Jdi na obsah Jdi na menu
 


Při přípravě výletu na Jesenicko jsem zjistil, že vlakový spoj z Rakovníka do Jesenice má pouze motorový vůz. Byla středa a vagon byl plně obsazen. Průvodčí mi sdělil, že je tomu tak vždy. Na můj dotaz, zda by bylo možno přidat další vůz, sdělil že ano a je to třeba dojednat s vedením ŽST Rakovník. Tam mě ujistili, že vagon přistaví, ať zavolám týden předem.

Když v sobotu 5.5. přijela naše turistická skupina do Rakovníka byl další vagon skutečně přistaven. Nastoupili jsme a po chvíli vstoupil mladý, sympatický průvodčí a vyzval nás, abychom si postoupili do předního vagonu, že tento je zadán pro 35 dětí z Prahy. chvíli bylo ticho a pak jsme se všichni začali smát. Průvodčí se chvíli nechápavě díval a pak pochopil, že se někde v komunikaci stala chybička a smál se s námi. Vagon byl náš. Odpustili jsme ČD i třicetiminutové zpoždění. Cesta tam i zpět se stejným průvodčím proběhla ve veselé náladě.

Chci touto cestou poděkovat vedení ŽST Rakovník za nevšední ochotu, kterou jistě přispěli k získání důvěry cestující veřejnosti.

Za OPT Milan VANČURA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář