Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2015

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

pf-2016.jpg

prosinec 2015 - od listopadu jsem přemýšleli, jak dál s plánovanými vrhy štěňátek. Náš půl roku starý krycí plán padl během jednoho víkendu, měnil se výběr feny i otce štěňáteksurprise. Velkým přáním manžela je mít potomka Bibinky a smíříl se s tím, že to bude třeba její vnouče... Neustále mi ležel v hlavě její vydařený vrh CH pod hlavičkou CHS Oasis of Peace. Nakonec jsme se rozhodli, že Bibinku necháme i v jejím vyšším věku nakrýt, bude to její druhý a poslední vrh. Pokud se vše podaří, tak jeden prcek zůstane doma.

Bibi má vynikající předpoklady pro práci loveckého psa, je neúnavný aportér. Práci se zvěří má raději než práci v pomáhajících činnostech. Jako nejlepší partner pro ni z hlediska povahových vloh štěňátek i exteriéru se nám jeví importovaný švédský pes Caci´s Dark Chocolate of Love, který žije v CHS Oasis of Peace.

19. 12. 2015 - Máme nakryto!

5. 12. 2015 -  jsme absolvovali s oběma našima fenama vyšetření na dědičné onemocnění očí u dr. Stani v Ostravě. Jsme rádi, že vše je opět naprosto v pořádku

 

listopad 2015 - Další úspěch v Anglii!

Reserve Dog CC and Best Liver in Show Charming Melvin Oasis of Peace

reserve-dog-cc-and-best-liver-in-show-charming-melvin-oasis-of-peace.jpg

 

25. 10 2015 -  krásné zprávy: Bibinčini potomci sklízejí úspěchy:

hnědý Charming Melvin Oasis of Peace přidal další tituly  do své sbírky na klubové výstavě ve svém domově v Anglii,

10-2015.jpg

černý Charming Shadow Oasis of Peace získal titul rez. CAC v otevřené třídě na slovenské klubové výstavě ve Viničném poblíž Pezinoku od angl. rozhodčí Mrs. Hutchinson.

shadow-10-2015.jpg

 

 

11.10. 2015 - OVVR Březolupy u Evy Hromádkové. S Adélou Labajovou jsme si udělaly dámskou jízdu bez pejsků - na kukandu. "Moc se mi to líbilo a jsem tuze ráda, že jsem to viděla, což jsem přesně potřebovala smiley Byla to hezká motivace a radost se na ty psy dívat " (cituji Adélu). Labradorka Poly má v plánu udělat OVVR příští jaro, říkala mi to.smiley

 

3. 10. 2015 - výšlap s psí školičkou, rodinnými příslušníky a přáteli na Skalku a Velký Polom. Počasí přálo, psi si užili. Zúčastnilo se celkem 9 pejsků.

 

27. 9. 2015 - Ačkoli Toníčka pořád šetřím, tak na výlet v rámci canisterapie  s jeho klientkou  nevidomou Pavlínkou vyrazil do hor s námi. Pavlínka s bráškou a maminkou, Žanetka a Tony a moje maličkost strávili hezkou neděli na Skalce.

 

21. 9. 2015  - Před chvílí jsem zamávala vzdalujícímu se autu odvážejícímu nášeho milovaného odchovance, V mysli zůstala jen střapatá silueta Catíkovy hlavičky v okně. To bylo radosti, když se po 2 týdnech setkal s pánem! Někdy opět nashledanou, Cato Maminčino štěstí. Moc nám budeš chybět!

p1020589.jpg

 

19. 9. 2015 - Voříškiáda aneb Štěkni si na Pohár ANKA 2015 - akce na podporu útulkových pejsků v Komenského sadech v Ostravě. Soutěžila Žanda, konečně má diplom a kokardu za účast na výstavě jako naši fleti. Také jsme s kolegyní Pavlou Orságovou DoTh. dělaly osvětu Dornově metodě pro zvířata. Prima akce!

p1020787.jpg

 

16. 9. 2015 - Happening pro duševní zdraví v Třinci. Společně s manželem a  našimi pejsky Tonym a Bibinkou jsme představili canisterapii jako metodu, která je nápomocná také pro duševně nemocné lidi. Po krátkém vstupu na pódiu jsme pokračovali v ukázkách vedle na prostranství. Psi byli magnetem nejen pro děti, ale také klienty stacionáře Jordán Slezské diakonie v Třinci, která společně se studenty Ostravské univerzity celou akci zorganizovala.

 

12. 9. 2015 - Canisterapeutický víkend v Liščím mlýně (Frenštát pod Radhoštěm) - náročný den, kdy Bibinka prodloužila platnost certifikátu canisterapeutického psa opět o další 2 roky a já odpoledne přednášela na semináři pro nové adeptyv práci v canisterapii.

 

7. 9. 2015 - nedočkavě vyhlížíme štěňátko z vrhu C, asi 2 týdny bude u nás bude na hlídání pejsek Cato.

 

Nemohli jsme odolat a Bibinku jsme po krásném úspěchu na výstavě v Horce nechali vyfotit profesionální fotografkou Terezou Vaňkovou a portrét nechat zvětšit na plátno. Zde je pracovní verze. Bude to pro nás krásný dárek.....

b.jpg

 

 

22. 8. 2015 Srnčí hody v obci Bocanovice - Byli jsme osloveni mysliveckým sdružením Novina, zda bychom se s našimi fletíky zúčastnili přehlídky plemen loveckých psů, která byla jedním z bodů programů. Laické i odborné veřejnosti  byla se stručnou charakteristikou představena tato plemena: karelský medvědí pes, polský honič, jezevčík drsnostrstý, český teriér, maďarský ohař, český fousek, německý barvář, foxteriér a flat coated retriever (v podobě Bibinky a Toníka wink).

 

4. 8. 2015 - naši hafani na 2 týdny změnili domov. Jeli k naši "tetě na hlídání" , k paní Evě Nohelové do Albrechtic u Českého Těšína. A my s mužem po 5 letech zmizeli za hranice k moři a ujeli těm hrozným vedrům v České republice.

 

26. 7. 2015 - Retriever Club Show RK CZ Horka nad Moravou, judg. Claudia Berchtold (A). Obrovskou radost nám dnes udělala naše BIBINKA (Ch CZ a SK, JCh CZ, SK a A, Darling Oasis of Peace). Ve svých 7 letech vyhrála ve třídě vítězů, od rakouské rozhodčí Claudia Berchtold obdržela tituly CAC, Vítěz Horky feny a BOS. V boji o titul Vítěz Horky feny se střetla se svou nádhernou dcerou Charming Asta Oasis of Peace. Alžběta Vrublová může být na své odchovy pyšná!
Slunečný den jsme si užili v příjemné atmosféře mezi veselými lidmi a tímto děkuji za společnost Alžbětě Vrublové a Jakubovi Uherkovi, Adéle Labajové, Káji Podešvové, Danuši Brumkové, Petře Janhubové Ulrychové s manželem, Lumírovi  Badururovi.
Za předvádění patří dík Bětce Vrublové a Soni Axmanové, za půjčení první fotky děkuji Veronice a Zdeňkovi Pavlušovým. Tak vidíte, jak byli všichni na nás hodní!

horka-2015.jpg

11816848_10205823297199843_2644340413919084385_n.jpg

 

19. 7. 2015 - bohužel, Tricolora víkend jsme zažili jen zčásti: výstavu jsme neviděli (38°C ve stínu a naše zažívací problémy v rodině to nedovolily). V neděli jsem se zúčastnila Canisterapeutického workshopu v Křtinách, který vedla Maťka Michálková. Je dobré vidět, jak to dělají jinde!

13. 7. 2015 - včera jsem zahájila další pravidelná cvičení s 2 skupinkami pejsků, majitelům pomáhám zvládat výchovu a základní poslušnost. Tony pracuje 2x týdně v canisterapii v jablunkovské knihovně a bude brzy doplněn Bibinkou. Babetka nám udělala čáru přes rozpočet - rozhodla se hárat. Takže nyní nepracuje a zřejmě se neúčastní výstavy v Horce.

Na nejbližší víkend plánujeme navštívít Tricolora víkend v Křtinách a hned neděli na to Klubovou výstavu retrieverů RK Cz V Horce u Olomouce. Přihlášeny jsou naše feny Babeta a Bibi.

 

29. 6. 2015 - již více než měsíc se v naší chovatelské stanici nevyskytují žádná štěňátka, ta naše již mají své nové domovy. S majiteli odchovu C jsme v kontaktu, posílají fotky a zprávy, jak bumbrlíčci prospívají, jak s nimi chodí cvičit...

Rozběhnul se mi první letošní kurz Psí školičky. scházeli jsme se každý týden a 6 setkání uběhlo jako voda. Potěšilo mne, že všichni chtějí pokračovat v navazujícím kurzu. Takže toto léto opět věnuji výcviku. .

Červenec bude hodně pracovní. Město schválilo grant pro Knihovnu Jablunkov a celý měsíc se budeme 2x týdně v knihovně scházet s předškoláky na canisterapeutických setkáních s názvem Čtení s Tonym, Bibi a Babetou.

 

 26. 5. 2015 - trochu jsme dělali osvětu.

plakatek.jpg

V příjemném moderním prostředí kavárny Café Čítárna se konal besedoseminář na téma Canisterapie zorganizovaný Gabčou Myslikovjanovou. Deštivé chladné  počasí odlákalo lidí k teplu domova, takže se nás sešlo málo, ale pro mne to bylo výborné spolupracující publikum.

img_0231.jpg

img_0237.jpg

img_0251.jpg

1. 5. 2015  Klubová výstava retrieverů SK – Kamenný mlýn , norský rozhodčí Finn Arild Thorsen ( CHS Flat Gardens). Krásný den pro nás. Po dlouhé době jsme opět vystavovali:
Antonio Maminčino štěstí – Výborný 3, třída veteránů


Babeta Maminčino štěstí (14 týdnů po porodu) – Výborný 4, třída šampiónů


A to nejlepší nakonec! Darling Oasis of Peace – Výborný 1 ve třídě čestné.


Hafani dostali nádherné posudky, jsem maximálně spokojená. Děkuji za pomoc manželovi, Alžbětě Vrublové a Lence Smutné.


Domů jsme dorazili 23.15 za ošklivého lijáku. Den využitý beze zbytku – navštívili jsme náš odchov Copyright Maminčino štěstí (25. 1. 2015) poblíž Ilavy. Posíláme pozdravy za vřelé přijetí, pohostinnost a opravdu děkujeme za péči a ten nejlepší domov, jaký jsme si pro Rajta mohli přát!

(Club show of Slovak Retriever club 1. 5. 2015 – judge Finn Arild Thorsen (Flat Gardens Kennel). Full day job for us:
Antonio Maminčino štěstí – Excellent 3, Veteran Males
Babeta Maminčino štěstí (14 weeks after birth of Litter C) – Excellent 4, Champion Females
A to nejlepší nakonec! Darling Oasis of Peace – Excellent 1, Honour Females.
Our dogs received wonderful assessments, I am very satisfied. Thansks for help Robert Bischof, Alžběta Vrublová and Lenka Smutná.
We managed to visit our offspring Copyright Maminčino štěstí in the Slovak Republic this day. Big thanks to the owners for the care of a nice home for our puppy!
)

img_0057.jpg

img_0066.jpg

img_0083.jpg

 

 

11. 4. 2015 - Cato má 11 týdnů a zatím je u nás. Maximálně se mu věnujeme. Učí se chodit na vodítku, žije s námi v bytě a snažíme se pracovat na socializaci  - děti, auta, koně ostatní psi....

cato-11-tydnu.jpg

 

6. 4. 2015 - Před 8 lety se narodil první vrh v CHS Maminčino štěstí. Z početného vrhu jsme vypiplali 11 černoušku. Augustus, Antonio, Angelo, Amadeo, Albert, Alf, Arabela, Amanda, Amálka, Adélka, Agnes dál rozdávali a rozdávají radost po celé naší republice a na Slovensku.

Toníčku, vítej v klubu VETERÁNŮ, už máš nárok na důchodcovskou průkazku. Ty však pořád ještě občas pracuješ v canisterapii a hlavně tě musím pochválit - již nikdy nebudu mít tak hodného, mírného a klidného psa. Kam příjdeš, tam se stáváš miláčkem.... Určitě ti odpustíme pár veteránských neřestí, které se už u tebe objevují.heart

karlovice2013.jpg

Happy birthday, Tony!!!

 

10. 3. 2015 - První týden v březnu v 3. čísle časopisu FAUNA vyšel článek o nás. Byl připravován před více než 2 měsíci. Když jsem jej dostala k autorizaci koncem ledna, neměla jsem sílu už nic předělávat, přestože Hedunka už nežila... Flat-článek do časopisu Fauna.pdf

 

7. 3. 2015 - chladná, ale slunečná sobota, první schůzka s páníčky štěněcích dorostenců a plánování dalších setkání (JAK VYCHOVAT, JAK CVIČIT ZÁKLADNÍ OVLADATELNOST).

Má se oteplit, zítra stavíme štěňátkům velkou ohradu venku na zahradě (už z vrhu A máme 20 metrů pletiva poloviční výšky, které používáme na venkovní výběhy pro štěňata). Přes den je na chvílku vyndáme na sluníčko, jakmile jim bude zima, tak půjdou do sklepní místnosti, kde budou mít matrace na ležení, jinak budou na hoblinách. Konečně budou krásně vonět dřevem! Dá se tam přitopit infratopidlem. Babetku pozvolna začínáme odstavovat. protože ji prckové už hodně koušou při kojení. Jinak si rádi dávají všechno možné (namočené granulky, včera zbouchali kuřecí maso s rýží a s vývarem, tvaroh s rýží a mlékem trochu nasladko nebo zase jogurt s piškoty....) V úterý nejpozději chceme naočkovat (záleží na veterináři, kdy může přijet), aby byli už trochu v pohodě z očkování při předávání. Jako první půjde z domu pryč v neděli Carbon, v úterý Cesmína. Pak si počká další pejsek asi za cca 2 týdny až páníček dodělá plot u domu, pejsek na Slovensko si počká déle kvůli předpisům o  očkování proti vzteklině. A jeden prcek je stále volný.

img_0047.jpg

27. 2. 2015 - Omlouvám se všem fandům našich céčkových štěňátek, že nemohou již sledovat jejich vývoj na zvláštních stránkách. Byly zablokovány, protože nesplňují požadavky na nekomerční stránky. surprise  Pokud to ještě budu stíhat, vytvořím je znova a umístím jinam.

Štěňata prospívají a už jsou z nich pořádní raubíři. Pro rychlejší identifikaci jsme je označili na kožíšku voskovými barvami. Zítra budeme podruhé odčervovat a po 8. 3. 2015 tetovat a čipovat.

img_0345.jpg

img_0342.jpg

 

30. - 31.1.2015 - PRACOVNÍ  SEMINÁŘ DORNOVY METODY, Praha-Toulcův dvůr. Koukala jsem udiveně, co se za 1,5 roku od základního kurzu přihodilo nového v metodice. Jsem ráda, že jsem se mohla zase o něco dále posunout. A svému muži  děkuji za to, že jsem mohla s klidnou myslí opustit čerstvě narozená štěňata a mít jistotu, že je o vše postaráno.  

 

25. 1. 2015 - dnešní noci nad ránem až do oběda se rodily naše štěňátka vrhu C. Na svět přišli 4 chlapečci a 1 holčička. (tonight  puppies are born: 4 males + 1 female)

img_0196.jpg

Něco krásného skončilo, něco nového krásného začíná. To je život.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

heduska-bezi-po-nebeskych-lukach.jpg

7. 4. 2002 - 11. 1. 2015

img_0420.jpg

Heda už není.
Po krásných společných 13 letech s ní odešel i kus mého života. Ačkoli jsem si myslela, že jsem na to připravena, samozřejmě tomu tak není a hrozně moc to bolí.
11.1. - zvláštní datum pro rozloučení s jedničkou mezi pejsky v mém životě,  kterým už prošlo tolik psů.
Byla můj PRVNÍ flat.
Byla můj PRVNÍ pes, kterého jsem sama uchovnila. Kvůli ní jsme si registrovali chovatelskou stanici.
Byla JEDNIČKOU v naší smečce.
Byla JEDINEČNÁ v tom, jak jsme byly spolu propojené. Zvláštní spojení, nedefinovatelné .... něco mezi nebem a Zemí. Můj muž dokonce tvrdí, že jsme si byly povahově podobné. Vždyť jsme se také slavily narozeniny ve stejný den v roce - 17.4.

Poslední 4 roky žila v "prodlouženém čase". Vybrala si tolik vážných diagnóz, snad za celou smečku. Byla nejzarputilejší flat, jakého jsem znala a se vším, co se jí přihodilo, bojovala velmi statečně a nikdy to nevzdávala.
Děkuji ti, Hedo, že jsi se objevila v mém životě, tolik jsi jej ovlivnila a já jsem navždy tvým dlužníkem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Veškeré naše volno před i po Novém roce jsme věnovali pobytu v přírodě společně se psy.

 

2. 1. 2015 máme za sebou příjemně prožité téměř 4 dny v Herolticích na předsilvestrovském pobytu Školy pracovní a zábavné kynologie Pavla Bradáče. http://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Heroltice