Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv 2014

Tímto se pro rok 2014 loučíme, klikněte si na odkaz :

2c166fa3.gif

Nastal čas vánoční, zklidníme se a závěr roku budeme věnovat společně prožitému času se smečkou.

 

23.12.2014  - předčasný vánoční dárek  -  březost Babetka je potvrzena! Vrh C bude mít samostatnou stránku http://www.vrh-c.estranky.cz

 

Konec listopadu byl ve znamení hárání našich 2 flatiček - Bibi a Babety. Rozhodli jsme dát ještě šanci Babetce k jejímu prvnímu vrhu a opět jsme kryli Gargamelem OOP. Tentokrát byl progesteron na mnohem příznivějších hodnotách než v květnu a okolo Vánoc se dovíme, zda se dočkáme zimních štěňátek.

16. 11. 2014 - poslední dny jsem se cítila hodně vyčerpaně a chtěla jsem si dát přes víkend pauzu, ovšem situace se změnila a nakonec jsem si z práce udělala příjemné setkání. Navštívila mne Bětka Vrublová se svými 2 fenami Herou a Ritou a "holkám jsem se podívala na kostičky". Obě fenečky absolvovaly ošetření Dornovou metodou, Hera kontrolně, zda její letní úraz nemá následky na dalších částech kosterního ústrojí a aportovací vášnivka Rita už potřebovala ve svém věku 7 let údržbu. Pro mne 2 nové zajímavé případy.smiley

img_0038.jpg

img_0043.jpg

9. 11. 2014 MVP Kielce (International Dog Show Kielce (PL) ) - využili jsme toho, že ještě Bibi nehárá a narychlo jsme ji přihlásili na tuto výstavu, stále ji chybí poslední titul CWC, aby se z čekatele stala šampiónem Polska. Bohužel ani tentokrát se to nepovedlo, ale přesto obstála s úspěchem. Multi JCH CH NV KV VSV Darling Oasis of Peace si odnesla ocenění výborný 2 z pracovní třídy od portugalského rozhodčího jménem Catalan Luís Manuel Calado (excellent 2nd in working class).

Moc jsem se potěšila setkáním s starými známými - Ewelinou Deszert Klosowskou, Michalem Deszertem, Honzou Vránou s přítelkyní a Bětkou Vrublovou, která se ujala předvedení Bibinky.

S Bětkou a také s manželem se shodli, že místo pro výstavu je ÚŽASNÉ - nádherné zázemí nového výstaviště Targi Kielce, obrovské prostory (vystavovalo se v několika pavilonech), kruhy prostorné a pro běhání koberce, čisté pěkné toalety, dostatek místa pro vystavovatele i návštěvníky, velké parkoviště okolo celé haly, žádné fronty, koblížek pro vystavovatele na snídani hned při převzetí katalogu, velký závěrečný kruh, krásné medaile pro první, druhé i třetí místo, dárek od společnosti BRIT pro všechny pejsky, kteří na výstavě dostali výbornou.  Organizace vynikající, dostatek stánků s krásným zbožím (to se nakupovaly vánoční dárky, viď Bety!), nikde žádné fronty, vše vychytáno do detailů.... Opravdu nádherná výstava!

Skvělé místo pro Evropskou výstavu psů r. 2018, jak jsem se dozvěděla!
 

1.11.2014 - Horská chata Studeničné a Polanka - výšlap se známými z psí školičky a jejich rodinnými příslušníky. Protáhli jsme si tělíčko. Bylo to moc prima!

 

img_0007.jpg

 

 

25. - 28. 10. 2014 - Podzimní prázdniny.....jaké si to uděláš, takové to máš....Vzhledem ke stavu Hedušky jsme nemohli moc "divočit ". Přijali jsme pozvání známých a strávili 3 dny s nimi a našimi 5 psy na chalupě na jižní Moravě. Neděle patřila návštěvě Evropské výstavy psů v Brně. Poprvé jsme viděli naživo Bibinčinou dceru Charming Asta Oasis of Peace - získala nádherné ocenění.  

Two years old Charming Asta Oasis of Peace before her r.CACIB on EDS.

charming-asta.jpg

Středeční státní svátek naplnily úžasné dojmy ze solných dolů ve Wieliczce v Polsku. Hedunka tento výlet abslovovala s námi, neboť už nemůže zůstávat dlouho venku v chladu a doma by nevydržela tak dlouho bez vyvenčení. 4 hodinovou návštěvu dolu prospala v autě ve spacáku...je to úžasný parťák, hodná, trpělivá.

 

10. 10. 2014 - Naše jablunkovská střední školička je malinká, ale snažíme se pracovat s mladými lidmi po všech stránkách.

Ukázka ze zprávy na webu stacionáře pro zdravotně postižené mladé lidi jablunkovské Charity:..." Studenti 3. ročníku oboru Dopravní prostředky se dobrovolně rozhodli spolu se svojí třídní učitelkou paní Mgr. Miluší Bieleszovou, že s námi prožijí další úžasný – pracovní – den. Již druhým rokem se zapojili do projektu 72 hodin pro lidi, přírodu a místo, kde žiješ, a rozhodli se, že svoje úsilí věnují nám.

Mládež, která přišla v 8.30 k nám do stacionáře, byla opravdu velmi dobře naladěná. Ze začátku se obě skupiny (naši klienti x studenti) poznávaly trochu pomaleji, ale v tom nám pomohl program, který si pro nás připravili. Hned ráno totiž přišli i s další učitelkou, která je zároveň canisterapeutka, paní Ing. Olivie Bischofová a ta, jak Vás jistě již napadlo, nepřišla sama, ale se svým vycvičeným pejskem Tonym.

Naši klienti i studenti proto mohli vidět ukázkové setkání se psem v rámci terapie. Všichni jsme byli překvapení, co pejsek dokáže, ale ještě více mně osobně překvapilo, jak naši klienti rychle odhodili všechny zábrany a chopili se příležitosti práce s Tonym.

Po hodině jsme se rozdělili na dva týmy. Jeden čistě chlapský, který se přesunul do našeho humanitárního skladu, kde se chlapi chytli práce. Během chvilky nám vymalovali nový sociální šatník a poskládali nábytek. Další skupina chlapů vzala štětce do ruky a začala natírat? Co? Přece stavební materiál na náš nový zahradní altán! Těšíme se na něj již 2 roky! Proto bylo načase chytnout se práce. Sami bychom to natírali asi měsíc, ale díky pomoci studentů, kteří se do práce vrhli opravdu po hlavě spolu s našimi klienty, se náš sen stává pomalu ale jistě skutečností - a to možná ještě v tomto roce!

Děvčata mezitím ve stacionáři připravovala pohoštění na odpoledne, umývala okna, chystala a zdobila stoly tak, aby odpoledne mohlo proběhnout se vší parádou. "

A tady pár fotek: http://jablunkov.caritas.cz/fotogalerie/canisterapie-dobrovolnici-a-divadlo-to-je-zaver/#!prettyPhoto

 

21.9. 2014 - Klubová výstava retrieverů RK-CZ Oslavany. (Club Dog Show)  FCR posuzovala specialistka na plemeno (judge): Mrs. LOUISE JONES (chov. stanice BRAEMIST), dcera paní Val Jones (zakladatelky chovu Braemist).

Darling Oasis of Peace (Bibi) - třída vítězů , výborná 2, Res. CAC ze 2 fen (excellent 2, Reserve CAC) 


14. 9. 2014 - léto se chýlí k závěru a s ním pomalu dobíhají setkání s pejsky, kteří se učí základní poslušnosti. Můj staronový klient 13 měsíční dalmatin Argo se chystá na svou první klubovou výstavu a bonitaci, pracujeme s majitelkou na technice vystavování a hlavně trochu krotíme jeho úžasný temperament.

13. 9. 2014 - Canisterapeutický víkend ve Frenštátu p.Radhoštěm.  Po delší době jsem se opět setkala s přáteli z organizace PODANÉ RUCE a hlavně jsem mohla v klidu absolvovat seminář bez toho, že bych účastnila testování psů. Se svou troškou do mlýna ( do Liščího mlýna) jsem přispěla i já - v cyklu přednášek jsem přispěla s tématem Syndrom vyhoření u canisterapeutického týmu a jeho prevence. podane-ruce-canisterapie.webnode.cz/news/obsah-ii-canisterapeutickeho-seminare-podanych-rukou-z-s-/

Moc děkuji Adéle Labajové za příjemnou společnost a bezpečnou dopravu

 

6. 9. 2014 - první zářijovou sobotu jsme strávili v Polsku na Klubové výstavě retrieverů v Czestochowie. Bibi (Darling Oasis of Peace) obdržela od anglické rozhodčí Sandry Lane, chovatelky CHS Kulawand, ocenění výborný 4 ( z 5 fen) ve třídě šampionů.

(Polish club´s show, judge Sandra Lane, breeder of Kennel Kulawand - Darling Oasis of Peace was Excellent 4rd in winner class)

Slunečnou sobotu po výstavě si Bibi a Babeta užili v blízkém jezeru.

 

img_0127.jpg

 

 

8.-10. 8. 2014 - Praha, seminář Bowenova technika pro psy, kde jsem měla Toníka jako model a setkání s dlouholetou přítelkyní Corinnou z Itálie. Spojil nás pen-friendship. Poprvé po cca 20 letech se vidíme naživo! Snad se někdy podívám za ní a s Bibi se zúčastníme výstavy ve Veroně, kam nás zvala už před 4 lety. Je milovnicí psů a její manžel má zverimex.

 

 20. - 26. 7. 2014  Hurá na VALACHY! Naše letošní společná lidsko-psí dovolená byla daleko od civilizace na horském hotelu Antarik poblíž Valašské Senice v Javorníkách. Moc jsme toho nenašlapali, Hedunka prostě nemohla...Přesto je to holka bojovnice.Trochu je mi smutno, když si pomyslím, že asi na další dovolenou už s námi nebude moci jet. Nohy a páteř ji opravdu hrozně zlobí...

Brzy dodám odkaz na foto na rajčeti

 

Užíváme prázdnin, koupání, sem tam chodíme cvičit do lesa:

img_0263.jpg

 

img_0268.jpg

  

10. 7. 2014 - tak máme na 10 dní o 1 pejska navíc. Jmenuje se Buf a je u nás v dočasné péči, hledá se pro něj nový domov. Je to malý černý 7 letý kříženeček, tak hodný, že o něm ani nevíme. On se smečky u nás nebojí, ale nevyhledává ji. Je to pejsek, který potřebuje člověka, preferuje muže. Po týdnu se konečně uvolnil a vítá nás jako náš.

 

 img_0257.jpg

 

 

21.6.2014 - Tak se nám náš Gabriel oženil! Hedunka byla přitom a vůbec jí nevadilo, že musí na svatbu až pod Tatry poblíž Liptovského Mikuláše.

 

svateb.dvojka.jpg

 

 

img_0038.jpg

 

img_0026.jpg

 

17.6. 2014 - ani opakované sono vyšetření nepotvrdilo Babetčinu březost. Je mi moc líto, ale zvažujeme, zda se do dalšího krytí pro její vyšší věk potenciální prvorodičky máme pouštět...

  

10. 6. 2014 - včera jsem ve schránce nalezla konečně oficiální uznání titulu Šampión PL pro Babetu. Jsem na toho blázínka pyšná.

 

sampion-pl.jpg

 

8. 6. 2014 - absolvovala jsem terapii u Andrey Dunové DORNOVA METODA pro lidičky a noha je stále lepší, takže cvičíme s psími miminy a dorostenci už bez mého omezení. Tady pár momentek o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Vycvik_8._6._2014/

 

Léto budiž pochváleno!

img_0273.jpg

 

7. 6. 2014 - Testování canisterapeutických psů pod hlavičkou Podané ruce Frýdek - Místek. Ačkoli dnešek nezačal nejlépe, nad ránem mne trápila migréna a během dne trochu zraněná noha, tak výsledek mi to vynahradil. Babeta a Tony mají prodloužený certifikát na další 2 roky práce v oblasti canisterapie. Musela jsem jít k prozkoušení o 3 měsíce dříve, protože zkoušky letos v září nestíhám. Den byl horký, tak jsme se drželi pokud možno ve stínu a udělali jsme dobře. S potěšením jsem se na zkouškách setkala se starými známými.

 

img_0254.jpg

 

img_0258.jpg

 

 

1. 6. 2014 - sešli jsme se poprvé se štěňátky, z kterých jejich páníčci chtějí mít slušně vychované psy. Skoro to vypadá na malý retrívří cvičák (toller, golden, labrador), ale máme mezi sebou i benjamínka fenečku NO. Už se těším až budou nějaké fotky! Když se na to kouknu z lidského hlediska, tak dokonalá dámská jízda.

31. 5. 2014 - před týdnem jsem utrpěla, bohužel, velmi nepříjemný úraz, který mne vyřadil z aktivně tráveného času se smečkou. Naražené zápestí a především silný výron kotníku v důsledku špatného došlápnutí mi trochu zkomplikoval život - již na příští týden jsem přihlášená ke canisterapeutickým zkouškám s Babetkou i Tonym, které potřebují k prodloužení platnosti certifikátu.Takže takto se žije s bolestí! 

img_0209.jpg

Cvíčíme na rybníku aport z hluboké vody - já jen dohlížím....

 

 

14.5.2014  - MÁME NAKRYTO! Babeta i "King" se rozmnožování ujali s velkou chutí a temperamentem jim oběma vlastním, tak jen nezbývá než doufat, že za 3 týdny budeme na sono vidět, zda budou mít potomky.

 

13.5.2014 Opět další střípek z mozaiky naší canisterapie

o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Canisterapie_s_detmi_v_Speciálni_MS_v_Trinci/#Olina_DivX.jpg

 

17.4.2014  Hedi, vše nejlepší k dnešním 12. narozeninám. Stále tomu nemohu uvěřit! Ještě zůstaň...Happy birthday, Heda!

 

img_0042.jpg

img_0095.jpg

 

13.4.2014 - Národní výstava psů,  PL - Czestochowa (National Dog Show). Potvrdili jsme si sami pro sebe, že na šampiona máme.  

Judge Leszek Siejkowski (PL): Babeta Maminčino štěstí -  again1st Excellent ,CAC in working class

Hodnocení tohto rozhodčího si moc vážím, zažila jsem jej už při závěrečkách loni s Bibinkou.Naprosto přesně hned postřehl chybičky na kráse Babety, o kterých vím a vysvětlil mi je. Posuzuje důkladně, ale svižně. Je milý, avšak přísný. 

 

10154177_10203789900453551_5492119788192715129_n.jpg

 

12.4. 2014 - Národní výstava loveckých plemen, Czestochowa, PL 
(Huntings Dogs National Show)  - Babeta ve třídě pracovní dostala posledního potřebného CAC a je Šampionem Polska !
Judge Janusz Opara: Babeta Maminčino štěstí - 1st Excellent, CAC in working class => Champion PL

30.3.2014 - po pár dnech stonání se od přístího týdne opět vrhám do práce v canisterapii. Na lovecký výcvik nestačím, jsem zdravotně na tom špatně, takže spíše využívám krásného počasí ke krátkým procházkám a lehkému cvičení doma - základy pro canisterapii u Babetky doplňujeme cviky pro asistenční psy.

Pzn.  není nic těžšího než ukočírovat smečku, když jste přišli o hlas, máte zvýšené teploty a smečka bublá nevyužitou a nashromážděnou energií.

 

9. 3. 2014 Crufts 2014 (Crufts 2014 - the world's greatest dog show, organised by the Kennel Club, takes place from 6th – 9th March 2014 at the NEC, Birmingham)

Zprávy z NEC Areny v Birminghamu:
Lucky (od Bětky, snad budoucí otec vrhu C naší Babety)ve třídě Yearling - Dogs z 24 pejsků skončil druhý!!! *champ*
V té samé třídě skončil na 4. místě syn naší Bibinky CHARMING MELVIN OASIS OF PEACE, který pak byl ještě ve třídě Special Working Gundog dokonce první!!! U jeho majitelky Gemmy Jacobs mu říkají Gideon.

 

melvin-na-crufts-14.jpg

Gideon - Charmin Melvin Oasis of Peace - son of our Bibi (Darling of Oasis or Peace). Gideon, winner of Working class and 4th in yearling Crufts 2014

  

27. 2. 2014 - Postřehy z canisterapeutických setkání

Takto vidí Tonyho a mne děti z družiny při PZŠ Návsí, kam docházíme od konce ledna na canisterapii. Potěšilo mne, že děti vidí moje velké srdce přesně podle citace "co je důležité je lidským očím neviditelné".

Je krásné vidět, jak je Toník pro ně významný - vidno podle velikosti postavy psa vzhledem ke všemu ostatnímu. (ačkoli Toník není zrovna miniaturní ani v reálu  )

 

pzs-navsi---prace-deti.jpg

 

V poslední době se snažím Babetu více využívat v canisterapii, je týmovým hráčem s Toníčkem. Velmi mne překvapuje -  je sice ve srovnání s Tondou rozdílná: všetečná, zvědavá, pořád připravená k akci, ale s postiženými klienty je nádherně uvolněná a zdá se mi jako stvořená pro polohování...

p3262149.jpg

 

 

23. 2. 2014 - DuoCACIB Brno. Letos jsme volili jenom vystavování v neděli, Babeta byla mým nedopatřením vystavována  ve třídě otevřené, (někde se zpočátku vloudila chybička  a já tiskla vstupák až den před výstavou ...)  posuzoval František Korda a dostala moc hezký posudek a ohodnocení výborný 3 ze 4 fen ve skupině.

Duo CACIB Dog Show Brno today: Babeta Maminčino štěstí - excellent 3rd (open class, judge Fr. Korda)

 

brno-2-2014.jpg

 

Protože v poslední době se zúčastňuji vystavování v České repblice sporadicky, byla jsem překvapena množstvím nových krásných flatíků - a pro mne neznámých tváří majitelů.

  

9. 2. 2014  Neděle byla náročná. Začalo to v 4.15 protivným zvoněním budíku. 4 ženské a 1 chlap brzy ráno vyrazili směr Brno: cíl - chovatelský seminář RK CZ v Institutu celoživotního vzdělávání v Brně.

Téma: Březost, patologie březosti a porod u feny - MVDr. Roman Vitásek (Klinika malých zvířat při VFU Brno, vedoucí oddělení reprodukce), Odchov štěňat (doporučená péče o štěňata i fenu od porodu do odběru, komplikace a jejich řešení - MVDr. Martina Jirásková,(veterinární klinika Vetcare Jablonec, chovatelka plemene GR)

Vše jsme zvládli a Lenka Kahánková, Monika Čmielová, Bětka Vrublová a Bischofovic manželata jsou zas o něco chytřejší....

 

seminar.jpg

 

8. 2. 2014  Konečně po dlouhé době volná sobota JEN pro pejsky! Byli jsme u Bětky Vrublové ve Frýdku-Místku za účelem úpravy strsti Babety. Nádherné sobotní dopoledne jsme také trochu věnovali výcviku. V nádherných terénech jsme si to i s našimi psy užili. Setkání s bráškou Bibi, s pejskem Dennym, bylo pro mne velkým zážitkem, protože je to nádherný pes. Po 5,5 letech mění domov a stěhoval se do Prahy. Byli jsme při předávání a -  myslím si - byla s novými majiteli láska na první pohled. Denny je veselý adaptabilní pejsek a je mi moc líto, že nemůže do chovu.  

img_5967.jpg

cvičení s Babetkou

 1. 2. 2014  Běžím si koupit noviny. Dneska psali o nás v regionálních novinách pro místní polskou menšinu GLOS LUDU. Jsem v šoku, protože mé práci v oblasti canisterapie byla věnována celá strana! Celé to podnítila Mgr. Renata Czader, aktivní maminka jednoho klienta ze Speciální školy v Třinci, kam docházíme od listopadu loňského roku.

 

glos-ludu.jpg

 

 5. 1. 2014 - Dnes je 5. den nového roku. Ani ve snu by mne nenapadlo, že naše aportovací babka Heda bude ještě po mém boku. Stále se chce všeho účastnit, ale staré, ne úplně zdravé tělo, odmítá. Kratší procházka víckrát denně nebo hodina výcviku s ostatními flatíky, kdy pozoruje ostatní a pak má 1-2x šanci dohledat dummy ji zdravě unaví. Fotka ukazuje její téměř celodenní odpočívání v milovaném pelíšku. Milá Heduško, moc bych si přála za 1/4 roku oslavit společně tvoje 12. narozeniny. Takže svěže do nového roku, Hedo!

 

aportovaci-babka-odpociva.jpg

 

4. 1. 2014 - Psí škola Koira  s Lenkou Blachovou a dr. Františkem Šustou zorganizovali
  v Ostravě  besedoseminářový maraton (kombinace semináře a besedy) na témata „Jak naučit“ a „Jak odnaučit“.Jsem ráda, že už jsem absolvovala alespoň úvodní přednášku o pozitivním posilování s Františkem Šustou, tím pádem budu aspoň trošinku v obraze. Byl to nářez: od 9.000 do 20.00, ale stálo to zato.

 

susta.jpg

  

 

pf2014.png