Ingredience:
1 kg krkovice, pepř, sůl, grilovací koření, worchestrová omáčka,
country koření (nebo nějaká podobná směs koření), olej, plnotučná
hořčice, 2 stroužky česneku Country koření: sůl, římský kmín, hořčice, paprika, česnek Omáčka: 1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 1 majonéza (100 g), 5-8 stroužků česneku, zelené vypeckované olivy (100 g), sůl, pepř |
|
Postup přípravy: 4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují. Marináda:
v misce smícháme grilovaní koření, country koření, worchestrovou
omáčku, plnotučnou hořčici, prolisovaný česnek a olej. Maso potřeme
marinádou, dáme do misky a necháme v chladničce uležet nejlépe do
druhého dne. Minimálně však 3-4 hodiny. Poté grilujeme na rozpáleném
grilu cca 3-5 minut na každé straně. Velmi však záleží na intenzitě
žáru. Omáčku připravíme tak, že v misce spojíme jogurt, zakysanou
smetanu a majonézu, přidáme prolisovaný česnek a jemně nasekané olivy,
lehce osolíme a opepříme. Dáme vychladit do ledničky. Podáváme s čerstvým chlebem a čerstvou zeleninou. |