Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2016

29. 12. 2016 - Zimní vycházka. Kdo chtěl a mohl z naší psí školičky jít na společnou zimní vycházku, tak s námi prošel oblast Noviny na Jablunkovsku. Šla i pětiměsíční štěnda z našeho vrhu E, tak jsme to nijak nepřeháněli.

novina-17.jpg

 

9.12.2016 - přijela Míja (EUFEMIA Maminčino štěstí) a pobude u nás.

prosinec-2016.jpg

 

5.11. 2016 - Tak už nám vrh E dorostl a může bez obav navštěvovat psí školičku. Dnes jsem zahájila poslední štěněcí kurz v tomto roce a snad nám počasí bude přát nadále. Je v něm doslova přefletováno a dokonce CHS Maminčino štěstí je v převaze, za což děkuji prima páníkům našich štěńat heart. Navštěvují jej pyrenejský ovčák, cane corso, německý ovčák, 3 černí flat coated retrívři a jeden hnědý fletík. Věk 3 -7 měsíců.

p1060876.jpg

25. 10. 2016 - štěňátka vrhu E se rozutekla do svých nových domovů, v pátek odjede poslední. V naší chovatelské stanici  po dlouhém rozhodování zůstává fenka ERNA (fialový obojek)

dsc_1350.jpg

Erna - 5 týdnů

 

erna---necele-3-mesice-3.jpg

Erna - necelé 3 měsíce

 

17. 9. 2016 - Klubová výstava Retrieverklubu CZ, rozhodčí Mrs.Ann Youens, ch.st. Riverglide, UK. Loni jsme na klubovce v Oslavanech chyběli, letos jel muž sám a nezklamal. Neporušil tradici a přivezl burčák, med, poprvé čokoládové lanýže a podařily se i dvě krásné kokardy.
 
Django Maminčino štěstí ve tř. dorostu - Nadějný 2

Darling Oasis of Peace ve tř. veteráni feny - Výborný 2
Velký dík za pomoc s předvedením Bibi patří Kamile Bolfové.

 

28. 8. 2016 - HAFIÁDA ve Vendryni, pejskařská akce  s výstavou voříšků, galerií fotek, ukázkami aktivit se psy a pro psy. Pomáhala jsem při ukázce Dornovy metody pro zvířata MVDr. Pavlíně Gajdošové. Modelem ná byla naše Žanda. yes

 

4. 8. 2016 - jakýkoli kontakt s majiteli našich odchovů potěší. Pro tyhle pesany mám slabost: asistenční psi Amálka Maminčino štěstí (v psím důchodu) a Balú Maminčino štěstí se umějí krásně radovat.

malenka-a-balu-1.jpg

 

červenec 2016

28. 7. 2016 - se Babetce narodilo 11 štěňátek, z toho 8 holčiček a 3 kluci. Štěňátka mají samostatnou stránku, kde můžete sledovat jejich vývoj.

http://vrh-e-mamincino-stesti.webnode.cz/

p1050713.jpg

 

Závěr školního roku přinesl tolik očekávané a zasloužené volno, konečně se budu moci přes léto naplno věnovat psům.

17. 7. 2016 - Moc přínosný výlet s naší Psí školičkou do ZOO Olomouc

zoo.jpg

zoo-2.jpg

- malý "nebojsa" 5 měsíční Django Maminčino štěstí nemá ty správné reakce na nebezpečí, ve spolupráci s ošetřovatelkou dravců udělal velký pokrok. Moc přínosné bylo i zhlédnutí komentovaného krmení arktických vlků - pejskaři mohli vidět nádhernou komunikaci ve smečce s přesně vymezenou hierarchií (naši hafani měli větší zájem o to masíčko wink )

 

Před časem jsme pomáhali hledat nový domov pro náš odchov 7 letého Buddyho Maminčino štěstí, který z rodinných důvodů už nemohl být u svých majitelů. Jsem nadšená, že našel skvělý nový domov u slečny Ireny Kozákové a jejího přítele Jakuba v Praze. Irena se již kdysi starala o asistenčního pejska Balúa, brášku Buddyho, takže s fletíky má zkušenost. Tomu se říká "osud Maminčino štěstí", nepořídili si štěňátko, ale dospěláka z naší chovatelské stanice.

p1050550.jpg

 

4.- 6. 7.2016 jsme trávili s manželem na jižní Moravě - jak jinak než pracovně s pejsky. Ačkoli jsme měli odlišný program, užili jsem si alespoň pár společných příjemně strávených chvilek na vycházkách s Toníkem a Djangem nebo s přáteli ve sklípku. Já jsem se účastnila semináře Canine Touch - Level 1 u lektorky MVDr. Ivany Ruddock. Už jenom osobní setkání s touto pozitivní a vlídnou ženou mne nabilo! Těším se, že znalosti uplatním v ošetření měkkých tkání našich pejsků. Manžel jel na první výstavu našeho Djanga do Kelče a dopadli úžasně.

Regional Club Show of Retrievers RK CZ  (judge Petr Studeník)

Django Maminčino štěstí -  very promising 1, baby class, BIS Baby

django-postoj--4-5-mesice.jpg

p1050373.jpg

Django pilně cvičí a dochází s manželem do naší psí školičky. Od května se nám rozběhl letošní kurz pro štěňátka. Prvního běhu využili i majitelé jeho brášky Denvera v rámci bezplatného chovatelského servisu a dojížděli až zdaleka, z Karviné.

24. 6. 2016 - Svitla mi naděje, že v naší chovatelské stanici bude vyrůstat fenečka zrozená pro canisterapii a bude pokračovat linie OˇFlanagan Vice Versa x Akita od Lomnických vod. Byl to pro mne mimořádně vydařený den. Ačkoli jsme doufali jen tak na 50%, tak včera na ultrazvuku potvrzena březost naší Babetky. Takže se v CHS Maminčino štěstí mohu připravovat na vrh E, který, když se podaří a vše dobře dopadne, bude po dlouhou dobu našim vrhem posledním....až skoro chovatelství pověsím na hřebík wink.
Na samém konci července se narodí naše černá Éčka.

18. - 19. 6.2016  - důležité je stále na sobě pracovat, přijímat nové informace a setrvávat v pozitivním naladění. Asistence na základním kurzu Dornovy metody na Hradisku u Rožnova p. R. pod vedením Andrey Dunové. Bylo skvělé pomáhat účastníkům kurzu, kteří chtějí pomoci pejskům svým i cizím.

13516717_1005838912803288_6362024534339501754_n.jpg

11. 6. 2016 - testování canisterapeutických psů ve Frýdku- Místku pod hlavičkou Podané ruce, z.s. Certifikát si o další 2 roky prodloužili Babeta a veterán Tonda

4. 6. 2016 - Koncem května jsme začali s Djangem cvičit v naší Psí školičce pro štěňátka. Dojíždí tam i jeho bráška Denver z Karviné. Django je moc šikovný, manžel se mu individuálně věnuje (a tím nenápadně přehazuje výcvik všech zbývajících fletů ze smečky na mnelaugh). Django miluje vodu a je už dobrým plavcem i v proudu řeky, také aportování mu jde. Přihlásili jsme jej na jeho první výstavu - v červenci pojedou kluci do Kelče.

27. 5. 2016 - Babetka začala hárat. Rozhodli jsme se, že letos budeme mít  ještě jeden vrh - vrh E. Bude to druhý a poslední vrh této sedmileté feny a moc rádi bychom si vybrali fenečku z plánovaného spojení s nádherným šestiletým psem  Rumpusem (Flamboyant Rumpus Oasis of Peace) z jižních Čech a tak omladili naši smečku. Držte palce, aby se krytí zdařilo a cca za 3 týdny bychom mohli vědět, zda se opravdu štěňátka narodí.   

16.5.2016 - Majitelé zodpovědně sdělili, že přišly výborné výsledky vyšetření kloubů od MVDr. Deckera:

CIPÍSEK Maminčino štěstí (Axl) 16 měsíců - (Babeta Maminčino štěstí x Gargamel Oasis of Peace) ED 0/0, HD A/A

alex---cipisek.jpg

 

27.4.2016  -  dneska jsme po velmi těžkém rozhodování konečně vybrali pejska z vrhu D do naší chovatelské stanice. Týdny jsme sledovali vývoj Bibinčiných prcků den ze dne jsme měnili názory KOHO? a zase se vraceli k původním ... Vrh D je velmi vyrovnaný a kluci všichni jsou úžasní.

Náš flatí tým posílí  DJANGO Maminčino štěstí alias Pan Hnědý. Je to pejsek velmi hezkého exteriéru, s nádhernou hlavou, jejíž podobu zdědil po svém otci. Je nebojácný, trošičku svéhlavý, ale hodně kontaktní vůči lidem. Má před sebou slibnou výstavní i pracovní budoucnost a doufám, že mu umožníme využít jeho potenciál.

dsc_1702-1.jpg

 

9. dubna 2016 - NVP Ostrava . Rozhodčí MVDr. Jindřiška Bendová.

Máme za sebou náročný, ale krásný den. Po delší době jsem si zaběhala ve výstavním kruhu, a to postupně se 4 flatíky. Všichni patří mezi naše odchovy - CHS Maminčino štěstí.

Cipísek Maminčino štěstí (Babeta Maminčino štěstí x Gargamel Oasis of Peace) - výborný 3 ve třídě mladých psů (jeho premiérasmiley ), majitel Vojtěch Slíva

Cesmína Maminčino štěstí (Babeta Maminčino štěstí x Gargamel Oasis of Peace) - výborný 1 , CAJC ve třídě mladých fen (taktéž její premiérasmiley ), majitel Jaroslav Červek

Antonio Maminčino štěstí (Akita od Lomnických vod - HEDA x O´Flanagan Vice Versa - DOGÍ) - výborný 1, BOV (Nejlepší veterán plemene), ve třídě veteránů, majiteli jsme my s manželem

Babeta Maminčino štěstí (Akita od Lomnických vod - HEDA x O´Flanagan Vice Versa - DOGÍ) - výborný 1, CAC, ve třídě pracovní, majiteli jsme my s manželem

Velkým potěšením mi bylo setkat se s manželi Slívovými a Červkovými, páníčky našich céčkových štěňat, kteří neváhali a přihlásili psy a svědomitě se připravovali na jejich první vystavu. Ráda jsem se setkala s přáteli od fletíků, ale také se svými svěřenci z psí školičky, kteří přijeli na kukandu nebo rovnou vystavovat a fandit si navzájem.

 

Pro naší CHS ještě jedna důležitá zpráva: Cesmína Maminčino štěstí má vynikající výsledek z hodnocení dysplazie, DKK i DLK 0/0! Gratulujeme majitelům!

29. března 2016 - konečně zavládlo slunečné teplejší počasí. Však už je na čase, jaro začalo! Štěňátka povyrostla a denně jsme venku na zahradě.

Dneska dorazily vstupní listy na Národní výstavu psů v Ostravě a 6. dubna se převede Babeta v pracovní třídě  a Antonio Maminčno štěstí mezi veterány. Jsem moc ráda, že se uvidím i s odchovy po Babetce z vrhu C - Cipískem a Cesmínou M. š., kteří se předvedou ve třídě mladých. yes

březen 2016 - volný čas dělíme mezi dospělé psy a péči o štěňátka. S Babetou  jsme splnily závazky smlouvy s Evropským spolkem pro OZP v canisterapii. Na programu byla práce ve stacionáři Paprsek v Třinci na oddělení předškoláků. (skupinkou dětí s problémy pozornosti, s řečovými vadami i s opožděným motorickým vývojem...)

p2010435.jpg

20 .2. 2016 se Bibince narodilo 6 štěňátek, z toho pouze 1 holčička. Štěňátka mají samostatnou stránku, kde můžete sledovat jejich vývoj. http://mamincino-stesti-vrh-d.webnode.cz

p1030433.jpg

 

6. - 7. 2. 2016 - DuoCACIB Brno. Ačkoli jsme nevystavovali, tak jsme si udělali s mužem výlet na výstavu a setkali jsme se přáteli. Byla jsem ráda, že jsem  viděla nádherné fletíky. A ten večer ve vinném sklípku talé nebyl špatný. laugh

 

30. ledna 2016 - 43. den březosti Bibinky

12670085_10208799598892881_6011894188979835011_n.jpg

 

20. ledna 2016 - krásný tatínek našeho loňského vrhu C:

JCH CZ JCH SK CH PL NV Gargamel Oasis of Peace

gargamel-oasis-of-peace.jpg

 

18. ledna 2016 - až do konce února bude trvat naše canisterapeutická práce v stacionáři pro hendikepované děti Paprsek v Třinci. Tento krátkodobý projekt zorganizoval Evropský spolek pro osoby se zdravotním postižením v Třinci. Napoprvé  bude pracovat Tony, klidný, vyrovnaný, ale už stárnoucí pes. Hned na dalších setkáních ho vystřídá "bláznivá", temperamentější, ale moc jemná Babeta. Toníčka si šetřím pro práci s nevidomou Pavlínkou.

p1030252.jpg

 

14. ledna 2016Bibinka je březí! Ultrazvukem nalezeno cca  6 - 8 plodů, je ještě příliš brzy pro přesnější informace.

m.: JCH A, JCH CZ, JCH SK, CH CZ, CH SK  Darling Oasis of Peace

 o.: JCH CZ, JCH A, JCH  PL, JCW, CH CZ Caci´s Dark Chocolate of Love

 

vrh-d.jpg

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

pf-2016.jpg