Jdi na obsah Jdi na menu
 


Last minute patřil Chomutovu

1. 2. 2009

ObrazekPoslední lednový den byl ve znamení závěrečných pokusů získat do svého týmu nové hráče. V extralize jednoznačně vyčníval návrat Petra Hubáčka do mateřských Vítkovic. Druhá nejvyšší soutěž nabídla rovněž zajímavé jméno. S Chomutovem se domluvil na spolupráci útočník Jussi Tarvainen.

 

 

Robustního Fina si vedení KLH vyhlédlo v mužstvu Saipa Lapperanta a během sobotního večera s ním doladilo potřebné formality k podepsání kontraktu. Dvaatřicetiletý hráč přichází do třetího celku po základní části na hostování do konce sezóny. Aklimatizaci v českém prostředí by nemusela být delší záležitostí. V týmu již působí jeho krajané Lundell a Toivonen. Na severu Čech tak budou mít obsazený každý post hráčem ze země tisíců jezer.

 

Tarvainen by měl přinést potřebné zkušenosti, které nasbíral za svou již poměrně bohatou kariéru. Ve finské nejvyšší soutěži odehrál více než pět set ligových zápasů, při kterých zaznamenal do svých statistik přes tři stovky bodů. Poměrně úspěšné působení v tamní lize přineslo i několik pozvánek do seniorské reprezentace. Seveřan by se měl k týmu připojit v pondělí.

 

"Před koncem přestupního termínu jsme usilovali o řadu hráčů, Jussi Tarvainen patří k těm nejlepším, o které jsme měli zájem. Na českém trhu nebyl k dispozici téměř nikdo, proto jsme se nakonec rozhodli oslovit třetího finského hráče a jsme přesvědčeni, že pro naše mužstvo bude stejně platný jako doposud Jan Lundell a Marko Toivonen," uvedl marketingový manažer klubu David Dinda. Kádr naopak opouští Branislav Fábry, který doplní dalšího útočníka Martina Maláta na cestě do Kadaně.

 

Opačným směrem naopak putuje výraznější zkušenost. David Balázs, Martin Mazanec a Vojtěch Kloz. Klub se navíc dohodl na možnosti střídavých startů hned s šesticí hráčů. Modročervený dres tak můžou obléknout třinecký David Květoň, slávistický Vladimír Růžička ml., David Zucker s Rastislavem Dejem z Karlových Varů či kladenský Jakub Valský.

 

Zatímco Chomutov má jasnou vizi o postupu do extraligy, tak Třebíč má cíle úplně jiné. Klub bude bojovat o udržení v lize a možná i z toho důvodu povolilo vedení klubu střídavý start dvojice Petr Zahradník - Lukáš Nahodil v extraligovém Moelleru. V hostování v rámci střídavých startů Horácké Slavii pomůže gólman Martin Růžička, jenž je právě kmenovým hráčem Pardubic. V klubu po zbytek sezóny zůstávají Peter Sojčík, Aleš Staněk, Vladimír Stejskal a Martin Havran. Mužstvu rovněž můžou pomoci Lukáš Komárek, Petr Obdržálek, Zdeněk Jurásek (všichni Hodonín), Michal Kaňka (Benešov), Ville Mäkelä (Jindřichův Hradec) či Jan Buchtele (Pardubice).

 

Hradec Králové žádné výrazné zásahy do kádru nedělal. Vedení klubu povolilo střídavé starty čtveřici Jiří Hendrich, Martin Táborský, Martin Koudelka a Jaroslav Roubík. Všichni jmenovaní mají možnost si vyzkoušet extraligovou soutěž v dresu Pardubic.


Pozadu nemohl zůstat ani další z favoritů na postup. Ústecké Lvy posílí minimálně do konce sezóny Stanislav Procházka z Benátek nad Jizerou a klubový dres obléknou i zlínský Michal Pšurný. Střídavé starty má domluvené kladenský Jan Eberle a litvínovští Karel Kubát a Jakub Černý. Z Olomouce do klubu přišel ostřílený bek a Ondřej Kříž.

 

Benátky nad Jizerou se vyhnuly starostím o záchranu a v poklidu se můžou připravovat na předkolo play off. V kádru se udály během posledních dnů pouze kosmetické změny. Citelným oslabením je odchod Stanislava Procházky do Ústí. Odchází rovněž Josef Lukáč (konec střídavých startů z Mladé Boleslavi), Milan Gajda (hostování HC Tábor) a Michal Nedvídek (HC Predators Česká Lípa).

 

Berounští Medvědi se nepopulárnímu play outu nevyhnou. V cestě za udržením by jim však měl pomoci brněnský útočník David Švagrovský, jehož klub uvolnil krátce poté, co přišla z extraligových Pardubic dvojice Peter Pucher - Jaroslav Koma.

 

Vedení Dukly Jihlava se rozhodlo do kádru vůbec nezasahovat. „Už do tohohle týmu nebudeme sahat. Nikdo neodejde, ale ani nikdo nepřijde,“ prohlásil jednatel klubu Bedřich Ščerban. Vše vyplynulo z neúspěšných jednáních o příchodech Michaela Vyhlídala, Mariana Moravy, Tomáše Kolafy a Josefa Lukáče.

 

Chrudim, jenž se stala příjemným překvapením soutěže, se dočkala posily do zadních řad. Ze Slovenska se do týmu vrací Jiří Malinský. Střídavé starty v extraligových Pardubicích mají domluvené Marek Zadina a Lukáš Král. Dá se však předpokládat, že klub je pustí pouze v případě, že z bojů o postup vypadne.

 

Havířovským Panterům v předkole play off již nepomůže Petr Vala, kterého zlákala lukrativní nabídka ze slovenské nejvyšší soutěže. Zkušený útočník, jenž v týmu hostoval z Vítkovic, tak po Finsku vyzkouší další zahraniční ligovou soutěž.

 

Kometa Brno si své největší úlovky zajistila s předstihem. Z Pardubic klub získal bývalého slovenského reprezentanta Petera Puchera a Jaroslava Komu. Do šatny populárního moravského týmu se navíc vrátil Radek Dlouhý, jenž předčasně ukončil působení ve Švýcarsku, a Miroslav Barus z Třebíče.

 

V závěru termínu přestupů se do žádných akcí nepouštěla ani Olomouc. Klub si posily získal v relativně klidnější době. Citelným oslabení je bezesporu odchod Ondřeje Kříže do Ústí. V rámci výměny na Hanou putoval Martin Vágner. Vedení se dohodlo s Kometou na setrvání Jana Mikela. Z téhož týmu posílil Kohouty útočník David Mikšan.  

 

Mužstvo HC VOKD Poruba má za sebou špatný ročník. Klub se ocitl na samotném dně tabulky a můžou mu nastat problémy se v soutěži udržet. Pohyb v kádru byl poměrně citelný. Kabinu opustil Marek Ivan (Wölfe Freiburg), Tomáš Vošrda (konec střídavých startů z Vítkovic), junior Michal Gleich (Orlová), Lukáš Smolka (EC Hannover Indians) a Ivo Mocek (Basingstoke Bison). Novými tvářemi jsou naopak Erik Hrňa, Martin Podešva (hostování Třinec) a Dalibor Sochorek (střídavé starty z Valašského Meziříčí).

 

Vrchlabí může být po základní části rovněž spokojeno. Čtvrté místo bylo dalším potvrzením toho, že nováček z loňské sezóny má vnitřní kvalitu na vysoké úrovni. V rámci střídavých startů může klub počítat s gólmanem Filipem Šindelářem a obráncem Josefem Lukáčem. Z Mladé Boleslavi můžou nastoupit i junioři Václav Čížek a Marek Loskot. Z kádru byl naopak uvolněn obránce Josef Wagenhoffer, jenž posílí druholigový Trutnov.

 

Zdroj: klubové weby, foto: iltalehti.fi

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář