Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv 2020

Ačkoli jsme měli ještě další plány a byli jsme přihlášeni na další soutěže a zkoušky, tak vzhledem k mimořádným opatřením kvůli pandemie COVID 19 toto byla poslední kynologická akce roku 2020 pro naše týmy..

 

27. - 28. 9. 2020 Retriever Shows - Retriever klub CZ , KELČ

Nelze jinak než poděkovat za precizně připravené obě výstav RK CZ poslední víkend v září v Kelči. Vše bylo ztíženo epidemiologickou situací a přesunem termínů. Jako už tradičně bayla laťka vysoko nastavená, nádherné ceny, prima občerstvení, zázemí pro lidi uvnitř KD a příjemně naladěni rozhodčí. Rádi se na výstavy pod vedení Soni Sehnalíkové vracíme."

Retriever Club Show (neděle 27. 9. 2020) - judge Radim Kašpar

DJANGO Maminčino štěstí winner class, excellent 1st, CAC, CC, BOB, Klubový vítěz (BIS FCR)

ERNA Maminčino štěstí -  working class, excellent 2nd, Res. CAC

 

Special Retriever Show (pondělí 28. 9. 2020) - judge Darina Mervová

DJANGO Maminčino štěstí winner class, excellent 2nd, Res.CAC

ERNA Maminčino štěstí -  working class, excellent 4th

bis-kelc-2.jpg

Bohužel z vlastní viny (nezkušenost, nepozornost) jsme se nezúčastnili v závěru soutěže o SUPER BIS. blush

https://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/KV_Kelc_09-2020

 

 

 

25. 9. 2020 Retreiver Club Show - ÖRC Retriever Festival Grafenegg Castle/ Austria ,
judge Rony Doedijns (NL)
Až je budu mít všechny doma po náročné cestě z Dolního Rakouska, tak si oddechnu a řeknu: byl to vydařený pátek!

yes ERNA Maminčino štěstí - working class females, excellent 1st, CACA

yes DJANGO Maminčino štěstí - working class males, excellent 1st, CACA

 Django fulfilled the last condition for the title of Champion of Beauty of Austria!heartheartheart

 

                                                        grafenegg.jpg

 

 

20. 9. 2020 Klubové podzimní zkoušky Kytín (Praha- západ)  (- Club autumn hunting exam)

Teprve dnes mi to vše začíná docházet...Nastupovali jsme s mužem se skromným přáním PROJÍT, manžel navíc vylepšit si III. cenu z loňských Kožušan. Pro mne se stalo něco neskutečného. Erna se stala Vítězkou zkoušek! (z 24 týmů). Přijímám to s obrovskou pokorou, vědoma si toho, že práce s živým organismem je nepředvidatelná ve svých výsledcích - jednou úspěch a vzápětí skončíš v poli poražených.

ERNA Maminčino štěstí - I. cena,Vítěz zkoušek, CACT, CCT, 232 bodů, (Exam´s Winner)

DJANGO Maminčino štěstí - II. cena 199 bodů

https://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/KPZ_Kytin_20._9._2020/

Nebudu machrovat a tvrdit, že jsme netrénovali. Naše společné tréninky s manželem byly někdy plné výměny názorů, ale přínosné. Jsem hujer a fakt jsem nechtěla nechat nic náhodě. Podzimky jsem naposled šla v roce 2012 u OMS, takže jsem si musela udělat jasnou představu ve všem.

Jako mozaika se mi skládaly rady zkušenosti z tábora v Roudné, z Hadinky a znalosti povahy mé feny. Zaměřila jsem se na její slabá místa. Když jsem si četla minulý víkend zkušební řád, tak jsem uznala, že je po nás rizikovou každá disciplína, protože Erna už v tréninku stačila ukázat, co lze zkazit. Osud to chtěl jinak a štěstí se usmálo. Erna podala krásný soustředěný výkon, pracovala s obrovskou chutí pro ni vlastní a nikoli zbrkle.

Děkuji Markétě Špičkové za nádherné zkoušky, pečlivě připravené, již od začátku mne nadchlo s jakou důstojností k mysliveckým tradicím. Vážím si Markétiny práce. Kdo někdo něco organizoval, tak tuší,kolik překážek musí člověk zdolat a strávit bezesné noci díky starostem o hladký průběh. Bylo nesmírně milé potkat se znova s "roudňačkami" Janou Křížkovou, Yvetou Fišerovou, Markétou Hlavatou, které jsou pro mne velkou inspirací a přinášejí mi tolik potřebné zklidnění. Ráda jsem viděla Radku Zemanovou a je mi líto, že to pro ni "nedopadlo". A vylosovat si společnou skupinu s Petrou Kotíkovou byla pro mne polovina výhry, protože její komenty a dobrá nálada se trochu přenesly i na mne a odnesly pryč trému, kterou jsem pověstná. Prostě jsem si to užila a jsem zase kus dále od rozhodnutí všeho nechat - nechat kynologie a chovu...to se tak po neúspěších stává. smiley

Pan Karel Boháč pořídil krásnou fotodokumentaci z celých zkoušek https://big66.rajce.idnes.cz/KPZ_Kytin_20.9.2020./ Děkujeme !!!

karel-bohac-5---vitezove.jpg

 

17. 9. 2020 Mezinárodní výstava Nitra (SK), rozhodčí Soňa Heldová (SK)

ERNA Maminčino štěstí -  třída pracovní, Výborný 1 CAC, CACIB, BOS - splnila podmínky pro udělení titulu Slovenský šampion krásy! (working class, Excellent 1st, CAC, CACIB , Best of Oposite Sex)

Tak konečně! Už nějakou dobu nám s Ernou unikal titul CAC z mezinárodní výstavy na Slovensku. Bratislava byla pro nás jako začarovaná (2 roky po sobě V1 bez titulu)... z klubových a speciálních výstav jsme nasbírali tituly, ale víc ani ťuk.

img_20200917_132717.jpg

 

 

23. 8. 2020 MVP Bratislava, rozhodčí Gabriela Ridarčíková (SK)

ERNA Maminčino štěstí - pracovní třída, Výborný 1, bez titulu. Ernička už od rána bojkotovala výstavu, horko a rychlost posuzování při potiepidemických opatřeních  se odrazili na výsledku, Erna paní rozhodčí moc neoslnila.

 

10. - 15. 8. 2020 Zábavně inspirativní tábor pro retrievery HADINKA.

Týden plný zábavy, tréninků či vzdělávacích aktivit na míru jedinečným vrozeným předpokladům retrieverů. Se synem Danielem jsme si udělali minidovolenou - já s Ernou jako cvičící tým, on s Rusty jako doprovodný tým.

hadinka..jpg

 

4. - 11. 7. 2020 - výcvikový tábor Roudná. Po roce opět  do jižních Čech - odpočinout si, věnovat se psům a  znova treninkově zakončit tábor KZVP  " O Procházkův pohár". Takový byl záměr, ale já už jsem měla tuení, že Ernička to tak nechce. Přesně uprostřed pobytu na táboře začala hárat, takže jsme se předčasně museli vrátit domů. Tak tohle nevyšlo.... Nicméně jsme se opět setkali s milými přáteli, opět se něčemu novému přiučili a nabudili jsme se k další, zkouškám. Pár fotek mám: https://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Roudna_2020_-_vycvikovy_tabor_RK_CZ_4._-11._7._2020/

 

červen 2020 - Erně a Djangovi jsme nechali vyšetřit pately u MVDr. Jakuba Nowaka z veteriny Lískovka. Oběma našim chovným fletíkům jsme také nechali vyšetřit oči ve Vetparku v Ostravě. Vše dopadlo výborně.

 

květen 2020 - Erně a Djangovi jsem nechali všetřit DNA na dědičné onemocnění ledvin - juvenilní renální dysplazii v laboratoři Tilia. Vyšetřují se- délkové polymorfismy v promotorové oblasti genu PTGS2 (aka COX2). Přestože samotné vvyšetření 100% ně nevyloučí vadu, moc nás potěšilo, že oba mají výsledek znějící: Zdravý homozygot.

 

březen 2020 - Kurz první pomoci pro psy, lektorka Tereza Živcová z organizace PP pes je záchranářkou a zároveň veterinárním technikem.

https://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Kurz_PP_v_Jablunkove/

 

29. 2. 2020 IHA Graz (AT) - rozhodčí (judge) Markku Kipipna (FIN)    

Django Maminčino štěstí  - výborný 1, CAC v pracovní třídě, (excellent 1st, CACA in workng class)

 

 23. - 27. 2. 2020 - Pobyt v Růžové chaloupce u Šimánků ve Rtyni v Podkrkonoší -  krásně strávené dny s vnukem Samuelem a našimi mladšími fletíky Djangem, Ernou a Rusty.

https://o-l-i-v-i-e.rajce.idnes.cz/Rtyne/

 

8. 2. 2020 - absolvovala jsem cvičení a získali cenné rady, jak cvičit s naší veteránkou Babetou. Za 1/4 roku jí bude 11 let a začínají se projevovat  problémy s klouby, méně se  pohybuje. Přestože ji čas od času ošetřuji Dornovou metodou, je třeba předejít atrofii svalů. Děkuji Radaně Blahutové za cenné rady.  

dscf2103.jpg

 

 

PF 2020

81545670_10221882789444468_5986116819193167872_o.jpg

Žádná přehnaná předsevzetí do nového roku, ale jen plná srdce laskavosti, pochopení a hlavně následovat ten správný směr střelky svého osudu - to přejeme ze severovýchodního cípu Beskyd!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

----------------------------------------