecký zámek Ohrada

Posuzovala rozhodčí paní Suzi Hoeger z Rakouska :

Antonio Maminčino štěstí - výborný ve třídě mladých

Akita od Lomnických vod - velmi dobrý 4 v otevřené třídě, bohužel ustavičným nošením kamenů z řeky si obrousila řezáky a její parádní nůžkový skus se nyní tváří jako skus klešťový

Obrazek

Užili jsme si nádherný slunečný den zakončený krásnou prohlídkou extreriéru zámku Hluboká a přilehlého zámeckého parku. Děkujeme novým přátelům, Janě Geberové a jejímu muži, za průvodcovské služby.

Fotky jsou v galerii Žijeme se psy.-Hluboká 2008

30. 4. - 4. 5. 2008 Hodonín u Kunštátu, rekreační středisko Žalov - zúčastnila jsem se s Tonym výcvikového soustředění v překrásném prostředí lesů nedaleko Pernštejna. Děkujeme o.s. Tlapka z Brna a náhodě, že jsem se setkala se známou, Eliškou Hrabálkovou, která mne na toto soustředění pozvala. Kromě cvičení byly připraveny přednášky a besedy, např. s veterinářem, s panem Dvořákem ze Střediska pro výcvik psů pro nevidomé, s paní M. Dočekalovou - poradkyni chovu Retriever klubu CZ. V neděli nás čekalo finále: OVVR.

Antonio Maminčino štěstí udělal OVVR v I. ceně, nos za 4 body.

Obrazek

Díky za podporu všem, kteří nám věřili: výcvikářům Radce a Jirkovi Ulmannovým a Elišce Hrabálkové, oběma mým synům a manželovi, který neváhal jezdit kvůli nám stovky kilometrů. (fotky nakleznete v galerii Žijeme se psy - ŽALOV)

26.-27. 4. 2008 Relaxační víkend pro canisterapeuty, milovníky psů a příznivce obč. s. Podané ruce - cílem setkání ve Větřkovících na Opavsku bylo především vyměnit si zkušenosti, popvídat si a zažít prima chvíle s kamarády. Zkušební komise pro testování psů nezahálela a už se jí v hlavě rodí další náměty na oživení zkoušek, na prezentaci canisterapie a také na důraznější motivování aktivně pracujících canisterapeutických týmů pod tímto sdružením.( Takže pro mne opět trochu pracovní víkend.) Musím s povděkem konstatovat, že to byl také užitečně strávený čas s mými blízkými a oběma flatíky. Tony udělal obrovský pokrok s aportem z vody a dohledávkou - učí se napodobováním své matky Hedy. Foto v galerii Žijeme se psy -VĚTŘKOVICE 2008.

20. 4. 2008 jsme byli pracovně na Hradisku u Rožnova p.Radhoštěm.V příjemném prostředí areálu pro psy a koně u Ščučkových se již podruhé konal dvoudenní seminář a zkoušky pro canisterapeutické psy organizované obč.sdružením Podané ruce. Tony jel jen na výlet a na kukandu, panička hodnotit jako člen zkušební komise a v září si to snad Tony vyzkouší naostro.

 

Obrazek

Obrazek

19. 4. 2008 jsme oslavili 6. narozeniny Hedy společně s 1. narozeninami Antonia. Přijeli naši dětští klienti Míša a Lucka s maminkou, Heda dostala od nich nový modrý míček a všichni naši hafani pamlsky. Počasí nám nepřálo a ze zahradního posezení nás vyhnal liják do domu. Oslavenci dostali dortíky s příslušným počtem svíček a fůru drbání za ušima.

 

 

Obrazek

11. 4. 2008 Národní výstava psů v Ostravě - roční Amadeus Maminčino štěstí dostal od rozhodčí MVDr. Bendové ve třídě mladých ocenění velmi dobrý. Je to pejsek, který má vše ještě před sebou.

8. 4. 2008 Výstavní sezóna v plném proudu a my se také chystáme - zatím jen jako diváci na Národní výstavu do Ostravy, kde máme přihlášeného ve třídě mladých Měďánka z Hukvald (AMADEUS Maminčino štěstí), takže mu půjdeme fandit.Chystáme se s 2 generacemi našich černých chlupáčů na Klubové výstavy retrievrů KCHLS na Hlubokou. Ptám se sama sebe, co tam Heda bude pohledávat, protože začala línat a já chci vystavovat flatíka a ne peruánského naháče. Snad to nevěští hárání! Ještě bude situaci zachraňovat Tony. A hlavně si jedeme užít krásného prostředí jižních Čech a odpočinout od každodenních povinností.

Obrazek

Obrazek

6. 4. 2008 Přesně před rokem se narodily Hedě psí miminka, a tedy Tony slaví zrovna svoje 1. narozeniny. Je ho pořádný kus psa, v kohoutku je značně vyšší než Heda, ale váhově je kupodivu lehčí ...inu, nemohu srovnávat svaly s hromadou chlupů a špíčkem . Kéž by mu zůstala jeho veselá a dobrosrdečná povaha až do dospělosti, a proto právě dnes jemu a všem štěňátkům z vrhu A přeju vše nejlepší do dalších psích let!

17.3.2008 Přidali jsme další historické fotky do fotogalerie Žijeme se psy - začátky, vytvořili novou rubriku Psali o nás ve fotogalerii Žijeme se psy a dodali popisky a pár fotek do fotoalba Canisterapie- práce v Domově důchodců v Třinci .

3. 3. 2008 Otevřete-li www.psiprozivot.cz, naleznete v rubrice Výcvik terapeutických psů povídání o fence Mali a Blance . Jistě již tušíte, že Mali není nikdo jiný než naše štěňátko Amálka, zvaná Malenka a Blance se dobře vyslovuje Mali.

Také zde naleznete informace o canisterapeutickém táboře, který sdružení pořádá letos v létě již ve 2 turnusech: pro začátečníky a pro pokročilé canisterapeuty.

1. 3. 2008 Doplnili jsme zase o kousíček povídání o canisterapii. Chybí ještě fotografie, ale už se vybírají a postupně je budeme přidávat. Také jsme fotoalbum rozšířili o nám milé snímky v galerii Pro potěchu a k pousmání.

26.2. 2008 Na tento týden jarních prázdnin jsme chystali výlet do středních Čech a do Prahy za kulturou, odpočinkem a také na tzv. "Puppy Tour" - navštívit "naše tři štěňata", která zde našla nové páníčky.

Těsně před odjezdem nás velmi těžce zasáhla zpráva o tragické smrti ALFA (viz fotoalbum. Vrh A - Alf). Najednou se nám nikam nechtělo jet.

Smutek trochu potlačilo setkání s Maggie (Adélkou) a jejími prima páníčky. Jejich plány nás potěšily: v srpnu chtějí po psím táboře složit OVVR a do té doby ještě stihnout výstavu. Už v březnu jedou zatím jenom na čumendu na MVP Praha Letňany. Maggie má úžasně klidnou povahu a velmi se exteriérem podobá své mámě Hedě - fotky v galerii Vrh A - Adélka.

Další setkání jsme bohužel neuskutečnili, protože mne během cesty postihla viroza.

15.2. 2008 Přidány fotky Angela a Adélky (Maggie) do fotogalerie Vrh A

9.2. 2008 MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ V BRNĚ. Ačkoli jsem litovala, že jsem oba flaty přihlásila (zdálo se mi, že Tony měsíc po olomoucké výstavě moc ve vývoji nepokročil a Heda po hárání obvykle nevypadá nejlíp), nakonec to dopadlo skvěle. Jupííí ! Heda už nebyla 3 roky na žádné výstavě a nyní má na kontě další ocenění výborný a k tomu třetí CAC - vše v otevřené třídě.

Tony dostal ocenění výborný ve třídě mladých. Oba posuzoval slovenský rozhodčí Marián Novák. Jsem ráda, že s námi jela Bětka Vrublová a přistřihla Tonyho a také mi poradila jak Tonyho lépe vystavovat.

Fotky jsou v rubrice Žijeme se psy.

12.1. 2008 III. HANÁCKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA V OLOMOUCI

CHS Maminčino štěstí se chlubí : naši kluci Antonio (Toník) a Amadeus (Meďan) se sešli v jednom výstavním kruhu ve třídě mladých u rozhodčího Františka Kordy.

Amadeus - výborný 1, CAJC

Antonio - velmi dobrý 2

Moc děkujeme Bětce Vrublové za pomoc při úpravě srsti a povzbudivé sms a všem našim milým nejbližším, že jsme vůbec mohli vyjet do Olomouce a zvládli jsme doma ten chaos. Snímky jsou v galerii Žijeme se psy.

11.1.2008 V canisterapeutickém týmu s Hedou jsme dnes začaly pracovat s novými dětskými klienty Lucinkou a Míšou formou návštěv přímo v rodině.

1.1. 2008 Přidány další příspěvky do části Žijeme se psy a fotky Augusta (Pepsi) v galerii Vrh A.

Obrazek

30.12. 2007 Název Maminčino štěstí je osudový. Štěňátka přinášejí štěstí do rodin. Jedno lidské miminko přišlo na svět před Vánocemi a další přírůstky se zanedlouho v dalších dvou rodinách očekávají. GRATULUJEME !

28.10. 2007 Jeli jsme navštívit jedno z našich štěňat Amadea na Hukvaldy. Bráškové Meďan a Tony řádili na louce jako kdysi. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Hukvaldy.

15.10. 2007 Ukázková hodina canisterapie v rámci projektu Buďme kamarádi podporujícího integraci handikepovaných dětí do společnosti. Heda se stala miláčkem všech zúčastněných dětí.

8.10. 2007 Heda se po"mateřské dovolené" opět vrací ke canisterapii u handikepovaných dětí v Českém Těšíně.

29.9. 2007 KLUBOVÁ VÝSTAVA RETRIEVER KLUB CZ - BRNO. Svoji premiéru si odbyl Tony i jeho psovod Daniel - náš syn. Příjemné setkání jsme zažili s Bětkou Vrublovou a její smečkou a děkujeme jí za úpravu srsti Tonymu před vystavováním téměř "za 5 minut dvanáct". Dokonce se setkali a nevlastní sourozenci v jednom kruhu ve třídě Baby - štěňata 3-6 měsíců (společný táta Dogi - O´Flanagan Vice Versa). Slovinská rozhodčí Mrs. Barbara Krumpak udělila Tonymu ocenění Velmi nadějný 2. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Klubová výstava ........

15. - 16.9. 2007 VĚTŘKOVICE - canisterapeutický seminář organizovaný občanským sdružením Podané ruce Frýdek-Místek. Heda si vykonanými zkouškami prodloužila platnost osvědčení pro výkon canisterapie o další 2 roky. Fotky přiloženy v galerii Žijeme se psy - Větřkovice 2007 ....

4. - 10.8. 2007 Strávili jsme s našimi 3 psy zaslouženou dovolenou na chatě našich kamarádů, Tony poznává svět - koně, každý den plavání v rybníku dle libosti, les za humny. Móóóóc příjemných zážitků pro nás pro všechny !

1.8. 2007 Předáno poslední štěně Amadeus novým majitelům - a dům je najednou prázdný.

19.7. 2007 Dnes si pro Amálku přijely členky občanského sdružení Psi pro život.

3.7. 2007 Vytvořena návštěvní kniha s možností psaní rychlých vzkazů Možnost psaní komentářů k jednotlivým příspěvkům či fotogaleriím.

 

1.7. 2007 vložena anketa "Dáváte při výběru svého budoucího psího kamaráda přednost feně před psem ?"

V průběhu května a června jsme se učili na stránkách jiných chovatelů jaké informace jsou zajímavé a postupně jsme naši stránku vylepšovali.

10.4. 2007 první nesmělý pokus o vytvoření web stránek