Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2011

 31. 12. 2011 - Our family with our dogs. Nádherný poslední den v roce - Silvestr! Jsem natěšená, že po dlouhé doě jsme se opět sešli doma se svými dětmi a  našimi psy. To stálo za to vyrazit na výlet na Bahenec.

o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/prochazka_Bahenec-Silvestr_2011

 

img_1854.jpg

 

 28. 12. 2011 - Walking with dogs and friends in Frýdek-Místek near Kennel Oasis of Peace. Again, again, again!!!

Setkání a úžasná prochajda po lesích a loukách na okraji Frýdku-Místku s kamarády pejskaři a jejich miláčky. Pak jsme se mohli potěšit mazlením se štěňátky vrhu G v CHS Oasis of Peace.

 

prochazka-zaverem-roku-2011--1-.jpg

cela-psi-seslost.jpg

Speciální poděkování patří za trpělivost všem zúčastněným a Honzovi Vránovi se ženou za nezištnou pomoc při naší nemilé příhodě!!!

 

 

 25. 12. 2011 - New snaps from Bratislava -  Bond Maminčino štěstí of Litter B.

Paní Dáša Skýpalová poslala fotky. Zhlédněte více na albu o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Leonkovy_Vanoce_2011_-_Bond_Mamincino_stesti_v_Bratislave/#409563_287460057973558_100001286972308_885648_659074055_n.jpg

 

409563_287460057973558_100001286972308_885648_659074055_n.jpg

 

 

(Meeting Babeta Maminčino štěstí.)
Navštívíli jsme Bonitu (Babetu Maminčino štěstí) v Horní Suché.

18.12.2011-babeta-mamincino-stesti.jpg

18.12.2011-babetka-s-panickem.jpg

 

18. 12. 2011 - Thanks for all  year-long work in animohterapy with dogs. Účastnili jsme se společenské akce občanského sdružení Podané ruce ve Frýdku-Místku, kde bylo aktivním canisterapeutům - členům sdružení-  poděkováno a předány dárky, tj. nové tričko a postroje pro psy s označením organizace.

 

18.12.2011-podekovani-canisterapeutum--kytice-za-praci-ve-zkus.-komisi.jpg

Kytice za práci ve zkušební komisi

18.12.2011-podekovani-canisterapeutum.jpg

 

 

21. 11, 2011 - Bibinka je po operaci cysty na ocase, takže až do vytažení stehů se zabydlela doma. Je moc hodná, ale tu první noc jsme nepali nikdo, špatně snášela bolest. Heda má za sebou další kontrolní vyšetření, stav podle RTG nezměněn, jen navíc přibyla artróza. Kulhá, ale je pořád v dobré náladě. Na veterině si libuje, že ji každý obletuje a rozmazluje.
 

12.11.2011 - nádherné počasí, nádherné prostředí. V bažantici v Albertovci nedaleko známého hřebčína byla započata lovecká sezóna. Byli jsme s Bibi a Tonym při tom a protože bylo hodně střelců a také mnoho psovodů se psy (asi 30 psů), tak výsledek byl solidní : 1 917 kusů bažantů.

6. 11. 2011 - neskutečně teplé slunečné nedělní dopoledne jsme strávili s kompletní smečkou na úbočí osady Vitališov, kde jsem pokračovala ve výcviku bulteriérky Berušky. Záměrně jsem zapojila celou smečku, protože fenečka nemá možnost se setkat s velkými psy je dominantní. Pracovali jsme na její socializaci, ovladatelnosti  a poprvé se setkala se zvěří. Beruška ve svých 8 měsících je velmi šikovná a hned napoprvé pochopila, jak se nosí pernatá v tlamě a nesmírně ji to baví. Ještě bychom potřebovali sehnat toho divočáka.

 

6.11.2011---po-vitalisovem-2.jpg

6.11.2011---pod-vitalisovem-8.jpg

6.11.2011---pod-vitalisovem-10.jpg

 

5. 11. 2011 - první klasický hon v sezóně v MS Vratimov. Od nás se zúčastnila pouze Bibi s manželem a společně si užili nádherný slunečný den a odvedli pořádný kus práce. Pro muže to byl úplně první klasický hon a moc se mu líbíl. Z části má na to vliv i Bibinka, kterou myslivci moc chválili. Je to opravdu pracovní flat, jehož místo je spíše v myslivosti než v sociální práci. Moc ji to baví.

22. 10. 2011 -  účast v programu Setkání náhradních rodin ve Smilovicích, které pořádalo o. s. Filadelfia -přístav. Celkem 18 rodin s dětmi v pěstounské péči si mělo možnosti vyměnit zkušenosti, absolvovat přednášky, běhěm kterých bylo o děti postaráno a měly svůj program. My jsme se pokusili vyplnit 60 minut jejich sobotního odpoledne. Hlavně pracoval Toník, ale ke konci jsme měli přichystáno překvapení pro naši nevidomou klientku Pavlínku, a to po více než 1/2 roce se setkala s Hedou, která se navěky zapsala do jejího srdíčka. Můj skvělý manžel ji dovezl na závěr programu.  Heduška si svých 10 minut slávy na podiu uživala  a byla moc ráda, že mohla s Tondou pracovat ve dvojici.

 

img_5356_dpp.jpg

 

A ještě, aby toho v sobotu nebylo málo, jsme absolvovali náš první hon na kachny! Myslivci z Vratimova jsou moc prima  a pro nás to byla skvělá tečka za prosluněným, ale mrazivým odpolednem. Rychle vytřít mokré a močálem smrdící fletíky do froťáku, naložit plné misky žrádla a pak už jen spááát....

 


 21. 10. 2011 - Jako každoročně vždy v říjnu, tak i letos, se rozběhla moje pravidelná práce v canisterpii naplno. Navštěvujeme s Toníkem a Bibi  Církevní speciální školu v Českém Těšíně. Od listopadu nám začne cyklus setkání ve školní družině PZŠ Henryka Sienkiewicze v Jablunkově. Ještě je otevřena otázka opětovného Čtení pejskům  v Městské knihovně v Českém Těšíně - doba schůzek mi koliduje s pracovní dobou.

 

9. 10. 2011 - rozhodla jsem se konečně informovat i na stránkách, jak je to s naší Hedou. Hodně lidí, kteří byli zvyklí  ji vídávat se mnou při canisterapeutických příležitostech, se mne na ni ptá. Heduška vážně onemocněla a je stále v léčbě.

 

eda---poc.-dubna-2011.jpg

Akita od Lomnických vod(Heda) - poč. dubna 2011

 

Začalo to už v zimě občasným zakulháním, které jsme považovali za příznaky artrózy kloubů.  I přes intenzívní podávání kloubní výživy, se její stav nelepšil, ba právě naopak. Ještě v počátkem dubna se zúčastnila NVP v Ostravě, kde zabodovala a předvedla se také v odpoledních soutěžích mezi nejlepšími veterány. Ale to už jsme věděli, že ji už nebudeme více vystavovat a nohu musíme šetřit.  V květnu byl proveden první RTG přední nohy a neukázalo se nic mimořádného. Po nařízeném 8 týdenním pohybovém klidu, (který však nepomohl, ale Heda stále více a více trpěla a přední nohu téměř nepoužívala)  jsme byli rozhodnuti nechat provést artroskopii kloubu na ortopedii ve Zlíně. Ještě předtím jsme však nechali počátkem července nohu opět zrentgenovat. Bohužel, snímek ukázal osteosarkom v ramenním kloubu. Prognóza je velmi nepříznivá, protože se jedná o velmi agresivní nádor, rychle metastazující. Byla nám doporučena eutanazie.

Když jsme se z této zprávy trochu vzpamatovali, začali jsme hledat ještě nějakou šanci. Nyní je Heduška v léčbě novým, ještě neregistrovaným preparátem a užívá ještě další podpůrné prostředky, které mají zmenšit riziko metastáz, dostává se jí z naší strany mimořádné péče ať už jde o složení stravy, rehabilitaci plaváním vzhledem k atrofii svalstva na noze a také tlumení bolesti, když ji nožka pobolívá. Rozhodli jsme to ještě nevzdat a hlavně užívat si plně společného času, který nám zbývá. Heda je v lepší kondici nez na začátku prázdnin. Je stále veselá, chutná ji jíst, pokud jí to noha dovolí, tak řádí s ostatními pejsky ve smečce. Lékařská kontrola závěrem srpna dopadla velmi optimisticky. Víme, že není vyléčená, rakovina se jenom "zalekla". Až se nemoc opět probudí a udeří novou silou, nenecháme Hedušku trpět.

Tak držte palce, ať tento krásný čas, jaký máme teď, trvá ještě dlouho! Heda Vás všechny pozdravuje svým typickým oblíznutím!

 

3. 10. 2011 - Jak to jde v mojí malé soukromé "psí škole":  Využívám nádherné babí léto a cvičím individuálně minimálně 1x týdně s páníčky a jejich miláčky. Štěndům je přibližně okolo 6-7 měsíců, jsme přibližně téměř v polovině kurzu a někteří udělali neuvěřitelné pokroky. Máme rozcvičena tato plemena - Kavalír, čivava, bulteriér.

 

Tímto víkendem jsme pro letošní rok zakončili výstavní sezónu - další výstava s nádhernými výsledky!

24. 9. 2011 Špeciálna výstava Slovenského retríver klubu, Výhně (nedaleko Kremnice),  rozhodčí Mr. Martin O´Donoghue ( chovatelská stanice Philipstown, Irsko) (Special show of Slovak Retriever Club, judge Mr. M O´Donoghue, kennel Philipstown, IRL). Uspěli jsme:

Darling Oasis of Peace - (třída šampiónů) V1, CAC, Vítěz speciální výstavy, BOB (females, winner´s class) - Excellent 1st, CAC, Winner of special dog show, BOB)

Antonio Maminčino štěstí -  (třída šampiónů) V1 , CAC, Vítěz speciální výstavy (males, winner´s class) - Excellent 1st, CAC, Winner of special dog show

Pan rozhodčí O´Donoghue posuzoval velmi pečlivě, každého psa pořádně ohmatal, prsty poměřoval hlavu a uši hodně sledoval nasrstění, koukal kolik mají podsady a srst pečlivě projížděl mezi prsty. S pejsky komunikoval a doslova se s nimi mazlil. Některé nechával dosti běhat, pohyb jej velmi zajímal. Přesto tituly nešetřil, a tak jsme téměř všichni odjížděli s poháry a cenami.
o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Specialna_vystava_retrieverov_-_Vyhne_24._9._2011

 

img_1674.jpg

 

 

19. 9. 2011 - Klubová výstava Retriever klubu CZ  (Retriever Club CZ´ show), rozhodčí Mrs. Brenda Hutchison (chovatelská stanice Waverton, Velká Británie).
Už poněkolikáte jsme se sešli v areálu zámeckého parku  v Oslavanech k hodnoceníi krásy všech druhů retrieverů. Krásné přírodní prostředí, počasí jako na objednávku, dobrá organizace celé akce a příjemné setkání se známými tvářemi udělali tuto neděli nezapomenutelnou. A to jsme ještě netušili, jak dopadneme. Fandit s námi přijela celá naše psí smečka, a bylo to zapotřebí. Předvádění našich pejsků se ujala Bětka Vrublová a za to dík.
Posuzování anglické chovatelky bylo přísné (známka výborná nebyla zrovna častá, mnozí byli překvapeni tím, jak rychle odešli se známkou velmi dobrý). Paní rozhodčí se zaměřovala především na hlavu psa , délku nadloktí, celé předhrudí, hloubku hrudníku, hřbetní linii a pohyb.

 Darling Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 1., CAC, Klubový vítěz, BOB (females, winnerś class - Excellent 1st, CAC, Club´s winner BOB)

  Antonio Maminčino štěstí (psi, třída vítězů) - Výborný  (males, winnerś class - Excellent)

 

Bibinka se stala nejkrásnějším představitelem plemene z 93 příhlášených Flat Coated Retrieverů!!!

 Bibi won CAC, Club´s winner and BOB under Brenda Hutchison (Waverton kennel, UK) from 93 (!) Flat Coated Retrievers

 Flat Coated Retriever Darling Oasis of Peace vyhrála BOB na klubové výstavě

 

 
 

 16. 9. 2011 Den sociální služeb (The Day of Social Services) jako doprovodná akce při Jabkovém dni v Jablunkově. Nezisková organizace Podané ruce o.s., F-M prezentovala 2 projekty: osobní asistenci a canisterapii. Za canisterapeuty jsme se zúčastnili my dva s manželem a naši fletíci Bibi s Tonym.  www.canisterapie.info/news/jablkovy-den-v-jablunkove/

jabkovy-den-6.jpg

 

 

jabkovy-den-2.jpg

 

 

10. - 11. 9. 2011 Canisterapeutický víkend o.s. Podané ruce F-M , tentokrát ve Frenštátě pod Radhoštěm - náročná byla především sobota, kdy jsem musela působit  v několika rolích: jako předsedkyně zkušební komise, jako jedna z přednášejících na semináři a zároveň dopoledne jsme byly testovány jako canisterapeutický tým s Bibinkou. Bibi vše zvládla na jedničku a prodloužila platnosti certifikátu na další 2 roky. 

19. - 21. 8. 2011  - "Liberecko Tour" - na závěr prázdnin přišlo léto, nám zmizely na pár dnů povinnosti doma spojené s každodenní péčí o seniora, tak jsme narychlo zorganizovali návštěvu "našich" štěňátek na Liberecku. Byl to nádherný prodloužený víkend s našimi hafíky a jsme rádi, že tohle absolvovala celá naše smečka. Děkujeme rodinám Dvořáčkovým a Móricovým za vlídné přijetí a příjemně strávený společný čas.   Více na 

o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Liberecko_Tour/

 

 

img_1602.jpg

 

 

6. 8. 2011  -    Speciální zkoušky z vodních prací organizované OMS Karviná na rybnících v oblasti Rychvald-Bohumín. Velmi milé prostředí, téměř rodinná atmosféra, především u retrieverů, které zastupovali pouze flati. FCR byli všichni úspěšní, Naši psi složili zkoušku oba v I. ceně za 133 bodů. Bibinka se umístila na 2. místě a Tony na 3. místě. 1. místo obsadil Tonyho taťka O¨Flanagan Vice Versa, už otřelý lovecký matador. Fotky najdete na (škoda že není cítit Bibinčin parfém, kterým, se natřela pro předávání cen těsně před tím. Našla ho v příkopě a byl dohněda.... )

www.o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/SZVP_6._8._2011_OMS_Karvina_-_rybniky_u_Rychvaldu

 

27. 7. 2011 - společně s Tonym jsme strávili příjemné odpoledne s dětmi na letním táboře v Nýdku-Hluchové. Pozvali nás jedni z organizátorů, rodiče nevidomé Pavlínky, která je klientkou Hedy. Hedunku zastoupil Tony a s dětmi si velmi rozuměl.

 

26. 7. 2011 - můžete zhlédnout část fotografií a video z výcviku v Roudné:

www.o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Vycvik_Roudna

 

16. 7. 2011 Zkouška SchH BH (zkouška doprovodného psa) - Tony byl dnes úspěšný a vykonal zdárně tuto zkoušku. Mám radost, protože jsme nepočítali, že ji stihneme za necelý týden nacvičit.

 

2. - 9. 7. 2011 - Výcvikový tábor s psy, Roudná v jižních Čechách, naše letošní dovolená. Prima týden s prima lidmi. Většina pejsků trénovala na OVVR, které se konaly v závěru tábora. Na zkoušky lovecké upotřebitelnosti trénovalo cca 9 pejsků pod vedením přísného, ale spravedlivého Františka Kuneše a dobráckého Jiřího Sandtnera. Cvičila jsem Tonyho na SZVP, manžel s Hedou a Žandou mi dělali doprovod a servis. Počasí trochu zpočátku zlobilo, ale pro výcvik bylo ideální. Heda procvičovala atrofující svaly na noze každodenním plaváním v rybníku nebo v Lužnici.

 

roudna-6.-a-7.-den-241.jpg

na-stupni-vitezu.jpg

 

 

24. 6. 2011 - Bibinka začala hárat, účast Bibi na World Dog Show v Paříži se nebude konat. Bětuš, promiň!

29. 5. 2011 - příjemné nedělní odpoledne s dalšími pejskaři, kteří se sešli na výcvik Regionálního centra Retrieverklubu CZ. Už víme, kde mají v Šenově nádherný rybník pro flaty!

senov-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

senov-2.jpg

 

20. 5. 2011 - Stav suspektní osteroartrozy levého ramene Hedy se zhoršuje, přestože již 5 měsíců bere silné dávky kloubní výživy. Rameno je bolestivé na pohmat. Heda přestala používat levou přední nohu a zjistila, že je v pohybu po 3 nohách velmi rychlá a tlapu nosí stále pokrčenou a zvednutou. Musíme zapojit rehabilitování plaváním, neboť hrozí atrofie svalstva.

RTG neprokázalo vážné poškození chrupavky, Heda začala dočasně brát léky proti bolesti a má klidový režim po dobu 6 týdnů. Uvažujeme o artroskopii ramenního kloubu. 

 

18.5. 2011 se stala Bibi ŠAMPIÓNEM SLOVENSKA!!!

1, 5. 2011 Banská Bystrica - CELOŠTÁTNA VÝSTAVA PSOV, rozhodčí Miroslav Stanovský. Bibinka obdržela známku výborný 1 a  svůj další titul CAC v SR ve třídě pracovní a tím splnila podmínky pro udělení titulu slovenský šampion krásy. (Darling Oasis of Peace - excellent 1st, CAC in working class)

Prostředí městského koupaliště - lákadlo pro flaty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Městské koupaliště - velké lákadlo pro vystavované flaty.

 

ukaž zoubky, Bibi

Ukaž zoubky, Bibi!


 Prosím o trpělivost. Moje vlastní hloupost a nešiknost způsobila ztrátu dat. Pracuje se na doplnění!