Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava Cesta k sobě - 7. - 27.9 2007

22. 9. 2007
Cesta k soběObrazek

Výstava "Cesta k sobě" vznikla z myšlenky, že naši členové mají umělecké vlohy a nebylo by špatné je prezenovat u veřejnosti. Veřejnost si poupraví své názory o "léčených alkoholicích" , že také něco dokáží - když budou abstinovat. Byla naplánována na dny duševního zdraví, kdy probíhá podobná akce sdružení Fokus Vysočina
1.Výstava proběhla ve dnech 2-30 září 2005. Svoje díla také představili členové občanského sdružení K.L.U.S. Svitavy. Výstava měla mimořádný pozitivní ohlas a proto byla další výstava uspořádána ve Svitavách. Prto pořádáme společné výstavy každým rokem. Na dnešní fotogalerii si prohlédněte, jaká byla atmosféra na 3. havlíčkobrodské výstavě.
Tato výstava se již zapsala do historie- přišli jí navštívit delegace z partnerských měst-slovenské Spišské Nové Vsi, holandslého Brille a italské Bressanovy včetně jejich starostů.

Text pro návštěvíky:
Obrazek
Vážený návštěvníku,
vítáme Tě na výstavě

Cesta k sobě

jejíž 3.ročník ve Štáflově chalupě Havlíčkově Brodě právě pořádáme. Uvidíš zde obrázky, snímky, poezii, keramiku i výšivky - ryze amatérské práce autorů z havlíčkobrodska a svitavska, kteří mají jedno společné: Jejich zájmem a koníčkem č. 1 bývala svého času konzumace alkoholu či jiného jedu. Přišli však na to, že tento nejprve přítel, postupem času však krutý otrokář jim nepřináší žádný užitek a perspektivu, proto se rozhodli vymanit se z jeho okovů. Jednou z možností, jak nahradit bývalé maření času nad sklenkou či pulitrem, je věnovat se nějakému zajímavému koníčku, třeba umělecké či rukodělné práci. Můžete zde proto vidět obrázky kreslené, malované, tvořené počítačem i focené, tvořené jehlou, ryté, modelované z hrnčířské hlíny i psané vroucím srdcem.
Neděláme si přílišné umělecké ambice, jsme ryzí amatéři. Chceme jen veřejnosti ukázat, co všechno je možno dělat a čemu se lze věnovat namísto pití.

Příjemný
a snad i trochu umělecký
zážitek
Vám přejí

Klub Lidí Usilujících o Střízlivost
Havlíčkův Brod a Svitavy


Z historie Štáflovy chalupyObrazek


Štáflova chalupa patří k jedné nejstarších chalup na našem území. Byla postavena roku 1550.
je jednou ze dvou chalup v republice, kde se nachází takzvané "dýmné okno" a kde je i původní "čená kuchyně" Za první republiky byla centrem německobrodského skautingu ž do roku 1940, kdy byl skauting zakázán, byly památky na tábory a zařízení klubovny uschováno.
V roce 1945 budova přežila i nálet amerických letadel. Když byl skauting v roce 1968 obnoven, byla v domě opět klubovna až do roku 1970.
Po roce 1989 byla chalupa prodána městu Havlíčkův Brod pod podmínkou, že tam bude zřízeno muzeum skautingu. Mimo jiné tam byl zřízen i antikvariát a galerie, kde pořádáme pravidelně svoje výstavy, pronajímatel nám totiž poskytuje prostory zdarma.
Původní majitelé se nezapomenou podívat na naši výstavu a v našem boji se závislostí nám fandí.

Zeměpisné údaje:
49° 36´36,42´´ severní šířky
15°34´44,24´´ východní délky










 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

fotoabum najdete na

(Zdenda Hlaška, 29. 9. 2007 14:07)

http://zdenekbaloun foto24.cz

Po 27. po slončení výstavy

(Zdenda Hlaška, 23. 9. 2007 22:38)

udělám fotoalbum

Děkuji za pozvání,

(P.S., 23. 9. 2007 21:55)

ale k Vám do Svitav či do Havlíčkova Brodu to mám daleko a tento týden, do 27.9., se tam určitě nedostanu.

Výstava ještš běží

(Zdenda hláška, 23. 9. 2007 20:07)

klidně sena ni jdete podívat, jestli tam je vše

Obrázky, keramika...

(P.S., 23. 9. 2007 18:23)

Ano, ale v tom článku se píše o obrázcích, snímcích, keramice, výšivkách. Jsou někde taky jejich fotky?

k potěše ducha patří i potěcha těla

(Zdenda Hlaška, 23. 9. 2007 17:53)

Tak proto ty exponáty. jinak pejsek je maskotem výstavy.

Gastronomická výstava

(Věnceslav Baštipán, 23. 9. 2007 12:43)

Velice Vám fandím, že se věnujete tak ušlechtilé tvorbě, jako jsou chlebíčky a zákusky, ty já moc rád. Rád bych ale věděl, jestli ten pejsek je exponát nebo vystavovatel. Mohli byste to upřesnit?