Jdi na obsah Jdi na menu
 


                Všem dvounohým a čtyřnohým přátelům a známým přejeme

                           do nového roku stálý úsměv a hbité tlapky

                             pf-7.jpg      

                                              

                                     29.12.2010  

                     Rozloučení se starým rokem .

Poslední společná vycházka dvou i čtyřnohých kamarádů v tomto roce.Tentokrát jsme vyrazili  do krásného okolí Židlochovic a ke zdejší rozhledně.Určitě jsme tu nebyli naposledy.Počasí i když mrazivé mám vyšlo.Pár fotečekzde

 

136.jpg


 

             KLUBOVÁ  VÝSTAVA  SLAVKOV  U  BRNA

                                                                  7.8.2010

                                                    rozhodčí : Margaret  Riley  GB

Opět nás po dvou letech přivítal  Slavkov se svým nádherným zámkem a mi jsme zaplnili zámeckou zahradu svým štěkotem.A že nás bylo.Celkem nás bylo 144,krásné číslo.Nás pembroků nejvíc - 86.To byla krása a taky boj.V kruhu se nás vždy sešlo požehnaně,tak jsme museli zabojovat. Flipper ve třídě vítězů (9 psů) dostal ohodnocení VÝBORNÝ bez pořadí. Isabella v třídě otevřené (15 fen) zabojovala a vybojovala ocenění VÝBORNÁ 4. Další pokus jsme provedli v párech a naší paní "domácí" se nacpali do chovatelské skupiny,ale tam už se nám tak dobře nevedelo.Den to byl moc pěkný a vydařený.Těšíme se na další.

 

flip.jpg

mg_1164_isabella_higu.jpg

 

 

 

pary-1.jpg                      pary.jpg

 

 

 

skupina.jpg

 

                                                                        

 

 

                                     17.7.2010
                    ČESKÁ NÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ

                         Mladá Boleslav, rozhodčí p.Tibor Havelka

S kamarádkou Evou a holkama Wandou a Isabellou jsme odjely na výstavu. Počasí bylo víc než děsné.Příšerné vedro a dusno.Holky to zvládaly úžasně a vedly si ještě lépe.V konkurenci 20 pembroků Isabella získala velmi pěkný posudek a ocenění V1, CAC a Wanda zabojovala ještě lépe -V1, CAC, BOB a Národní vítěz.

 

Wanda

                                                                                

19.6.2010

Dnešním dnem se stala Isabella chovnou fenou s bonitačním kódem: II,4,B3,F2,G4,M3,N2,O3

 

                                    velskorgi_13.jpg

 

6.6.2010

Středoevropský pohár

Slovenská klubová výstava britských ovčáckých plemen

Na tuto výstavu jel jak Flipper tak Isabella.Posuzovala paní MVDr. Angela Kováčová SK. A dařilo se. Flipper získal ocenení CAC a Isabela r.CAC ve svých třídách a pak zabojovali v párech.Odnesli si první umístění.

Obrazek

 

 

 

 

 

Obrazek Obrazek

***

4.6.2010

Celostátní výstava psů Senec

Obrazek

S kamarádkou Evou,Isou a Yanem jsme se jeli zase jednou podívat do Sence.Yanek jen na čumendu.Vrásky nám dělalo poněkud mokré počasí,ale vše se vydařilo.Krásné sluníčko a i    Isabella měla zase jeden ze svých dobrých dnů. Vyhrála -V1,CAC a BOB. Rozhodčím byl p.Andraš Polgar CZ a Isa ho okouzlila svým pohybem.Proště jsme si to v pátek pěkně užili.

  

# # # 

2.5.2010

Radostná událost 

Obrazek 

  Od půlnoci do dnešního rána se vylopotili na svět,v chovné stanici Habrovanské slunce,Fliprovi potomci.Maminkou je Ebbi z Mohelky.Mezi corgi přišli další 3 kluci a 2 holčičky.Časem budou hledat svá nová působiště.V nejbližší době dodáme fotky a bližší informace o prccích. Zatím jim přejeme hodně chuti do života a apetit.                    

 

Obrazek

    

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   *** 

          1.KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ VYŠKOV

                                                                        20.3.2010   

                                     rozhodčí  Mgr. Božena Ovesná    

Vyjeli jsme se podívat za kamarádkou na první výstavu ve Vyškově.Měla své mouchy(ta výstava).Mnoho psů a lidí na malém prostoru a tma v pavilonu. Přesto jsme to nějak zvládli. Flipper V1,vítěz třídy a krajský vítěz a Isabella to vzala přes kopírák.Ještě jsme se pokusili ukázat v párech,ale v té tmě si nás u země paní rozhodčí ani nevšimla,škoda.

     

flip.jpg                   45.jpg

 

 

 

  ***      

Obrazek

Obrazek

 
                                          ***

                                          

 Krásní pembročí kluci k odběru v únoru. Matka import z Norska, otec pejsek z Anglie. Více na www.higu.estranky.cz 

 

Obrazek

►►►

Radostná událost

V naší rodné chovné stanici  ve čtvrtek  19.11.  porodila      kamarádka Wanda , přirozenou cestou a bez komplikací ,7 štěňátek.Všichni jsou zdraví .6 kluků a jedna holčička se mají čile k světu.Více informací a fotek toho nadělení najdete na www.higu.estranky.cz

ObrazekObrazek

                                                                               

Obrazek

Tréning  v coursingu

26.9.2009

Kynologické cvičiště Agility - Blansko

Panička s kamarádkou Evou pořád něco vymýšlí.Tentokrát vytáhly Isabelku a Wandu na tréning v coursingu,zkusit se musí všechno.Chtěly vyzkoušet jak jim to půjde.Běhat za něčím po louce,to je přece naše přirozenost,ne?A holky si nevedly napoprvé špatně.Hlavně Isa všechny přítomné překvapila svými bleskovými starty.Jen kdyby obě nebyly tak závislé na svých paničkách,běhalo by se líp a rychleji.Ono když se stále ohlížíte kde máte tu milovanou člověčici,běhá vám to špatně a pomalu,není to ono.Ale to se naučí.Příště zas!

 

ObrazekObrazek

 

ObrazekObrazek

 

                                                 *** 

IX.ročník Výstavy voříšků

6.9.2009  Blansko

ObrazekObrazek

Výstava se konala v areálu fotbalového stadionu ASK-Blansko.Začínalo se ukázkou  tance se psem a vystoupením skupiny orientálních tanečnic.Pak už začala výstava.Prvně jsme na řadu přišli mi v Exhibici čistokrevných psů.Předvedli jsme se v postoji a pohybu.Paničky o nás něco řekli pro ty co nás neznají.Pak jsme se jen dívali jak se daří "voříškům" v kruhu - a šlo jim to dobře,bylo se na co koukat.    

   ObrazekObrazek

                                             ###

22.8.2009 - Velká Klajdovka

8.BRNĚNSKÁ KRAJSKÁ  VÝSTAVA PSŮ

rozhodčí: pan  Petr Řehánek

Jak již tradičně v srpnu jsme se šli podívat "za barák" a ukázat se  na veřejnosti.Ale už to naše plemeno začínají  lidé trochu poznávat .Pan rozhodčí byl úžasný.Ke každému plemeni a pejsku něco málo řekl a patřičně ho ohodnotil.Nám se dařilo.Flipper a Isabelka si odnesli oba ocenění V1 a Krajský vítěz .Isunka pod zkušeným vedením paničky Evy získala v závěrečných soutěžích ve skupině FCI I pěkné druhé místo.

 

ObrazekObrazek 

 

Obrazek

        

            Mladá Boleslav 19.července 2009 

Klubová výstava

rozhodčí - paní  Edith Soltesz

       Ve slunečném,ale značně blátivém dni se nám dařilo.                    Flipper ve třídě vítězů získal pěkné ohodnocení a  V2-  r.CAC  

ObrazekObrazek  Isabella se snažila a v mezitřídě  získala V1 -CAC

ObrazekObrazek

 

                                     LANŠKROUN  21.června 2009

2. ročník Zemské koruny

Krajská výstava psů

rozhodčí : Jaromír Dostál  CZ

Krásný sobotní výlet do ,pro nás zatím neznámého ,Lanškrouna se vydařil.Zradilo lehce jen počasí.Teda jak koho,nás ne.Panička nevychytala oblečení a tak trochu mrzla,to se mám v kožíšku stát nemohlo,nám bylo fajn .Taky jsme to pěkně roztočili.Flipper si vybojoval pěkné ocenění -V1,vítěz třídy a krajský vítěz.Isabella se trochu opičila a taky získala -V1  a vítězska třídy. Neméně dobře si vedla naše kamarádka na výstavách i v lumpárnách Wanda - V1,vítěz třídy,krajský vítěz.Bohužel moc fotek nemáme.Panička hold neměla svůj den,na rozdíl od nás.Né,že si nevzala dostatek oblečení,ani židličku (tož ji bolely nohy,ještěže má jenom dvě),ale ani baterky do foťáku.

 

 ObrazekObrazek

                                             

           Mezinárodní výstava psů v Českých Budějovicích 

                                       25.4.2009

V sobotu jsme vyjely na Mezinárodní výstavu psů  do Českých Budějovic.Zdejší areál je moc pěkný a nám se dařilo.Posuzovala důkladná rozhodčí pí. M.BRENNER,A. Isabella se předvedla a odvezla si velmi pěkný posudek a ocenění V1,CAJC

ObrazekObrazek


                                                                                 ♦♦♦ 

Obrazek

*** 

 

24. ledna 2009 jsme se s oběma pejsky zúčastnili mezinárodní výstavy v Trenčíně. Posuzoval rozhodčí pan Vondrouš. Izabelka měla ve třídě mladých velice těžkou konkurentku z Polska, i tak ale zabojovala a získala pěkný posudek a ocenění VÝBORNÁ 2. Flipan se předvedl vzorně a získal tituly CAC a CACIB a zároveň se stal novým SLOVENSKÝM ŠAMPIONEM.

 

Obrazek

                                   

                                                                        

Konečně jsme se dočkali a trochu té bílé radosti napadlo.

ObrazekObrazek

Proč je ta zima taková prapodivná? Brali by jsme trochu sněhu

ObrazekObrazek

                                               ****                                              

         15.12.2008 Isabella slaví své první narozeniny             

 

Obrazek

Tak to uteklo jako  voda a je mi rok.Celkem  si to užívám.Všichni jsou na mě hodní a mají mě moc rádi.Akorát oslava  proběhla nějak rychle.  Snažila jsem se bleskem zlikvidovat dortíček,aby Flipánkovi příliš nezůstalo.Dostala jsem  pokárání,ale i tak to byla   mňamka.Škoda,že další     narozky mám až zase za rok.  

 

 

 

  ObrazekObrazek    

                                             

                               1.11.2008  NITRACANIS

                           rozhodčí  Petr ŘEHÁNEK CZ 

 

Obrazek

    Udělali jsme si výlet k našim sousedům.     Zpočátku  to vypadalo  dost bídně - lilo jako z konve,ale po příjezdu na výstaviště se počasí umoudřilo a dokonce i vysvitlo sluníčko.A to mám přineslo štěstí.Moc jsme se snažili a  vymáčkli ze sebe to nejlepší co v nás je a předvedli se v plné kráse.Oběma se nám u pana Řehánka dařilo.Flipper si odnesl  ocenění BOB a Isabella CAJC ,oba s výbornými posudky

Obrazek

*************************************************************************************

 

       14.10.  Flipper oslavil krásné 5. narozeniny            

Obrazek


 

Všichni mi popřáli ,abych se měl stále tak fajn jak se mám a panička mi připravila dobrou mňamku.Samo sebou ,že i Isunce.Dobře jsme se nadlábli a trochu si  i záviděli jestli někdo neměl drobek víc,ale asi ne.

 

 

 

 

 

                                      

                                                                                  

 

  7.BRNĚNSKÁ KRObrazekAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ 

                               23.8.2008

rozhodčí PhDr.Vladimír Mojžíš

Šli jsme se podívat na areál Kynologiského klubu Zetor a předvést se na Krajskou výstavu.Areál máme skoro za domem a tak je to pro nás vlastně procházka.Počasí navzdory hrůzostrašné předpovědi vyšlo.Bylo příjemně pod mrakem,občas nás ohřálo sluníčko a těch pár kapek co spadlo nestálo ani za řeč.Atmosféra jako vždy nádherná.A v tomto poklidném dni se nám dařilo.Flipper vyhrál Krajského vítěze a pak zabodoval i v závěrečných soutěžích kde se umístil  v FCI  I.skupina na 3.místě.I Isunka byla na zkušené a vedla si dobře s ohodnocením VN1.

ObrazekObrazek

 

                                                        

                                             Klubová výstava 

 

                             9.8.2008  Slavkov u Brna

                       Obrazek

 

  rozhodčí  Kim Vigso Nielsen (Dánsko) a  Ing.Jaroslav Matyáš 

Isabella se snažila a získala VELMI NADĚJNÁ 1 a tím i vítěze třídy dorostu. Flipper se taky snažil a poprvé se ukázal ve třídě vítězů a nevedl si špatně. V  silné konkurenci dostal  VÝBORNÝ 4 s velmi pěkným posudkem od přísného a důkladného pana Nielsena. Oba si také vyzkoušeli výstavní kruh v párech a snažili se pomoci své chovatelce v boji o nejlepší chovatelskou skupinu.   

 

 

Obrazek

                                                                               * * *

 28. 6. 2008

Dnes se naše Isabelka zúčastnila své první výstavy coby přímá aktérka bojů o tituly . Na mezinárodní výstavě v Brně ve třídě dorostu získala ocenění VELMI NADĚJNÁ 2  za svou kámoškou Wandou. Posuzovala paní rozhodčí z Rakouska - Edith Soltesz, chovatelka Pembroků "Colwyn". Takže první výstavu máme zdárně za sebou, žádný horor to nebyl a už se těšíme, až se všichni předvedeme za měsíc ve Slavkově na Klubové výstavě (9. 8. v zámeckém parku). Tímto zároveň zveme všechny milovníky pejsků, že se na nejrůznější ušatá torpéda mohou přijít podívat.

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

   

 

                

 

 

                 

                         19.4.2008

 

Pozor, pozor !!!Obrazek Obrazek 

 

 Už nejsem jen tak obyčejný Flipan, od soboty 19. dubna jsem nositelem hrdého titulu ŠAMPION. Na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích se mi podařilo zvítězit ve třídě otevřené, získat CAC a tím splnit poslední podmínku pro udělení tohoto hrdého titulu. Byla mě tam podpořit i moje nová kámoška Isabela, která si ale myslela, že je tam jen kvůli tomu, aby se honila se všemi ostatními pejsky.

********************************

             

        
                                              Obrazek

                                                                     ►►►►

Velká změna - 21.2.2008 se panička rozhodla, že si žiji moc pohodlně a donesla k nám Isabellu Higu, krásnou a něžnou pembročí slečnu, kterou budu chránit a s kterou budu vymýšlet lumpárny. Jen co trochu povyroste. Zatím je ještě moc maličká, ale bude to určitě naše hvězdička.

 

Obrazek

 

 Obrazek

 

 

 

                              *****

26. 1. 2008 - Mezinárodní výstava Trenčín (SK) - rozhodčí p. Petr Řehánek - Flipper získal titul Výborný 2, res. CAC

***********************************

ObrazekVšem kamarádům a známým přejeme vše NEJ... do toho nového roku 2008 a už se na všechny těšíme, až se zase někde potkáme.

Flipper, Jana a spolObrazek

**********************************************************

 

3. 11. 2007 - Mezinárodní výstava Nitra, SK - Výborný 1 - rozhodčí pí J. Papp, Maďarsko.

**********************************************************

8. 9. 2007 - Národní výstava Brno - Výborný 1, CAC, Národní vítěz - rozhodčí p. Phdr. Vladimír Mojžíš

ObrazekObrazek

********************************************************

18. 8. 2007 - Krajská výstava Brno-Klajdovka - Výborný 1, Krajský vítěz - rozhodčí p. Phdr. Vladimír Mojžíš.

********************************************************

22. 7. 2007 - Klubová výstava Mladá Boleslav - Výborný 4 - rozhodčí p. Milan Krinke. ObrazekObrazek

 

 

 

**********************************************************

23. 6. 2007 - Intercanis Brno - Výborný 1 - rozhodčí p. Milan Krinke.

**********************************************************

16. 6. 2007 - Klubová výstava Trenčín - Výborný 1, CAC a chovatelská skupina Higu s mojí účastí byla vyhlášena nejlepší chovatelskou skupinou výstavy - rozhodčí pí M. Nekrošiené, Litva.Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 


 

 

 

********************************************************