Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaký vlastně je australák?

Australák zdědil od každého svého předka nějakou povahovou vlastnost. Po dingovi Obrazekje vytrvalý a schopný přežít a pracovat v extrémních podmínkách, tichý při práci a má po něm i způsob zhánění dobytka - chňapání po zadních nouhou. Kolie mu dala ochotu k práci, Obrazeklehkou ovladatelnost, poslušnost a závislost na člověku. Z bulteriéra převzal umíněnost a zarputilost při práci a taky žárlivost a schopnost dělat zlé oči, kterými zastrašuje zvířata.

        

Takže když to všechno shrneme vyjde nám velmi temperamentní pes, vytrvalý a Obrazekodolný. Strašně rád pracuje nebo provádí jakoukoliv činnost nejlépe se svým pánem. Nešťastný bude zavřený v kotci s hodinovou procházkou - to se pak negativně Obrazekprojeví na jeho povaze! Velmi se dokáže upnout na člověka, je oddaný a plní co pánovi na očích vidí. Milují dlouhé procházky, vodu, sníh no prostě se s ním nudit nebudete. Dokáží si bez problémů zvyknout na domácí zvířata, kterým neublíží a dobře s nimi vycházejí. ACD je i milý k dětem, dokáže i hlídat, prostě hodí se na cokoliv, ale musíte se mu věnovat!

Pro koho a na co se hodí

ObrazekMěli by si ho pořizovat lidé s kterými se nebude nudit, Obrazekkteří mu dokáží zajistit dostatek práce, zábavy nebo jakékoliv jiné činnosti. Hodí se jako společník na dlouhé túry, ke kolu i na lyže,když si zvykne nevadí mu horko ani mráz a když ho vychováte nebude ani honit zvěř. Ideální je jako doprovod ke koni. Samozřejmě se hodí na jakýkoliv psí sport - agility, coursing, záchranařinu, sportovní kynologiii

Obrazek

no prostě vše co se dá se psem provozovat. Své uplatnění najde jistě na farmách s dobytkem, ale i u jiných hospodářských zvířat a koní.

ObrazekŠťastný bude na zahradě s dostatkem kontaktu s majitelem, ale pokud mu budete schopni zajistit dostatek, ale opravdu dostatek činnosti hodí se i do bytu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jestli jste aktivně založení, australák je pro vás ideální společník. Pokud by vás ještě něco zajímalo o povaze a využití tohoto skvělého plemene ráda poskytnu další informace!

Obrazek