Jdi na obsah Jdi na menu
 


O MĚ

Zdravím, ja2.jpg

jmenuji se Míša.  Pletení copánků je pro mě hlavně takovým podivným koníčkem (vedle snowboardu, jezevčíků, architektury atd). Bydlím na Praze 8, kde i pletu.

ja1.jpg

V roce 1999 jsem začala plést Rasta copánky z chemlonu. Jelikož jsem chodila do tvořivě zdatné třídy, začalo to poplétáním spolužeček. Pak přibyly kamarádky, pak kamarádky kamarádek ... Až jsem se dostala k úplně cizím lidem. Ti se stali za ty hodiny pletení méně neznámými až se z některých stali stálí zákazníci proplouvající celým spektrem služeb mnou nabízených.

 

Zhruba v té samé době (1998) jsem sestře plétávala francouzské copy. Ze dvou bylo postupem času pět (na což jsem byla patřičně hrdá) ... pak i deset. Pak se začalo experimentovat s různýmy tvary copánků.

 

Na podzim roku 2002 jsem se poprvé pokusila plést rasta copánky z kanekalonu. Podle mě to byl již tehdy pokus zdařilý a kanekalon se tak stal materiálem číslo jedna.

Od podzimu 2005 jsem se objevila na internetu s webovkama a tím vznikl i můj pletařský pseudonym RASTA4U (před tím jako rasta-m, rasta-misha). Zprvu jsem si udělala webovky na wz.cz, později zde na estranky.cz .

 

Jakékoliv spojení tohoto jména -RASTA4U- s někým jiným než se mnou (Míša), doménou .com, Prahou a černoškou v logu považujte za nešťastnou náhodu bez jakékoliv obsahové souvislosti se mnou a mými pracemi. Děkuji.

O co konkrétněji jde? Bohužel jedna slečna začala používat tento stejný název až pár let po mne. Než začnu používat nějaký název, tak si zjistím, jestli ho už někdo alespoň v této zemi nepoužívá, přeci. Jenže doména byla volná. Z její tehdejší nerozumnosti a nepokory tak část mých i svých zákazníků dodnes mate a vy konzultujete a objednáváte, sprdáváte mne, že jste u mne objednaní, byť nejste ... a to napříč republikou. Omlovám se vám tímto za vzniklé situace, ale bohužel za to nemohu. Ba naopak jsem se situaci snažila řešit hned po zjištění shody odkupem domény a uhrazením nákladů za její propagační materiály. Bohužel marně. Bez její jakékoliv snahy vzniklou situaci řešit. Z její strany jen došlo k mě adresovanému trollingu ve zprávách adresovaných mne, na které jsem záhy radši ani nereagovala. Došlo i k jejímu veřejnému vyjádření na webu, očerňování na základě jejich domněnek. Jako bych byla já, kdo za shodu názvu může.

Naštěstí se aspoň slečna naučila plést a tak vám u ní už nic nehrozí, když si nás spletete a na termín dorazíte k jedné, či druhé ;)


Na závěru roku 2016 jsem úspěšně dokončila kadeřnický rekvalifikační kurz, který jsem si dělala  hlavně kvůli prodlužování vlasů. Jinak se sříhání a barvení vlasů nevěnuji.

V roce 2017 jsem absolvovala tři kurzy na prodlužování vlasů. Byly zaměřené především na metodu keratin za tepla.

 

Dnes pletu rasta copánky především z kanekalonu, z vlastních vlasů a zřídka kdy ještě z chemlonu. Pletu francouzské copánky z vlastních vlasů a s přídavkem kanekalonu. Kanekalony používám jen kvalitní 100%. Prodlužuji a zahušťuji vlasy metodou keratin za tepla. Prodlužuji pouze lidskými vlasy středoevropsými a východoevropskými Přírodní dready k respektu k nim samým nedělám. Ke každému zákazníkovi se snažím přistupovat individuálně a s pokorou mě vlasní splnit jeho přání a představy. Nezdá li se mi něco jako dobrý nápad, řeknu vám to.  Pokud mne přesvědčíte, že chápete limoty svého přání

 

Mějte se krásně a užívejte si netradičních účesů,

Míša, R4U