Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parson

19. 5. 2006

Obrazek

Skupina Parson výrazně ovlivňovala dění v naší vesničce v první polovině 90.let (vznikla v únoru roku 1993). Libý zvuk jejich nástrojů se nesl okolím, pokud zkoušeli na zahradě jednoho člena, především pak ale při vystoupeních na hřišti, uprostřed návsi - pod lípou nebo v hospodě. Hlavní zkušebnu a tvůrčí prostředí však měli na chatě basisty v nedaleké osadě Hološiny. Parson založil klávesista  - krotitel hammondek a zdejší rodák - Josef Beneš (ex Klaxon,později třeba i ve skupině Red Baron)Obrazek. Ze svého posledního působení ve skupině Mery přivedl sebou i legendárního bubeníka Jardu Slavíčka (ex Hever,Tarakan)Obrazek, který byl zakrátko vystřídán školeným hráčem Martinem Melničenkem (nyní Fešáci, Cadillac). Na kytaru se přidala hvězda pražského metalového Autogenu - Milan Krištof Obrazek(nyní Taxmeni), jehož brácha - Martin (ex manažer populárních Votchí) se staral o zvuk. Na basu se objevuje talentovaný benjamínek - Pepa Mandík (ex Motor),Obrazek který dnes krotí tlusté struny v různých kutnohorských skupinách (Free Time).Obrazek Klíčovým mužem byl zpěvák Ondřej Droppa (ex Soho), který se musel v repertoáru Parsonu popasovat s takovými velikány, jako Robert Plant (Stairway To Heaven), Ian Gillan (Child In Time), Ronnie James Dio (Stargazer) nebo David Coverdale (Mistreated). Při poslechu jeho hlasu by i porota v Superstar strnula v němém úžasu.Obrazek Skupina se s vervou pustila do práce a připravila program se samou klasikou hard rocku. Mohli jsme slýchat krom už výše zmíněných skladeb kusy od Deep Purple (např.Smoke On The Water, Demon´s Eye), Whitesnake (př.Don´t Break My Heart Again, Medicine Man),Rainbow (Starstruck),Black Sabbath (Iron Man,Paranoid) nebo třeba Mr.Crowley od Ozzyho, kde si Milan v sóle nic nezadal s originálem Randy Rhodese.Obrazek Kvalitu provedení by jim dnes záviděla většina revivalových souborů. Něco málo písní si napsali sami. Při lepší propagaci by jistě ze všech byly velké hity.Obrovský talent kapely odhaluje demáček z roku 1994. Bohužel hráli jen po klubech a zábavách, lidí moc nechodilo a protože každý se musí nějak živit, ukončili svou činnost v roce 1995. Od té doby se stále hovoří o obnovení. Jistě by to rozčeřilo stojaté vody kutnohorského bigbítu. V minulosti jsme s nimi zažili krásné časy, neboť to jsou nejen výborní muzikanti, ale i moc fajn lidi. Hospody v okolí (zejména ta u Pepíčka Fuxy v Újezdci) by mohly vyprávět takže ... PARSON Forever!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Diskografie

Just Another Rock´n´roll Band (1994)

stáhnout demo MP3

1. Intro
2. Baby zapomeň
3. Vločka
4. Černovláska
5. Ranní jam
6. Ztracený klíč
7. Prázdné zrcadlo
8. Outro
9. Bonus /Smoke On The Water/
10. Práce nehrozí
11. Sex je byznys
12. Ranní jam II

 

V roce 1993 se v Petrovické hospodě odehrálo vystoupení, které se podařilo nahrát na stařičký kazeťák. Kvalita záznamu není nejlepší, stejně jako hudební výkony, avšak jedná se o dobový záznam včetně atmosféry mezi fanoušky. Jak to tehdy vypadalo, si můžete stáhnout zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Parson

(kpt. Nemo(h), 13. 8. 2023 11:00)

Hay Ho - díky za Parson! Nemáte někdo zdigitalizované i Demo 1993? Nebo nějaký živák? Díky a zdar!

Re: Parson

(admin, 14. 8. 2023 8:42)

Výše jsou v textu odkazy ke stažení jediného, co se tehdy podařilo nahrát.

Re: Re: Parson

(kpt. Mohl, ale nechtěl, 25. 8. 2023 22:28)

Existuje ještě demo 1993...

Re: Re: Re: Parson

(admin, 26. 8. 2023 16:31)

Nejsem si vědom, že by se nahrávalo cokoliv jiného, než co je zde ke stažení. Přecijen je to ale 30 let. Až budu mluvit s Pepou Benešem, probereme to, ale pochybuji...

Re: Re: Re: Re: Parson

(prof. Aronax, 1. 9. 2023 13:36)

Já tu nahrávku fyzicky na kazetě mám. Obsahuje
1. Černovláska
2. Soldier Of Fortune
3. Sex je byznys
4. Mr.Crowley
5. Child In Time
6. Práce nehrozí
7. Highway Star
8. We Wish You Well
Na obale je kapela před Barborou a letopočet 1993. Tehdy mi jí Pepa prodával jako pracovní nahrávku. Promo.

Re: Re: Re: Re: Re: Parson

(admin, 1. 9. 2023 14:18)

Zajímavé. No opravdu je možné, že se při zkouškách na Hološinách něco takového nahrálo. Nějak si to holt už nepamtuju. Zeptám se příležitostně Pepy. I kdyby to někde měl, tak nejspíš na kazetě, což bych ale případně digitalizoval.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Parson

(Ned Land, 3. 9. 2023 1:46)

Měl by to mít na 100%, bo od něj jsem to měl...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Parson

(Koko, 13. 11. 2023 12:17)

Pokud kazetu dokážeš zdigitalizovat, můžu ji zapůjčit

skoda ze nehrajií

(kauli, 25. 2. 2011 15:37)

no tak ja budu muset otce trosku nakopnout budu do něj trosku rejt :D

demo

(Aleš, 6. 12. 2010 12:03)

Oživil jsem možnost stažení dema. Jinak pokud vím, tak z bývalých členů Parsonu úspěšně dělá dál bigbít
ve skupině Free Time Pepik Mandík. Martina Melničenka lze najít ve Fešákách a Milana Krištofa v Taxmenech. Hudební aktivity Ondřeje Droppy a Pepika Beneše jsou nyní minimální. :-/

moc díky Aleši :-)

(Paty, 4. 12. 2010 15:30)

Ahojky Aleši moc děkuji za rychlou odpověď ,až ted mě napadlo se sem podívat,vůbec jsem nedoufala ,že to bude tak rychlé :-)když jsem viděla jak jsou ty komentáře staré . Tak to mě moc mrzí, že to neklaplo :-(
no jo ,to je život a život je změna,nic naplat,ale hlavně, že aspoň kluci hrajou dál, protože každej muzikant by měl muziku brát i jako své poslání a dokud hraje rozdává naplno mezi lidi to co má ;-) vím o čem mluvím :-)mám v sobě taky takovou duši ,bohužel nehraju ,ale pouštím to do lidí o sto perdo i tak :-))
O Klaxonu vim,koukala jsem,že maj v Kolíně o víkendu tancovačku a určitě to bude supr vzpomínková akce a jela bych se tam moc ráda podívat,ale smůla,peníze přijdou až po víkendu, no uvidím...Tak ještě jednou moc děkuju a měj se krásně . Patricie

pro Paty

(Aleš, 1. 12. 2010 13:58)

Vzkaz předán a převzat. :-) S tím hraním je to nalevačku. Bývalí členové Parsonu se rozutekli po různých kapelách a na nějaké spojení to nevypadá. Co se týká Klaxonu, ten občas hraje v téměř klasické sestavě bez Pepika.

čauky

(Paty, 1. 12. 2010 2:46)

koukám debata stoletá,ale neva :-)jestli máte někdo kontakt na Pepu Beneše tak mu vyřiďte,že ho pozdravuje Patricie (známe se z dob Klaxonu určitě bude vědět )a že bych ho někdy moc ráda zase vyděla a hlavně stoprocentně za klávesama !!předejte mu kdyžtak prosím kontakt Paty.elf@seznam.cz nebo profil na Lidé.cz Paty.elf tak at se kdyžtak ozve.A kluci hrajte dál,byli jste skvělí !a věřím,že opět budete :-)možná už zase jste,nevím trochu jsem vyšla z obrazu..Mějte se a přeju hodně štěstí !

bubeník

(?????, 26. 2. 2008 7:21)

Netahal taky Pepa za bubeníka Roubíčka?..Ale ten už by to asi nezahrál :-)))

bubeník

(neřeknu, 18. 2. 2008 12:21)

Nebyl ten bubeník Prochič? Protože jiný než Martin nebo Jarda tam snad fakt nebouchal. Kšeft rozhodně ne, ale na "Holohlavech" při zkouškách..to si fakt už nevybavím..je to o pár jointů a panáků dýl :o)

Koncert

(Pepa M, 26. 10. 2007 13:31)

Ahoj,kapela Free Time v sobotu 27.10.2007 od cca 17H v Kutné Hoře v Lorci-Na Formance+další kutnohorské kapely:o)
http://bandzone.cz/freetime

bubeník

(stydlín, 15. 10. 2007 20:19)

No nerad bych psal jeho jméno tady... tak mám asi špatné informace...;-)

bubeník

(Pepa M., 15. 10. 2007 13:34)

netuším,koho máš na mysli,Márty neodcházel končili jsme současně.

bubeník

(kejchal, 14. 10. 2007 22:11)

A co zkusit ty kteří se zkoušeli, když Martin poprvé odešel?

sestava

(Pepa M., 10. 10. 2007 22:34)

Pepa B.neřekl nic,dále chybí bubeník a to je zlé,o jiném nevím:o(