Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hradec vyzve ve šlágru kola Chomutov, podaří se domácím překvapit?

31. 10. 2009

Po patnácti kolech nejsou od třetího místa v tabulce žádné výrazné bodové rozdíly, a tudíž se postavení mnoha týmů po sobotním programu může značně prozměnit. Největším tahákem bude bitva čtvrtého Hradce Králové s druhým Chomutovem. Aktuálního lídra soutěže Ústí čeká doma Beroun a třetí Olomouc zavítá na led Vrchlabí.

 

 

Sobotní program 16. kola:

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (11.) HC Berounští Medvědi (17:00)

Domácí si užívají průběžného prvního místa, ale úplně klidní být rovněž nemůžou. Dvoubodový náskok nad Chomutovem je prakticky nyní nic neřešící. Lvi půjdou do zápasu s jediným cílem, kterým je tříbodový zisk. První vzájemné střetnutí vyznělo v Berouně jednoznačně pro ústeckou družinu, a proto mají hosté co soupeři vracet. Selhání favorita se nepředpokládá, avšak Kadaň, Třebíč i Benátky ukázali cestu, jak věhlasnější klub potrápit. Po odchodu kouče Davida Volka do Sparty by se měl na lavičce Medvědů představit dosavadní asistent Karel Najman a částečně by mu měl pomáhat i výkonný ředitel klubu Filip Vaněček.

Minulý vzájemný zápas: 5:0

Tip: Beroun bude favorita trápit, ale bodů se nedočká.

 


(16.) HC Havířov Panthers - (10.) Hockey Club Tábor (17:00)

Panteři ve středečním utkání s Olomoucí bojovali, ale nakonec jim to k bodům nevyšlo. Aktuální poslední příčka v tabulce je velkým zklamáním, a tak v dnešním zápase nemůže být jiná meta než vítězství. Hostům se daří, klub se díky trenérské rošádě výsledkově zvedl, což potvrzuje dvanáct získaných bodů z posledních pěti utkání.  Táborské Kohouty nečeká procházka růžovým sadem, čehož si nejspíš trenéři Pařízek se Stárkem budou vědomi. Domácí by měla opět táhnout zkušená trojice Piecha, Moravec, Smejkal, která patřila v utkání s Olomoucí k nejaktivnějším.

Minulý vzájemný zápas: 1:2

Tip: Havířov si aktivitou podmaní zápas a zvítězí.

 


(12.) HC Benátky nad Jizerou - (13.) HC Chrudim (17:00)

Střetnutí dvou sousedů příliš pozornosti nepoutá, avšak se hraje o postup do vyšších pater tabulky, což oba celky vědí. Benátky se po výprasku v Olomouci nevzpamatovaly ani doma proti Táboru, se kterým prohrály 0:2. Ale ani soupeř se nemá čím chlubit, dokonce je na tom ještě hůř, neboť z posledních čtyř zápasů má pouhý bod za domácí prohru na nájezdy s Kadaní. Favorit střetnutí ani nemůže být určen. Chrudim má co Benátkám vracet, v úvodním kole to byli právě Benátečtí, kteří domácím nadělili šestigólovou lekci. Přijde odplata už dnes?

Minulý vzájemný zápas: 6:2

Tip: Utkání bude dramatické a nakonec se z výhry v prodloužení budou radovat hosté.

 


(15.) Salith Šumperk - (5.) Orli Znojmo (17:00)

Draci své poslední dva domácí zápasy zvládli na jedničku. Mužstvo nejprve po boji porazilo favorizovanou Olomouc a naposledy si porážku po přestřelce odvezl i tým Chrudimi. Dnes do dračího sídla dorazí Znojmo. Možným triumfem domácích by mohla být aktuální gólmanská jednička klubu Alexander Hylák, jenž klub posílil z extraligové Komety Brno. Orli však mají ostré drápy. Na svou třízápasovou sérii výher dokázali navázat i na ledě Hradce Králové, ze kterého si po nájezdech odvezli dva cenné body.

Minulý vzájemný zápas: 1:5

Tip: Šumperk po nervy drásající bitvě zvítězí v nájezdech.

 


(14.) Sportovní klub Kadaň - (9.) HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)

Analyzovat potenciální výsledek Kadaně se rovná čtení neznámého písma. Vizitka nevyzpytatelného mužstva domácím sedí dokonale. Tým je schopen překvapit slavnějšího soupeře, ale většinou nedokáže úspěch potvrdit s tím papírově hratelnějším. Typickým důkazem je fascinující pondělní výhra v Chomutově (1:2) a následný domácí kolaps (2:3) s Duklou Jihlava. Havlíčkobrodští si také mohli užívat chvilky slávy, když porazili Chomutov na svém ledě 4:1, avšak následně prohráli s Jihlavou a s Ústím.

Minulý vzájemný zápas: 3:6

Tip: Kadaň už tři zápasy doma nebodovala, a tak se očekává zlomení šňůry neúspěchů.

 


(8.) SK Horácká Slavia Třebíč - (6.) HC Dukla Jihlava (17:30)

Výkony Třebíče mají kolísavou tendenci, mužstvo střídá úspěch s porážkami, což příliš na sebevědomí hráčů nepřidá. Týmy Znojma a Chomutova se ukázaly jako málo hratelné a jediný vstřelený gól také není dobrou vizitkou. Nyní má mužstvo možnost si vylepšit svou vizitku. Jihlava je sice těžký soupeř, avšak svých úspěchů dosahuje hlavně na domácím ledě. Utkání je tedy otevřené. Otázkou zůstává, který z týmů najde klíč k branám vítězství.

Minulý vzájemný zápas: 2:7

Tip: Vyrovnané utkání dospěje až do prodloužení a bonusový bod zůstane domácím.

 


(7.) HC Vrchlabí - (3.) HC Olomouc (18:00)

Domácí mají proti Hanákům od loňské sezony kladnou bilanci. Vrchlabí s Olomoucí doma neztratilo ani bod a ze čtyř vzájemných klání prohrálo jen jediný zápas. Pro hosty nyní hovoří aktuální forma spojená s bodovou šňůrou a výhra z letošního vzájemného střetnutí. Svěřenci trenérů Vlka a Fialy naposledy nebodovali 3. října na ledě Chomutova, což už nějaký ten pátek je. Velmi dobrý a živý projev herní stránky Mory by mohl být v očekávaně náročném utkání případným dalším klíčem k úspěchu. Přidá si Olomouc devátý bodový korálek na šňůru úspěchů?

Minulý vzájemný zápas: 1:3

Tip: Utkání bude napínavé a po boji si Olomouc připíše bonusový bod za výhru v prodloužení.

 


(4.) HC VCES Hradec Králové - (2.) KLH Chomutov (18:00)

Jednoznačně největší šlágr sobotního programu. Cesty obou úspěšných klubů se zkřížily a čeká se jen na výsledek. Hradec ve středu mírně klopýtl doma se Znojmem, ale bodový zisk za prohru v nájezdech dále rozšířil úspěšnou šňůru devíti bodových utkání v řadě. Hosté po porážkách v Havlíčkově Brodě a s Kadaní další kolaps v Třebíči nedopustili a drží se v závěsu za Ústím. Oba kluby láká vidina úspěchu, což by mohlo slibovat ofenzivní bitvu.

Minulý zápas: 2:4

Tip: Hosté budou bodovat, zvítězí v nájezdech.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář